Hae
Prime Life by Umppu

Suomessa ei syyllistäminen toimi

Tartuntaluvut on kasvussa ja kaikki sen tietävät. Me ollaan tästä kaikki vastuussa ja jokaisen panos on tärkeä. Jossittelu ei tässä kohtaa auta mitään vaan on mentävä ohjeiden mukaan ja toteltava niitä. Suomi on siitä hassu maa että täällä ei kannata syyllistää, koska vaikka asia ei koskisi heitä, niin vastareaktio alkaa välittömästi. Suurin keskustelun aihe on nyt se että: tiesitkö että vähävaraisilla ei ole varaa käyttää maskeja tai että jollain voi olla hengitystieoireita. Jos bussiin mahtuu vaikka 50hlö. niin niistä ei voi 25:llä ihmisellä hengitystieoireita tai olla vähävaraisia. Esim 100 kpl maskeja maksaa kun etsin nopeasti netistä 34,90e jolloin kappalehinnaksi tulee 34senttiä pyöristettynä 35senttiä. Jos sulla on varaa vetää rööki esim ennen sitä bussia on sulla myös varaa käyttää maskia.  Maskeja jaetaan myös veloituksetta vähävaraisille. Jos sinulla on ylimääräistä rahaa, niin voit myös itse ostaa niitä ja jakaa vähävaraisille ennemmin kun valitat asiasta.

Suomen lainsäädäntö ei voi pakottaa sitä käyttämään ja siksi se on suositus. On turha perustella asiaa ”en käytä koska se on suositus”. On turha kapinoida asiasta, koska mitä enemmän niitä maskeja käytetään me ehkäisemme tartuntojen leviämistä. Itse käytän vahvempaa maskia, joka suojaa myös minua. En voi pitää työssäni turvaväliä ja siksi maski on tässä kohtaa mulla töissä ehdoton. Vaikka vihaan koko saakelin maskia, niin sillä teen tässä tilanteessa sen minkä voin ja toivonkin sydämeni pohjasta että muutkin toimii näin.

Tilanne on hanurista ja kaikki sen tietää ja kaikki toivoo sen loppuvan mahdollisimman pian, joten tässä on varmaan ihan tarpeeksi syitä miksi sitä maskia kannattaa käyttää. Alkuvuonna itse käytin maskia 3kk putkeen töissä. Tartuntaluvut Tampereella oli sen jälkeen niin pienet ja oli useita viikkoja, ettei niitä ollut ollenkaan niin olimme ilman maskia. Nyt ei taas ole vaihtoehtoja. Turhautuminen ja vitutus on varmaan ne kaksi sanaa mitkä kuvastaa ihmisten fiilistä tällä hetkellä eniten, josko ne saataisiin pois sitä maskia käyttämällä? Jos me saadaan tartuntaluvut pienenemään ja ketjut katkaistua, niin se maski on todella pieni asia.

 

Me kaikki halutaan nauttia elämästä eikö? Me halutaan meidän elämä takaisin eikö? No mitä vaihtoehtoja nyt on? Pienin askel on nimenomaan se maski. Sitä käyttämällä annat suuntaa. Kun alussa sulle naurettiin, kun sulla oli maksi, niin nyt jos sulla ei ole niin sua katsotaan pitkään. Mitä enemmän sitä käytetään siitä tulee normi.

No minkä takia esim Espanjassa tauti leviää, vaikka sielä on maskipakko? Esim Madridissa on saman verran ihmisiä kun koko Suomessa. Sielä asutaan huomattavasti tiiviimin ja yhdessä asunnossa voi asua koko samperin suku. Miksi amerikassa kuolee tajuton määrä ihmisiä koronaan? Tiesitkö, että sielä maassa jos sulla ei ole vakuutusta et edes pääse sairaalaan. Amerikassa et voi välttyä näkemästä kodittomia kaduilla ja se on sielä jo ”normi”. Jos sulla ei ole vakuutusta et pääse muutenkaan lääkäriin ja voit jo valmiiksi kantaa lukemattoman määrän perussairauksia…  Maissa on hyvin erilaisia ongelmia ja me ollaan täällä totuttu monessakin asiassa aivan liian hyvään, koska olemme hyvinvointivaltio… Joskus se matkailu todellakin avartaa kun käy konkreettisesti paikan päällä ja näkee omin silmin.

Tiesittekö, että jos tää homma jatkuu pitkään, ihmisiä jää työttömäksi, yritykset tekee konkursseja niin me ei kohta enää olla hyvinvointivaltio.  Meidän lapset tulee maksamaan tän koko paskan. Kohta täällä ei makseta asumistukea, lapsilisiä, työttömyyskorvausta, koska ei vaan ole varaa. Sitä rahaa ei vaan ole ja nytkin jokainen voi katsoa googlettamalla paljonko Suomi on velkaa ja velka vaan kasvaa. Ihmiset eriarvoistuu ja jäljellä on rikkaat ja köyhät… ei kai me sitä haluta.

En osaa oikein muuta sanoa kun että come on jengi ja lopettakaa kiukuttelu, koska me ollaan kaikki tässä samassa veneessä. Toimitaan yhdessä jotta me voimme voimme paremmin yhdessä <3

 

Asu House of Brandon 

Kuva Noora Näppilä

2 kommenttia

  1. Kosmetologi kirjoitti:

    Kerroit vahvemmasta maskista mitä käytät töissä. Mikä maski sulla on?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.