Hae
Prime Life by Umppu

Lisäjännitystä syksyyn

Mulla on varmaan ensimäistä kertaa tänä vuonna sellainen fiilis, että mulla on energiaa. Tarkoitan sellaista energiaa mikä vaikuttaa omaan luovuuteen. Korona aika on ollut pitkälle itsetutkiskelua ja miettimistä ja ehkä se nyt vihdoin avaa ovia ja luo hedelmää. Kun ei oikeastaan ole voinut pitkään aikaan suunnitella mitään niin nyt joku pieni toivonkipinä on ehkä olemassa. Vaikka fiilis varmaan meillä kaikilla hieman ailahtelee koronan vuoksi, niin oon omalla kohdalla päättänyt, että mennään eteenpäin siihen asti kun voidaan mennä ja mietitään sitten uudestaan mitä tehdään ja miten. En jaksa enää jossitella tai odottaa kotona toista aaltoa. Kaikki tapahtuu kun ne tapahtuu tai on tapahtumatta.

Mää oon todella onnellinen siitä, että pikkuhiljaa hommat alkavat normalisoituun, vaikka tilanne on edelleen päällä. Siks oon itse ollut hyvin vastaan matkustelua, koska yli puolet tapauksista on tullut ulkomailta ja jos me olisimme vaan täällä Suomessa, niin voitaisiin elää suht normaalia elämää ilman mitään sulkuja, maskeja yms. Se on meille kaikille paras vaihtoehto ihan vaan vaikka ajatellen meidän fiilistä ja mieltä. Taloutta unohtamatta. On välillä hassua seurata ihmisten päivityksiä ulkomailta ”täällä pidetään kyllä niin hyvä huoli, hygieniataso ja maskit on kaikkialla… No kai kun jengiä on ihan oikeesti kuollut ja tilanne on ollut todella paha lähestulkoon  kaikissa maissa kun lähdetään Suomesta pois… Mää en halua maskipakkoa, enkä jaksais tätä enää yhtään kauempaa, mutta minkäs teet, kun jonnet ei usko.

Mää tiedän että sellaiset päivitykset ”uudet tuulet” puhaltaa on tosi ärsyttävä lukea, mutta paljon on tulossa syksyllä kaikkea uutta, mitkä vaikuttaa paljon ens vuoteen, niin kerron niistä jutuista sitten kun ollaan siinä pisteessä. Oon taas keksinyt kaikkea mahdollista uutta, mikä pitää mielen virkeänä ja rattaat pyörimässä. On oltava suunnitelma A, B, C ja vielä pari muuta.

Mää suunnittelen mun ens vuoden uusia koulutuksia ja oon niistäkin ihan fiiliksissä. Tää on ollut just sitä mitä oon tarvinnut tavallisen liiketyön rinnalle. Alan jo henkisesti valmistumaan syksyyn ja se tarkoittaakin inventaarioo vähän joka suhteessa. Ensin raivataan vaatekaapit vanhoista vaatteista ja kaikki mahdollinen ylimääräinen pois. Nyt on Radiokirpparilla pöytä 160. Syksy tulee olemaan suht monipuolinen, mutta tällä kertaa olen varannut itselleni enemmän aikaa palautumiseen verrattuna viime vuoteen. En oo uskaltanut pitää lomaa, mutta nyt alkaa olemaan oma jaksaminen jo aika äärirajoilla ja on muistettava kuunnella itseään.

Koitan keskittyä myös tässä kohtaa mielen hyvinvointiin ja siihen ettei koronasta huolimatta ajatukset lähde liian negatiivisiks, koska sieltä on aina paljon vaikeampaa saada itsestään mitään irti ja koin sen jo keväällä, niin en halua sitä enää uudestaan. Ei tässä auta kun päivä kerrallaan ja hymyssä suin eteenpäin.

Mua harmittaa itseäni se, että en pääse koulutuksiin ulkomaille. Ei se että haluaisin matkustaa vaan se, että en pääse opiskelemaan mitään uutta. Moni koulutus kuitenkin järjestetään verkossa, että sentään jotain pääsee opiskelemaan, koska halu kehittyä edelleen on kova. Loppuvuoden aionkin opiskella lisää hiusten vaalentamisesta ja uusista tekniikoista edelleen.

Mulla on tulossa myös iso projekti liittyen hiusten vaalentamiseen, minkä aioin toteuttaa kun saan kaikki tarvittavat materiaalit valmiiksi. Tähän mun projektiin on lähtenyt mukaan valtava määrä meidän alan tukkureita, mistä oon super kiitollinen ihan jokaiselle.

kuvat Noora Näppilä

asu House of Brandon *saatu

-Umppu

8 kommenttia

 1. Maskinaamalle kirjoitti:

  Itse tulin about kuukausi sitten ulkomaille suorittamaan erään koulutuksen ja pakko hymähdellä tuolle maski -kommentille. Oikeasti elämä Suomessa on ollut aika normaalia ja leppoisaa koronan aikanakin verrattuna moneen muuhun maahan. Erikseen tietenkin ne, joilta on työ ja elinkeino mennyt alta, mutta sitä on suurissa määrin tapahtunut myös täällä. Kun tiedän, että täällä ihmiset eivät pariin kuukauteen saaneet liikkua kilometriä kauemmas kotoa, ellei kyseessä ollut ruokakauppa, apteekki, sairaala tai välttämätön työ (lääkäri, sairaanhoitaja, ruuan tuottaja esim.). Toisin kuin Suomessa täällä ravintolat eivät saaneet myydä edes ulos ruokaa, kampaamot avautuivat vasta kuukausi sitten. Maan yksi suurimpia elinkeinoja on turismi, joten voi vaan kuvitella mitä korona on tehnyt taloudelle. En itse uskalla edes valitella sitä miten Suomessa jouduin elämään, kun pääasiassa muutos oli kesän aikana se, että pidin enemmän etäisyyttä vieraisiin ihmisiin ja käytin käsidesiä ulkona liikkuessa. Täällä on edelleen tarkat rajoitukset siitä, kuinka monta ihmistä saa olla eri julkisissa tiloissa, sitä varten on aina työntekijä ovella mihin ikinä haluaa mennä. Maski pakko julkisissa tiloissa ja liikennevälineissä, ellei sitten syö ja juo. Se maski on yllättävän pieni paha loppujen lopuksi ja sen laittamisesta, mukana pitämisestä tulee automaatio. Itse stressasin maskia hirveästi Suomessa ollessa, mutta toisaalta jos näin pienellä teolla saa edes vähän hidastettua taudin leviämistä niin turha siitä on tehdä pahempaa kauhua kuin mitä se on. Itse ennemmin käytän maskia, kun lasken sitä kuinka monesta taloudesta meitä nyt olikaan tässä alle kymmenen ihmisen poppoossa ja ylittyykö suositus.

 2. Johanna kirjoitti:

  Minusta on jotenkin hirveän surullista tuo, ettei uskalla yhtään höllätä eikä pitää lomaa. Kun mitä näitä tekstejä lukee, niin tulee kuva, että sinulla kuitenkin on tässä koko ajan töitä riittänyt..että jos vaikka ois yhden viikon lomaillut niin ei tilanne varmaan rahallisesti olisi ihan älyttömän eri. Korona tuskin häviää ihan heti niin ei kannata polttaa itseään ihan loppuun. Sinulla on kuitenkin juurikin noita ideoita ja keinoja tehdä työtä erillailla. Ei pelkkä kampaaja vaan juurikin koulutukset, oma studio yms.. monella on ollut tasan se yx työ mikä on mennyt ja tilanne niin huono ettei uutta työtä jos koulutus on varsinkin alalle mikä kärsinyt nyt kovasti.. En siis ilkeyttäni tätä sano, minusta olet selvinnyt hyvin ja varmasti selviätkin kun olet niin monipuolinen työssäsi. Ei kuitenkaan kannata koko ajan manata sitä tulevaa ja pelätä.

  • primebody kirjoitti:

   No se tässä juuri on syynä ettei uskalla höllätä kun korona on syönyt omaa liikevaihtoa kymmeniä tuhansia. Perutut tilaisuudet ei tuota mitään eikä tyhjä liiketila vaan ne on pelkkää kulua ja siksi juuri yrittäjä ei aina voi lomailla vaikka kuinka haluaisikin. Nyt kun tilanne on edes suht balanssissa niin pidän vapaita enemmän, mutta ei tässä lomaa voi pitää mitä taas ei kukaan muu ymmärrä kun se oman yrityksen pitäjä joka ymmärtää oman liikkeen kulurakenteen. Kun ottaa riskejä niin lopputulos voi olla vähän hanurista kuten nyt. Korona vei mun kesäloman ja mun lomarahat, joita tässä edelleen paikkaillaan…

 3. Elli kirjoitti:

  Mites Lapin-matkailu? Siellä menee lähes kaikki yritykset konkkaan, jos ei ulkomaiset turistit pääse Suomeen. Siinä ei auta vaikka yrittäjä olis valmis paiskimaan hommia vuorokaudet ympäri, kun ei vaan asiakkaita ole

  • primebody kirjoitti:

   Tukirahat pitäisi kohdentaa juuri tämänkaltaiselle yrityksille. Uskon ja toivon että Lapin matkailu tulee olemaan kovassa nousussa kun ihmiset välttelee ulkomaille matkustusta <3

 4. Johanna kirjoitti:

  En todellakaan tarkoittanut, että yritys ei ois mitenkään kärsinyt tai rahamenetyksiä tullut, mutta se mikä on kellekkin riittävästi rahaa on juurikin suhteellinen käsite..monen mielestä sinä olet pärjännyt hyvin, omasta mielestäsi taas huonosti..moni valitsee juurikin sen palkattoman loman luxuksen sijaan ja lykkää vaikka sitä terassiremonttia eteenpäin jotta on rahaa lomailla, pitää vapaata tärkeämpänä. Kun tosiaan korona on rokottanut joitain ihmisiä ja yrityksiä niin ettei todellakaan osteta kun se mitä pakko ja tingitään niistäkin niin moni voi kokea tämän sinun tekstin ”turhana” valituksena kun lukee noita muita poreallas juttuja ja saa kuvan, että hyvin menee. Minä arvostan juurikin sinussa sitä, että ideaa riittää ja et jää paikoilleen, mutta välillä tahti näyttää hurjalta. Noissa Lapin yrittäjissä ihmettelen ettei suomalaisia pidetä yhtään minään, valitetaan vaan ettei ulkolaiset pääse ja konkka tulee..ehkä yksi talvi selvittäisiin sielläkin vähän paremmin kun oisivat markkinoineet meille köyhille suomalaisille palveluitaan.

  • primebody kirjoitti:

   Nää on aina vähän sellaisia asioita että harva tietää koko totuutta. Vaikka me ollaan tehty vaikka mitä niin se ei automaattisesti tarkoita että se elämä on sitä minkä kuvan muut muodostaa.. kaikkea asioita en itsekkään tänne avaa enkä haluakaan avata. Monella on mun elämästä aika pieni pintaraapasu vaikka totuus on hyvin paljon muuta. Ja kyllä olen samaa mieltä että sitä Lappia nyt vaan meille Suomalasille!!!

 5. Elli kirjoitti:

  Ilmeisesti ulkomaalaiset turistit ja -ryhmät käyttää niin paljon enemmän palveluita. Mutta yrittäjät voisivat vähän tiputtaa hintoja koirasafareissa ja moottorikelkkaretkissä, niin ehkä suomalaisetkin sitten raaskisivat mennä niille sen sijaan että vain hiihtelevät tunturissa ja kokkaavat ruoat mökissä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.