Hae
Prime Life by Umppu

Miksi olen ollut hiljaa

Miksi oon ollut hiljaa useamman kuukauden eikä blogini ole päivittynyt? Syitä siihen on monia.. Oon ollut aina aikaansaava ihminen ja haluan kehittyä monessakin eri asiassa. Kun on yrittäjä on osattava myös priorisoida oma ajankäyttö ja miettiä mihinkä sitä aikaansa ihan oikeasti käyttää. Blogi maailma on muuttunut tässä kymmenen vuoden aikana, mitä itse olen sitä kirjoittanut. Joku voi kuvitella että blogin kirjoittaminen on verrannollisena siihen, että rahaa tulee ovista ja ikkunoista, mutta sitä se ei tänä päivänä ainakaan ole, koska muut kanavat on jyränneet blogien ohi. Mää oon myös itse vanhentunut blogini kanssa ja en koe tarvitsevani elämääni sellaista suurta vouhotusta, enkä jaksa käyttää aikaani erilaisten vihakommenttien lukemiseen ja vihaahan tässä maassa riittää.

Kun me ollaan eletty pandemia aikaa oon keskittynyt sinä aikana täysin omaan tai omiin yrityksiini. Kuitenkin se tai ne on ne mun leipätyö ja olen vastuussa myös muidenkin kun vain omasta työpaikasta. Viime vuonna en pitänyt lomaa ollenkaan vaan halusin, että yritys ei koe notkahdusta ja se vaati uusia toimintamalleja ja huimasti lisää työtunteja. Päätin että kaikki on nyt musta itsestä kiinni. Kun oon keskittänyt sen energian tekemiseen, enkä siihen että mitenköhän tässä käy ja mistähän saan tukia oon jo mielestäni selvinnyt.

Viime vuonna perustin kaksi uutta yritystä, jotka on tapahtunut omasta halusta, mutta myös tilanteesta, missä on pakko miettiä jokin toinen tapa selviytyä, jos tilanne menee pahemmaksi. Yrittäjyys on tälläisessä tilanteessa välillä tosi rajua, koska meillä ei ole mitään turvaa, vaan se turva pitää rakentaa itse.

Tilanne on myös tässä kohtaa se, että ne kenellä ei mene hyvin purkaa sen pahan olon muihin, mikä ei johda mihinkään muuhun kun pahempaan oloon itsellä. Tilanne on kuitenkin kaikille sama. Toisia se riekottelee enemmän ja toiset taas hyötyy tilanteesta älyttömästi. Kumpikaan vaihtoehto ei tavallaan ole kenenkään syytä. Tämä on myös syy miksi en ole halunnut kirjoittaa blogia, koska en vaan tässä kohtaa jaksa kaikkia ihmisiä. Vaikka itselläkin on välillä ollut negatiiviset fiilikset, niin on vaan ollut pakko jaksaa, pakko sinnitellä ja pakko mennä eteenpäin ja luottaa itseensä. Ei kukaan tuu mun oven taakse tarjoamaan kassillista rahaa ja sano, että otappa tästä, vaan joka ikinen lati on pitänyt työllä tehdä. Ja KYLLÄ monen suurin huolenaihe tässä kohtaa on nimenomaan se raha.

 

Meillä kaikilla on ollut sama tilanne jo vuoden, mutta meillä kaikilla on myös ollut vuosi aikaa tarkastella omaa elämää, omaa tekemistä ja omaa työtä. Vaikka elämä olisi ollut kuinka vakaalla pohjalla niin se on voinut muuttua. Tilanteessa on silti ollut paljon hyvää sillä varmasti ihan jokaisen on pitänyt miettiä hieman enemmän sitä….  kuka minä olen ja mikä mut tekee onnelliseksi. Meillä kaikilla on ihan erilainen paineensietokyky. Toiset on heikompia ja toiset on vahvempia. Nyt on hetki niiden vahvempien aika olla äänessä ja kantaa niitä heikoimpia. Tässä kohtaa ei pidä ryhtyä itsekääksi ja tehdä asioita periaatteella, koska mulla on oikeus.

Meille on annettu ohjeet: käytä maskia, pese kädet, pidä turvaväli, älä matkusta ja kuuluisa stay at home… Laita rasti jokaisen asian päälle mistä olet suoriutunut <3

pysytään terveinä -Umppu

 

Kuvat Mikko Karekivi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *