Hae
Prime Life by Umppu

Älä lopeta elämistä

Some muistuttelee meitä jatkuvalla syötöllä koronasta.  Tuntuu ettei mitään muita uutisia edes näe ja niihin alkaa jo pikkuhiljaa turtumaan. Mää oon itse ajatellut, että ei tässä voi koko loppuelämää vaan odotella. En edelleenkkän matkusta minnekkään, vaikka siitä haaveilen päivittäin. Varmasti joskus aion matkustaa, kun se tuntuu turvalliselta ja kun karanteeni suositukset poistuvat kokonaan.. Siihen saattaa mennä aikaa, mutta mikäs tässä on odotellessa valmiissa maailmassa. On aloja, mitä korona runtelee kovaa ja mun oma ajtus onkin, että me saataisiin Suomi toimimaan mahdollisimman optimaalisesti tässä kohtaa ja tuet keskittyisivät niille aloille, missä on todellinen ahdinko. Mun mielestä nyt ei tarvi kehittää uutta vaan säilyttää ne toimivat yritykset, mitkä on olleet kannattavia ennen koronaa. Ehkä hieman uusilla toimintatavoilla, mutta niin että ne pysyvät hengissä.

Mää itse aion ottaa nyt hieman rennomman asenteen ja jatkaa elämää. En edelleenkään mene isoihin taphtumiin, koska haluan minimoida oman altistumiseni, sillä mun tulot on kiinni täysin minusta. Mää en silti pois sulje sitä etteikö tapahtumia saisi järjestää. Nyt on vaan mentävä uusilla normeilla. Käsienpesupaikat joka paikkaan ja maskii naamalle ei sen kummempaa kai ole? Tilanteen on mentävä eteenpäin eikä me vaan voida odotella sohvalla toista aaltoa niin että meidän koko maan talous kaatuu.

Jos tilanne muuttuu, niin ainakin itse olen varautunut sen suhteen ja pystyn muuttamaan esim työasioitani hyvinikin pienellä varo-ajalla. Maskit ja plexit on valmiina jos niikseen tulee, että esim Tampereella tilanne päivässä ryöpsähtää käsiin.

Maailmassa saattaa tapahtua koska vaan mitä vaan ja itse oon sellainen tyyppi, että en jaksa vaan odottaa. Tää on nyt vaan uus normi ja sen mukaan mennään. Turvavälit kunniaan ja käsienpesua. Mää en itse käytä julkisia ollenkaan ja kaupassakin käyn aika vähän nykyään, kun ruokaa voi tilata kaupasta kotiin. Oon koko tän ajan koittanut käyttää samalla tavalla palveluita, mitä ennekin, sillä se on yks parhaista keinoista pitää paikat hengissä. Jossain luki niin, että käytä niiden yritysten palveluita, joidenka haluat olla hengissä koronan jälkeenkin ja niin olen tehnyt. On myös huomioitavaa, että on paljon aloja mihinkä korona on vaikuttanut todella positiivisesti ja liikevaihto on monella yrityksellä tuplaantunut.  musta olis jokaisen erittäin tärkeää tarkastella sitä omaa korona käyttäytymistä ja miettiä, että jos kaiken laittaa seis, niin mitä vaikutuksia sillä on. Mää en ole edelleenkään poistunut Tampereelta kun kerran Parkanoon ja siinä on mun reissaamiset.

Esimerkiksi moni yritys laittaa markkinoinnin kokonaan stoppiin.. Onko se hyvä asia? No ei todellakaan ole, koska markkinoinnissa pitää miettiä aina suunnitelmat pitkälle tähtäimelle, eikä ajatella sitä vain päivää tai viikkoa eteenpäin. Tää tilanne on avannut monen ihmisen silmiä, mikä on hyvä asia niin hyvässä kun pahassa. Moni on tehnyt suuriakin päätöksiä, koska on ollut pakko pysähtyä ja tarkastella omaa elämää. Mulle on ainakin omalla kohdalla vain vahvistunut ne asiat mitä haluan lähteä viemään eteenpäni omassa elämässäni ja niitä kohti mennään.

Mää oon ainakin itse tajunnut monta asiaa, mitä olen vaan tehnyt siitä syystä, että olen muiden olettanut mun tekvän ja siksi muutankin omaa työnkuvaa vuoden alusta jopa hieman radikaalisti. Välillä pitää tehdä niitä ei niin mukavia asioita, jotta saa tehdä niitä mukavia asioita. Me ollaan totuttu monessakin asiassa liian hyvään ja siihen, että saadaan asiat liian helposti nenän eteen.

Musta ehkä parhaita asioita tässä kohtaa on itsensä ja oman ammattitaidon kehittäminen siihen suuntaan, että hyväksyy itsensä ja saa tehdä niitä asioita mistä nauttii. Mun valinta on ollut kesä ilman lomaa, koska jos olisin sitä pitönyt olisi moni muu asia mitä kohti olen menossa olisi kärsinyt. Syksy tulee olemaan varmasti monelle vaikea, mutta sen läpi on vaan tarvottava. On vaan jaksettava vaikka se tuntuis tosi vaikealta päivttäin. Tilanne on sama kaikilla ja nyt on eirtyisen tärkeää olla niiden ihmisten kanssa, jotka antaa sulle energiaa ja inspiroi sua ja tietenkin kannustaa sua eteenpäin. Nyt on se aika kun voi työntää elämästä pois ne ihmiset, jotka ei tee sulle hyvää

Asu House of Brandon

Kuvat Noora Näppilä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.