Hae
Prime Life by Umppu

Palataan hieman ajassa taaksepäin

Tässä kun on. hyvin aikaa, niin voi hieman mennä ajassa taaksepäin. Mää oon pitänyt vuoden alusta vaalennuskoulutuksia ja olin hetki sitten Kokkolassa Salon Marjo Aholan liikkeessä kouluttamassa. Pakko ihan alkuun sanoa, että wau mikä liike. Meidän oma salonki Tampereella on aika pieni 45m2 ja täällä oli oikein kunnolla tilaa ja sisustus oli ihan viimeisen päälle mietitty ja itse salonki oli kahdessa eri kerroksessa. Musta on aivan mahtavaa, että meillä täällä Suomessa löytyy upeita salonkeja, missä on mietitty jokainen yksityiskohtakin tarkasti. Ei keskitytä vaan siihen kampaamiseen, vaan uskalletaan rohkeasti rakentaa hyvää fiilistä ja inspiraatioo tuova miljöö.

Mää olin pitämässä henkilökunnalle vaalennuskoulutsta ja he tekivät kyllä todella upeita lopputuloksia kerrassaan. Mää pidän kouluttautumista varsinkin meidän alalla ihan ehdottoman tärkeänä asiana, sillä esimerkiksi tuotteet kehittyy niin valtavaa vauhtia, että hommassa on pysyttävä mukana ja meidän ammattilaisten pitää olla aina tietenkin askel edellä kuluttajaa. Kouluttamisessa on se just parasta, että mää opin itse kokoajan ihan valtavasti uutta muilta kampaajilta ja saan siinä myös itse oppia.

Mää teet paljon vaaleita hiuksia ja koen sen omaksi erityisosaamiseksi. Tiesittekö muuten, että blondit ”kuolee kohta sukupuuttoon”, koska rodut sekoittuu kokoajan kovaa vauhtia. Pien ei ole enää vaaleahiuksisia lapsia. Mitä enemmän ne sekoittuu, niin sitä enemmän vaalennustaitoa kaivataan.

Mun koulutuksessa käydään ihan perusasioita vaalennuksesta läpi. Mää kerron mitä oon itse havainnut ongelmiksi vaalentamisessa ja opetan erilaisia tekniikoita, millä niitä ongelmatilanteita lähdetään ratkomaan. Mulla olis tarkoitus tehdä myös kattava vaalennuskoulutus verkkoon, jotta sitä vois opiskella ympäri Suomen. Itsellä oli tarkoitus kesällä lähteä Venäjälle kouluttautumaan, mutta tilanteen vuoksi tuskin koulutuksia pidetään, koska voihan olla että rajat on kiinni vielä silloinkin ja ainakaan itsestä ei tunnu nyt hyvältä matkustaminen.

Mää oon ollut ihan fiiliksissä siitä, että oon saanut olla mukana kehittämässä uusia värejä, mitä me ollaan mun koulutuksissa käytetty. Mää koulutan aina kotimaisilla SIMI:n väreillä ja pian tuleekin tuotantoon uuden toner värit, mitkä on tarkoitettu vaalennetun hiuksen päälle. Mää oon testaillut näitä värejä jo kauan ja saanut kunnian käyttää niitä mun koulutuksissa, mikä on ollut siistiä. Kokkolan koulutuksissa me tehtiin aivan uskomattoman hienoja lopputuloksia ja oon edelleenkin aivan kateellinen salongin pesupaikoista, mitkä nousi lähes makuuasentoon ja voin vaan kuvitella mikä kokemus se on asiakkaalle hierontaa unohtamatta.

Tänä hetkenä meidän alalla tärkeintä on palvelu ja ammattitaito. On pidettävä jatkuvasti yllä sitä omaa osaamista, eikä missään tapauksessa riitä se, että olet valmistunut vuonna 1983.. Sitä suuremmalla syyllä sun on vaan kokoajan kouluttauduttava enemmän. Kouluttautuminen on todella inspiroivaa ja se antaa aina intoa ja buustia liiketyöhön. Mitä enemmän itse opiskelee, niin sitä mielekkäämmäksi se kouluttautuminen muuttuu ja fiilis työskentelyyn muuttuu. Jos sitä vetää kokoajan samalla vanhalla kaavalla, niin sitä junnaa paikoillaan….

Toivotaan että kun kevään koulutukseni on aikalailla peruttu, niin saadaan syksystä entistäkin mielekkäämpi koulutussyksy. Itse aion mahdollisesti pitää koulutuksia poikkeuksellisesti myös kesällä, koska ihmiset varmasti aktivoituu tän tilanteen jälkeen ihan eri tavalla.

 

-Umppu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.