Hae
Prime Life by Umppu

On pakko ajatella uusin silminUnelmat ja haaveet….. liittyen matkustamiseen on nyt juuri noita kahta edellämainittua. Mää oon jo hetken ajatellut että tänä vuonna en matkusta… kun siihen asennoituu tuntuu se paljon helpommalta, koska sitähän ei voi tietää koska seuraavan kerran voi matkustaa ja sillai turvallisesti että et kulje esimerkiksi suoja-asussa tai että matkustat venttiilimaski kasvoilla. Saati ota aurinko pleksatussa aurinkotuolissa Jos mää ajattelisin mitenkä normaalisti ajattelisin niin uhoisin kuinka löhden heti reissuun kun rajat aukeaa… Kuitenkaan en ajattele nyt noin, koska mun ajatukset on muuttunut.

Mulle matkustaminen on nautinto ja haluan nähdä erilaisia paikkoja. En matkusta koskaan jos mua pelottaa ja siksi nyt on ajateltava toisin. Suomen tilanne  verrattuna moneen muuhun maahan erittäin hyvä. Pitää kuitenkin muistaa että kaikkialla tilanne ei ole ollenkaan sama.  Me emme nää kaduilla ruumisautoja tai kuule jatkuvaa ambulanssien huutoa pitkin katuja, vaan ollaan aivan rauhassa täydessä hiljaisuudessa. Meillä on täällä muutenkin hyvin puhdasta ja siistiä, verrattuna moneen muuhun paikkaan. Ollaan harvaan asuttu maa, eikä muutenkaan olla kovin halaavaista poskisuudelma porukkaa.

Taudinhan on tänne joku tuonut ulkomailta… Mää en itse missään tapauksessa halua olla se tyyppi. Enkä mitenkään syyllistä ketään kuka sen on reissultaan mukanaan tuonut, sillä tuskin kukaan on sitä tahallaan tehnyt. Tää korona on muuttanut koko maailmaa ja ne paikat missä oot joskus käynyt on tuskin koskaan samanlaiset kun ennen.  Mää kokisin omalla kohdallani itsekkääksi matkustaa just nyt. Mää koitan kokoajan kääntää muutenkin sitä omaa ajattelumaailmaa siihen suuntaan että voihan sitä matkustaa täällä Suomessakin. Mulle matkustamisen yksi syy myös on se helle ja kuumuus, mikä ei ole koskaan Suomessa varmaa, mutta kai niihin hyttysiin voi myös tottua lomalla?

Mää oon oppinut monta asiaa itsestäni tän poikkeustilan aikana. Mää oon myös huomannut paljon asioita mun elämässä mihinkä haluan muutoksen. Mää oon aina paljon kotona, mutta jotenkin vasta nyt oon päässyt nauttimaan meidän kodista ihan eri tavalla kun ennen. Suunnittelen kokoajan jotain uutta kotiin ja seuraavana meillä onkin suunnitelmissa tuoda se uima-allas kotiin, koska se on aina jotenkin se juttu mikä luo sen lomafiiliksen.

Mää oon opetellut nauttiin ihan sellaisista pienistä asioista arjessa ja kun aikaa on enemmän voi keskittyä enemmän siihen tekemiseen, Mää en voi sanoo että mitenkään ihaillen katson taakseni mun ”entistä elämää”, koska se on aika kuluttavaa ja juuri sen kulutuksen takia oon tavinnut myös niitä totaali lomia siinä paahtavassa helteessä, joka on täysin vastakohta siihen arkeen. Oon muutenkin jo vuosia opetellut elämään päivä kerralla ja nyt se oikein korostuu, koska ei voi mitään suunnitella.

Kukaan ei vielä tiedä, vaikka sen toteutuneen kesälomareisuun jälkeen on edelleen karanteeni voimassa. Vaikka se ei olisi pakollinen, niin kuitenkin itse pidän sitä muiden kunnioittamisena. Jos luvassa syksyllä on toinen aalto, niin sehän saa juurikin sen levinneisyyden siitä, kun jengi matkustaa ihan fiiliksissä koko kesän ja leviää kun kulovalkea pitkin maailmaa. Suomi ei ihan oikeasti taloudellisesti tule kestämään enää kauaa. Kaikki tämä jää meidän veronmaksajien maksettavaksi. Koitan ajatella asiaa siltäkin kantilta, että tässä tehdään myös tällä Suomessa oleilulla ihan meille kaikille yhteistä hyvää.

Mää oon jo miettinyt, että hommaan vaan takapihalle vähän suitsukkeita ja soitan jotain turkkilaista musiikkia ja levittelen aurinkorasvaa iholle niin on se kumma jos ei pääse lomafiilikseen :). Tilanne on nyt tää ja se muuttuu päivittäin, eikä nyt auta muutakun odottaa. Ajatukset pitää miettiä pidemmälle ja meidän maata ajatellen. Ne ajatukset koska mä voin tai koska mä haluun on nyt vaan sysättävä pois mielestä

-Umppu

3 kommenttia

  1. Paula kirjoitti:

    Olen samaa mieltä että on pakko ajatella uusin silmin. Itse tosin mietin, tuleeko matkustaminen ikinä palaamaan entiselleen, koronan jälkeenkään? Näinkin lyhyessä ajassa on havaittu, miten merkittäviä vaikutuksia matkustuksesta koituvien päästöjen laskulla on ollut ilmastoon. Ihmiset ovat luopuneet matkailusta pandemian pysäyttämiseksi – olisiko mahdoton ajatus luopua matkailusta vielä suuremman kriisin, ilmastokriisin pysäyttämiseksi? Miksi edellämainittuun tuntuu löytyvän tahtotilaa, mutta jälkimmäiseen ei? Nyt kun ollaan todistettu näinkin uskomaton tilanne, ainakin itse kykenen hyvin vahvasti kuvittelemaan sen tilanteen kun ilmastokriisi eskaloituu riittävän pahaksi. Näitä katastrofeja yhdistää tunne siitä, että tätä ei voi uskoa todeksi. Sitä kriisiä ei noin vain tukahdetakaan yhdellä rokotuksella. Tämä pandemia tuli ihan puskista, mutta ilmastokriisistä on varoiteltu jo pitkään, ja silti ihmiset haluavat sulkea silmänsä siltä mikä on vääjäämättä tapahtumassa. Me tullaan näkemään lisää ennennäkemättömiä katastrofeja vielä meidän elinaikana. Nyt on pakko miettiä tulevaisuutta ja omia arvoja. Millaisella maapallolla sä haluat elää, ja mistä olet valmis luopumaan yhteisen hyvän vuoksi? Aiotko palata normaaliin sen jälkeen, kun pandemia on saatu kuriin?

    Tulipa synkkää tekstiä, mutta tällaisia ajatuksia tämä poikkeustila on itsessäni herättänyt. Ilmastokriisi on jotenkin helpommin kuviteltavissa, kun on kokenut tilanteen, jossa maailma muuttuu silmänräpäyksessä.

  2. Maaria kirjoitti:

    Mielestäni nyt on toisaalta hyvä hetki tukea paikallisia yrityksiä ja kotimaanmatkailun kautta myös muita, jos ei kuulu riskiryhmään. Lomasta voi tehdä palvelujen muodossa spesiaalin ja näitä palveluita, kuten take away -ravintola-annoksia voi tilata myös kotiovelle. Lapsille voi ostaa lomaan kuuluvia leluja netistä, esim. https://www.lelukaupat.fi ja myös itselle voi ostaa jotain kivaa ja ilahduttavaa. Aamupalan voi kattaa kuten hotelliaamiaisella ja omaa lähiympäristöä voi katsoa hetken ”turistin silmin”. Kotityöt voi unohtaa hetkeksi ja nautiskella vain omasta kodista. Oikeastaan ne tärkeimmät ”lomaelementit” löytyvät melkeinpä mistä vaan, myös kotoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.