Hae
Prime Life by Umppu

Häät peruttu

Kesä on usein häiden sesonkia. Mun kelenteri on lähes joka viikonlopulle varattuna hääkampauksia. Meillä oli tarkoitus järjestää mun työkaverin  kanssa toukokuussa iso koulutus, mikä keskittyy ainoastaan hääkokonaisuuksiin. Meillä oli tarkoitus tehdä kuvaukset, minkä kuvia oltaisiin hyödynnetty markkinoinnissa, mutta toisin kävi, sillä tuskin voimme pitää koko koulutusta ja onko kesällä edes häit?. Nykyään kaikki häihin liittyvä, pitää varata todella hyvissä ajoin. Moni saattaa suunnitella häitä jo muutamaa vuotta aiemmin.. Nyt kuitenkin vallitsevassa tilanteessa varmasti kaikkien häät on vaakalaudalla.

Riippuen kauanko tämä kaikki kestää ja vaikka saisikin luvan häät järjestää, niin tuleeko vieraat paikalle onkin sitten toinen kysymys. Korona runtelee monen ihmisen taloutta ja voi olla että irtisanomisien ja lomautuksien myötä ihmiset jättää kaiken ylimääräisen tekemisen hetkeksi. On ne juhlat sitten mitkä tahansa, niin myös niiden järjestäjien pitää olla ymmärtäväisiä muita ihmisiä kohtaan. Jos ajatellaan vaikka naisen näkökulmasta häitä on usein polttarit, juhlavaatteet ja itse häät ja häälahja aika isoja kustannuseriä monelle. Jos häitä on useammat kesässä saattaa se rahallisesti olla todella iso potti. Ehkä häitä suunnitellessa tulee huomioida vaikka se seikka, että unohtaa sen häälahjalistan tai jotain muuta, mikä tekee ihmisille matalamman kynnyksen tulla vieraaksi.

Tuntuu tänä päivänä että yhdet häät vie niiltä läheisimmiltä viikon jopa kaksi siinä häiden ympärillä. On erilaisia suunnittelu palavereita, askarteluja ja ne itse juhlat ja niiden jälkimainingit. Mää muistan kun meillä. oli yhtenä kesänä viidet häät ja olin jo aivan lopen kyllästynyt siihen (vaikka ihania juhlia olikin) että se mun koko kesäni meni siinä. Toki silloin oli helpompaa kun oli vain yksi lapsi, mutta oli siinäkin omat hommansa.

Ehkä tämän korona keissin myötä jopa häissä aletaan jatkossa keskittymään siihen itse asiaan, eli kahden ihmisen väliseen rakkauteen, mikä häissä sinetöidään. Musta on hullua että nykyään ihmiset joutuu ottamaan jopa lainaa sitä varten, että saa häät maksettua. Eihän se niin kuuluisi olla. Tunnelma on juhlissa. aina kaikkia asioita tärkeempi. Oon ollut elämäni aikana monissa häissä ja en voi sanoa, että ne mihinkä on laitettu eniten rahaa olisi olleet jotenkin muita parempia vaan oikeastaan päinvastoin.

Hää muoti on myös muuttunut pikkuhiljaa pehmeämpään suuntaan. Aika vähän tulee enää vastaan morsiamia, jotka haluavat hiukset auki. Myös (vihdoin) se sivuletti niskanuttura kampaus alkaa jäämään historiaan ja tilalle on tullut pehmeänpiä jopa veistoksellisempia kampauksia. Homman ei mun mielestä muutenkaan tarvi olla liian vakavaa. Harva vieraista huomaa mitään pieniä yksityiskohtia, mihinkä on upotettu tonni tolkulla rahaa.

Meillä oli myös tarkoitus Juuson kanssa viettää kesällä  ”häitä” pienimuotoisesti.  Meillä tulee 10-v hääpaivä ja ajateltiin järjestää jonkinlaiset bileet, mutta saa nähdä tuleeko siitäkään mitään tässä tilanteessa.. Mää oon ollut aina sellainen tyyppi että uskon ikuiseen rakkauteen, vaikka matkalla olisikin mutkia. Toista ihmistä ei voi muuttaa tai muokata mieleiseksi, mutta omaa käytöstä ja omaa toimintaa voi muuttaa. Tasapainoinen arki on tässä tilanteessa ja tässä kohtaa elämää todella tärkeä kannatteleva kulmakivi, mikä antaa voimaa ja tukea. Toivottavasti ne parit jotka ovat suunniteleet häänsä pääsevat kuitenkin onnellisesti naimisiin

Näissä kuvissa näette mun kaksi erilaista häälookkia, jotka toteutuin ihan kuvaamisesta saakka itse.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yksi kommentti

  1. miia kirjoitti:

    Upeita kampauksia ! Ja tuo kukkakaari on ihana rekvisiitta. Sinulla on mielettömän hienoja ideoita. Pieni mutta-sana tulee valkoisesta taustasta. Valkopukuinen ja vaalea hiuksinen morsian ”katoaa” taustaan. Tulisi varmaan hieman paremmin esiin muun sävyisessä taustassa. Mutta tämä siis erittäin pieni ”mutta” eikä edes häiritse kovin paljoa 🙂

    Toivottavasti kesällä saa juhlia häitä ja kokoontua juhlimaan ystävien kesken.
    Tsemppiä kevääseen !

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.