Hae
Prime Life by Umppu

Miks ei uskota?

Mää en tiedä oikein mistä aloittaa.. Ahdistaa taas niin paljon… ahdistaa ehkä se, että ihmiset ei ymmärrä…. Ahdistaa että ihmiset ei noudata ja ahdistaa että ihmiset vähättelee. Varmasti jokaisesta tulee tässä kohtaa enemmän tai vähemmän itsekäs.. Moni ajattelee vain sitä omaa napaa, eikä ole huolta huomisesta.. Tässä kohtaa kenelläkään ei ole oikeutta puuttua toisten tekemiseen, niin kauan kun se tekeminen laissa kielletään. Tottakai päälimäisenä on huoli omasta perheestä. Mun mummot ja papat on jo kuollut, jolloinka tavallaan se yksi pelko on vähemmän, mutta tiedän että tämä pelko on meillä monilla ja nimenomaan niitä vanhuksia pitää nyt suojella. Niille on puhuttava järkeä, koska kohta koko maa on liikkumiskiellossa. Myös ne energiaa juovat teinit helvettiin sielä kauppakeskuksista…. Ottakaa hyvät ihmiset vastuu niistä teidän lähimäisistä.

Mää oon itkenyt just pari tuntia ihan vaan itkemisen iloista, enkä oikeestaan tiedä edes miksi itken. Varmaan siksi, koska mulla on aina ratkaisu kaikkeen ja oon mielestäni tosi hyvä keksiin sellaisia, mutta tähän tilanteeseen ei ole ratkaisua, koska joku olis sen jo keksinyt. Mää haluaisin jotenkin tässä tilanteessa, että ihmiset olis nöyrempiä ja ymmärtäväisempiä toisia kohtaan. Toisen tilanne voi olla se, että aamulla saa juoda rauhassa kupin kahvia ja tehdä rauhassa etätöitä ilman huolta huomisesta ja palkka juoksee. Joku toinen taas miettii joka ikinen aamu, että onko tää se viimeinen aamu, kun lähden töihin ja tulovirta loppuu siihen ja mitä sitten, kuten esim yrittäjillä. .

Yrittäjät pyytelee vuokran alennuksia…. voisinhan määkin, mutta oon itse tilan omistaja, jotenka se ei asiaa helpota millään tavalla… Ihmiset pyytää maksuaikaa… voisinhan mää sitäkin antaa, mutta se on taas myös siitä omasta palkasta pois, enkä ole edellisiäkään velkoja vielä saanut takaisin. Jos mun työ loppuu loppuu mun palkkakin kun seinään. Tässä kohtaa aina joku tulee viisaasti kertomaan, kuinka saat kelasta ”päivärahaa”…. Se ei riitä oikeesti mihinkään, koska se ei ole mitenkään verrannollinen mun palkkaan….. ei edes osaan siitä…. Ne yrityksen kulut juoksee edelleen kokoajan ja joka ikinen päivä ja niitäkin mulla on kaksi. Toki ne pienenee, jos ei ole liiketoimintaa, mutta ei ne minnekkään katoa. Ja hei mahtavaa kun pankit tarjoaa lainoja yrityksille ja finvera tarjoaa rahoitusta…. nekään ei vaan koske suurinta osaa yrittäjiä… ”luvataan ihan turhia toiveita ja lisätään ahdinkoa”

Mulla ei tavallaan ole tässä mitään hätää ja teen töitä niin kauan kun voin ja olen onnellinen ihan jokaisesta asiakkaasta mitä mulla on, mutta tulevaisuutta ei voi välttää ja esimerkiksi pienten yritysten kohdalla se pahin on vasta edessä. Mulla on tästä kova huoli ja jos mulla olis paljon rahaa, niin tää olis se hetki, kun laittaisin ne kiertämään ostamalla tuotteita ja palveluita. Mää teen päivässä muutaman asiakkaan ja siinä on mun ihmiskontaktit päivän aikana. Oon kaiken sen aikaa suojattuna. Sekä minä että asiakas olemme terveitä. Omalla suojatumisellani haluan nimenomaan suojella asiakasta. En käy nuolemassa karaokebaarissa mikrofonia, mihin tuhat ihmistä on räkinyt, josta oli lehdissä jotain juttua…. Onko ihmiset typeriä vai vaan välinpitämättömiä…

Mää haluan että heräisin tästä kammottavasta painajaisesta. Mää haluaisin että  olis joku yksi kanava, mistä me saisimme totuuden pohjaista tietoa. Uutisia tulee joka tuutista ja osa on vaan klikki otsikointia ja osa ei anna mitään uutta tietoa. Mää en usko itse siihen, että tilanne esim Kiinassa on rauhoittunut, enkä myöskään siihen, että Venäjällä on vain muutamia sairastuneita. Mää oon aina inhonnut valehtelua ja tässä kohtaa se inho vaan korostuu.

Mua tässä tilanteessa myös mietityttää se, että tauti on monelle ”perus flunssa”, mutta riskiryhmille jopa tappava…. Aika moni tauti on riskiryhmille tappava….. Tää kaikki tehdään niitä ihmisiä varten, jotenka pliis arvostakaa sitä mitä muut tekee. Ymmärtäkää että joku ihan oikeasti tekee sen konkurssin teidän vuoksi… Tämä tautihan on tullut tänne muualta…. Myös jokaisen, kuka on ollut matkalla pitäis ehdottomasti noudattaa ohjeita.. Ole sielä kotona se 2 viikkoa… Älkääkä hyvät ihmiset painako nyt sinne Lappiin lasketteleen ”koska mulla on oikeus”. Välttäkää kaikkea matkustamista myös täällä kotimaassa. Jos olet yhtään kipeä, niin pysy kotona.. Älä kutsu vieraita, älä kyläile yms…

Elämä ei saa kuitenkaan kokonaan loppua ja on silti ymmärrettävä, että ihmisten ketkä pystyy on käytävä töissä. Jonkun on maksettava niitä veroja ja saatava sinne valtion kassaan sitä rahaa, että tää maailma ja ihan vaikka vaan Suomi pyörii. Mää toivon että koronan myötä ihmiset ymmärtää vihdoin rokottaa lapsensa rokotusohjelman mukaisesti.. Mää toivon että moni yritys havahtuu siihen, että Suomestakin saa paljon asioita ja  siirtää ehkä tuotantoaan lähemmäksi, koska se on meidän kaikkien etu ja kukaan ei edes mieti jatkossa siirtävänsä veronmaksun johonkin toiseen valtioon vaan rahankiilto silmissä.

Jos mulla olis henkilökohtaisesti mahdollisuus, niin sulkisin liikkeeni varmaan kesäkuuhun asti. Nyt en vaan voi, koska olin tavallaan hölmö, kun tuhlasin sen mun puskurirahaston mun uuteen yritykseen. En ottanut lainaa, koska uskoin siihen ja tiesin, että siitä tulee hyvä, mutta empä osannut aavistaa koronaa. Olin tehnyt tarkan liiketoiminta suunnitelman ja kuinka voin tilan myötä tehdä tuottoisampaa työtä ja vähentää työpäiviä ja tietenkin kerryttää sen puskurin nopeasti takaisin… Niin ei kuitenkaan käynyt. Käyn töissä siksi etten halua tehdä konkurssia ja haluan edelleen uskoa siihen mun omaan unelmaani, mitä olen koko elämäni rakentanut. Haluan myös pitää huolen perheestäni ja tässä maassa se ei ilman rahaa onnistu.  Katsoin mun rahastoja ja voin vaan kyynel silmissä seurata niitä tuhansia ja taas tuhansia jotka katoavat kun pieru saharaan…… Sinne läks taas yks puskuri….

Mää kamppailen itseni kanssa ja ajatuksissani kokoajan ja se on just se mikä mua ahdistaa kaikista eniten tässä kohtaa…. kukaan ei tiedä mikä meillä on edessä ja mulle tässä kohtaa tärkeintä on mun perhe ja lähimmäiset, kuten varmaan myös teille muille. Me oikeesti selvitään tästä yhdessä. Mennään päivä kerralla eteenpäin. Tuskin ketään kiinnostaa tässä kohtaa onko meidän liikennemerkeillä housut vai hame….. Kukaan tuskin valittaa toisten lomamatkoista…… tai ylipäänsä mistään turhasta hetkeen…  Mun ajatukset on sekavat, kuten tämä postauskin, mutta mun oli pakko saada purkaa, jotta voin mennä nukkuun….

En halua ens yönä herätä hikimärkänä paniikkiin, kuten muutamana viime yönä…

 

-Umppu

14 kommenttia

 1. Minna Syrjälä kirjoitti:

  Olen sinun kanssa samaa mieltä… Ihmiset älytkää pysyä kotona…
  Minunkin isovanhemmat on jo nukkuneet pois, mutta oma äitini kuuluu riskiryhmään samoin mieheni joka sairastaa ms-tautia tytär ja sisko heillä astma.
  Itse en voi jäädä kotiin olen hoitaja. Työpaikkani on juuri erittäin riskiryhmään kuuluuen vanhuksien parissa.
  Nyt suomalaiset ihan oikeasti uskokaa ja noudattakaa sääntöjä. Niin tää taudin leviäminen saataisiin loppumaan. Tsemppiä sinulle! Olet huippu tyyppi❤️?

 2. Ansku kirjoitti:

  Samat mietteet. Tuntuu niin turhauttavalta kun aikuiset ihmiset kitisee että on niin ärsyttävää olla vaan kotona ja tehdä etätöitä. Teillä sentään on töitä! Ymmärtääkö nää valittajat että joltain perheeltä voi mennä koti alta?? Lapset ei sais leikkiä kavereidensa kanssa eikä käydä koulua mutta aikuiset ei voi jättää muutamaa baari reissua väliin. Oksettaa että jollain on niin kiero ajatusmaailma.

 3. Sini kirjoitti:

  Ymmärrän huolesi! Varmasti kaikki, jotka ymmärtävät tilanteen vakavuuden, ovat huolissaan. Meille kaikille myös toimeentulo on tärkeä asia tässä kohtaa, mutta jos liikkeessäsi käy terveitä asiakkaita, älkää käyttäkö maskeja turhaan! Meillä terveydenhuollossa puhutaan jo nyt suojavaatteiden puutteesta ja mietitään kuinka pitkäksi aikaa ne tulevat riittämään. Suojavaatteita täytyy myös osata käyttää oikein, jotta niistä on hyötyä!

 4. Märzu kirjoitti:

  Mua ahdistaa myös niin paljon ihmisten välinpitämättömyys! Ihmisten olisi nyt oikeasti pysyttävä kotona ja jätettävä turhat menot pois. Tämä EI ole aika lähteä shoppailemaan, baariin tai täpötäyteen ulkoilupaikkaan hortoilemaan, ei ei ei! Oma aviomies ja molemmat vanhemmat kuuluvat riskiryhmään, joten itse yritän osaltani suojata heitä parhaani mukaan. Vanhempia en käy edes tapaamassa, muuta kuin sen verran että jätän ruokaostokset ulko-ovelle. Lisäksi myönnän ihan suoraan, että pelottaa myös sairastua itse. Tauti voi olla todella rankka ja sairaalahoitoa vaativa myös perusterveen nuoren aikuisen kohdalla. Tämän takia ikävä kyllä toivon, että Suomeen laitettaisiin kunnon rajoitukset ja ehkä jopa ulkonaliikkumiskielto päälle.

 5. Jenni kirjoitti:

  Samaa mieltä monesta, mutta tämä ei oo vaan riskiryhmälle vaarallinen tai vanhuksille, teholla on paljon ihmisiä, jotka perusterveitä. Uus virus, joten mahdoton ennustaa miten käyttäytyy. Töissä on käytävä, joko kotoa käsin tai paikan päällä, mutta muuten en näe juuri minkään kohtaamisen olevan pakollinen tässä hetkessä. Mitä enemmän ihmiset ovat itsekkäitä, sitä pidemmälle tää kaikki venyy. Toivoisin hallitukselta vielä jykevämpiä keinoja, sillä nyt selvästi jokainen menee ihan omilla säännöillä. Ei auta että 50% tottelee linjauksia.

 6. Piia kirjoitti:

  Samaa mieltä. Kun ihmiset ymmärtäisi sen, että jaksaisi nyt ainakin aluksi olla edes sen 2 vkoa KOTONA ja välttää sosiaalisia kontakteja ja liikkumista, jotta tartuntojen leviäminen saadaan estettyä/hidastettua. Jos kaikki vaan perseilee, niin voidaan olla vielä syksylläkin tässä eristystilanteessa. Uskon, että ihmiset reagoi (ehkä tiedostamattaan?) tähän kriisiin ja paniikkiin kapinoiden kaikkia näitä sääntöjä vastaan, jotka ollaan saatu, ja he jatkavat mahd. normaalia elämää, jotta pää ei menis sekasin. Moni ei henkisesti tuu kestämään tätä tilannetta. Fakta on silti se, että jokaisen täytyy hyväksyä se, että tilanne on tosi vakava ja ihmiskontakteja on vältettävä, ja jokaisen on hyvä henkisesti varautua siihen, että tää poikkeustilanne saattaa kestää kuukausia.

  Täällä Helsingissä näkee edelleen ihmisiä hengailemassa porukoissa (esim. isoja teinilaumoja ruokakaupoissa ja pihoilla lapsia, kahvilan terassilla porukoita), joten ei olis kyllä yhtään huono idea sulkea Uudenmaan rajoja. Sekin ärsyttää, että kun kaupassa on vielä käytävä välillä eikä ihmiset pidä siellä turvavälejä, vaan kassajonossakin tulee aivan lähelle hönkäilemään.

  Tietysti happihyppelyllä on päivittäin hyvä käydä, mutta max. 2 hgen porukassa minun mielestä. Saksassa muuten kai kielletään yli 2 hlön tapaamiset.

 7. Satu kirjoitti:

  Mitä mieltä olet lapsien viemisestä päiväkotiin?

  • primebody kirjoitti:

   No mun mielestä ne vie kenellä ei ole muuta vaihtoehtoa. On paljon ihmisiä kuten sairaanhoito yms, joidenka apua me tarvitaan ja esim kaupanalan ihmiset yms että me saadaan ruokaa.

 8. Terde kirjoitti:

  Tänään menin livenä töihin viikon etäilyn jälkeen. Kaupunki oli tyhjänä.. katselin asemalla ympärilleni ja totesin, että työmatkalaiset juoksee henkihieverissä juniin, metroon ja ratikkaan. Osa ihmisistä hengaili.. no kuten olettaa saattaa nämä ”hengaajat” ja jengissä kävelijät olivat niitä, joita ei yhteiskunnan säännöt koske (omasta mielestään). Niitä jotka haistattaa paskat säännöille ja käytöstavoille. Eivät halua ymmärtää. Näiden ihmisten takia on turha mitään ulkonaliikkumiskieltoja toteuttaa, sillä niitä ei kiinnosta.. jokainen sakko joka niiden käteen lätkästään, päätyy meidän työssäkäyvien veronmaksajien maksettavaksi. Yksikin aivan pihalla oleva kundi lääppi tahalleen kaikkea ja kehtaisi vielä huutaa asiasta.. enpä siis tiedä. Tämän päivän ja työmatkaliikenteen perusteella ihmiset ovat ottaneet tosissaan säännöt pl. ne, joita ei millään kuriin saa. Hyvänä puolena toki, että itsehän kierrän tuollaiset ihmiset kilometrin päästä jo valmiiksi.. ei tässä muuten järissään kestä kuin laskemalla päiviä pääsiäiseen ja toivomalla että aurinko tappaa viruksen ?? Kyllähän se virus läpi meidät pyyhkäisee ja tarkoituskaan ei ole sitä estää, mutta nähtäväksi jää millä voimalla. Itsekin tänään pohdin että liekkö olen jo tuon viruksen sairastanut! Arvailu on kuitenkin turhaa ja skandaalimedia saa mut voimaan pahoin. Toistaiseksi homma näyttää olevan meidän viranomaisilla hanskassa eikä panikointiin ole syytä… Mä en voi muuta kun toivottaa voimia jokaiselle upealle yrittäjälle ja kaikille niille kymmenille tuhansille lomautetuille ihmisille.

  Tänään, huomenna ja ensiviikolla olen kiitollinen siitä että saan tehdä työtä.

 9. Ninnis kirjoitti:

  Ruotsissa otettu eri linja tämän suhteen ja näkee jo nyt, että he tulevat selviämään hyvin. Suomessa rajoitetaan liikkumista ja sen on taloudelle viimeinen niitti. Ei Suomen taloudella ole varaa pysähtyä niin pitkäksi aikaa kun tarvittaisiin. Toivotaan että lääkärit ja hoitajat pitää kovasti pro bono työstä koska kohta ei kyllä ole mistään millä maksaa. 90-luvun lama tulee olemaan kultainen muisto siitä mihin tämä 2020 korona sekoilu johtaa.

 10. Anna kirjoitti:

  Ninnis: Ehkä Ruotsin talous selviää hyvin, mutta onko oikein uhrata ihmishenkiä talouden eteen..?

 11. Leppis kirjoitti:

  Kun ollaan kehäkolmosen ulkopuolella, nk meitä landelaisia sanotaan. Kylä raitti hiljainen, liike(et) tyhjinä. Elät muutenkin köyhyysrajan tuntumassa. Ja nyt kukaan ei ole tulossa liikkeeseen. Ei ole puskurirahoja, ei puolison tuloja. Vuokra ym pitäisi maksaa kahdesta paikasta, siinä ei auta vuokran alennukset. Voin kertoa että paniikkimasennusoksennus on tunne 24/7.

 12. Kirsi kirjoitti:

  Korona tuli ja vei monen unelmat mennessään. Mutta tässä kohtaa on kerrottava, että vielä on niitä, joilla on positiivisuutta ehkä näennäistä, mutta jollain tavalla se rohkaisee meitä, joilta korona vei asiakkaat ja tulot. Olisi unelma saada oma maatila, sinne pari hevosta, kanat jne. Löysimme kohteen ja oma pitäisi laittaa myyntiin. Kuka tässä hetkessä edes harkitsee ostamista ja myymistä. Mutta tulihan meille kaksi alle keski-ikäistä kiinteistövälittäjää, olivat paneutuneet kohteeseen erinomaisen hyvin, ottaneet selvää, milloin ostimme, mitä maksoimme, mitkä ovat keskimääräiset neliöhinnat tällä alueella, mikä keskimääräinen myyntiaika. Oli niin vakuuttavaa työtä mitä arvostan ja olisin sanonut kaikkiin heti kyllä, mutta onneksi en itse päätä ainoastaan lähdetäänkö myymään omaa toimivaa taloa ja ostetaan korjattava, mutta asuttava kohde. Mutta minusta heidän asenteensa oli positiivinen tuulahdus tähän epävarmaan aikaan: vielä on toivoa, kannattaa yrittää. He erottautuivat kilpailijoistaan selkeästi, muut tulivat katsomaan kohdettamme ja olivat kyynisiä, rehellisiä ja sanoivat, että kannattaa harkita, ei vielä laittaa myyntiin ja katsoa, mitä tulee. Viisas neuvo.

  Mutta siltikin näiden kahden ammattitaitoisen, myyvän kiinteistövälittäjän tarmo ja sitkeys, halu toimia ja ne toimintaideat tekivät vaikutuksen, he eivät olleet lannistuneet. Kannattaa istuttaa omenapuu, vaikka huomenna kaikki olisi mennyt.

 13. Hikan-teki kirjoitti:

  Ihanan viisas kirjoitus. <3 Toivottavasti moni sen lukee ja sisäistää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.