Hae
Prime Life by Umppu

Vanhan terassin modernisointia 7h+k

Monella on aina kauniita kuvia terasseista… No tässä tulee sellaisia ei kauniita, mutta realistisia. Me tehtiin viime kesänä meille iso 50m2 terassi ja nyt olis tarkoitus modernisoida talon sisäpihan toinen sivu. Uuden terassin etureuna on vielä tekemättä, koska tarkoitus on tehdä koko terde eka loppuun ja sitten viimeistellä. Talo on siis 83-valmistunut ja on mun kotitalo. Sisällä on pitkälti kaikki rempat tehty ja nyt ollan keskitytty ulkotilaan. Oli muuten onni että terde valmistui viimekesänä, koska siitä on saanut nauttia tän kesän oikein täysillä.

Mutta siis. Takapihalla on tai oli todella iso ja pitkä kukkapenkki, josta viime kesänä hävitettiin suurimmat pensaat ja viherkasvit. Aloitimme projektin purkamalla tiilimuurin. Kukkapenkissä on aivan uskomaton määrä multaa mikä piti kaivaa pois ja roudata. Siinä sitten pikkukätösillä tyhjensin ja täyttelin kotikkäryjä ja kuskasin multaa pois. Onneksi omat pensasaidat oli uuden mullan tarpeessa.

Terassin ympäröivät harmahtavat laatat jää osittain tueksi tulevaa terassia varten, joten niitä ei pureta alta pois. Vanhat koristekaiteet piti purkaa, koska tälle vanhalle terassille on tulossa poreamme. Onneksi altaan pohjalle jää valmis betonivalu, joka on entisen terassin pohja, niin siihen ei tarvi käytännössä tehdä yhtään mitään. Kaiteet piikattiin reunoista irti ja ne irtosi suht helposti. Vanhalla terassilla oli vanha Ikean puulattia, mikä kasataan paloista ja se myös otettiin tieltä pois.  Se oli jo niin huonossa kunnossa, että suurinosa menee roskiin, mutta pieni pala säästettiin lasten liukumäen alle, minne aiotaan tehdä kans pieni fiksaus jossainkohtaa.

Tila tuli aivan super avaraksi, kun reunat purettiin. Samalla sain uskomattoman mielenrauhan kun vihdoin toi rytöläjä saatiin purettua. Talon toista seinämää vähän levennetään ja seuraava projekti onkin muurin tekeminen kukkapenkin reunaan. Kun muuri on valmis, niin laattojen päälle jatketaan terassia, mikä tulee ilmeisemmin muurin päälle. Osa vanhasta kukkapenkistä, tai siis se osa mikä jää muurin ulkopuolelle, niin puretaan ja siihen tulee lisää nurmikkoa ja saadaan vanha oikeastaan turha ruohokäytävä leikkimökin vierestä muutettua pihaksi, johon saa taas lisää leikkitilaa, vaikkei siitä ole puutetta muutenkaan, koska piha on iso.

kyselinkin vinkkejä, mitenkä noi tolpat vois modernisoida, mutta saattaa olla, että jätetään ne alkuperäisinä paikoilleen. Meille tehdään myös koko taloon ulkovalaistus, koska tän ajan talot on lähtökohtaisesti tosi pimeitä ja hyvä että näkee laittaa avainta kotiintullessa avaimen koloon.. Oon aina ihaillut uusien asuinalueiden valaistuja taloja ja siitä se ajatus sitten lähti. Samalla valaistaan katto alue, minne tulee poreamme ja noi vanhat lamput otetaan pois.

Tää piha remppa on sellainen, että ihan varmasti yhden asian valmistuessa tulee taas jotain uusia hyviä ideoita ja homma vaan paisuu. Toisaalta kun nyt ei lähdetä minnekkään reissuun, niin reissurahat voi hyvin käyttää omaan asumisviihtyvyyteen, mikä taas palvelee tulevaisuudessa.

Kun saadaan allas paikoilleen ja terassi, niin sitten mietin, kuinka mahdollisesti laitetaan altaan reuna.  Voi olla, että laitetaan vielä mahdollisesti jotain ohutta panelia tai jotain hieman suojaksi terdelle, mutta sitä ei olla vielä päätetty. Mää rakastan vanhemmissa taloissa/asunnoissa sitä, että saa muuttaa vanhaa uudeksi. On jotenkin kiva nähdä aina työnjälki. Ja moni luulee tietty, että Juuso on aina hirveenä orjana täällä hommissa, niin kyllä mää itsekkin teen ihan kaiken mihinkä suinkin pystyn, eli yhdessä nää hommat tehdään ja mihin omat taidot ei riitä, niin sitten teetetään.

Odotan jo innolla valmista lopputulosta ja sitä, että saadaan allas käyttöön.

Yksi kommentti

  1. Tuula kirjoitti:

    Meilläkin on pihan remppa edessä ja vähän pohdiskelen pitäisiko samalla aloittaa terassin modernisointi. Täytyy kyllä ensin hankkia oikeat koneet ja välineet, jotta tulee hyvää jälkeä. Ulkovalaistus olisi kiva myös laittaa samalla uusiksi.

    https://www.notra.fi/projektit-ja-modernisoinnit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.