Hae
Prime Life by Umppu

Saanko sanoa että mua pelottaa ja kyrsii

Nyt ne rajat on auki ja ihmiset rynnii ulkomaille. Mun on pakko sanoa että mua pelottaa, ahdistaa ja vituttaa. Mää ymmärrän edelleenkin osalla ihmisistä matkustamisen esim perhe tai työ syistä, mutta en ymmärrä alkuunkaan, että reissuun lähdetään vaikka halvan kaljan perässä, koska ei se kalja sen halvempaa ole, kun matkan hinta lasketaan mukaan.

Mää en puutu kenenkään matkustamiseen, koska jokainen tekee mitä haluaa. Kuitenkin asia mikä mua tässä eniten nyppii on se, että ihmiset menee ulkomaille ja tulee sieltä suoraan esim töihin tai jonnekkin sellaiseen paikkaan, missä niillä muilla ihmisillä ei ole vapaus valita haluaako olla tekemisissä juuri ulkomailta palanneen ihmisen kanssa vaiko ei.

Musta edelleenkin on tärkeää kunnioittaa muita ja miettiä myös sitä että osa ihmisistä on tehnyt kuukausia ihan tosissaan hommia sen eteen, että on koittanut kaikella mahdollisella tavalla välttää tartuntaa. Me ollaan perheenä pysytelty visusti kotona ja nähty ihan vaan muutamaa ihmistä (toki nyt kun tilanne on ollut hyvä niin ollaan eletty sen mukaan). Mää oon pitänyt kaikenmaailman suojavarusteita töissä ja kuluttanut monia litroja erilaisia desinfiointiaineita. Ollan tehty kaikki voitavamme, vaikka olenkin ollut töissä. Nyt jos ajattelen tilannetta, että mulle tulisi vaikka asiakas, joka on suoraan tullut reissusta ja saisin häneltä korona tartunnan….. niin pakko sanoa että siinä kohtaa nyppis ja pahasti.

Se tarkottais myös  sitä että mulla ei tavallaan olis itse mahdollisuutta valita näänkö ihmistä joka on tullut ulkomailta. Mun työssä ei voi pitää 2m etäisyyttä tai turvaväliä. Tästä syystä ilmoitin liikkeeni somessa että meille on tervetullut 2viikkoa reissusta paluun jälkeen. Haluamme myös ettei tähän tilanteeseen joudu haluamattaan muut meidän asiakkaat. Vaikka säädöksiä hellennetään eikä edes sitä omaehtoista karanteenia suositella niin itse koen että mulla on tässä kohtaa oikeus valita ja määrätä, jos se koskee mun, mun työkavereiden ja meidän asiakkaiden terveyttä.

Mää tiedän että kaikkia asia ei kiinnosta, mutta mua kiinnostaa. Mää en tiedä kuinka henkisesti jaksaisin sen toisen aallon syksyn pimeydessä. En myöskään tiedä kuinka Suomen talous sen kestäisi. Moni on edelleen lomautettuna ja jos toinen aalto tulee niin tarkoittaa lomautuksien jatkoa. Musta olis loppupeleissä todella surkeeta, jos nämä varotoimenpiteet mitä tähänasti oon tehnyt olis ollut tavallaan turhaa ja saisin tartunnan jonkun toisen välinpitämättömyyden takia.

Eikö me vielä hetki maltettais? Eikö me hetki voitais olla kotimaassa ja tukea Suomen matkailua? Eikö me hetki voitais ajatella asiaa kokonaisvaltaisesti ja myös muita kunnioittaen? Mää katsoin Maria Hintikan stooreja tänään, missä se puhu siitä kuinka tänä aikana on ymmärtänyt ja oppinut sen että aina ei tarvi olla reissua varattuna. Mää oon aina matkustanut ja mulla on aina ollut reissu varattuna. Nyt tässä kohtaa mää en halua matkustaa ja voi olla että teen sitä jatkossa huomattavasti vähemmän, kun ennen .Mikä ihme kiima sinne ulkomaille on just nyt? Ulkomailtahan se tauti tänne tuli ja sieltä se toinenki aalto tulee jos jostain, Ja te jotka tiedätte mut, niin kyllä oon just nyt tätä mieltä, enkä menis ulkomaille vaikka siitä maksettaisiin.

Ihmisillä on tosi erilaiset elämäntilanteet ja ainakin mulla on tässä kohtaa paljon pelissä. Mulla on 2 yritystä, joista toinen on ollut useita kuukausia tavallaan säpissä ja ollut vaan ns. kulu, jos tulee toinen aalto niin homma jatkuu samaan tapaan. Vaikka mulla on säästäjä, niin pakko myöntää että kyllä se jurppii niitä käyttää vaan siitä syystä että jonkun muun on pakko päästä reisuun ja se joku muu tulee ja levittää tautia eteenpäin. Onhan toki ihmisiä, jotka eivät tee töitä ja elelevät prameaa elämää esim miestensä rahoilla, eikä tavallaan ole huolta huomisesta. Elämä keskittyy pitkältti itsensä kuvaamiseen ja ravintola-annoksien näyttämiseen, mutta pitää muistaa, että tälläistä elämää elää hyvin pieni marginaali ja se ei ole ainakaan koskaan ollut omalla kohdalla missän suhteessa tavoittelemisen arvoinen asia.

Haluan tehdä töitä ja elää normaalisti myös jatkossakin. Mua ei tulla koskaan näkemään minkään paatin kannella kuvaamassa omaa hanuriani, koska tulen pahoinvoivaks jo pelkässä lasten keinussa. Ihmisillä on erilaiset periaatteet ja ihmiset arvostaa erilaisia asioita elämässä. Itse arvostan terveyttä ja turvallisuutta ja toivoisin myös muiden kunnioittavan tässä kohtaa niitä muiden arvoja.

Tää asia menee mulla todellakin tunteisiin, mutta saa mennäkkin. Meillä jokaisella on oikeus tuntea niitä fiiliksiä ja tunteita mitä haluamme. Korona ei todellakaan ole maailmalla ohi ja joissain maissa tilanne on todella vakava. Haluammeko me sen ulkonaliikkumiskiellon ja maskipakon, jotta voimme jonottaa kauppaan tuola ulkona aidatussa jonossa?

Asu House of Brandon (saatu)

Kuva Noora Näppilä

-Umppu

40 kommenttia

 1. koronaeihuoleta kirjoitti:

  Se on juuri näin, että saa tuntea ja kokea niin kuin itse haluaa. Mulla menee tunteisiin koronahysteria ja se ärsyttää, enkä vietä aikaa sellaisten ihmisten kanssa, jotka siitä kohkaavat.
  Aion matkustaa jo 3 viikon kuluttua, enkä jää karanteeniin, enkä stressaa tippaakaan, tuonko taudin mukanani vai en. Itsekästä? Voi olla.Tai sitten ihan maalaisjärkeä siitä, että korona on ja pysyy. lääke EHKÄ tulee, rokote EHKÄ tulee ja noihin molempiin voi mennä vuosia.
  Kuka suostuu elämään ilman matkustamista vuosia? Kokeile itse 🙂
  Jos toinen aalto tulee, ei enää suljeta paikkoja, mennä etätyöhön ja koulutkin pysyy auki.
  Eletään normaalia elämää hygieniasta huolehtien 🙂
  Ja kyllä, kommentoin nimettömänä ihan senkin vuoksi, että sulla tapana lynkata julkisesti kommentoijia 🙂

  • primebody kirjoitti:

   No mitäs tähän nyt sanois…. Jos tulkitsen oikein niin sulle on se ja sama vaikka saisit taudin, tartuttaist sen eteenpäin ja vaikka aiheuttaisit toisen ihmisen kuoleman? Mää pystyn oleen matkustamatta eikä se ole mikään ongelma. Toki mun työ vaatii välillä matkustamista ja se on asia mikä omalla kohdalla on sellainen että joudun miettimään erilaisia ratkaisuja. Toki nykyään voi kouluttautua verkossa mikä on mahtavaa. Uskon että jos kaikki ajattelisi samalla tavalla kun sinä, niin tilanne olisi täällä todella paha.

 2. Virpi kirjoitti:

  Todellakin täysin samaa mieltä!! Mikä helvetin hinku sinne ulkomaille tosiaan on just nyt?! Eikö voi odottaa tilanteen rauhoittumista? Se, että meillä Suomessa on asiat tällä hetkellä hyvin koronan suhteen ei tarkoita sitä etteikö sitä virusta enää olisi muuallakaan. Huh miten raivostuttaa! ?

  Itse kuulun riskiryhmään ja odottelen parhaillaan tärkeää leikkausta jonne olen jonottanut jo useamman kuukauden enkä helvetti halua sairastua nyt tai se siirtyy ties mihin saakka. Omassa tuttavapiirissä kun on kans ollut näitä ”sankareita” joiden on pitänyt lähteä Viroon heti kun mahdollista hakemaan ”halpaa” viinaa ja röökiä. Karanteenista ei luonnollisestikaan tietoakaan vaan heti painutaan baareihin ja ties mihin.

  Ja entäs ne jotka lähtee nyt kesälomareissulle jonnekin Espanjaan ja sitten sieltä tyyliin suoraan töihin koska ei voi pitää mitään kahden viikon karanteenia sillä töihin on mentävä?!

  Perkele on tämä vaan hommaa ja ihmiset niiiiin idiootteja, sanon ihan suoraan! Anteeksi kiroilu mutta nyt kyrpii minuakin.

 3. *Anonyymi * kirjoitti:

  Täysin samaa mieltä! Nuo ”Koronaeihuoleta” -juntit saisivatkin sairastua ja hoidattaa sitten itsensä omalla kustannuksellaan.

 4. Märzu kirjoitti:

  Olen täysin samaa mieltä kanssasi! Oon niin vihainen, kun nyt on heti oltava varailemassa huvimatkoja. Pelkään tosiaan, että tilanne tulee pahenemaan syksyllä.

  Nimenomaan nyt olisi osattava elää ”uutta normaalia”, koska korona ei ole hetkeen poistumassa. Siihen kuuluu mielestäni matkustuksen välttäminen, hygienia ja turvavälit sekä karanteeniohjeiden noudattaminen. Itse voin helposti ja aionkin olla vaikka vuosia matkustamatta, jos koronatilanne siltä näyttää.

 5. Kiukkuinen kirjoitti:

  Mä oon niin samaa mieltä!!
  Mulla meni koronan takia lääketieteellisen pääsykoe pilalle. Vaikka se järjestettiin, niin pääsykokeella sisään otettavien määrää tiputettiin, kokeessa monet huijasi ym. Ei jäänyt oma jatkopaikka kuin pisteen päähän. Käytin siihen projektiin vieläpä koko äitiyslomani, vauvan ekan elinvuoden aikana mulla siis oli lääkis jatkuvasti mielessä, ja tein ihan helvetillisen työn. Nyt nää idiootit matkustaa heti vaan kun pystyy, ja tuo sen taudin tänne takas, niin et varmasti myös ensi kevään koe on pilalla. Vituttaa niin! Kaiken lisäksi oon tällä hetkellä valitettavasti sairaanhoitaja, ja tietysti oon siellä koronateholla töissä, kun oma osaaminen sinne vie, vaikka en haluaisi. Itse en halua tartuntaa, enkä halua että tän koronapaskan takia menee enää yksikään pääsykoe pilalle.

 6. Ninnukka kirjoitti:

  Ymmärrän hyvin yrittäjän kannan ja huolen omasta sekä lähimmäisen terveydestä. Olen samaa mieltä, että huvimatkailun aika ei ole vielä. Tietenkin on ihmisiä jotka matkustavat työnsä puolesta ja se on minusta ok, koska leipäähän pitää pöytään niissäkin perheissä saada.

  On myöskin hienoa, että korona saa arvostamaan kotimaan tarjoamia matkailumahdollisuuksia ja laittaa arvoja uusiksi. Toisaalta taas toivon, ettei korona ole se ainoa asia mikä ihmisiä herättelee matkustelun suhteen. Täällä on nyt huoli omasta terveydestä, mutta monissa suomalaisten suosimissa luksuskohteissa on myös varjopuoli niiden hienojen hotellien varjossa. Turismi ei aina auta asiaa ja vastuullisia valintoja pitäisi tehdä myös ns. hyvinä aikoina eikä pelkästään koronan vuoksi…En tiedä onko se sen huonompi kuvata itseään purjeveneen kannella bikineissä kuin hotellin uima-altaallakaan kohteessa jossa tavallisen ihmisen arki on aika rankkaa. Koen hieman tekopyhänä tämän matkustelun kommentoinnin nyt kun oma elinkeino on vaarassa.

  • primebody kirjoitti:

   Ihan jokaisessa maassa on niitä asioita mitkä ei kestä päivänvaloa… Niitä on aivan älyttömästi meillä myös täällä Suomessa. Ei tarvi kun katsoa uutisia. En puolustele, mutta haluan että myös ymmärretään että ei meillä täällä kotimaassakaan kovin hyvin asiat kaikilla ole ja niiltä suljetaan täysin silmät ja meuhkataan muiden maiden asioista….

 7. Ajatus kirjoitti:

  Ihanaa että rajat on auki. Mielipiteitä saa aina olla. Se että matkustaa työn puolesta on ihan samalla viivalla koronan saamisen ja tartuttamien kanssa kuin muu matkustelu.
  Me reissataan jo kohta, eikä jäädä mihinkään karanteeniin. Turha sun on elinkeinoista murehtia, ei enää taloutta jarrutella vaikka tulisi monta uutta aaltoa. Ja niitä tulee ihan niin kuin influenssankim kanssa, lääkettä vaan ei ole.

  • primebody kirjoitti:

   Minkään influenssan takia ei suljeta kouluja tai ihmisten työpaikkoja saati rajoiteta toisten elinkeinoa…. Päätös ei ollut meillä vaan valtiolla eikä ihmiset saaneet korvausta siitä, että elinkeino laitettiin poikki…..

 8. Johanna kirjoitti:

  Itse pidän matalaa profiilia matkustelustani ja kyllä me on jo käyty siellä parjatussa Tallinnassa laivalla. Ja lennetään johonkin kun saadaan seuraavat lomat tietoon. Juurikin tuo, että kaikki on ehkä..ihmisten on totuttava siihen, että tämä voi olla uusi normaali..viruksia tulee jatkossakin ja voiko lakata elämästä niiden takia. Joku voi mutta itse en aio. Matkustelua on muutenkin paheksuttu ilmastosyistä ja sinäkin oot saanut negaa niskaan esim. Dubain reissuista niin teit niin tai näin väärin se on jonkun mielestä. Tuo on ihan hyvä ratkaisu, että ilmoittaa ettei teille saa tulla jos on käynyt jossain, muutkin yrittäjät voivat ottaa mallia jos siltä tuntuu. Itse ajattelen, että saan sen koronan muualtakin jos on tullakseen. Ainut vaihtoehto olisi tosiaan eristää koko perhe kotiin jos tautia haluais vältellä. Eli itselläni syy matkustaa ja muutenkin elää vapaasti on se, että en pelkää koronaa enkä usko, että se koskaan häviää..hyvä jos häviää eikä muita viruksia tule, mutta ihmisten on päästävä tuon pelon yli ja jatkettava elämää. Koen kyllä, että koronan myötä tulleet käsidesit ja ihmisten into pestä käsiä yms sais jäädä elämään kun se auttaa siihen että ois muitakin pöpöjä vähemmän. Nyt voi heitellä niitä kiviä jos tahtoo?

  • primebody kirjoitti:

   En heittele kiviä 🙂 koska meillä on eri pointit. Mää ymmärrän täysin myös ton sun kannan, mutta mää ajattelen itse asiaa eritavalla. Mää itse pelkään sitä että jos tauti lähtee leviään niin me ollaan kaikki ulkonaliikkumiskiellossa, talous menee perseelleen, ja se vaikuttaa meidän kaikkien elämään. Mää en ehkä pelkää tautia vaan sen seurauksia kun seuraa maailmanlaajuisesti tilannetta on monissa maissa ihmiset kuukausi tolkulla kotona säpissä. Sitä mää en halua ja siksi esim itse en matkusta, koska mulla ei ole mahdollisuutta olla karanteenissa esim työnipuolesta. Mun mielestä todellakin pitää jatkaa elämistä mutta ei liian suurien riskien kustannuksella.

 9. . kirjoitti:

  Onneksi oman elämäni sisältö löytyy onneksi aivan muusta kuin ulkomailla matkustelusta. Eli minua ei haittaa vaikken vuosiin ulkomaille pääsisikään kun muutenkin ehkä 5 v. välein käynyt :D! Tämä liitttyen parin aiemman kommentoijan kommentteihin.

  Samaa mieltä olen kanssasi Umppu ja muut kommentoijat, vielä saisi varpaillaan vähän olla eikä heti rynnätä massapaikkoihin. Äärimmäistä typeryyttä edustaa myös ”ei haittaa vaikka saisin koronan ja toisin sen mukanani tänne”.. Se on kuitenkin kohtalokas osalle väestöstä ja turha myös verrara influenssaan kun se on kuitenkin eri tauti. Aiheuttaa myös monelle sen sairastaneelle todennäköisesti elimiin pysyviä vaurioita. Ja tämä on ”ei haittaa”? Joo on todella itsekästä, hyvä kun eka kirjoittaja sen itsekin hoksasit.

 10. Päivänsäde kirjoitti:

  Kyllä mäkin ajattelen, että elämä jatkuu, mutta tällä hetkellä ulkomaille matkustaminen ihan vaan huvikseen on typerää ja itsekästä. Sieltä se toinen aalto tuodaan mukana Suomeen, ja kyllä täällä taas rajoitukset paukahtaa päälle. Vaikka ei itse kuuluisi riskiryhmään tai pelkäisi tautia lainkaan, on vastuutonta olla välittämättä siitä että tartuttaako muita. Jokaisella tulisi olla mahdollisuus suojella itseään kuten parhaaksi näkee, mutta se on mahdotonta jos jotkut itsekkäät idiootit meuhkaa kovaan ääneen menevänsä ulkomaille, eivätkä kotiinpaluun jälkeen noudata varovaisuutta jotta eivät tartuttaisi muita. Ja kyllä Suomessa koulut ja päiväkodit menevät pakostakin kokonaan kiinni jos tartunnat niissä lähtisivät kovasti leviämään, eihän niissä kovin kauaa olisi edes työntekijöitä kun he sairastuisivat. Kiitos Umppu kun sanot rohkeasti mielipiteesi <3

 11. Ilona kirjoitti:

  Niiiiiiin samaa mieltä. Oon itse raskaana. Miettinyt mitä uskaltaa tehdä lomalla ja ei kävisi mieleenkään lähteä ulkomaille. On aivan liian aikaista ja ei ole tarvetta. Vaikka viralliseen riskiryhmään ei lasketa raskaana olevia, kyllä mua vituttaa kun kaupoissa ihmiset viisveisaa turvavälejä. Mä en halua, että esikoislapseni saa koronan tai jotain peruuttamatonta sen kautta, koska ei vain tiedetä miten se vaikuttaa. Ja ihan itse saan sen sit kärsiä vanhempana jos jotain tulisi ja kävisi, kun jengin on pakottavaa päästä viroon tai ulkomaille kaljotteleen. Tai tullaan niskaan yskiin jonossa.

 12. Älkää sinkoilko kirjoitti:

  Veikkaan että yksikään näistä minä minä minä ihmisistä ei sinkoilis ”hupimatkoille” ulkomaille heti kun pääsee jos ois itse yrittäjänä ja oma yritys ja rahantulo ois vaarassa ja tyssäis seinään niinkun monella kävi… vois mieli muuttua aika äkkiä kun rahaa ei tulekkaan.. mut hälläväliä kun ei oo omista tuloista kyse. Kun ei ole yrittäjänä…. Ihmiset on niiiiiin itsekkäitä! Oon enemmän kun samaa mieltä sun kanssa! Ja toinen aalto tulee ennenkun huomataankaan kun ihmiset sinkoili samointein pitkin ulkomaita.. sitten ihmetellään ja ollaan sormi suussa kun tauti leviää kun kulovalkee taas. Vittu mää sanon :—-D

 13. Minna kirjoitti:

  Itse en hoitajana haluaisi uutta aaltoa. Voidaan kutsua vapailta ja lomalta töihin, jos edes lomaa sai pitää. Pitkiä vuoroja jne. Suojavarusteissa työskentely hyvin uuvuttavaa. Lapsella koulu päätti siirtää lakituksen syksyyn. Harmittaa jos sekin perutaan sen vuoksi että ihmiset hakee Coronaa uudestaan Suomeen. Omalla työpaikalla matkustus intoa hillitsee se, että matkan jälkeen pitää olla poissa töistä tietty aika ja se on palkatonta jos ehdottomasti haluaa lähteä.

  • primebody kirjoitti:

   Mun mielestä 2viikkoa kotona reissun jälkeen olisi tässä kohtaa hyvä juttu. Silloin se olisi vastuullista matkustamista…

 14. Ulkosuomalainen kirjoitti:

  Suomessa ei selvästi ole ollut tarpeeksi paha koronatilanne ja siellä itsekkäästi kultalusikka hanurissa ajatellaan että mulla on oikeus, minä saan tehdä mitä huvittaa! Asun maassa jossa koronatilanne on edelleen paha, maskipakko kaikkialla, lämpökamerat/lämmön mittaus joka paikassa, turvavälejä noudatettava, ei massatapahtumia, ravintolat/kaupat ym saa ottaa vaan pienen määrän ihmisiä sisään. Koulut oli yli 3kk kiinni, josta miltei 2kk totaali lockdownissa. Edes ulkoilla ei saanut. Siinä ei enää oikeuksia ja haluamisia kysellä. Jotenkin vituttaa tuo suomalaisten ”mulla on oikeus, mua ei kiinnosta” -asenne, selvästi ei ole koettu elämässä yhtään mitään tälläistä mitä muualla maailmassa, tuhansia ja tuhansia kuolleita, mm. pieniä vauvoja, nuoria, aikuisia, vanhuksia.. äitejä ja isiä. Ihmiset on joutuneet kadulle kerjäämään, ne vaihtavat kaiken omaisuuden ruokaan, esim. puhelimen, läppärin, viherkasvit, jopa oman sängyn, jotta saavat pussin riisiä tai vauvalle vaippoja! Työt menetetty ja jos joku onnekas päässyt takaisin töihin saa hän 25% palkasta..

  Mutta suomessa ei kiinnosta. Alle 10t sairastunutta ei ole mitään. Muistakaa että Italian lomalta se edellinenkin satsi tuli, ei se kauheasti vaadi kun suomessa OIKEASTI on tosi kyseessä, jota te ette vielä sielä ole kokeneet. Piste.

  • primebody kirjoitti:

   Todella karua… siis todella. Suomessa ei tiedetä tälläisestä mitään eikä osata edes pelätä. Ihana kun oikeesti joku rehellisesti jakaa näitä asioita oikeesta elämästä ja muutakun kohu otsikoita missä puolet ihan selvästi värikynää eikä totuuden hälventää missään.

 15. Huolestunut kirjoitti:

  Mun vanhemmat on riskiryhmää ja äiti vakavasti sairas… enkä voi ymmärtää miten välinpitämättömiä monet ovat koronan suhteen. Mulla ainakin on monta läheistä ihmistä joita en ole valmis menettämään. Tai entä jos itse kuolee ja lapset joutuvat kasvamaan ilman äitiä. Eikä kyse ole hysterisoinnista vaan faktasta, että jos korona pääsee leviämään niin myös ihmisä tulee kuolemaan, ihan niinkuin on kuollut muissakin maissa.

 16. . kirjoitti:

  Mun mielestä oman mielipiteen voi ilmaista, mutta että alkaa haukkua/syyllistää muita täysin laillisesta matkustamisesta on vähän no noloa? kun on itse aikanaan paasannut siitä miten jokainen päättää itse minne matkustaa ja mistä syistä. Ne ketkä kokee, että haluaa pysyä suomessa niin ei kukaan pakota heitä lähtemään. Voi myös elää karanteenissa jos haluaa. Koronan alussa moni paheksui kampaajalle menijöitä, että onko se nyt ihan välttämätöntä. Silloin itse olit varmasti myös tyytyväinen saadessasi asiakkaita kaikesta huolimatta. Myös matkustus elvyttää ja pitää pystyssä yrityksiä. Ei ne ole yhtään sen turhempia kun kampaamokaan. Se on ihan ok olla mieltä x mutta ihmettelen tarvetta syyllistää.

  • primebody kirjoitti:

   On vissi ero mennä kampaajalle missä koko salonki on desinfioitu ja kampaamo järjestänyt ajan asiakkaalle niin että salongissa on vain kampaaja ja asiakas, kun esim matkalle lähtö missä on matkustamista esim, bussilla, lentokoneella, laivalla yms missä saattaa olla jopa satoja ihmisiä ympäriinsä…. tätä ei nyt valitettavasti voi verrata keskenään ei sitten millään. Matkustaessa et voi tietää kuinka paikoissa pidetään huoli hygieniasta tai puhtaudesta. Itse voin sanoa kuukausi maskeja ja pieksejä käyttäneenä ja paikkoja desinfioineena yms….. että meillä on tehty kaikki mahdollinen voitava mihin kampaamoissa pystytään

 17. Porvoolainen kirjoitti:

  Mua taas ihmetyttää esimerkiksi oman kotikaupunkini Porvoon mainostaminen (siis ihan itse kaupungin puolesta). Eilen kävin asioilla ja vanha kaupunki oli aivan tupaten täynnä turisteja! Ja ei totta tosiaan mistään turvaväleistä tietoa. Jopa iltalehdessä mainostettiin Porvoota ja jossain haastattelussa ihmiset kertoivat tulevansa Porvooseen kun ei ulkomaille pääse. Miten siis itse koen olevani turvassa omassa kotikaupungissa kun porukkaa lappaa pääkaupunkiseudulta jne.
  Virossa vähemmän tartuntatapauksia viimeaikoina niin koen olevani siellä enemmän ”turvassa” kuin Porvoossa 😀 olenko ihan yksin tämän ajatuksen kanssa vai mitä mieltä muut ovat??
  Kaikenkaikkiaan kyllä haastava tilanne.

  • primebody kirjoitti:

   Ymmärrän tän pointin ja siks esim itse hengailen täällä omalla takapihalla, missä oon panostanut viihtyvyyteen jotta voin nauttia ihan omissa oloissa olemisesta

 18. Jenni kirjoitti:

  Samaa mieltä matkustamisesta tämän hetken tilanteessa, ja muuten hyvä teksti, mutta vähän ihmetyttää tässä yhteydessä kommenttisi niistä, joiden ”Elämä keskittyy pitkältti itsensä kuvaamiseen” ja jotka ovat ”paatin kannella kuvaamassa omaa hanuria”, kun oman blogisi kuvat koostuvat lähinnä kuvista sinusta itsestäsi, ja yhteistöiden määrästä päätellen myös saat rahaa blogistasi, eli elätät itseäsi sillä. Tuskinpa siellä ulkomailla kuitenkaan nyt matkaavat vain ja ainoastaan itseään ja ravintola-annoksiaan kuvaamalla itsensä elättävät somettajat, vai mitä yritit näillä kommenteilla sanoa?
  Ja ei, ei osunut tämä kritiikki itseeni, koska omaan työhöni tai vapaa-aikaani ei kuulu lainkaan itseni kuvaaminen.

  • primebody kirjoitti:

   En voi julkaista blogissani kun itseni tai itse ottamiani kuvia koska siihen on olemassa laki. Tässä viittasin ihmisiin jotka tuskin itse tekevät töitä ja mahdollisesti reissaavat muiden kustannuksella ja ne reissut on se elämän sisältö kun muuta ei ole

 19. Tiina kirjoitti:

  Täysin samaa mieltä sun kanssa. Ja kyllä noi terveydenhuollon ammattilaiset kauhulla tota matkustamista seuraa, mä en ymmärrä miten ihmiset voi olla niin itsekkäitä painetaan menemään heti kuin sai mennä, ja karanteenissa ei olla päivääkään vaan heti vaan terasseille istumaan.
  Se covid 19 voi tulla myös omalle kohdalle ja tartutat jonkun läheisesi joka sairastuu vakavasti jopa menehtyy.
  Korona on edelleen myös meillä, tilanne on nyt hyvä mutta mitä sitten kun sitä rupeaa tulemaan taas matkaajien mukana myös tänne.

 20. Mari kirjoitti:

  Minäkin olen samaa mieltä,että on typerää matkustella nyt kun korona on edelleen tapetilla.Todennäköisesti se leviää taas ulkomailta jos toinen aalto tulee.Hieno juttu kun blogin kirjoittajakin on löytänyt kotimaan hienot kohteet ja puhtaan Suomen ilmaston.Jää eurot suomalaisten yrittäjien taskuun eikä ulkomaille.

 21. tättärää kirjoitti:

  Jenniä kompaten, niin ja eikös juuri niitä itsestään kuvia ottamalla elättävät yleensä ole myös yrittäjiä? Heillä varmasti monilla tulot ottaneet melko kovat osumat myös juurikin matkustus rajoitusten takia. Että heitä kyseenalaistaessa kannattaa myös muistaa, että kuvien takana saattaa olla melko kovatkin punnitsemiset, että uskaltaako/haluaako lähteä ja sitten on lopulta vaakakupissa painanut enemmän se, että pakko jos haluaa tienestejä. Oikeasti somesta elantonsa saavat varmasti joutuvat tekemään melkoisen määrän työtä sen eteen, että niillä ravintolakuvilla ja muilla saa sen leivän pöytään.
  Omaankaan nilkkaani ei osu, koska en ole vaikuttaja missään mielessä.

  • primebody kirjoitti:

   Jos kuvassa ei lue kaupallinenyhteistyö ei siitä makseta latin latia tai vaikka lukee voi kysessä olla tuotekorvaus. Jos maininnat puuttuu on se piilomainontaa ja laissa kielletty.

 22. Minna kirjoitti:

  Tämä just!
  Eikö nyt hemmetti voida vähän aikaa pyöriä ihan täällä omissa kylissä ja sit ehkä joku päivä se matkustelu ois täysin turvallista tän taudin osalta.
  Suoraan sanottunu vituttaa ihmisten minä minä minä- ajattelu.

 23. Satu kirjoitti:

  On todellakin ajattelematonta lähteä ulkomaille vain huvittelemaan, varsinkin, jos et ole karanteenissa tämän jälkeen! Sen ei pitäisi olla suositus, vaan määräys.
  Toinen aalto tulee vääjäämättä, mutta on meidän toiminnasta kiinni, miten vakava tilanne tulee olemaan.
  Omassakin lähipiirissä on riskiryhmään kuuluvia, ja tuntuu todella kurjalta, että he joutuvat kirjaimellisesti asettumaan hengenvaaraan liikkuessaan julkisilla paikoilla niiden joukossa, jotka eivät suosituksista piittaa. Ja kyllä, myös riskiryhmään kuuluvien täytyy poistua joskus kotoa, joten tehdään se heille mahdollisimman turvalliseksi.

 24. Märzu kirjoitti:

  Tässä lisäys aiempaan porvoolaisen kommenttiin toiselta porvoolaiselta: olen huomannut aivan saman! 😀
  Käväisin sunnuntaina vanhassa kaupungissa, kun piti lyhyellä varoitusajalla ostaa tietystä kaupasta lahja. Paikka oli aivan tupaten täynnä, ja pienissä kaupoissa oltiin ja yskiskeltiin kuin sillit suolassa. Moni myös varmaan tietää, että noissa vanhan kaupungin putiikeissa ilmanvaihto on olematon. Hain äkkiä ostokseni ja puolijuoksua pois paikalta, en olisi voinut kuvitellakaan että olisin kierrellyt siellä tuntikausia ja istunut täysissä ravintoloissa vapaaehtoisesti.
  Toki vanha kaupunki on Porvoossa se alue, joka vetää eniten turisteja, eli itse pysyttelen sieltä mielelläni poissa. Huomaa kyllä, että ihmiset matkustavat nyt kotimaassakin paljon – normaalisti kesällä Porvoo ei ole noin täyteen tungettu, vaikka silloin olisi mukana ulkomaalaisiakin turisteja.

 25. Jj kirjoitti:

  Sinne kampaajalle ei ole mikään pakko mennä. Jos on kehoitettu välttämään kaikkia turhia kontakteja niin kampaaja on kyllä yksi sellainen paikka. Kukaan ei voi olla varma myöskään kamapaamojen siisteydestä yhtään sen enempää kuin vaikka lentokoneen/junan. Samoin sinne kampaajalle saavutaan monesti bussilla, metrolla tms. Ollaan pitkään kosketusetäisyydellä yms. Itse lasken kyllä tuollaisen paljon turhemmaksi kuin matkustelun syystä x.

  • primebody kirjoitti:

   Meille tulevat voi olla varmoja koska me olemme niistä kertoneet ja se on näkyvissä kokoajan mitä teemme. Tampereella eikä myöskään missään muuallakaan (paitsi Helsingissä) ole metroja ja täällä taas suurinosa kulkee omalla autolla. Kontakti siis on vain asiakas ja kampaaja. Moni tekee myös työtä missä haluaa näyttää siistiltä enkä ainakaan itse koe että kaikesta tarvitsee luopua. On edelleen ihan älytöntä verrata kampaamokäyntiä matkustamiseen. Edelleen on paikkoja misssä koronaa ei ole ollut ollenkaan. Uudenmaan alue oli pahin ja koen sielä asiat muutenkin väenpaljouteen nähden hankalempana

 26. Jj kirjoitti:

  Niin, sinä ymmärrät vaan ne asiat mitkä koskettaa juuri sinua. Hiusten laitto on yhtä turhaa jonkun mielestä tässä tilanteessa, kun matkustelu sinun mielestäsi.

 27. Noni kirjoitti:

  Mua vähän häiritsee se, että ihmiset ovat kovin valmiita tuomitsemaan muita matkustamisen vuoksi silloin kun on riskinä korona, mutta sitten itse matkustelevat ihan hyvällä omallatunnolla välittämättä esimerkiksi koko ajan pahenevasta ilmastokriisistä. Samat tyypit sanovat etteivät lopeta matkustelua ennenkuin sitä rajoitetaan lainsäädännöllä. Miksi siis muiden pitäisi nyt olla matkustamatta, jos se kerran on laillista? Miksi minun tulisi kantaa huoli koronasta jos sinä et kanna huolta planeetasta? Onko korona vakavampi uhka kuin ilmaston lämpeneminen?

  • primebody kirjoitti:

   Kyllä ainakin korona on vaikuttanut mun omaan ajatteluun liittyen matkustamiseen. Musta on ollut oikeastaan tosi kivaa kun ne säästetyt lomarahat on laitettu omaan pihaan ja lisätty asumisviihtyvyyttä. Tässä varmasti on myös syynä se että korona on tässä hetkessä käsin kosketeltavissa ja todellinen ja siihen on sairastunut miljoonia ihmisiä ja kuoleman lukuja en edes tiedä. Luulen että tää asia vaikuttaa pysyvästi myös siihen matkustamiseen ja siihen lentämiseen hyvällä tapaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.