Hae
Prime Life by Umppu

Muutokset omassa itsessä

Korona myötä on tullut mietittyä monelaisia asioita. Tää tilanne tulee muuttamaan meidän koko maailmaa pysyvästi, kukaan ei oikein vaan vielä tiedä että mitenkä. Vaikka musta on aina tuntunut siltä, että oon syntynyt täysin väärään maahan, niin silti tässä maassa on paljon hyvääkin. En oo oikeastaan koskaan ollut sellainen tyyppi, joka juoksee halvan hinnan perässä vaan ennemmin etusijalla on ollut tarve, brändi ja laatu. Ihan sama mitä ostoksia tehdessä vastaan on tullut aika usein saatavuus ongelma Suomesta. On paljon tuotteita, mitä me tarvitsemme päivittäin, mutta niitä ei valmisteta ollenkaan kotimaassa… Vaikka niitä saisi kotimaasta, niin ne ei ole kotimaista nähnytkään.

Mää oon tosi iloinen ja ylpeä siitä, että voin käsi sydämellä kertoa käyttäväni työssäni suurimmaksi osaksi kotimaisia tuotteita. Me Primessä palvelemme asiakkaita SIM:in väreillä, jotka tehdään ihan meidän naapurissa Ylöjärvellä. Simille aukesi uusi tehdas ja mikä vielä parempaa, niin meidän värit tehdään aurinkoenergialla lähituotantona. Tää on oikeesti todella merkittävä asia kulutuksen kannalta. Meidän värejä ei lennätetä mistään, eikä niitä tuo isot rahtilaivat. Tässä ihan jokaiselle kampaajalle mietittävää tulevaisuuden kannalta. Kannattaako suosia jokapäiväisessä kulutuksessa avainlipulla varustettua Suomalaista tuotetta. Musta myös on todella mahtavaa että jos joskus esimerkiksi väreistä on jotain kysyttävää, niin saan langanpäähän kemistin, kuka on rakentanut värit. Ongelmatilanteet voi selvittää heti ilman miljoonia välikäsiä. Tuotteet on hajusteettomia ja sopii erinomaisesti skandihiuksille. Sensido väreihin on myös tulossa uudet toner värit, mitkä palvelee täydellisesti mun vaaleahiuksisia asiakkaita. Oon saanut olla mukana testaamassa näitä värejä. Simin tehdas on todella suuri ja se valmistaa erilaisia kosmetiikka tuotteita.

Mää kuitenkin päätin, että jatkossa tilaan, hankin ja ostan mahdollisimman paljon kotimaista. Tiedän, että aina se ei tule onnistumaan, mutta keskityn siihen enemmän. Mää toivon että tää tilanne vie yrityksiä eteenpäin. Nyt on ollut se aika, kun on tarvinnut muuttaa omaa tekemistä ja liiketoimintaa ja tulevaa ajatellen kannattaa huomioida, että siitä saattaa tulla pysyviä muutoksia. Mää ainakin arvosta suunnattomasti sitä, että esimerkiksi palveluja ja tuotteita on mahdollisuus saada kotiin suoraan yrityksiltä, sillä se säästää aikaa aivan uskomattoman paljon. Se tekee myös arjesta helpompaa ja se antaa mahdollisuuden käyttää oman ajan muutenkin, kun juoksemalla asioilla.

Mää aion jatkossa myös suositella palveluja ja yrityksiä, mistä olen saanut hyvää ja toimivaa palvelua ja jakaa vinkkini muille. Musta on kiva itsekkin saada suosituksia ja sitä kautta lähteä hankkimaan asioita omiin tarpeisiin. Ehkä yksi vaikeimmista asioista tässä tilanteessa on tulevaisuuden miettiminen. Mää oon aina rakastanut matkustamista ja mun mielestä matkustaminen on avartavaa ja antaa ihan erilaisen käistyksen koko maailmasta. Koskakohan sitä pääsee taas matkustamaan? Toisaalta olen miettinyt matkustelua myös Suomessa, mutta jotenkin pitäis saada päästä pois ajatus, että lomalla ei tarvi olla se +27–> ja paahtava kuumuus. Toki se on juurikin se yksi syy miksi aina reissuun lähden, koska täällä Suomessa koko kesä saattaa olla todella kylmä ja sateinen ja kun on aurinkoa rakastava ihminen, kuka elää auringonvalolla, niin se jos jokin on vaikeeta.

-Umppu

 

 

2 kommenttia

 1. NK kirjoitti:

  Asiaa! Kotimaisuus on tärkeä asia tuotteissa!
  Mutta pakko myöntää, että myös minua kirveltää tuo ajatus, ettei seuraavaa matkaa voi yhtään suunnitella. Turha edes miettiä juuri nyt. Minullekin on aurinko ja lämpö NIIN tärkeää ja rakastan matkoilla sitä, että lämpöön voi luottaa ja huomennakin pääsee takuulla kesämekossa ulos. Suomessa se ei mene ihan niin… Meillä on pyöreä hääpäivä kesäkuun alussa (20v.) ja silloin oli tarkoitus upottaa varpaat kuumaan, hienoon, valkeaan hiekkaan jossain kaukana täältä… Onneksi matkaa ei ollut vielä varattu. Sen peruminen olisi satuttanut jo vähän liikaa.
  Voimia tähän outoon kevääseen! <3

 2. Life with Satu kirjoitti:

  Kotimaisuus on kyllä aidosti tärkeää! 🙂

  Mä haluaisin suunnitella reissua, mutta en voi. Ei kukaan voi mutta mullese yksi reissu vuodessa (nykyisin, ennen liiankin monta) on ollut sellainen henkireikä. Nyt sitä ei voi suunnitella. Joo, ollaan puhuttu muutamasta pienestä kotimaan reissusta jos pääsee esim museoihin kesällä, mutta se reissu kokea muualla saa odottaa keväälle saakka varmaankin. Pidemmällekin jos tarpeen.

  Kyllä se kirvelee, mutta pakko myöntää että vähän auttaa kun tietää ettei ole ainoa.

  Aurinkoa toukokuuhun!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.