Hae
Prime Life by Umppu

Kotona karanteenissa

Näissä kuvissa mää tanssahtelen mun uuden yrityksen lattialla. Yrityksen, minkä juuri tammikuussa avasin. Olen siitä todella onnellinen, että tätä yritystä varten en ottanut mitään lainaa, vaan perustin sen säästöilläni. Tila on ollut alusta asti kovassa käytössä, mikä on on ollut hienoa ja on ollut ihanaa, että tilasta on ollut muitakin  kiinnostuneita ja se on lähtenyt hyvin käyntiin. Haaveissa oli ostaa tila itselle, mutta kun  korona iski jäi sekin ainakin toistaiseksi haaveeksi..

Tässä kohtaa mietin paljon asioita. Mulla on peruuntunut paljon sovittuja menoja, jotka on myös samalla ollut mulle tuloja ja sen seurauksena tulon menetystä, mitä ei yrittäjälle korvaa kukaan. Tulon menetys on aina suoraan palkasta pois. Vaikka toistaiseksi ei itsellä ole kovinkaan suurta hätää, mutta kyllä se hätä siinä kohtaa iskee, jos vaikka kampaamot laitetaan säppiin. Sitä miettii varmaan ihan jokainen, että mitä tapahtuu, jos tulee ulkonaliikkumiskielto.

Jos mää ajattelen, että mää joutusin kotiin karanteeniin, niin en oikeastaan tiedä itkeä vaiko nauraa. Joko lamaantuisin täysin ja tuijottaisin seinää kyyneleet silmissä tai toinen vaihtoehto on, että sykkisin kotona kun hullu menemään ja siivoisin ja sisustaisin ja ehkä vähän remontoisin. Tää hetki on mun pään sisällä todella ristiriitaista, enkä oikein tiedä mitenkä päin olisin…. Ahdistaa, pelottaa, mutta taas toisaalta samalla on jotenkin todella odottavainen olo. Moni asia maailmassa varmasti tulee muuttumaan. Ihmiset ehkä tulevaisuudessa välittää enemmän monestakin asiasta ja ei ehkä valita niin pienistä asioista.

Kaikkien pitäis kuitenkin koittaa edelleen kuluttaa, jotta maailma pyörisi taloudellisesti samaan tahtiin, kuin ennekin. Jos kaikki ihmiset laittaa kaiken kuluttamisen säppiin, niin pian talous romahtaa ihan totaalisesti, jonka seurauksena on konkursseja, lomautuksia, yt neuvotteluita ja potkuja.. Sitä me emme kai kukaan halua ja nyt jos koskaan on oikeasti aika toimia.

Mää oon tosi onnellinen, että koulut meni kiinni ja oon onnellinen muutenkin lähes kaikista päätöksistä mitä nyt on tullut. Meillä oli eilen töissä korona palaveri, missä mietittiin, kuinka me varaudumme tulevaan. Mietittiin uusia ratkaisuja ja voi olla että jakaannumme Primen ja Bohon tiloihin, jolloinka kontakteja on vähemmän. Koitamme nyt kaikella mahdollisella tavalla toimia oikein tässä tilanteessa, koska meillä esimerkiksi meidän työ on ainut mistä me yrittäjät saamme tuloa. Se on ainut raha, millä meidän perheemme elää. Vaikka kelasta saisikin sen muutaman kympin per päivä, niin kukaan ei korvaa niitä tuhansien eurojen tulonmenetyksiä, millä me taas maksamme yrityksen laskut, vuokrat, verot ja niillä rahoilla maksamme myös sen oman palkkamme. Palkkallamme maksamme meidän henkilökohtaisen elämisen. Ei varmaan ole olemassa yritystä, minkä kulut olis ihan täys nolla…..

Mää koitan vaan pitää mielen positiivisena ja maustaa sitä ripauksella huumoria, koska ei tässä oo kun kaks vaihtoehtoo, eli itkeä tai nauraa ja valitsen sen naurun. Voimia ja halauksia ihan kaikille <3

Kuva Noora Näppilä

mekko H&M

-Umppu

Yksi kommentti

 1. katri/Kotona ja kaupungilla kirjoitti:

  Tsemppiä vaikeaan tilanteeseen! <3
  Nyt kannattaa jokaisen tukea omien mahdollisuuksiensa mukaan suomalaisia yrityksiä ja ostaa vaikka lahjakortteja tulevaisuuteen itselleen ja jos tutuilla on juhlia niin lahjaksi.

  Meillä on meneillään kolmas päivä kotona karanteenissa. Meiltä ei ainakaan hetkeen tekeminen lopu tai tule aika pitkäksi. Elämä kyllä vaikeutunut, kun on ulkopuolisten varassa ja esimerkiksi kaupasta kotiin tilattaessa saa tuotteet vasta kuukauden lopussa. Lämmitti mieltä, kun yksi äitituttava laittoi viestiä jos tarvitsemme jotain apua <3

  Nyt tarvitaan sitä lähimmäisen rakkautta! Autetaan ja tsempataan toinen toisiamme! <3

  https://www.kotonajakaupungilla.fi/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.