Hae
Prime Life by Umppu

Onko kaikkien exät narsisteja?

Oletteko huomannut sellaisen asian, että lähestulkoon poikkeuksetta jos parisuhteen ero on ollut riitaisa haukutaan ex-puolisoa narsistiksi? Mää kuulen tätä tosi usein ja oonkin miettinyt mihinkä se pohjautuu vai onko meidän Suomen kansalaisista 50% narsisteja. Me ollaan Juuson kanssa parin viikon päästä oltu 10-vuotta naimisissa. Tässä kohtaa voin todeta että mun puoliso ei ole narsisti ja rehellisesti sanottuna en oikein edes tiedä mitenkä kyseinen titteli edes määritellään.

Voin olla väärässä, mutta musta usein tuntuu siltä että se oma viha ja katkeruus puetaan sanaksi narsisti. Muutenkin elämässä on aina niin helppoa syytellä toista. Mää oon koko elämäni opetellut ja opettelen edelleenkin katsomaan peiliin. Mää oon koittanut ottaa opikseni ihan jokaisesta ihmissuhteesta ja kuinka voisin toimia toisin, niin että kaikilla olisi parempi olla. Musta oman minä kehityksen kannalta on erinomaisen tärkeää myöntää myös omat virheensä ja oppia niistä. Ei ole aina vaan sitä sun tapaa toimia tai et voi aina syyttää, että et tule kuulluksi tai ymmärretyksi. Siinä nimenomaan on kehityksen paikka.

Elämässä on tärkeää mennä eteenpäin. On todella tärkeää käsitellä asiat ja puhua niistä. On todella tärkeää pitää esim puolison kanssa keskusteluhetkiä. Jos tuntuu että toinen ei kuuntele, niin silloin vaikka niin, että saat puhua taukoamatta tietyn aikaa ja toinen ei saa puhua päälle. On todella tärkeää ymmärtää miltä toisesta tuntuu, sillä jokainen ihminen kokee asiat eri tavalla ja tuntee asiat eritavalla. Toisen tunteita ei saa koskaan vähätellä.

Aina ei voi vaan ajatella että mää haluan sitä tätä ja tota, vaan on pystyttävä kuuntelemaan mitä se toinen myös haluaa. Suhde voi olla opettavainen tai sitten se voi olla syyttävä. Jokainen voi kuitenkin itse siihen vaikuttaa. On myös todella tärkeä ymmärtää miksi toinen käyttäytyy tietyllä tapaa. Moni ei ymmärrä kuinka suuri merkitys omalla lapsuudella on elämään. Moni ei ymmärrä, kuinka tärkeää lapselle on ne ensimmäiset elinvuodet, koska ajatellaan, että eihän se lapsi mitään tajua. Kun jokainen ymmärtäisi kuinka tärkeää lapsen lapsuus on ja kuinka sitä pitää vaalia oltaisiin me kaikki aikuisina huomattavasti terveempiä mieleltä.

Jos lapsuus on draumaattinen saattaa ne vaikutukset tulla vasta aikuisena esiin. Moni kuvittelee käsitelleensä asiat, mutta aika harvoin se on niin. Miksi joku vaikka vihaa lapsia tai eläimiä on siihen usein aina jokin syy. Miksi jotkut ovat koko elämänsä valittajia tai katkeria on siihenkin usein jokin syy. Mää oon aina puhunut terapian puolesta ja suosittelen sitä ihan jokaiselle. Jos elämä on solmussa ja kannat sisälläsi vihaa tai katkeruutta, et voi päästä eteenpäin onnellisessa elämässä ennenkun käsittelet asiat.

Mää kunnioitan ihan jokaista, kuka käy terapiassa. Se on paras tapa välittää itsestään ja viedä ihmistä eteenpäin. Musta elämässä parasta on juurikin halu kehittyä ihmisenä ja halu parantaa omaa elämänlaatuaan. Syy miksi mää haluan välillä olla yksin kotona on juurikin se, että mää haluan ajatella rauhassa. Haluan miettiä asioita ihan omassa rauhassa ja selvittää ajatuksia.

Musta yks tärkeä oppi elämässä on juurikin tiedostaa, missä kohtaa elämässä itse on toiminut väärin ja oppia niistä tilanteista kuinka seuraavalla kerralla vastaavassa tilanteessa toimii oikein

                                                                                                                              Asu House of Brandon *saatu

Kuva Noora Näppilä

Yksi kommentti

  1. Anna kirjoitti:

    No, mun ex ei ole diagnosoitu mihinkään persoonallisuushäiriöön, mutta ollaan erottu 8 vuotta sitten ja edelleen laittaa viikottain tekstiviestejä, että olen hullu, narsisti, sairas, kateellinen ihminen enkä ole päässyt erosta eteenpäin. En kylläkään koskaan vastaa näihin mitään. Meillä yhteinen lapsi, joten pakko pitää ex:n numero ilman estoja. Ei ole aina kiinni siitä, että eikö itse pääsisi eteenpäin, mutta se toinen ei välttämättä pääse eikä siihen juuri voi itse vaikuttaa. Vielä muutama vuosi ja lapsi on täysi – ikäinen ja voi laittaa numeron eston päälle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.