Hae
Prime Life by Umppu

Kun muut toppuuttelee

Oman uran luominen on täysin jokaisen omalla vastuulla. Toiset haluaa luoda uran ja toiset ei. Kirjoitin aiemmin hieman samaan asiaan viitaten, mutta nyt haluan avata tätä omalla kohdalla vielä enemmän. Mulla ei esimerkiksi ole ollut koskaan haavena ketjuttaa omaa yritystä, koska haluan tehdä ammatillista työtä enkä niinkään johtamista. Esimerkiksi tässä elämäntilanteessa ei omat resurssit sellaiseen riittäisi, eikä siihen ole vaan yksinkertaisesti mielenkiintoa. Musta on aina jotenkin hienoa sanoa, että kaikki mitä mulla on ja mitä oon saavuttaanut olen tehnyt täysin itse. Mun liiketoimintaa ei ole kukaan koskaan rahoittanut, enkä ole koskaan saanut mitään ilmaiseksi.

Pitää aina osata hetkeksi pysähtyä ja katsoa taakse ja miettiä mitä on saavuttanut ja mitä on mahdollisuus saavuttaa. Ja tiedän senkin että on olemassa ihmisiä, jotka eivät halua saavuttaa elämässään yhtään mitään, mutta niistä juuri nyt puhu. Vaikka haluan edetä uralla, se ei tarkoita sitä, että oon suuruudenhullu. Mää olisin voinut tehdä tiettyjä asioita elämässäni jo aiemmin, mutta teen ne silloin kun koen että mulla on siihen energiaa ja mahdollisuus.

Vaikka mää oon aina ajatellut, että teen tätä työtä eläkkeeseen asti, niin en voi sitä vannoa, koska jos tuntuu että joskus kaipaan jotain muutoksia, niin silloin teen niitä elämässäni. Mua kiinnostaa vaurastuminen sillä tavalla, että mun ei tarvitsisi miettiä rahaa. Vaurastuminen sillä tapaa, että mulla olisi rahaa kehittää liiketoimintaa ja toteuttaa niin, ettei se vaadi multa sitä ennen tolkutonta määrää ylipitkiä työpäiviä sitä ennen ja sen jälkeen.

Oon miettinyt miljoonat kerrat kuinka tässä elämässä pääsisi helpommalla, mutta vieläkään en ole siihen löytänyt vastausta. Mää tiedän että raha ei tuo onnea, mutta raha antaa ja luo meille mahdollisuuksia tehdä asioita mistä joskus vain saatoimme unelmoida. Raha luo tietyllä tapaa myös jonkinlaista turvaa, koska valitettavan moni asia on kiinni rahasta. Mun mielestä varsinkaan naiset ei osaa puhua rahasta avoimesti tai palkoista avoimesti. Esimerkiksi mun oma palkka riippuu tasan siitä, kuinka paljon teen töitä, kun taas monilla on tuttu ja turvallinen kuukausipalkka. Sitten myös toisille ollaan kateellisia suuresta palkasta, mutta usein se toinen on tehnyt jotain erilailla tai valinnut toisen tien, kun sinä.

Jos haluaa vaurastua on keksittävä asioita, minkä avulla se on mahdollista ja usein se vaatii sitä pää-omaa. Helpoksi Suomessa ei vaurastumista ole tehty, vaan päin vastoin siitä on tehty helvetin vaikeaa. Mitä enemmän teet töitä sitä enemmän maksat veroja. Vaikka maksan ihan mieluusti veroa, niin olen silti tasaverotuksen kannalla koko maassa. Työnteosta ei koskaan saisi ns. rankaista ihmisiä, vaan päinvastoin kannustaa. Jos verotus ei olisi sama kaikille olisi meillä paljon enemmän rahaa kuluttaa, millä taas on huomattavasti positiivisemmat seuraukset Suomen taloudelle, koska kun kulutus on suurempaa palvelee se meitä kaikkia myynnillisesti.

Onko väärin sanoa ääneen, että haluan edetä tai haluan luoda uran, jotta mun on mahdollista totuttaa juuri niitä asioita työelämässä mitä haluan? Onko Suomessa väärin sanoa ääneen nauttivansa aika ajoin luksuksesta?  Mää haluan tehdä elämässäni sellaisia asioita, mistä saan itse kiksit, enkä sellaisia asioita mitkä mua ahdistaa ja vituttaa, mutta jotta pääsen siihen siihen päämäärään mihinkä haluan on välillä vähän ahdistettava ja vitutettava.

Mää oon päättänyt tehdä asiat itse ja raivata tieni itse, mikä ei ole aina se helpoin tie, mutta mulle se sopivin. Oon kokeillut matkanvarrella tehdä asioita jotenkin toisella tapaa, mutta se kääntyy aina jotenkin mua vastaan halusin tai en ja siksi olen tullut tähän lopputulokseen, että näin on paras. Ei sitä tiedä minne elämän kuljettaa ja mitä mahdollisuuksia aukeaa, mutta tässä kohtaa haluan mennä juuri näin eteenpäin ja kulkea tätä omaa muovaamaani polkua.

Mää haluan myös tavallaan omalla tekemisellä inspiroida ihmisiä, että omaa uraa voi myös luoda ilman korkeakoulua. Kun sää rakastat sitä mitä teet niin susta usein tulee hyvä ja vielä parempi, kun vaan jaksat päivästä toiseen tehdä ja harjoitella. Kun leipiinnyt työhösi, niin myös se alkaa näkymään sun asenteesta ja intohimosta. Meitä kaikkia tarvitaan vaikka me tehdään erilaista työtä. Toiset selviää elämässään helpommalla, kun toiset, mutta ainakin itse osaan arvostaa kaikkia saavutuksiani ihan eri tavalla, kun olen ne kaikki itse tehnyt

Kuvat Noora Näppilä

Asu House of Brandon 

-Umppu

4 kommenttia

 1. Kerttu kirjoitti:

  Hei miten kävi teidän talon vaurioiden jotka tuli koulityömaasta? Korvattiinko niitä?

 2. Litteä kirjoitti:

  Pömppis näkyy. Vai onko vauva tulossa?

  • primebody kirjoitti:

   Ihan menkat vaan. ja btw aika epäkohteliasta kommentoida kenekään pömpöttävää vatsaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.