Hae
Prime Life by Umppu

Reagointi voi pelastaa sinut

Uusimaa on nyt eristettynä ja se tuo taas uutta twistiä tähän koko hommaan. Ihmisten ahdinko taloudellisesti on jo käsin kosketeltavissa. Nyt on oikeastaan oltava hereillä joka suuntaan ja mietittävä, mitä sitä ihan oikeesti tekee ja on tehnyt. Nyt on se hetki kun pitää miettiä omaa tekemistä ja kulutusta. Kotimaisuus nostaa päätään ja ihan jokaisen on nyt syytä miettiä mitä, mistä ja keneltä ostaa. Esimerkiksi osalla yrityksistä menee tällä hetkellä ihan hyvin. Pian saattaa kuitenkin tilanteet muuttua. Tilaustavaran toimituksiin saattaa tulla viivettä ja osa tavaroista voi loppua kokonaan, koska tehtaita suljetaan. Nyt on se Suomalaisten hetki….

Onko joku asia mitä tilaat ulkomailta halvemman hinnan perässä? Mitä jos sen jatkossa tilaat Suomesta? Onko joku asia mitä tarvitset päivittäin, mutta mitä ei saa Suomesta? Nyt on se aika ja hetki miettiä niiden tuotteiden valmistusta. Jotenkin aina uskon siihen, että kaikella on tarkoitus. Vaikka tää tilanne onkin aivan kaoottinen, niin silti se tua meille varmasti todella paljon sitä hyvää. Ihmisten on ollut pakko pysähtyä ja mennä jopa tosi syvälle itseensä ja miettiä miksi olen itse tässä tilanteessa.

Nyt on ihan jokaisella sen verran aikaa, että voi miettiä omaa arkea, mihinkä sen ajan käyttää ja katsella sitä omaa elämää boxin ulkopuolelta. Mää oon ainakin huomannut omassa tekemisessäni montakin asiaa, mihinkä aion tulevaisuudessa panostaa lisää ja mitä aion muuttaa. . Vaikka edelleen käyn töissä, niin silti kun siinä arjessa ei ole tavallaan mitään muuta, kun kotona olemista on se mulle jo ihan ainutlaatuista. Multa esimerkiksi hävisi viikosta 5:nä päivänä treenikuskaukset, mikä tekee mulle aivan uskomattoman paljon lisää aikaa vuorokauteen.

Nyt on opittava tuottamaan palvelua ja tuotteita, mitä ihmiset tarvitsee. Nyt on oltava kekselijäs ja kehittää liiketoimintaa. Tää on monelle hirveää aikaa, mutta uskon että joskus se tippuminen korkeelta tekee vain ja ainoastaan hyvää. Usein nöyryys on sellainen asia mikä myös vie meitä eteenpäin ja kehittää meitä. Kun on liian kauan leijaillut sielä yläilmoissa ja kuvitellut olevansa jotain uniikkia ja korvaamatonta, niin ehkä se alastulo voi olla kova, mutta silti erittäin tarpeellinen. Jos sun yrityksellä ei ole tällä hetkellä myyntiä, niin mieti, että mitä voit myydä, jota ihmiset ostaa.. Jos sun palvelulle ei ole kysyntää niin keksi palvelu mille on.

Nyt on se aika kun voi toimia tiimissä ja mennä yhdessä eteenpäin. Se tietynlainen minä minä ajattelumalli ei tässä kohtaa toimi. Me ollaan ihan jokainen vastuussa tästä Suomen tulevaisuudesta. Mun mielestä nyt ei voi vaan vajota maan alle ja surkutella paskaa elämää, vaan nyt on se tulevaisuuden ideoinnin aika. Esimerkiksi vaikka kauppojen kotiinkuljetusta olisi hyvä kehittää tulevaisuudessa lisää. Miettikää kuinka paljon se säästää esim perheiltä aikaa töiden jälkeen….  Nyt jo moni ravintola on lähtenyt mukaan kotitoimituksiin, mikäon hienoa. Eikö tämä jo anna suuntaa, että palvelut halutaan suoraan kotiin….

Tämä aika on myös sitä, että toivon että jokainen huomaa, että omaa ammattitaitoa pitää kehittää. Et voi luottaa siihen, että kun mää oon aina tehnyt näin niin teen myös jatkossa.  Tässä kohtaa osaaminen ja kekseliäisyys on todellakin valttia.. Maailma pyörii kokoajan vauhdilla ja nyt on se aika, kun kannattaa toteuttaa ne villeimmätkin ideat. Toivon myös että jokainen tässä kohtaa ymmärtää, kuinka iso merkitys on sillä että on jotain säästöjä. On oikeesti osattava varautua vastaaviin tilanteisiin. Mitä jos tämä uusii, niin jääkö meille enää sitten mitään.

Ihmiset ehkä vähän miettii sitä, että millä on oikeesti merkitystä elämässä. Tässä kohtaa ne kalliit käsilaukut ei tuo tai anna sulle mitään…. Ei turvaa…. ei mitään. On oikeesti mietittävä asioita nyt monelta eri kantilta ja niiden merkitystä siinä omassa elämässä…

-Umppu

4 kommenttia

 1. Kati kirjoitti:

  Onko sinulla siis liike edelleen auki? Kaikkia sosiaalisia (fyysisiä) kontakteja pitää välttää. Kampaamopalvelut ei liene välttämättömyys, jota ohjeistus ei koske?

  • primebody kirjoitti:

   Kyllä on auki ja pidän sen auki edelleen. Asiakkaat saavat itse valita tuleeko kampaajalle vaiko ei <3

 2. Veera kirjoitti:

  Aiemmin en ole mainoksia seuraillut mutta nyt toivoisin että suomalaisia eri alojen yrityksiä mainostettaisiin täällä blogeissa runsaasti jotta saisi vinkkejä mistä ostaa esim. lasten- ja nuorten vaatteita netin kautta. Halu tukea suomalaisia yrityksiä on suuri.

 3. Stiina kirjoitti:

  Veeralle, että ainakin nosh, papu, mainio, Metsola, marimekko, Vimma, Gugguu. Siinä muutamia äkkiseltään mieleen tulleita kotimaisia merkkejä joilla lasten sekä aikuisten vaatteita. Ja itsellä kokemusta nosh, Metsola ja Gugguu ja laatu on pääosin aina hyvää ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.