Hae
Prime Life by Umppu

Onko sulla joku muu keino kun rokote?

 

Seuraava kansan tappelun aihe on korona rokote, kun ollaan maski tappelusta selvitty.  Mää oon itse valmis ottaan rokotteen ja syitä siihen on monia. Itse koen että on turha selittää rokotetta ei ole tutkittu tarpeeksi, koska emmehän me tunne edes itse sairautta. Rokotteen kehitykseen on saatu aivan uskomattoman paljon rahaa ja sitä on tutkittu ja kehitetty maailmanlaajuisesti. Rokotteen kohdalla ei olla odoteltu tai paperit ei ole maannut pöydällä, vaan töitä on tehty taukoamatta. Jokainen tekee omalla kohdallaan valinnan  ottamisen suhteen, mutta ainakin toistaiseksi en keksi itse mitään muuta keinoa millä tämä tauti saataisiin edes jotenkin kuriin tai että voitaisiin tulevaisuudessa elää ilman maskeja ja liikkua vapaasti? Nyt on maailmalla jo ensimäiset saanut rokotteen ja ilmeisemmin nyt aletaan Suomessakin rokottamaan.

Moni sanoo että ”mää en kyllä oo ensimäisten joukossa ottamassa rokotetta”. Toi lause kuulostaa itselle siltä että se oma hanuri on arvokkaampi kun muiden. Me tullaan varmasti tappelemaan tästä asiiasta, kuten maskien käytöstä jne. Kansa jakautuu kahtia aivan varmasti. Ehkä olisi hyvä ajatella asiaa myös niin, että on ihmisiä joilla ei ole mahdollisuus edes valita ottaako rokotteen vaiko ei. Ne jotka vastustavat rokotetaa haluaisin kuulla heiltä mikä on heidän ratkaisu tähän asiaan? Millä tämä tauti saadaan edes joksenkin tukahdettu maapallolta jollei rokotteella? Ja onko tosiaan niin että sinä haluat katsoa ensin tapahtuuko jollekkin muulle jotain ennen kun otat itse..

Koronaan kuolee päivittäin ihmisiä. Toki niitä kuolee muihinkin perussairauksiin. Maskin käytöllä voimme hidastaa taudin leviämistä ja itse käytän sitä nimenomaan suojatakseni ympärillä oleviani sekä vahvemmalla maskilla myös itseäni. Sairaalat on aivan tukossa ja hoitajat ainakin lehtien perusteella aivan uupuneita.. Jos homma ryöpsähtää käsistä niin meillä ei ole paikkoja sairastuneille. Ei tämä tauti valitettavasti lähde pois käsiä pesemällä ja puita halaamalla.

Jokainen näistä taudeista vaatii kuolonuhreja ja mun mielestä ne on meidän ihan jokaisen vastuulla. On tärkeä nähdä asiaa myös muiden kannalta. Jos vaikka koko perhe on riskiryhmää, niin voitte vaan kuvitella minkälaista heidän elämä on tässä kohtaa ollut. Meille on annettu ohjeet valtion toimesta. On kokoontumisrajoituksia ja kehoitetaan välttämään kaikkea tarpeetonta matkustamista. Osa tottelee ja osa tekee ja toimii just niinkun huvittaa. Tässä kohtaa perusteluksi en itse henkilökohtaisesti hyväksy ”koska mulla on ollut vaikeeta”. Täällä on varmasti ollut ihan jokaisella vaikeeta. Siinä kohtaa kun ns. rikkoo sääntöjä niin kannattais miettiä asiaa toisesta näkökulmasta, että mitä jos kaikki toimisi samalla tavalla kun minä. Mitä jos koko Suomen kanssa vaikka vaan matkustaisi, koska on ollut vähän vaikeeta..

Matkustus on ollut mun harrastus oikeastaan läpi mun aikuis-iän. Oon matkustanut monissa maissa ja nähnyt reissuilla vaikka sun mitä. Tää ei nyt ole mitään nostan itseäni jalustalle puhetta, vaan haluan sanoa että nyt vaan ei ole aika sille reissaamiselle. Mitä vähemmän ihmiset noudattaa annettuja määräyksiä menee tilanne vaan kokoajan pahemmaksi. Kun on kielletty kookontumiset, niin järjestetään isoja bileitä ja ajatellaan että kai me nyt voidaan vähän juhlia.

Vaikka en itse henkilökohtaisesti tautia pelkää, niin tässä maassa on huomattavasti niitä kenekä tervys ei välttämättä sairautta kestäisi ja itse en halua olla se kuka sen tartuttaa…

Kyse ei ole kenestäkään henkilöstä yksinään, vaan siitä että me puhallettaisiin yhteen hiileen. Ei rajoituksia ihan vaan huvikseen keksitä ilman perusteluita vaan niille on aina jokin syy. Mitä enemmän ihmiset reissaa ihan vaikka vaan Suomen sisällä niin tauti leviää kokoajan. Onhan tää koko korona sellainen asia että välillä oon itkenyt ja välillä nauranut.

Toisten elämään se ei ole juurikaan vaikuttanut ja tavallaan ei juuri munkaan muuten kun maskin osalta ja siten että ollaan oltu nyt kohta vuosi vaan kotona, eikä juuri nähty ketään. Toisaalta sekin on ollut ihan kivaa vaihtelua ja kun on joutunut pakostakin pysähtymään. Sekin on eri asia tehdä etätöitä kotona, kun paahtaa maski naamassa ympäripyörietä päiviä. Meillä ei ole valinnan vapautta koskien eri ammatteja. Tässäkin kannattaa miettiä asiaa monelta kantilta. Koko korona aika on muuttanut ainakin omalla kohdalla monesta ihmisestä mielikuvaa, vaikka edelleen asia on niin että asiat riitelee ei ihmiset. Tärkeintä olis että jokainen noudattaisia annettuja ohjeita ja tekisi omalla kohdalla parhaansa. Asioita ei voi yleistää ja ymmärrän osittain matkustelun yms, mutta lomamatkoja en tässä kohtaa käsitä sitten millään..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

8 kommenttia

 1. M kirjoitti:

  Jos jokainen osaisi ajatella itse koronaa ja sen syntymistä kriittisesti, olisi mediakin tiedotuksineen ja hysterioinnissaan heikommalla tolalla. Harva tuntuu ajattelevan, että kyse ei ole pelkästä taudista, vaan paljon isommasta (valtaeliitti, alistaminen). Harva vaan näkee kaiken taakse.

  En nää yhtäkään hyvää syytä ottaa rokotetta tautiin, joka ei yllä tarttuvuudessaan flunssaan eikä influenssaan. 70 vuoden aikana esimerkiksi Suomessa on ollut 3 vakavampaa tautia, joissa kuoli maksimissaan 1800 ihmistä vuodessa. Edes paljon pelätty korona ei ole pystynyt samaan.

  Miksi myöskään vaarantaisin oman kehoni ylimääräiselle rokotteelle (lääkkeelle), kun mahdollisuus tartuntaan ei ole edes 0,5% ILMAN rokotettakaan! Minua todella kiinnostaa oma terveyteni enemmän kuin se, saako joku tartunnan siksi etten ottaisi rokotetta. Ihan oikeastikko ihmiset ajattelee kaikkien pistoksien olevan vain hyviä asioita keholle? Eikö edes maalaisjärki kolkuta, kun puhutaan siitä että rokotteiden sisältöä ei tiedetä, eikä niistä pidetä haittavaikutuslistaa muuta kuin itse pistoksesta johtuen. Kas kummaa, kun kaikki muut lääkkeet sisältävät tuoteselosteet ainesosaluetteloineen ja haittavaikutuksineen pitkälläkin aikavälillä.

  Kannatan tutustumista WHO:n taustalla pyöriviin firmoihin ja esimerkiksi Bill Gatesin omistamaan Bill & Melinda Gates Foundationin agendaan rokotteista. Kaikki ei ole niin hyvää miltä ensimmäiseksi ajattelisi.

  Jakaudun mielelläni siihen parjatumpaan joukkoon ja suojelen itseäni muilla keinoin kuin median (ja valtioiden) aikaan saamilla keinoilla.

  Rahalla saa ja pelolla etenee.

 2. Ulla kirjoitti:

  Moi Umppu!

  Kiitos, kun toit rohkeasti näkemyksesi esille. Ymmärrän kyllä pointtisi, joita tuossa otit esille ja perustelit niillä hyvin mielipiteesi.
  Itseäni vaivaa tässä korona-asiassa muutama oleellinen juttu…ja siksi lähdin tutkimaan näitä viime keväänä tilastoista ja ulkomaalaisista tutkimuksista/eri asiantuntijoiden tuloksista.

  1.Tiedätkö mikä on PCR-testi ja miten se toimii? Mihin se on alunperin tarkoitettu ja mihin ei? Mitä sanoi testin keksijä tohtori Kary Mullis omasta testistään ennen kuolemaansa?
  Mitä tässä uusimmassa tutkimuksessa todetaan pcr-testeistä liittyen koronan testauksessa?https://cormandrostenreview.com/
  Tutkimus on mielestäni erittäin pätevä ja eri alojen riippumattomat asiantuntijat ovat tuossa tietenkin omalla nimellään.

  2. Miten koronakuolema todetaan? Mikä on who:n ja sitä myöten thl:n kriteerit koronakuolemaksi?

  Tartuntaluvut ja kuolemat maailmalla perustuvat näihin kahteen asiaan.

  Olen itse hoitaja ja tunnen paljon hoitajia. Sairaalapaikat eivät ole täynnä, ruuhkaa ei ole ollut koko keväästä lähtien, ei paniikkia, poikkeavaa kiirettä (jota tällä alalla tietysti aina on). Tiedän hoitajia, joiden on kielletty julkisesti kertomasta totuutta tilanteesta. Näin hoitohenkilökunnan näkökulmasta voin sanoa, että käynnissä on influenssatalvi eikä edes kovin paha sellainen. Emme myöskään testaa enää ihmisiä, voisiko heillä olla influenssa, joka yleensä tähän aikaan vuodesta kaataa porukkaa rokotuksista huolimatta. Maailmasta on kummallisesti kadonnut influenssa! Eikö olekin outoa?
  Thl:n mukaan Suomen kokonaiskuolleisuus ei ole lisääntynyt verrattuna edellisvuosiin. Jos eläisimme tappavan pandemian keskellä, se piikki tulisi näkyä kokonaiskuolleisuudessa.
  Tämmöisiä asioita itselläni on herännyt mieleen ja sitä kautta olen ottanut myös rokotteesta selvää. Tiedän nyt varmaksi sen, että rokotetta ei ole tutkittu riittävästi, se on aivan uudentyyppinen rokote ja toimii eri mekanismilla, kuin rokotteet, joihin olemme tottuneet. Tästä löytyy nyt paljon tietoa netistä, kunhan tarkistaa lähteen luotettavuuden ensin.
  Mm. Pfizerin entinen johtava rokotetutkija Michael Yeadon (on jäänyt siis eläkkeelle) on tullut tutkimuksissaan yhdessä muiden alan asiantuntijoiden kanssa siihen tulokseen, että rokote on vaarallinen ja se tulisi vetää markkinoilta pois, kunnes sitä on tutkittu riittävästi. Hän puhuu myös pcr-testejä vastaan.

  Tämmöisiä ajatuksia itselläni on herännyt asian tiimoilta ja harmittaa kun avointa keskustelua ja ajatusten vaihtoa ei ole eri medioissa sallittu lainkaan. Kaikki kriittisyys leimataan oitis haukkuen salaliittoteoreetikoiksi ja folihatuiksi, hulluiksi hörhöiksi ja ties miksi. Arvostan sitä, että itse nostit asian framille asialliseen sävyyn.

  En tuomitse ihmisiä, jotka rokotteen haluavat ottaa ja näin hoitajana olen vähän ristiriitaisessa tilanteessa. Meitä hoitajia ja lääkäreitä on nyt kyllä todella paljon, jotka ovat lähteneet kyseenalaistamaan näitä edellä esittämiäni asioita. Se on minusta aika huolestuttavaa rokotteen luotettavuutta kohtaan.

  Koitetaan siis pysyä sovussa eikä riidellä keskenämme koska kaikki tässä kuitenkin toivovat yhteistä päämäärää: että tämä painajainen loppuisi. Hyvää uutta vuotta sinulle ja perheellesi, kiitos kun kirjoitat!

 3. Milla kirjoitti:

  Rokotetta voisi ensin testata niillä jotka ei nouda rajoituksia, niitä kun löytyy vaikka kuinka paljon. Jos ihmiset noudattaisi rajoituksia näin paljon koronaa ei olisi. Itse noudatan niitä tunnollisesti. Britanniaankin on pakko lähteä hakemaan uuttaa koronaa.

 4. Anni kirjoitti:

  Itsekin hoitoalalla ja minun työpaikallani rokotukseen suhtaudutaan luottavaisesti. Se on pikemminkin itsestäänselvyys, että se otetaan. Halusin tämän nyt sanoa ettei jää sellainen olo, että kaikki hoitajat ja lääkärit epäilevästi siihen suhtautuisi. Meillä ei myöskään missään nimessä ole kielletty puhumasta jos tilanne on koronan suhteen rauhallinen. Päinvastoin. Lisäksi kotikaupunkini tiedottaa jatkuvasti. Nollapäivistä iloitaan.

 5. Annie kirjoitti:

  Kiitos mielenkiintoisesta keskustelun avauksesta!

  Aihe ei ole niin yksinkertainen, kuin haluaisimme. Kuten tiedämme, influenssakaan ei ole hävinnyt rokottamalla, joten tuskin rokote tulee poistamaan myöskään koronaa, valitettavasti. Rokote(korona tai influenssarokote) ei estä tartunnan saamista, eikä edes sen levittämistä. Rokotteen ainoa hyöty on se, että rokotteen saanut saattaa sairastaa koronan lievempänä. Painotus sanalla saattaa, koska tästäkään ei ole täyttä varmuutta.

  Asiasta löytyy paljon tietoa googlaamalla, alla yksi lähde:

  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007611176.html

 6. .. kirjoitti:

  Moi! Mitä mieltä olet somevaikuttajista, joilla on tuhansia seuraajia, ja lähdetään ulkomaille lomailemaan? Koska mun mielestä tää touhu on ihan käsittämätöntä! Vaarannetaan oma perhe ja kaikki ympärillä olevat. Ja näytetään huonoa mallia seuraajille. :/ joku aina oikeuttaa oman hölmöilyn, kun se ja se sometyyppikin voi… Jos on pakko reissata, pitääkö päivittää someen?

 7. Martti kirjoitti:

  Mutta joko lopetit tupakoinnin?

 8. Elli kirjoitti:

  Apua, miksi blogi ei ole päivittynyt pitkään aikaan ! Umppu. Ikävä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.