Hae
Prime Life by Umppu

Onko ainut vaihtoehto mennä käräjille?

 

Mää en jaksaisi tätä aihetta enää olenkaan, mutta mun on jaksettava, koska itse rakastan sääntöjä, enkä voi hyväksyä että niitä rikotaan eikä siitä kanneta vastuuta. Tämä mun postaus liittyy meidän taloon tulleisiin vaurioihin josta voit lukea aiemman postauksen TÄSTÄ. On jotenkin aivan käsittämätöntä että meillä täällä Suomessa voi tuhota toisen omaisuutta joutumatta siitä vastuuseen. Jo ihan tän koronan puolesta ainakin oma elämä on aika kuormittunutta ja uuden opettelua, niin en millään jaksais enää ruveta taistelemaan omista oikeuksistani. Lyhyesti yhteen vetona: meidän talo hajoitettiin joka oli ehjä ennen meidän takapihalla ollutta remonttia.

Meille luvattiin toimittaa raportti elokuun loppuun mennessä, mikä koskee talomme vaurioita. Raportti oli useita viikkoja myöhässä. Kahdessa päivässä meidän taloon ilmestyi mittavia vaurioita, joita tultiin katsomaan ja jonka jälkeen asennettiin tärinämittari meidän taloon. Jos mää en olisi käynyt sielä työmaalla kahtena päivänä ja soitellut ympäri kaupunkia olisi asia jäänyt siihen. Koulun pihan remontti jatkui vielä useita päiviä ja työmaalla oli kas kummaa siirrytty kolme kertaa pienempään kalustoon mun valituksen jälkeen ja se iso jyrä oli viety pois. Tähänkään en saanut vastausta kun kysyin.  Mää en ollut raportiin tyytyväinen, sillä tärinää ei voi verrata jos talo tärisee noin 6.30-21.00 aamusta iltaan tiivistystyötä tehdessä, versus että valmiiseen pohjaan tullaan ajelemaan testiajoa, joka kestää minuutteja, jolla mitataan tärinää. Työmaa oli Tampereen Infran vastuulla ja teettivät mittauksen Taratestillä.

Taratestin mittaus raportti oli kerrassaan jopa huvittava, sillä en kokenut sitä ammattimaiseksi. Se sisälsi lauseita ”Ruotsalaisen nyrkkisäännön mukaan” jne. Käyttääkö ammattilaiset tälläistä veratusta? Raportista puuttuu ne kysymäni teidot esimerkiksi maaperän mittauksesta yms. Tampereen Infra tietenkin pesee kätensä ja vetoaa raporttiin, eikä vastannut minun esittämiin kysymyksiin….. ”voitte hakea korvausta täyttämällä kaavakkeen”

 

Määhän voisin vaan tyytyä kohtalooni ja olla että okei se mitään. Mää tästä teetänkin tästä nyt sitten kymmenien tuhansien korjaukset omaan talooni, mutta en todellaakaan aio toimia näin. Mää sain instagramissa lähemmäs sata viestiä, kuinka muille on sattunut samalla tavalla ja he joiden vauriot oli korjattu oli lähes poikkeuksetta oli taistellut asiasta oikeudesta. Siis mitä hittoo oikeesti? Meidän taloon ei tehty siis minkäänlaista alkukartoitusta tai tarkastusta ja vedotaan tietenkin siihen, että tämän ikäiselle talolle tyypillistä jauhantaan.

Jos talo on ollut ehjä 37 vuotta, niin ei se nyt jumaliste oli tyypillistä, että kun takapihalle tulee helvetillinen jyrä joka hakkaa aamusta iltaan ja talo  alkaa sattumoisin juuri niinä päivinä alkaa hajoamaan… Mää tein asiasta rikosilmoituksen ja siinä todettiin ettei rikosta ole tapahtunut. Seuraava vaihe on mennä käräjille.

Mää olen yrittäjä ja koko tän korona paskan aikana oon tehnyt aivan hulluna töitä, jotta saan liiketoiminnan pysymään kasassa. Mulla oli 4p lomaa joista kaksi meni tähän. Nyt mää olen käyttänyt tähän asiaan aivan tuhottoman paljon omaa aikaa ja joudun käyttämään edelleen. Mää joudun taistelemaan asiasta ja niin aioinkin tehdä, koska juuri tämän kaltaiset ihmiset pitää opettaa ottamaan vastuu teoistaan. Mää teen tän myös niiden puolesta jotka eivät jaksa taistella ja jotka ovat joutuneet vastaavanlaisen asian kohteeksi.

Tää on ihan käsittämätöntä touhua….

 

Tässä ei auta kun jaksaa hymyillä, sillä uskon että oikeus tapahtuu -Umppu

kuvat Noora Näppilä

4 kommenttia

 1. Kristiina kirjoitti:

  Moikka!

  Ootko jutellut mitenkä teidän naapurit aikoo toimia tän asian tiimoilta? Muistelin että aiemmin sanoit että naapureidenkin taloihin on tullut vahinkoja. Aika käsittämätöntä touhua ettei oteta mitään vastuuta ?

  • primebody kirjoitti:

   Heillä ei ole niin pahat vauriot ja he hoitavat sitä omasta toimestaan

 2. Ulla kirjoitti:

  Mä oon niin järkyttynyt!! Ihan raivo nousee pintaan kun luen tätä. Varmasti joku laittas asumiskieltoon ton talon. Hommaa joku ammattilainen ulkopuolinen tarkastamaan rakennevauriot. Sitten on selvää paperilla. Mua niin itkettää teidän puolesta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.