Hae
Prime Life by Umppu

Terassi inspiraatioo 7h+k terassi

*Sisältää mainoslinkkejä

Vihdoin voin sanoa että terde on melkein valmis. Me aloitettiin viime kesänä terassiprojekti oikeastaan ihan nollasta. Voit lukea viime kesän postauksen tästä. Meidän talo on vuosimallia 1983 ja siihen maailman aikaan ei juurikaan taloihin tehty kovinkaan isoja terasseja. Meillä oli takapihalla ihan selkeä kohta, mikä oikein huusi terassia. Takapiha on siitä ihana, että sinne paistaa oikeastaan koko päivän aurinko. Ekana kesänä tässä talossa me laitettiin lapsille kaikki paikat kuntoon, koska ne karkaili meidän pihasta viereisen koulun pihaan leikkiin ja kun ne asiat saatiin kuntoon, niin keskityttiin terassiin, mikä taas toimii enemmän aikuisten rentoutumispaikkana.

Viimekesänä, kun itse terassi valmistui, niin koko loppukesä satoi, eikä päästy siitä oikein edes nauttimaan. Nyt päätettiin olla hyvissä ajoin liikenteessä ja saatiin terde jo sisustettuakin. Toki kun terassi valmistui, niin keksimpä että sinnehän pitää ehdottomasti saada poreet, koska jos tää korona jatkuu ja jatkuu, niin kesä todennäköisesti menee sielä kotipihalla. Kun ei oikein reissuunkaan pääse varmaan vuoteen, niin pakkohan se etelän fiilis on saada sinne kotiin. Enää vaan puuttu se aurinkotakuu.

Meidän terassi on 50m2. Me päädyttiin valitsemaan komposiitti materiaaliks, koska se on huoltovapaa ja näyttää ainakin omaan silmään siistiltä, eikä sille tarvi tehdä mitään. Hyvin terassi kesti talven, eikä lautojen väliin jäänyt mitään sen kummemmin mitään töhnää, eli kevyt pesu riittää. Etukulma terdestä on vielä tekemättä, koska sitä hieman vielä jatketaan, niin tehdään se vasta sitten valmiiksi.

Tilavuuden ansiosta terassille mahtuu iso sohva, ruokailuryhmä, iso aurinkopeti, kahvipöytä ja muutama aurinkotuoli. Kokonaisuus oli jotenkin omaan silmään todella harmaa ja sisustuksen kruunasikin Eveliinan Talosta hankitut viherheinät. Heinät on tarkoitettu sisätiloihin, mutta niitä voi myös pitää ulkona suojaisessa ja katetussa paikassa ja toimii loistavasti esim parvekkeella. Ne ei kestä hirveetä rankkasadetta. Ainakin mulle loisto valinta, koska en juurikaan pidä kukista, vaan vihreästä. Viherkasvien valikoima on ollut aika suppea jotenkin puutarha osastoilla, niin nämä on ehdottomasti takuuvarmat. Sohvan päälle hankittiin pergola Vekeltä viime kesänä, mutta kun loppukesä satoi, niin asennus tehtiin vasta nyt keväällä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mää oon niin fiiliksissä siitä, että meille tuli tavallaan aivan älyttömästi lisää tilaa. Kesällä toivottavasti saadaan olla mahdollisimman paljon ulkona ja touhuilla kaikenlaista. Mun pitäis tänään pirtää suunnitelma terassin jatkosta, josko sitä pääsis pian hommiin ja sais tänkin projektin valmiiks. Mää oon aina tykännyt laittaa kotia ja se on mulle tosi tärkee paikka. Mää oon muutenkin tosi paljon aina kotona ja siks se viihtyvyys nimenomaan on vielä tärkeämpää. On jotenkin kiva uudistaa ja remontoida versus että muuttaisi uuteen. Itellä on aina ollut sellainen juttu, että tilassa pitää olla ja fiilistellä ja siitä sitten lähtee ideat pursuilemaan.

Talon katon alla on pieni vanha terassi mihin poreet tulee ja sitten rakennamme vielä vähän lisää taloa kiertävästi terassia ja niin, että myös grillille tulee oma paikkansa. Toivottavasti saadaan syödä mahdollisimman paljon kesällä myös ulkona. Varmaan pitää hankkia jotain ulkomaalaista musiikkia ja laittaa suitsukkeita palamaan, että pääsee kunnon fiilikseen :). Tän koronan jälkeen me ollaan kyllä ansaittu ihan super kesä eikö? Ja haluan nyt muistuttaa, että hankkikaa nyt niitä tuulettimia ja viilennyslaitteita, ennenkun on liian myöhäistä.

 

 

-Umppu

2 kommenttia

  1. Jaana Koo kirjoitti:

    Sulla on kyllä silmää! ? Tosi viihtyisän näköistä ?

  2. BH kirjoitti:

    Taloa kiertävä terassi olisi kyllä kiva, siitä itsekin haaveilen. Myös lasikatto olisi kiva lisä, niin voisi sateisilla keleillä myös nauttia. Tosi kiva sisustus teidän terassilla. https://www.gfservice.fi/asennuskalusto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.