Hae
Prime Life by Umppu
Kaupallinen yhteistyö

Meille muuttaa uusi perheenjäsen

Kaupallinen yhteistyö: Nordpool Finland

NordPool

Kyllä niistä unelmista tulee totta, kun jaksaa tarpeeksi kauan niihin uskoa. Me tehtiin viime kesänä meidän unelmien terassi ja tänä kesänä terassi saa hieman jatkoa. Meidän talossa on talon katon alla oleva vanha terassi, mikä on toiminut tällä hetkellä vähän romun säilytystilana. Siinä on valmiina betonipohja ja pitkään olen sitä tilaa mietiskellyt.. Me ollaan perhe, mikä matkustaa paljon, mutta nyt koronan myötä tulee kesä, syksy ja talvi oltua varmastikkin visusti kotona, jotenka miksei niitä reissurahoja sijoittaisi elämään ja yhdessäoloon.

Me käytiin pari viikkoa takaperin Vantaalla Nordpoolilla katselemassa erilaisia allasvaihtoehtoja. Niitähän on saatavilla vaikka mitä, mutta meillä oli muutamia vaatimuksia. Ensinnäkin tila on tietyn kokoinen ja siihen ei kaikki altaat mahdu. Lisäksi itse olen sen 155cm ja lähes kaikissa altaissa on se ongelma, että kun istun, niin naama on puoliksi veden alla, mikä ei ole kovinkaan rentouttavaa. Altaan on oltava soveötuva myös lapsille ja sellainen mihinkä koko perhe mahtuu samaan aikaan. . Altaisiin on saatavilla vaikka mitä ja jos oikein haluaa hifistellä, niin varmaan mielikuvitus on vain rajana. Meidän suosikiksi muodostui kaikista allasvaihtoehdoista EARL allas.

Miksi juuri se allas? 

EARL on tilava ja monipuolinen ehdottomiin asiakkaiden suosikkeihin lukeutuva ulkoporeallas. Siinä koko perhe voi kylpeä yhdessä. Yksi voi rentoutua makuupaikalla, kun muut nauttivat ihanasta hieronnasta istuma-asennossa. Earl, kuten myös muut Svenska Bad-ulkoporealtaat, on kenties markkinoiden energiatehokkaimmin eristetty ulkoporeamme. Täyseristys, erityispaksu lämpökansi ja Geckon kiertovesipumppu tarjoavat maksimaalisen energiatehokkuuden kaikissa olosuhteissa.

 

Me saatiin paikan päällä erittäin hyvää ja informatiivista palvelua. Meille näytettiin käytännössä kaikki asiat, toiminnot yms. Mää itse pidin erittäin hyvänä asiana sitä, että nämä SvenskaBad altaat on nimenomaan suunniteltu skandinaavisiin olosuhteisiin, mikä on hyvä huomioida, sillä talvella saattaa olla edessä kovatkin pakkaset. Design oli myös todella skandinaaviseen makuun ja altaat oli kaikki todella tyylikkäitä.

Miks mulla on kestänyt altaan hankkiminen näin kauan vaikka olen siitä jo pitkään haaveillut? Mitä pitää huomioida altaan hankinnassa?  Paljonko sen ylääpito maksaa ja mitenkä sitä hoidetaan? Itsehän elin syvästi siinä uskossa, että altaalle pitää vetää vedet jostain ja ajattelin että se olis taas yks hemmetinmoinen projekti ja silmissäni näin jonkun kaivurin meidän pihalla, joka kaivaa metrien syvyyksiin jotain epämääräisiä putkia ja kuoppaa ja tuhoaa mun kukkaistutukset siinä samalla…. Tää kuvitelma oli siis aivan turha, sillä allas ei tarvitse mitään putkia, vaan riittää, että on tarpeeksi pitkä letku, jolla altaan saa täytettyä. Meillä on jo valmiina hyvä pohja altaalle, joka on yksi tärkeimpiä asioita huomioida allasta hankkiessa. Ainut asia mitä joudumme tekemään on hieman sähkötöitä, että saamme altaalle sopivan virranlähteen. (lisätietoja blogin lopussa). Asia minkä kuvittelin oleva taas hirveä työmaa muuttuikin erittäin helpoksi. SvensaBadin kaikki altaat tulevat maan päälle, eikä vaadi mitään kaivamista.

Moni ajattelee, että altaan pitäminen on kallista ja sekin on itseasiassa aika harhaluulo. Altaaseen vaihdetaan vesi noin 2 kertaa vuodessa. Toki jos allas on todella kovassa käytössä, niin useammin, mutta pari kertaa on suht normaali määrä. Jokaisen tulee kuitenkin huolehtia siitä, että menee altaaseen aina puhtaana, eli suihkun kautta. Toimit siis samalla tavalla, kun esimerkiksi uimahallissa. Eli meikit pois naamasta, vartalon pesu ja hiukset kiinni. Altaassa on oma puhdistusjärjestelmä ja veteen laitetaan kerran viikossa altaaseen soveltuvaa klooria. Suodattimet pitää välillä pestä, mutta siinä se altaan hoito oikeastaan on.

Mää itse mietin kans sitä, että kuinka paljon allas vie sähköä. Hinnaksi normaalissa käytössä siitä tulee noin euron päivässä. Jos mää vaikka lasken paljonko meillä menee normaalisti uimahalliin, niin maksuista tulee heittämällä enemmän vuodessa. itsehän haluan lillutella altaassa ja lapset saa hyvin pulikoitua samaan aikaan. Ja ajatus siitä, ettei mun tarvi istua sielä uimahallin lastenaltaassa, missä varmaan puolet vedestä on pissaa tuntuu jo nyt houkuttavalta hahahha…

 

Tässä altaassa oli just sopivat paikat meidän perheelle. Juuso tossa mallaakin, kuinka saa jalkansa pois muiden tieltä ja myös minä pääsen rentoutumaan. Allasvaihtoehtoja oli paljon, mutta tää oli ehdoton suosikki meillä.  Altaaseen tulee kansi, missä on taittuva meganismi, mikä taas helpottaa, jos tila ei esim ole super korkea. Ammeseen tulee myös mukaan rappuset, millä pääsee näppärästi kiipeämään altaaseen.  Nämä altaat on siis  kaikki sellaisia, että niitä ei mitenkään kaiveta maan alle, mikä oli kans itsellä yksi asia, mitä luulin alusta asti ja se mietitytti. Eli kaikenkaikkiaan poreammeen hankkiminen ja laitto ei vaadi juurikaan mitään ylimääräistä, jos pohja/paikka altaalle on kunnoosa ja saatavilla on riittävä sähkö.

Ette tiedä kuinka fiiliksissä mää tästä ihan oikeesti oon. Mää oon ollut jo niinkin naurettavan epätoivoinen, että poltin pihalla Dubaista ostettuja suitsukkeita, jotta sielä tuoksuis ulkomaille. Nyt kun saadaan pian poreet pihalle, niin sitten saadaan vielä se uima-alttankin tuoksu ja voi fiilistellä, että ollaan reissussa. Kannattaa seurta mun instaa @umppu jos haluan nähdä yksityiskohtaisemmin vaiheita altaan asennuksesta.

 

Lisätietoja altaasta:

TEKNISET TIEDOT


AKRYYLIPINNOITE: Lucite
ULKOVERHOILU: Harmaa ulkopuoli
KANSI: Erikoispaksu termolock
MITAT: 2000 x 2000 x 970 mm
PAIKKOJA: 6 paikkaa, joista 1 on makuupaikka
VESIMÄÄRÄ: 1 300 litraa
PAINO: 290 kg
SÄHKÖJÄRJESTELMÄ: 380V / 50HZ
OHJAUSJÄRJESTELMÄ: Gecko In.Ye-5 + K500-värinäyttö
LÄMMITIN: Gecko (4 kW)
PUMPUT: 1 kpl vesipumppu (3 hv)
1 kpl Silent Stream -pumppu
1 kpl kiertovesipumppu (Gecko 0,35 hv)
SUUTTIMIA YHTEENSÄ: 44 kpl ruostumattomia suuttimia
VESIVENTTIILI: On
ILMAVENTTIILI: On
PUHDISTUSJÄRJESTELMÄ: Täysautomaattinen
UV-PUHDISTUS: On
VEDENALAINEN VALO, LED: 1 kpl
LED-LISÄVALOPAKETTI: Mahdollinen lisävarusteena
AUDIOJÄRJESTELMÄ: Mahdollinen lisävarusteena
NISKATYYNYT: 3 kpl
SISÄTILAN VÄRI: Valkoinen tai musta

-Umppu

Kaupallinen yhteistyö: Nordpool Finland

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.