Hae
Prime Life by Umppu

Poikkeustila teki mulle vain hyvää

Tää hetki on just täydellistä nyt. Kun tätä postausta kirjoitan, niin heräsin just päiväunilta takapihalta. Mää oon niin nauttinut näistä lämpimistä keleistä ja jotenkin sielu ja mieli lepää auringon paistaessa. Kun Suomessa on lähestulkoon vuodesta 10kk kylmää, niin nää kesäpäivät on vaan just täydellisiä. Tää korona tilanne on rehellisesti sanottuna kaikessa kaameudessaan tehnyt mulle ihmisenä vain ja ainoastaan hyvää. Vaikka alkuun pelotti ja ahdisti, niin kun summaan kaikki asiat yhteen on mulla henkisesti ja fyysisesti paljon rauhallisempi olla, kun vuosiin. Vaikka kukaan ei tiedä, mitä tuleman pitää, niin eihän sitä loppupeleissä tiedä kukaan koskaan. On ollut ihan rehellisesti sanottuna pakko pysähtyä oikein kunnolla.

Otsikoista saa lukea, kuinka ihmiset eroaa jne, mutta jos ajattelen vaikka meidän perhettä, niin vihdoin meillä on ihan oikeesti jopa siinä arjessa ollut aikaa olla yhdessä ja tehdä yhdessä asioita, mihinkä ennen ei vaan yksinkertaisesti ollut energiaa ja jaksamista. Mää oon ainakin tehnyt just niitä juttuja, jotka on ollut siinä mun to-do listalla ja oon löytänyt aikaa asioille, mihin ei muuten vain ole ollut.

Poikkeustila oli meille kaikille pakko pysähtyminen ja tila, jolloinka pitää miettiä monessakin asiassa sitä omaa tekemistä ulkopuolelta. Kotia on ehditty raivaamaan ja remontoimaan ja ylimääräistä tavaraa ja vaatetta on viety kirppareille ja annettu eteenpäin. On ollut aikaa karsia asioita elämästä ja samalla on ollut aikaa otta tilalle asioita, mitkä parantaa omaa elämänlaatua. Mää en varmaan olis koskaan tehnyt mun normi elämässä tälläsiä asioita, mitä oon tehnyt nyt ja itseasiassa tää on huomattavasti parempaa ja kivempaa, eikä ollenkaan niin kuluttavaa, kun vanha.

Tää tilanne on toki sellainen, että moni myös elää päinvastaisessa tilassa, kun itse ja tiedostan, että monelle tilanne on ollut todella haastava, vaikea ja ahdistava. Mää silti uskon, että kaikella tällä on ollut jonkilainen tarkoitus. Me ollaan kaikki painettu kun höyrylaiva eteenpäin aamusta yöhön ja hyvä kun ollaan nukkumaan ehditty. On jouduttu keksimään uudenlaisia tapoja toimia, joista varmasti jää tulevaisuudessa pysyviä. Miks vaikka lähteä Tampereelta Helsinkiin useita kertoja viikossa palaveriin, jos sen voi tehdä verkon välityksellä yhtä nappia painamalla.

Eikö siihen ollakkin pyritty jo pitkään, että saatais työntekoa tehokkaammaksi, mutta vähemmillä tunneilla, jotta ihmisille jäis enemmän aikaa? Siinä on paljon hyviä asioita ja kulut pienenee huomattavasti, jolloinka yrityksillä on esimerkiksi mahdollisuus vaikka maksaa työntekijöilleen suurempaa palkkaa tai vaikka kouluttaa henkilökuntaansa enemmän tms. Ehkä tää oli ihan oikeesti vaan asia mille oli jonkinlainen tarkoitus. Me kulutetaan liikaa tätä maapalloa ja tällä tahdilla myös tuhoamme sen alta aika yksikön. Jokaisen on ollut pakko miettiä niitä omia tekoja ja tapoja oikein kunnolla, koska tiettyjä asioita ei vaan ole ollut saatavilla ja voi olla ei ole hetkeen.

Mää oon ainakin miettinyt sitä, kuinka haluan jatkossa keskittyä enemmän kotimaisuuteen ja hyödynnän sitä kaikissa mahdollisessa. Haluan tukea etenkin Suomalaista yrittäjyyttä, sillä se on se asia mikä luo niitä työpaikkoja ja maksaa ne suurimmat verot, jotta tää maa pysyy edes jossain määrin hyvinvointivaltiona. mitenkä korona on vaikuttanut sun elämään?

Asu House on Brandon

kuva Noora Näppilä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.