Hae
Prime Life by Umppu

Älä koskaan tingi koulutuksesta

 

Mun mielestä ihan jokainen on vastuussa omasta osaamisesta ja ammattitaidosta ja mulla on tästä todella painavaa sanottavaa. Mun alallani suurinosa työskentelee yrittäjinä. Yrittäjänä maksat itse kaiken, eikä kukaan maksa siitä että kehität ammattitaitoasi, sillä sehän on vain kulu, kuten moni ajattelee. Toi ajatus on täysin väärä. Mun mielestä ammattilaiselle ei edes tarvise kertoa, kuinka tärkeää kouluttautuminen on, mutta välillä silti täytyy. Vaikka mää itse koulutan, niin käyn myös koulutuksissa useita kertoja vuodessa. Jos mää ajattelen vaikka viime vuotta… Kävin koulutuksissa Milanossa, Pietarissa, Pariisissa, Lontoon hiusmessuilla ja Suomessa useammassa koulutuksessa. Siihen vielä omat koulutukset lisäksi, verkkokoulutukset, insta opit yms.  Mitä niistä oli hyötyä muutakun menetin rahaa? Mää sain sitä kautta uutta oppia, kehitin taitojani, kehitin liiketoimintaani, lisäsin liikevaihtoani ja sain joka kerta aivan uskomattoman määrän inspiraatioo omaan työskentelyyn.

Mulla on alallani vielä paljon opittavaa ja janoan lisää tietoa kokoajan. Mitä enemmän osaan ja opin vaikuttaa se positiivisesti asiakasmääriin, omaan intoon, liikevaihtoon yms. Mun asiakkaat arvostaa sitä, että kouluttaudun kokoajan. Samalla kun opit uutta tulee työskentelystäsi varmempaa ja lopputulokset paranee. Se tarkoittaa lisää asiakkaita, lisää liikevaihtoa ja lisää palkkaa. Kun listat on useamman kuukauden eteenpäin täynnä on silloin sulla mahdollisuus ottaa itsellesi se palkankorotus, mistä moni aina valittaa. Silloin sun ammattitaito vastaa sun koulutustasoa ja  palkkaa. Kun joku joskus ihmettelee miksi jokin palvelu jollain maksaa paljon, niin usein sille on perustelut. Mun mielestä on ihan selvää, että hintataso määräytyy osaamisen ja taitojen mukaan. Mää olen ollut kohta 20-vuotta alalla ja mulla on pitkä kokemus ja ammattitaito.

Mää en väitä että olisin kampaaja, kuka selviytyy kaikesta, vaan mullakin on vielä paljon opittavaa. Teen suurimmaksi osaksi vaalennuksia ja mitä enemmän niitä teen on tietysti asiakkailla odotukset sen mukaiset. Halutaan mustasta valkoista kerralla jne. Kaikki tietää tän kuvion, kun kaivetaan sieltä pinterestistä se fotarilla muokattu valkoinen tukka ja sanotaan et mä haluun tän.

Musta kouluttamisessa parasta on se, että sielä opitaan uutta ja ratkaistaan pulmia. Mää itse usein törmään omissa vaalennuskoulutuksissa siihen, että kampaaja sanoo, että en saa millään puhtaan vaaleaa ja kun kerron mitenkä sen saa, niin niitä omia tapoja ei tavallaan silti olla valmiita muuttamaan. ”Mää oon aina tehnyt näin”, ”Mää en ikinä käyttäis tollaista sekoitusta”…. Et opi uutta jos et ole valmis ja avoin uudelle. Mitä paremmaksi ja nopeammaksi sun tekniikka kehittyy antaa se taas uusia mahdollisuuksia.  Jos olet valmistunut vaikka 80-luvulla, niin sieltä asti varmasti ihan kaikki on muuttunut. Enää ei laiteta asiakkaalle raitoja lämpökoneeseen, niin että päänahka on verillä vaan tänä päivänä saat siitä syytteen. Kuluttajat ovat todella tietoisia kaikesta ja he janoavat myös tietoa netistä ja meidän pitää todellakin tietää ne asiat ennen niitä kuluttajia. Tässä taas hyvä esimerkki, miksi sielä koulutuksissa kannattaa käydä.

Painotan myös että työnantajan vastuulla on kouluttaa omaa henkilökuntaansa tai tarjota heille koulutuksia. 

Älä siis ikinä säästä omasta koulutuksestasi tai mieti, että jokin koulutus on turhan kallis ja että säästät. Se on aivan väärä paikka säästää. Kouluttautua pitää joka vuosi. Vaikka ihan selaamalla instagramia ja omien kollegoiden tilejä voi oppia ja oivaltaa jotain, mitä voi kokeilla omassa työssään. Mää oon ite tosi aktiivinen ja seuraan monia kollegoita ympäri maailman ja haen heidän tekemisestään päivittäin sitä inspiraatioo, joka pitää mun työnteon miellekkäänä ja  virkeänä.

Jos haluat voit aloittaa kouluttautumisen jo tänään. Mulla on useita erilaisia kampauskoulutuksia, jotka löytyy mun koulutussivuilta https://www.umppuseducation.fi/verkkokoulutukset/

Alan taas pitämään livekoulutuksia, koska haluan että me yhdessä viemme meidän alaa eteenpäin ja arvostamme omaa ammattitaitoamme. Jos et itse arvosta omaa ammattitatitoasi, niin ei sitä kukaan mukaan arvosta. Mää autan todella mielelläni kaikessa mitä itse osaan ja imen oppia muilta niissä asioissa, mitkä ei ole mulla niin vahvoja. En koskaan ajattele että mulla on kilpailijoita vaan kollegoita ja yhdessä me teemme tätä juttua.

Musta on ollut aivan mieletöntä esim koulutuksissa Pariisissa, kun jengi tulee paikalle pukeutuneena ja laittautuneena. Miehillä on puvut ja naisilla tyylikkäät vaattet, millä he työskentelee. Mun mielestä se on asiakkaan kunnioittamista ja arvosta sitä suuresti. Moni ei ehkä ajattele asiaa tai sen merkitystä, mutta monelle sillä taas nimenomaan on merkistystä. Pienet asiat yhdessä tekee jo suuria muutoksia. Asiakaspalvelu on tänän päivänä se tärkein asia. Musta oli inhottavaa kuulla, kun mulle tuli asiakas, joka kertoi että olet ensimäinen kampaaja kuka ei hauku hänen hiuksiaan ja valita….. Ei kai kukaan tee noin asiakkaalle?  Tässä taas tullaa siihen pisteeseen, että kun kouluttaudut, niin olet aina valmis palvelemaan ihan mitä tahansa hiusta.

 

-Umppu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.