Hae
Prime Life by Umppu

Onko totta että Suomen turvallisuus oli Jylhän käsissä


Mää en voi käsittää tätä tätä touhua en sitten millään…. Muualla maailmassa oikein suositellaan maskien käyttöä…. Suomessa ei… sanottiinko näin koska niitä ei ollut? Miksi niitä muualla sitten käytetään? Miksi muualla ulkona ei saa liikkua ilman maskia? Tuntuu että tää oli joku ihme harhautus, millä yritettiin estää niiden hankintaa…. Hassua että kerrotaan että maskeja ei ole… jos tälläinen kampaajan hupakkokin sai niitä ostettua Tokmannilta kun vain oli ajoissa liikkeellä. Niitä saa myös tilattua todella monesta verkkokaupasta….. Toki niitä on erilaisia ja hinnatkin vaihtelee muutamista euroista muutamiin kymppeihin. Mää oon alusta asti uskonut siihen ja uskon edelleen. Mun mielestä niiden pitäis olla kaupassa pakollisia ehdottomasti… Kävin eilen Tampereen Prisman pihalla kääntymässä, mutta en halunnut mennä kauppaan, koska parkkis oli niin tupaten täynnä että…..

 

Mutta takaisin aiheeseen…… mitä tekee Suomi tässä tilanteessa? Ostaa helvetti soikoon Jylhältä naamareita….  jotka nekin oli yllätys yllätys ”jotain väärennöksiä”….

HUOLTOVARMUUSKESKUKSEN toimitusjohtaja Tomi Lounema vahvisti torstai-iltana, että Huoltovarmuuskeskus on tilannut miljoonilla euroilla kasvosuojaimia Onni Sarmasteelta ja Tiina Jylhältä. Molempien taustalta löytyy talousepäselvyyksiä ja Jylhältä myös useita rikostuomioita. (Hesari)

Suomessa on tarkat säännöt ja lait ja siksi päätöksissä kestää usein monta päivää, kun ehdotukset pitää kierrättää ties sun missä… Siinä kohtaa kun kyse on ihmisten hengestä, suojautumisesta ja nimenomaan siitä tärkeimmästä eli taudin leviämisestä niin painetaan miljoonia jonnekkin pimeisiin kauppoihin… Mua ei tässä kohtaa naurata ei sitten yhtään…. Tässä kohtaa tehdään juuri päinvastoin kun opetetaan. Tue Suomalaista huutaa kaikki mediat ja päättäjät… Olisko tässä voinut myös olla sen kotimaisuuden paikka tai vaikka se hetki, kun niitä Suomalaisia jotka on jäänyt työttömiksi niin työllistettäisiin? Olisko niitä maskeja saatu tehtyä Suomessa? Vai kokeeko jopa Suomen valtio että kotimainen työ on liian kallista… Tee niinkuin opetat on vanha sananlasku, mikä ei todellakaan pitänyt paikkaansa…..

 

– Olemme tehneet kauppoja tahojen kanssa, jotka normaalisti rajaisimme hankintaprosessin ulkopuolelle, Lounema sanoi.

Louneman mukaan vallitsevassa markkinatilanteessa markkina on ollut kaoottinen.

– Tässä tilanteessa erittäin perinpohjaiseen taustojen tarkastukseen ei ole ollut mahdollisuutta, Lounema totesi.

Louneman mukaan Sarmanteen eikä Jylhän tietoja tarkistettu, ennen kauppaa, sillä siihen ei ollut mahdollisuutta.

Toimituksen hinta ja nopeus olivat määrittäviä tekijöitä.

– Pyrimme tekemään mahdollisimman kokonaistaloudellisesti edullisia kauppoja, Lounema sanoi. (Ilta-Sanomat)

 

Eli siis ostetaan halvalla paskaa, jolloinka lasku on triplasti se mikä se alunperin oli. Nyt on rehellisesti sanottuna jokaisen ihmisen oikeus olla töissä sellaisissa suojavarusteissa missä ei tunne pelkoa. Jokaisen työnantajan vähin velvoite on hankkia suojavarusteita kaikille työpaikalla haluaville. Ja mitä tulee vielä tohon kauppaan niin kuka ihan rehellisesti kehtaa tässä kohtaa myydä paskaa ja virheellistä tuotetta… kenellä jumaliste on sydäntä tässä kohtaa, kun maailmassa ei riitä hautoja kuolleille niin tehdä bisnestä noin härskisti asialla… Mää en pystyis elään elämääni puhtaalla omalla tunnolla ja ilman syyllisyyttä jos olisin toiminut niin, mutta ilmeisesti toisilla on mielessä vaan RAHA!

Tää touhu on aivan käsittämätöntä ja tilanne on jo kutakuinkin huvittava…. Mää en voi muuta sanoa, kun että sairasta touhua… Tässä tehtiin isoja virheitä enkä sano etteikö niitä satu kenelle tahansa tässä elämässä, mutta kerrasta on opittava ja tämä ei voi yksinkertaisesti toistua enää koskaan.

Jylhällä on talousrikostuomioita vuosilta 2007–2008, minkä lisäksi häntä vastaan on vireillä uusi talousrikossyyte. Helsingin käräjäoikeuden mukaan juttua törkeästä velallisen epärehellisyydestä on tarkoitus istua ensi syksynä.
Ulosottovirastosta pyydetystä rekisteriotteesta selviää, että Jylhältä on haettu ulosotossa viimeisen kahden vuoden aikana yli 230 000 euron saatavia eri suuruisissa erissä.
Jylhää ja hänen puolisoaan Tapio Valkosta vastaan on Helsingin käräjäoikeudessa vireillä myös törkeitä dopingrikoksia koskevat syytteet. Tässä kokonaisuudessa Jylhää syytetään törkeästä dopingrikoksesta ja hänen puolisoaan Valkosta useista törkeistä dopingrikoksista. (Hesari)

 

Että sillälailla niin!!!!

6 kommenttia

 1. surullinen hoitaja kirjoitti:

  Terveydenhoidossa maskeja kuluu aivan järkyttävät määrät. Siellä ne tulevat todella tarpeeseen, kukaan ei hoitaja ei tahdo riskeerata omaa terveyttään. Kaikki muut voivat vältellä julkisia paikkoja, tilata vaikka kauppakassipalvelusta ruoat.

  Pelkään pahoin, että parin viikon päästä sairaaloissa tilanne räjähtää, kun pääsiäisen viettäjät tarvitsevat hoitoa… Toivottavasti suojavarusteet riittävät, eikä tuollaista kiinakuraa enää tulisi..

 2. Tuula kirjoitti:

  Itseäni suututtaa ettei varhaiskasvatuksesta puhuta juurikaan. Mahdollistetaan, että vanhemmat pääsevät töihin ja tehdään töitä ilman minkäänlaisia suojavarusteita surkealla palkalla joka ei yllä edes 2000€ muualla kuin ehkä Helsingissä. Joku vielä kehtaa sanoa, että lapsista se maski olisi pelottava ja on tärkeää puheen kehityksen kannalta nähdä suun liikkeet ja kuulla puhe selkeästi. Normaalisti sanoisin ehkä muuta, mutta kyllästyttää kun kaikki kasvatus on nykyään varhaiskasvatuksen vastuulla (niin kuin tässä se puheenkehitys), sillä kaikilla vanhemmilla ei ole aikaa tai osaamista opettaa normaaleja asioita lapsilleen kuten vaatteiden pukemista, pöytätapoja, hygieniaa, potalla käymistä ja kaikkea muuta. Mielestäni hoidon pitäisi olla toki tavoitteellista ja tukea sitä mitä kotona opetetaan eikä niin, että me tehdään kasvatustyö ettei vanhemman tarvitse. ”Kyllä se päiväkodissa oppii” on melko yleinen ajattelutapa ja se pätee jopa niihin kivoihin juttuihin kuten retkeilyyn tai askarteluun. Nykyisin on enemmän lapsia jotka eivät osaa edes kuperkeikkaa tai laskea liukurilla saatikka leikata saksilla. Asia lähti rönsyilemään, mutta pointti oli, että meidän hyvinvoinnista vähät välitetään, työntekijöitä ei testata vaikka kaikki oireet koronaan täyttyisivät, sillä päiväkodit eivät voi mennä kiinni. Sitten kehdataan vielä sanoa ettei maskeja saa käyttää kun lapsi saattaa pelätä tai puhe viivästyä. Argh!

 3. Luana kirjoitti:

  Jylhän erää ei ole vielä toimitettu, se huono erä oli Sarmasteen vastuulla.

 4. Nadja kirjoitti:

  Kun yleensä kuulen ammattilainen tai paras, aina laitan kysymys merkki.. samoin koko hallitukselle .. päättäjille .. Kaikki tekee virheet . se on tehty, eikä tämäkään ole viimeinen .. Oppiminen virheestä on tärkein.. oppiiko kansa ? Oppiiko hallitus ? Virheet toistuvat , jos ei opi tästäkään .. kansa tai hallitus tai huoltamokeskus on yhtä samaa.. .. Ihmisiä me ollaan .. Joku halusi tehdä hyvää , mutta tapahtuu muuta .. tuskin tässä haluttu pahaa..
  Kansa antoi äänensä ja luottamuksensa , ”kansa tietää”.. kuka maksaa . .Onni , ettei kaikki rahat mennyt siihen . Meitä pelastetaan , kun jonkun pitää joka tapauksessa maksaa .. Hyvissä käsissä ollaan , dont warry.. Kohta tämä tapaus unohtuu ja aina oppii . .. Hallitus tarvi meitä ja me tarvitaan hallitusta ..Yleisesti jaetaan maailmaa kahteen kuten paha ja hyvä , laki ja rikollisuus .. jne .. helpompi ei jaeta , ne on aina olemassa .. kaikki on suhteellista . Kiitollinen , että elossa ja pystyy näkemään kaikki mitä ympärillä tapahtuu .. thanks !
  En kritisoi ketään, enkä syytää.. Ihmiset itse on rakentanut tämän kaiken luodakseen turvan .. ettei tulisi sairaus tai nälkä .. Pitää uskoa selviytymiseen ..

  Toisen onni on toisen epäonni .. tai toisinpäin (jos jaetaan kahteen ) ..Onni vaan tie ..

 5. JK kirjoitti:

  Tosiaan Jylhän maskierä on vasta saapumassa maahan, mutta silti…en tiedä salliiko hätätilanne poikkeukset, mutta ainakin omassa työpaikassa yhteistyökumppaneilta vaaditaan tiettyjä laatukriteeteitä, puhtaita luottotietoja eikä ainakaan mitään rikollistaustaa. Siinä valossa tuntuu erittäin kummalliselta, että joku huoltovarmuuskeskuksen tapainen paikka tekee kauppaa tällä tavalla!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.