Hae
Prime Life by Umppu

En ole joka alan asiantuntija

Kun tänä päivänä kaikki on niin saatavilla, niin ihmisitä on tullut osittain patalaiskoja. Mää viittaan tässä oikeastaan mun työhöni sosiaalisen median parissa, mikä on ihanaa, mutta välillä taas ei. Kysymytulva on jatkuvaa oli aihe tai stoori mikä tahansa. Mää aina mietin, että mikä olisi se mun oikea tapa tässä kohtaa, koska ihmiset on myös aika herkkiä loukkaantumaan. Tästä oonkin keskuastellut monen kanssa. Onko mun velvollisuus vastata jokaiseen viestiin mitä esimerkiksi somessa saan, vaan siitä syystä että se jotenkin olis mun velvollisuus ja ettei kukaan loukkaantuisi?

Mitä ajan tässä takaa on se, että ihmiset ei jaksa tai viitsi etsiä tietoa enää mistään. Jos mulla on vaikka stoori instassa missä puhun mun uusista verhoista, niin saatan saada kymmeniä viestejä, mikä on sun huulipuna tai luomiväri. Jos en vastaa saan viestin perään VOITKO VASTATA. Multa jopa pyydetään kuvia mun meikeistä ja sävyistä ja pakko sanoa, että se on välillä jopa huvittavaa, mutta aivan super raskasta. Kaupalliset yhteistyöt on erikseen ja niissä käy yleensä aina selville mikä tuote, mistä sitä saa, mitä se maksaa yms. Niissä tilanteissa usein mainostetaan juuri sitä tuotetta, brändiä tai mikä ikinä onkaan yhteistyön tarkoitus.

En siis ole omalla vapaa-ajallani kävelevä mainos. Joskus linkkaan yleisesti jonkun asian mun stooriin ihan siitä syystä, että vältyn siltä viestirumbalta, muuta silti ihmiset ei aina edes viitsi tsekata niitä merkintöjä missä käy hyvin selväksi mistä esim joku tuote on hankittu. Vaikka moni työkseen tekevä tekee sosiaalista mediaa tavallaan myös niille seuraajilleen, niin silti usein sisältö on jokaisen oman näköistä. Mulla on aika laaja repertuaari mitä itse teen ja mitä haluan tehdä, mutta en kuitenkaan ala tekemään asioita siksi että joku muu sitä haluaa.

Jos siis et saa vastausta kysymykseen mikä huulikiilto mulla on, niin se ei ole mitään henkilökohtaista. Voitteko uskoa, että jopa lopetin huulikiillon käyttämisen hetkeksi aikaa siitä syystä että en jaksanut/halunnut vastata niihin kysymyksiin tai että mulla ei ollut aikaa kuvata erikseen mun jokaista tuotetta ja vaatetta ja sisustusesinettä mikä mulla on.

Musta on silti tosi kiva jutella vaikka instassa mun seuraajien kanssa ja joskus saatan jutella pitkäänkin. Mulla on myös paljon ihmisiä mun elämässä, joihin olen tutustunut oikeastaan ainaostaan somen välityksellä, mikä sekin on ihan sairaan siistiä, koska mun vapaa-aika on hyvin vähäistä ja kun sitä vietän niin vietän mieluusti yksin kotona täydessä hiljaisuudessa. On tosi paljon asioita, mistä mun seuraajat ei tiedä mitään enka haluakkaan tietävän ja niin se tulee olemaan jatkossakin. Välillä tätä työtä tehdessä jotuu todella raskaalta tuntuvan arvostelun kohteeksi ja ehkä siksi blogeista onkin tullut hieman tylsiä ja niitä ei jakseta enää lukea samalla tavalla. Taustalla siinä on pelko aina pahimmasta paskamyrskystä ja usein vielä jokin sanomasi asia on irroitettu tekstistä.

Mutta kuten jokaisessa työssä on varmasti ne hyvät, sekä huonot puolet ja enemmän tässäkin työssä on niitä hyviä asioita kun huonoja. Näillä mennään mitä on annettu

Kuvat Noora Näppilä

7 kommenttia

 1. Jan kirjoitti:

  Ymmärrän täysin. Itse kun pidän whitedeco blogia niin olen rajannut sen että se on hyvää mieltä luovaa, en kerro siellä itsestäni en itke siellä jos elämä näyttää varjopuolia jne.
  Terv whitedeco

  • primebody kirjoitti:

   No sulla on tavallan ihan eri jutut kun vaikka mulla.. ja ihan eri brändi..

 2. Tiia kirjoitti:

  Ei tietenkään sun tarvii vastailla. Laita kommentti estoa ihan rohkeasti useimmin vaan niin säästyt paljolta. Hmm sähän voisit alkaa pitää välillä niitä kysy vastaa päiviä. Ne vois olla hauskoja jos et koe sitä liian työlääksi. 🙂 Siinä saisi ihmiset kysellä mitä haluaa ja itse voit valita mihin vastailet.

  • primebody kirjoitti:

   Joo tätä oon miettinyt kans, mutta sellaiselle ei oikein meinaa löytyä aikaa, kun illat menee aina treenikuljetuksissa.. ehkä jonain päivänä

 3. Kyllästynyt mainoksiin kirjoitti:

  No , ei tarvi tosiaankaan vastata. Olet vapaaehtoisesti bloggaaja, vastaaminenkin vapaaehtoista. Minua on henkilökohtaisesti muuten ärsyttämään yleensäkin blogimaailmassa se bloggaajien mainonta( ymmärrän kyllä pointin, mutta silti, joillakin on kuin katselisi MTV:n kanavaa?). Mutta siis seuraaminenkin on siis vapaaehtoista?, ja hyvin paljon jätän mainokset väliin.Joskushan mainostajat saattavat myös edellyttää vuorovaikutusta. Kysymyksiä ja vastauksia jaksan harvoin ees lukea, niin pienellä präntätty. Mutta siis vapaaehtoista ellei ole sitoutunut eri firmojen sanelemiin ehtoihin.

 4. Tuuli kirjoitti:

  Usein noi kysymykset ei edes johda mihinkään ostoihin. Huomasun tämän, kun yksi tuttu julkisuuden henkilö kertoi, että oli saanut paljon kyselyjä yhdestä paidasta jota minä myyn verkkokaupassani. Kun hän kertoi mistä sitä saa tilattua, ei minulle tullut ainuttakaan tilausta. Tuntuu että ihmiset samantien laukoo sen kysymyksen: Mistä paita/kengät/meikit? kun näkee jotain mistä tykkää, vaikka eivät ole aikeissakaan ostaa sitä.

 5. Nannukka kirjoitti:

  Moni jättää ehkä siksi ostamatta että tuote saattaa ollakin liian kallis heidän kukkarolle. Kysyvä ei kuitenkaan tieltä eksy

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.