Hae
Prime Life by Umppu

Mitä teen toisin tulevaisuudessa

Ehkä moni on ymmärtynyt tässä kohtaa sen, että pelkässä hetkessä ei voi ainoastaan elää. Mää toivon että jokainen ymmärtää viimeistään nyt kuinka tärkeää on ihan oikeasti säästää sinne sukanvarteen hieman puskuria. Mää oon ollut todella yllättynyt siitä, kuinka monella ihmisellä on rahankäyttö aivan lapsen tasolla. Ei penniäkään säästössä ja eletään täysin kädestä suuhun. Ihan jokaisen on mietittävä tätä tilannetta jatkossa, että jos maailma pysähtyy, niin kuinka mää selviä siitä. Ei voi kokoajan elää yli varojen ja ostaa vaan asioita luotolla miettien, että no mää maksan ne sitten joskus.

Mää oon miettinyt todella paljon esim yrittäjiä  ja sitä, että viikon sulkemisen jälkeen liike on tyyliin konkursissa. Silloin se on ollut alkuunsakkin jo väärillä raiteilla koko toiminta ja nyt vaan etsitään syypää niihin omiin toilailuihin. Ei oo mikään vitsi että yrityksessä on oltava tilillä se 3kk liikevaihto puskurina ja mää todellakin toivon että ihan jokainen ymmärtää sen nyt tällä hetkellä ja alkaa tulevaisuudessa sitä säästämään.

Mää oon tehnyt 10-vuotta duunia mun oman liikkeen eteen, niin en todellakaan anna minkään koronan nujertaa sitä mitä oon tehnyt, vaan taistelen kaikin keinoin sitä vastaan. Sellaista tilannetta ei voi koskaan tulla, että firman tilillä on 0e. Sellaista vaan ei voi tulla. Sun on nipistettävä siitä sun omasta palkasta siinä kohtaa ja ihan oikeasti kerryttää sille yritykselle rahaa, ettet ole aivan kusessa pikku notkahduksesta.

Nyt moni myy hirveetä häkää lahjakortteja siihen talouskriisiin ja tietenkin käyttää ne rahat nyt kassavajeeseen…. Mitäs sit kun koko tilanne on ohi, niin teet niitä  lahjakortteja aamusta iltaan etkä saa edelleenkään sitä tuloa. Nytei voi tehdä liian hätiköityjä ratkaisuja ja on ehkä aika päivittää liiketoimintasuunnitelma ajantasalle ja laskea siihen itselle sellainen palkka, jolla elää.

 

Monia voi ärsyttää tässä kohtaa ne yritykset, millä menee vielä toistaiseksi hyvin tai ne jotka ovat valmiita nopeastikkin muuttamaan omaa toimintamallia. Ei kannata olla kateellinen vaan tehdä perässä. Nopeat muutokset mitä nyt tehdään saattaa nimenomaan olla se avain tulevaisuuteen. Mitä kauemmin ihmiset pysyttelee kotona, niin totutaan uusiin asioihin. Kuinka siistiä on tilata ravintolasta ruokaa kotiin ja kuinka kivaa on tehdä kauppaostokset kotoakäsin, niin ettei se tavallaan vie aikaa muusta tekemisestä, jolloinka ihmisille jää enemmän vapaa-aikaa. Tää tilanne kokonaisuudessaan tulee muuttaan meidän elämää osittain pysyvästi.

Minkä takia ajella satoja kilometrejä tapaamisiin, kun ne voi hoitaa online omasta olkkarista? Aikamoista ajan ja kulujen säästämistä eikö? Ei tässä kenelläkään helppoa ole ja varmasti ihan jokainen miettii, että koska tää loppuu ja mitä sitten tapahtuu kun tää loppuu. Siihen ei kai vielä ole vastausta kenelläkään. Omakin elämä on muuttunut aikalailla tilanteen myötä, mutta toisaalta mikään mun elämässä ei oo aikasemmin laittanut mua pysähtyyn tällä tavalla, enkä varmaan olisi pysähtynyt näin koskaan. Tässä on paljoin hyviä asioita ja ainakin itselle on tullut sellainen fiilis, että mun elämä on itseasiassa tosi hyvä näin.

Mun ei tarvi tehdä näin paljon töitä tulevaisuudessa ja mää voin olla enemmän vapaalla. Mää en oo korvaamaton ja nyt on aikaa miettiä rauhassa kaikkia uusia juttuja ja pöritellä niitä mielessä. Mää tuun tekeen tulevaisuudessa monta asiaa toisin ja toimiin eri tavalla. Vaikka oon tosi nuoresta asti säästänyt, niin nyt tuun säästään vielä enemmän, koska haluan ettei mulla tulevaisuudessa tuu tämänkään vertaa hätää ja haluan suojella omaa perhettä. Tilanteen vaikutukset on meillä kaikilla vielä edessä ja uskon että tää on vasta alkusoittoa. Voi olla että reissuun pääsee seuraavan kerran ensi vuonna ja nyt opetellaan mahdollisesti senkin saralla kaikkea uutta.

Tää oli ehkä se universumin tapa vähän herätellä meitä ja ravisuttaa, ettei me voida elää näin tai koko maapalloa ei kohta enää ole. On ihan hyvä mennä välillä ajatuksissa vähän syville vesille ja miettiä omaa tekemistä ja käyttäytymistä boxin ulkopuolelta. On niin paljon hyviä asioita mitä tää tilanne myös tuo tullessaan ja jotenkin oon todella odottavaisin mielin tulevasta. Ehkä tää pakottaa meidät toimimaan tulevaisuudessa enemmän tiimissä ja vaikka ollaa tavallaan kaukana toisistamme, niin se voi tavallaan meitä myös monessa asiassa lähentää.

Mää oon vihdoin saanut levättyä ja ihan olla vaan. normaalisti olisin painanut koko kevään ihan tukka putkella ja tehnyt taas aivan liikaa töitä. Mun aivot silti raksuttaa hirveetä vauhtia tulevaa kohtaan pää on täynnä uusia ideoita. Tää tilanne on myös pakottanut mut ihan vaan oleen tekemättä yhtään mitään, koska mitään asioita ei juurikaan voi sopia ja päivien sisältö saattaa muuttua todella lyhyellä varoajalla.

-Umppu

 

4 kommenttia

 1. Karo kirjoitti:

  Oon myös miettinyt noiden lahjakorttien osalta, että moniko niistä firmoista on enää pystyssä tän kriisin jälkeen, jotka niitä lahjakortteja nyt myyvät. Sille ei ole mitään takeita.

 2. Ilona 5435 kirjoitti:

  Sulla on tosi hyviä pohdintoja. Oon ihan samaa mieltä siitä, ettei ihmiset säästä, juuri yhtään. Säästöt ajatellaan säästämiseksi asuntoon tai eläkkeelle, joka tuntuu monesta kaukaiselta. Mutta harva osaa laittaa sellain talteen, että on jotain mikäli paska osuu tuulettimeen. Osittain näen, ettei ihmiset osaa ottaa vastuuta itsestään, teoistaan ja elämästään.

 3. Minna kirjoitti:

  Totta puhut. Olisi hyvä olla säästöjä, mutta monella liiketoiminta on niin pientä, ettei säästöä vaan kerry. Yritys pyörii niin, että juuri ja juuri saa itsensä elätettyä mutta ylimääräistä ei jää. Sekin on minusta hieno juttu, että siihen pystyy ja että ylipäätään on työ. Harmittaa niiden puolesta, jotka ei esim. Saa valtion helpotusta sen takia että on vähän verovelkaa. Pahat seuraukset tästä on jokatapauksessa. Heikot saa kärsiä. Sulla on hyvä tsemppi, jatka samaan malliin. Mä oon kiitollinen nyt palkkatyöstä.

  tyttosinaoletvahva.vaikuttajamedia.fi

 4. Tiltsu kirjoitti:

  Itekin mietin tota lahjakortti asiaa et tekeeks ne ihmiset sit ns ilmaseks töitä koronan jälkeen ??tai sit kiva kun sulla onki monel sadal lahjakortteja yrityksiin jotka on menny nurin….

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.