Hae
Prime Life by Umppu

Mun voimanaiset!

Mää oon aina ihaillut aikaansaavia ihmisiä ja etenkin naisia. Sellaisia, jotka uskaltaa kulkea omaa polkuaan ja jotka ovat kovalla työllä saaneet luotua erilaisia menestyviä yrityksiä ja luotua niistä useita ihmisiä työllistäviä yrityksiä ja menestyvän bisneksen. Mun päässä on aina tuhat ja yks ideaa ja haluaisin keskittyä niiden toteuttamiseen. Se mikä multa tässä kohtaa puuttuu on pääoma. Mun on tehtävä super paljon ja ahkerasti töitä, että mulla jää mahdollisuus tehdä ja kehittää jotain uutta, koska kaikki maksaa. Mää en ole koskaan perinyt rahaa tai saanut sitä mistään, vaan kaikki mitä mulla on kovalla työllä tehtyä. Ooon myös tosi ylepä siitä, mitä oon saavuttanut.

Mulla on paljon sellaisia voimanaisia, ketä mää ihailen ja tuntuu että heillä on taito muuttaa vesi viiniksi, jollain maagisella tavalla. Yks hyvä esimerkki on Jutta Larm. Mää oon seurannut vuosi vuodelta hänen tarinaa ja uskomatonta urapolkua, jolla hän on nyt päässyt siihen pisteeseen, että saa tehdä työkseen niitä asioita mitä haluaa. Mää itse haluaisin päästä joskus siihen pisteeseen myös. Mää haluaisin että mulla olis monta eri yritystä ja mää voisin työllistää ihmisiä ja että se yritys olis sellainen, että se olis niiden tyypien unelma duuni.

Mää oon tottunut tekeen kaiken yksin ja varmasti jatkossakin tulen tekemään. Mun huono puoli siinä on se, että mun on tosi vaikee tietyissä asioissa luottaa ihmsiin. Jos haluan että jokin asia tehdään tietyllä tavalla, niin jokaisella on kuitenkin aina se oma tapa tehdä asioita. Oon aika suurpiirteinen ja luotan siihen että kaikki järjestyy, mutta toisaalta oon taas aivan hiton pikkutarkka tietyissä asioissa. Mulle menee ihan pata jumiin jos joku tekee asiat sinnepäin eikä tee niitä huolellisesti.

Toisaalta on hyvä piirre olla pikkutarkka ja kun tekee itse, niin asiat hoituu juuri niin kun itse haluaa. Toisaalta se on taas tosi kuormittavaa pitkässä juoksussa, mutta toisaalta… mitäs se haittaa jos on siihen valmis.

Aika monen menestyneen yrittäjän takan on myös epäonnistumisia. Usein epäonnitumiset nimenomaan vie niitä yrittäjiä eteenpäin ja uudet asiat on varmemmalla pohjalla ja tietää ettei toista samoja virheitä uudelleen. Musta tuntuu, että mää oon itse tehnyt yrittäjänä ihan jokaisen virheen mitä vaan voi tehdä, mutta ottanut niistä kuitenkin opikseni.

Tää korona aika on jotenkin selkeyttänyt mun omia ajatuksia ja sitä, että haluan tunnillisesti tulla vähentämään mun töitä tulevaisuudessa. Mää tuun jättään liiketyötä vähän vähemälle varmasti ens vuonna ja keskityn enemmän koulutuksiin ja muihin juttuihin. Mää jätän osan mun palveluista pois kokonaan ja teen niitä töitä, johonka mulla on aikaa. Mun on myös jätettävä enemmän aikaa hallinnollisille tehtäville, joita nykyään yleensä teen vapaapäivisin. Ne on kuitenkin yhtälailla mun työaikaa ja aion hoitaa asiat niin, että ne tunnit on mulle tulevaisuudessa myös sellaisia, joista saan palkkaa.

Mää toivon myös sitä, että mää voin omalla tekemiselläni inspiroida joitain. Antaa sellaista mallia, että jokainen voi rohkeasti toteuttaa niitä omia haaveita ja unelmiaan ja mennä niitä kohti. Mua on niin monet kerrat matkan varrella lytätty ja sanottu, että ihan turhaa tai vastaavaa, mutta silti oon tehnyt just kuten itsestä on tuntunut.

Mua ärsyttää sellaiset ihmiset, jotka ihan joka asiasta kaivaa sen negaation ja miettii kaikki asiat sen pahimman kautta. Ne tyypit on myös usein niitä jotka junnaa omassa elämässä vuosi tolkulla siinä samassa ja niitä kyrsii kun joku toinen uskaltaa ottaa riskejä. He perustee omaa tekemistään, että oon ihan tyytyväinen näin, vaikka totuus on jotain ihan muuta. Onneks meillä on kaikilla täällä tilaa.  Tää vuosi on monin tavoin ollut ihan paska, mutta taas monin tavoin yks parhaista. Vaikka mieli vähän ailahtelee, niin silti kaikki on kuitenkin hyvin

Asu House of Brandon 

Kuva Noora Näppilä

4 kommenttia

  1. Katja Silander kirjoitti:

    Voi ei… siis vähä kliseet noi kuvat…siis ny Kaukajärvellä otetut…muistan jonku sun kirjotuksen että ku pussi linja tulee kaukajärven poikki ni iha sua kyydissä pelottaa…ku kuulemma nousee kaukajärveltä sellasta porukkaa että pitää pelätä…ehkä muistan väärin…???? Jotenki vaa sillo vähä ihmettelin…

  2. Tiina kirjoitti:

    Minkä merkkiset housut sulla on näissä kuvissa? Hakusessa olisi samanlaiset ja kun olen yhtä ”pitkä” kuin sinä, niin kiinnostaa tietää mistä noin hyvänkokoiset housut löytyivät 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.