Hae
Prime Life by Umppu

Ihmiset jotka ei saa mitään aikaan

Meitä on tässä maailmassa niin paljon erilaisia ihmisiä että. On hyväksyttävä, että kaikki ei ole samanlaisia, eikä arvosta samoja asioita, mutta tavallaan sehän on vaan rikkaus tietyissä rajoissa. Mun on itse ehkä vaikein ymmärtää niitä ihmisiä, jotka ei saa mitään aikaan, enkä tarkoita sitä millään pahalla, koska ehkä se on se heidän tapa elää ja olla eikä miksikään muutu. Jos avaan tätä hieman niin tarkoitan sitä, että en jaksa kuunnella ihmisiä, jotka päivästä toiseen valittavat jostain asiasta muttei tee sille asialle mitään. On se sitten kipeä lonka tai mikä tahansa muu, niin päivästä toiseen jatkuu sama valitus ja kun sitä ihmistä kehoittaa vaikka menemään lääkäriin ”no ei se varmaan auta, kun tää pitäis leikata”… No oletko miettinyt sitä leikkausta? ”No ei tässä mihinkään leikkaukseen ehdi”….

Nämä ihmiset on usein sellaisille ihmisille (kuten itselle) todella raskaita. Jos heille sanoo vaikka ihan ystävällisesti että tee asialle jotain tai laita itsesi kuntoon he suuttuvat tai jatkavat valitusta. On kyse sitten omasta terveydestä tai vaikka parisuhteesta, niin oikeastaan kukaan muu kun itse ei voi sille asialle tehdä yhtään mitään. Meistä ihan varmasti jokainen valittaa jostain asiasta mutta on myös sellaisia, jonka elämä perustuu vaan siihen valittamiseen. Kun niille ihmisille ehdottaa ratkaisua, niin se torpataan samantien ennenkun edes kuunnellaan loppuun. Nämä ihmiset usein vastustavat ihan jokaista muutosta, koska aina on tehty näin.. Se kertoo juuri siitä persoonasta.

Mää itse rakastan muutoksia, koska ilman muutoksia asiat ei mene mihinkään suuntaan, vaan junnaa paikoillaan. Uskon että mun kaltaiset ihmiset ja aiemmin selittämäni voivat inhota toistensa tapoja ihan yhtä paljon, koska he ovat tietyllä tapaa toistensa vastakohta, enkä sano että kummankaan tapa olisi se oikea.

Mää mietin kokoajan kaikkea uudistusta ja kehitän uusia juttuja. Ainut mikä tälle hommalle on usein esteenä on raha, sillä uusien ideoiden toteutukseen vaaditaan usein pääomaa ja se pitää ainakin omalla kohdalla aina ensin itse tehdä. Ei ole isin firmaa tai rahoittajaa, josta vois vaan napata silloin kun huvittaa. Se mikä kompastuskivi tässä on että kun oot itse asioista innoissaan, tulee vastaan nämä tyypit, jotka ensimäisenä kaivavat kaiken negaation esille ja sanoo sulle, että et sää kuitenkaan tuu tossa onnistuun tai eiks sulla nyt oo jo ihan tarpeeks tekemistä…  Se on välillä tosi kuluttavaa, kun tekis meili tiuskasta takas, että tee sääkin joskus sun elämälle jotain ja lopeta se ainainen valittaminen.

Joskus näitä ihmisiä on niin lähipiirissä, että niitä ei voi sulkea pois ja niitä on vaan kestettävä. Se vaatii tietynlaista sietokykyä ja itse olen opetellut sellaisen asian, että kun se valitusvirsi alkaa, niin olen vaan hiljaa, koska en jaksa kuunnella. Kaikkien ei silti tarvitse olla suorittajia tai aina eteenpäin tähtääjiä, sitä voi vaan olla ja olla siihenkin ihan tyytyväinen. Siksi ehkä kun itse olen tälläinen häsääjä on mun helpointa tehdä aina asioita yksin, koska silloin tehdä juuri sillä haluamallani tavalla ja mennä siinä tahdissa eteenpäin kun itse haluan ja toteuttaa itseni just niin paljon kun haluan.  Menään me kaikki omalla tyylillä eteenpäin <3.

 

Kuvat Noora Näppilä

Asu House of Brandon ja sisustus Lili

-Umppu

4 kommenttia

 1. Lara kirjoitti:

  Tää on niin totta, itse olen suht aikaansaava ihminen ja positiivisella vireellä varustettu. Kauheaa on ollut huomata tässä vuosien kuluessa kuinka paljon lähipiirissä on elämäänsä tyytymättömiä ihmisiä jotka eivät tee asioille mitään ja valittavat valittamisen ilosta. Vaikka perusasiat ovat enemmän kuin hyvin. Tälläiset ihmiset syövät omaa energiaa eikä tee mieli nähdä heitä niin usein kuin ennen, valitettavasti.

 2. Jo kirjoitti:

  Mulla tuli tosta vähän sinä itse mieleen, kun ainakin aikoinaan valitit paljon kun lapset ei nuku ja juoksee sänkyyn ja itse joutuu sohvalle. Miksi valittaa, kun itse mahdollistaa sen tilanteen.

  • primebody kirjoitti:

   hahahaha… Ei kai niitä lapsia voi sänkyyn liimata.. Jos ne yöllä heräilee niin ei sille kukaan voi mitään, jotenka vähän nyt ehkä kaukaa heattu tämä kommentti, koska asiallehan ei voi mitään.. tai voi olla itse toki hereillä koko yön ja silitellä lapsia että ne nukkuu, mutta silloin minä en nuku ja eikö se juuri ole ratkaisu mennä itse sohvalle, jotta saisin itse nukuttua

 3. Ulla kirjoitti:

  Totta, sitten on myös niitä, jotka valittavat kiirettä ja stressiä koko ajan, koska ovat haalineet itselleen ihan liikaa kaikkea. Joka paikkaan pitää juosta ja sitten valitetaan, kun ei ole omaa aikaa ja kiire painaa. Kun ihan oikeasti voisi tiputtaa arjesta pois tekemisiä, joita ei ole pakko tehdä. Sitten kun sellaiselle sanoo, että voisiko teidän 5-vuotias käydä vaikka yhdessä harrastuksessa kolmen sijaan tai onko pakko tehdä kaikki itse kun voisi delegoida muillekin? Jos haluaa höseltää ja tehdä paljon, niin ei kannata sitten valittaa kiirettä ja oman ajan puutetta. Tarkoitan tässä siis ihmisiä, joiden ei ole pakko tehdä niin paljon, eri asia on esim yh-äidit ja kiireinen arki. Tuli vaan tällainenkin pointti mieleen…?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.