Hae
Prime Life by Umppu

Mitä tapahtuu syksyllä?

Kesä on jo pitkällä, vaikka toivon että vielä on lämpimiä ilmoja luvassa. On jotenkin tosi outoa suunnitella syksyä, koska kaikki on vaan iso kysymysmerkki ja tavallaan hämärän peitossa. Kukaan ei tiedä tuleeko meille toinen aalto vaiko ei. Itse koitan elää tavallaan ihan normaalisti ja ja ns. jatkaa elämää huomioiden koronan edelleen. Matkustaa en aio, muutakun työni puolesta kotimaassa, mutta muuten pysyttelen täällä. En nää nyt mitään järkeä lähteä minnekkään. On itseasiassa ollut ihan kiva laittaa ne matkasäästöt omaan kotiin ja lisätä kodin viihtyvyyttä, koska varmasrti tulevaisuudessakin tullaan viettämään aikaa paljon enemmän kotona, enkä koe että aina on pakko lähteä reissuun, jos täällä on näin hellettä kesällä.

Mun omat vaalennuskoulutukset alkaa pyörimään huomenna ja pidän niitä läpi vuoden. Mun oli myös itse tarkoitus tänä vuonna kouluttautua useampaan otteeseen ulkomailla, mutta se nyt ei ole mahdollista sattuneesta syystä. Kouluttaumisessa on ihan parasta nähdä ihmisiä ihan face to face ja vaihtaa alaan liittyviä kuulumisia. Kukaan muu ei ymmärrä sua niin hyvin kun toinen kampaaja. Monilla on itseasiassa todella harhainen kuva mitä kaikkea meidän työhön liittyy, muutakin kun hiustenleikkaamista.

Mulla oli jo keväälle vaikka mitä suunnitelmia koulutuksien suhteen, mutta korona pilasi kaiken. Ei tässä auta kai tällä hetkellä, kun elää sitä päivä kerralla elämää ja olla onnellinen, että itse tauti on tällä hetkellä Suomessa hyvin minimaalista. Varmaan muutaman viikon sisään näkee, kun ensimäiset lomailijat palaavat Suomeen, että kuinka meidän käy.

Mää toivon, että syksystä tulee kaunis. Oon jo nyt tehnyt kalenteris lähes lokakuulle ja varmaan pitäisi osittain loppuvuosi myös lyödä lukkoon. Monet kehityssuunnitelmat meni myös koronan takia mönkään, eikä tässä auta kun sykkiä eteenpäin.

En oikein tiedä mikä olis ollut tässä kohtaa se paras vaihtoehto. En pidä ollenkaan kesälomaa, vaan teen lyhyempää viikkoa ja pidempää päivää. Toisaalta tää kulostaa varmaan ihan kivalta, mutta on myös aika raskasta. En rehellisesti sanottuna uskaltanut pitää lomaa, koska pelkäsin ja pelkään edelleen toista aaltoa ja kuinka meidän siinä käy, jos se tulee kohdalle.

Tää koko homma on kyllä laittanut mun ajatuksia uudelleen ja tehnyt mulle monessa kohtaa vaan hyvää. Mää vielä odotan että saisin muutaman päivän olla yksin kotona ja roudata taas tavaraa kirppikselle. Sellaista kunnon siivousta en oo kesällä ehtinyt tai oikeastaan viitsinyt edes tehdä.

Toivon todellakin, että syksy on normaali ja tästä taas pikkuhiljaa elämän normalisoituu. Niin monelle korona on koitunut kohtaloksia työrintamalla ja osa on edelleen lomautettuna. Talous on saatava mahdollisimman nopeasti kuntoon, jottei meille kerry tulevaisuudessa jotain aivan älyttömiä veroja ja maksuja. Juuri äsken makselin laskuja ja sinne meni taas reilut 4000e verottajan tilille. Se on aika iso summa kuukaudessa, enkä edes viitsi miettiä vuositasolla. No mutta niinhän se menee että ”yhteiseen hyväänhän sitä tässä maksetaan”…. Välillä vaan tuntuu siltä, että se yhteinen hyvä ei koskaan koske itseää hahahaah…

Kuvat Noora Näppilä

Asu House on Brandon *saatu

7 kommenttia

 1. Anna kirjoitti:

  Yhteinen hyvä kattaa aika paljon muutakin kuin yleensä ajatellut kelan ja sossun tuet. Verovaroilla maksetaan koulut, päivähoito, terveydenhuolto, tieverkosto, kirjastot.. Listaa voisi jatkaa loputtomiin. Kannattaisi miettiä kahteen kertaan ennen kuin julistaa maksavansa muiden hyödyksi veroja.

  • primebody kirjoitti:

   Ihan kun en tietäsi mihinkä niitä verovaroja käytetään. Kuitenkaan kaikki ei niitä maksa ja osa elää niillä pelkästään. Ymmärrän erinomaisen hyvin poikkeustilanteet perheissä ja heidän kuuluukin saada tukea. Maksan mielelläni veroja, koska ihan yhtälailla omat lapseni ovat päivähoidossa ja koulussa yms. Käytän ihan yhtälailla niitä teitä ajaessa yms. Tää on vaan nyt sellainen juttu, että esim tää korona tulee meille kalliiksi. Jostain ne rahat on takaisin saatava. Kaikkea ei voi kaataa veronmaksajien niskaan, mikä tarkoittaa sitä että hyvinvointivaltio alkaa pikkuhiljaa murenemaan. Tiestysti tämä vaikuttaa negatiivisesti moneen asiaan. Koen ainakin itse että teen ihan tarpeeksi töitä ja maksan tarpeeksi veroja, sillä summat on vuositasolla aivan järkyttävät. Tätä asiaa on ehkä toisen vaikea ymmärtää. Yrittäjänä maksat aina sieltä omalta tililtä ne verot ja näät konkreettisesti ne summat. On verot, arvonlisäverot ja kaikenmaailman verot. Maksat verot moneen kertaan ja kokoajan saat maksaa niitä lisää. Itse toivoisin että ihan jokainen keskittyisi nyt kotimaahan, tukisi kotimaisia yrityksiä, kuluttaisi täällä Suomessa, jotta talous ja koronan tekemä vaje saataisiin mahsollisimman nopeastitaltutettua….

 2. Elppu kirjoitti:

  Mutta sehän on tosiasia, että tässä maassa valitettavasti sallitaan, ja jopa kannustetaan ihmisiä lorvimaan ja elämään sossun ja kelan tuilla. Työssäkäyvät kustantavat lorvailijoiden elatuksen. Olisi inhimillistä velvoittaa joka ikinen fyysisesti kykenevä tekemään edes jotakin työtä yhteiskunnan hyväksi, jos yhteiskunta jakaa rahaa tarvitseville. Esimerkiksi ulkoiluttamaan vanhainkoteihin vanhuksia, he olisivat sen ansainneet. Kuulostaa Umppu järkyttäviltä nuo sun verojen maksut, sä oot kuitenkin vain yksi ihminen, 4000 kuussa on ihan kamala summa.
  Itseä ottaa päähän jo 3000 palkasta maksettavat verot, kun tosiaan tietää, että osa siitä menee suorina tulonsiirtoina ihmisille jotka käyttää vaan hyväkseen hyvinvointivaltioo. Olen kouluttautumassa huomattavasti nykyistä parempipalkkaiseen ammattiin, mutta isompi veroprosentti vaan vituttaa.
  Toivon kyllä, että tän koronan seurauksena myös sosiaalietuusjärjestelmää uudistetaan, koska ei tämä näin voi loputtomiin jatkua. Itse ainakin tiedän, mitä puoluetta seuraavissa vaaleissa äänestän, vaikka vihervasemmisto tuskin tulee sallimaan sitä, että rahaa valtion kassasta saisi vain vastikkeellisena.

 3. hillomunkki kirjoitti:

  Eiköhän monikin lähtisi ulkoiluttamaan vanhuksia tms, kunhan siitä maksetaan tessin mukainen palkka, eläke jne. Aivan kuten muissakin töissä. Sen sijaan se, että osa tekisi töitä ilman palkkaa ja osa palkallisesti on kyllä hemmetin ylimielistä ajattelua. Miksei saman tien muuteta kaikkia julkisen sektorin töitä velvoitetöiksi ilman työsopimuksia ja makseta niistä 500 e/kk Kelan tuki?

 4. Elppu kirjoitti:

  En tietenkään tarkoita, että näiden tukia saavien pitäisi ulkoiluttaa vanhuksia 8 h päivässä 5 päivää viikossa. Vaan sitä, että yhteiskunnan myöntämiä tukia saavien henkilöiden tulisi tehdä jotakin pientä hyvää yhteiskunnan hyväksi. Tekemistä kyllä riittää. Heillehän siis maksetaan ihan kaikki; asunto, pakolliset menot, sähkölaskut, puhelinlaskut, lasten päiväkodit, kaikki. Miksi ei minulle makseta, vaan käyn töissä? Mitä jos kaikki jäisivät kotiin lorvailemaan? Tämä on meidän yhteinen hyvinvointivaltio, jossa työssäkäyvät kustantavat lorvailijoiden elämän, joten se olisi todellakin suotavaa, että hekin kantaisivat kortensa kekoon edes jollakin tavalla. Minä ja moni muu tässä maassa on totaalisen kyllästynyt siihen, että itse pitää painaa niska limassa töitä, itse viitsii kouluttautua lisää, ja kiitoksena siitä verot sen kun nousevat, ja toisille jaetaan rahaa surutta ilmaiseksi ilman mitään velvoitteita. Jopa aktiivimalli poistettiin, vaikka sillä oli tilastollisesti vain myönteinen vaikutus työllisyyteen.

 5. Hillomunkki kirjoitti:

  No yhtä lailla se on työntekoa jos ulkoiluttaa vanhusta vaikka tunnin viikossa. Miksi sinä saisit tehdä töitä työsopimuksen, palkan, eläkkeen karttumisen jne turvin ja muitten pitäisi tehdä ilman noita? Miksi työttömiä ei palkata sankoin joukoin apuhoitajiksi, jotka tekisi noita hommia? Syy on siinä, että katsotaan tulevan halvemmaksi pitää ihmisiä työttömänä kuin esim palkata ihmisiä sellaisiin helppoihin töihin joita ennen oli lähes kaikille.

  Eli jos halutaan että työtön tekee töitä vaikka sen tunnin viikossa, niin olkaa hyvä ja palkatkaa sitten työhön tunti viikossa, jolloin saa työsopimuksen ja eläke kertyy ym edut. Palkka toki miinustetaan sitten tuesta.

  Mutta ilman työsopimusta, palkkaa, eläkettä jne ei tule pakottaa ketään töihin jos ei itsekään ole siihen valmis…

 6. Elppu kirjoitti:

  Näinhän se tässä maassa on, että ketään ei voi pakottaa mihinkään. Paitsi terveydenhuollon ammattihenkilöt töihin korona-aikaan, hah hah.
  Kansalaispalkka olisikin ainut järkevä ja tasapuolinen ratkaisu, kaikille sama summa, ja loppu riippuu sinusta itsestäsi kuinka leveästi haluat elellä. Monien laskelmien mukaan se tulisi jopa halvemmaksi kuin nykyinen järjestelmä, vaikka uskomattomalta kuulostaakin. Turha jankata tästä aiheesta, itse olen sitä mieltä, että jokaisen tulisi osallistua talkoisiin hyvinvointivaltion ylläpitämiseksi. Onneksi kansanedustajat sentään ovat ymmärtäneet nostaa tupakan, alkoholin ym. verotusta jatkuvasti, joten sitä kautta osa meidän työtätekevien tulonsiirroista päätyy kuitenkin takaisin valtiolle samantien kun ne tukina maksetaan ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.