Hae
Prime Life by Umppu

Siitä kilpaillaan kuka tekee oikein

*Sisältää mainoslinkkejä

Tässä tilanteessa kenenkään hätää ja huolta ei pidä vähätellä. Ne ihmiset jotka vielä viime viikolla naureskeli koronalle, ovat nyt huutamassa apua erilaisissa some ryhmissä ”tukekaa pienyrittäjää”. Musta jokaisen velvollisuus tällä hetkellä on tehdä kaikkensa ja vielä vähän enemmän. Tää asia vaikuttaa ihan meihin jokaiseen ja suuren osan ihmisten työntekoon. Pian alkaa yt:t, irtisanomiset ja ehkä sen seurauksena konkurssit.. Vaikkei itse tauti niin sen seuraukset, miltä kulmalta kannattaa myös asiaa pohtia. Mitä enemmän ihmiset ottaa asian tosissaan saadaan taudin nopea leviäminen hidastumaan ja niille sairastuneille riittää hoitopaikat.  Ei tää asia tarkoita sitä, että maailmanloppu tulee, mutta tilanne on kaikille sama. Varmaan tässä kohtaa moni toivoo myyvänsä työkseen vessapaperia. Ja jos sitä joku haluaa nyt siinä maailmanlopun pelossa ostaa, niin antakaa ostaa. Sitä silti riittää kaikille.

Mää käyn itse töissä. Mää käyn töissä siihen asti kun se on mahdollista. Osan meistä on niin tehtävä ja varsinkin yrittäjinä sulla ei juurikaan ole vaihtoehtoja. Paras asema on varmaan niillä, jotka voi jatkaa töitänsa normaalisti etätöinä kotona ja vielä niillä kenellä ei ole lapsia. On todella paljon mietittävää omalla kohdalla tässä tilanteessa, kun on iso perhe ja pitää pitää huoli muistakin, kun vain itsestään. Nyt tehdään tiukkaa kädenvääntöä siitä, mikä on lasten laita.. Suuri osa toivoo, että lapset pitäisi pitää nyt kotona…. Se taas estää monen vanhemman työssäkäynnin… Tottakai tässä tilanteessa jokainen miettii asioita, mitkä itsestä tuntuu parhailta ja on mun mielestä ihan normaalia, että näinä aikoina ei ole sitä täysin oikeaa ja väärää tapaa toimia, tai siis sellaista mikä miellyttäis meistä jokaista. Mulle olis ehdottoman tärkeää että lapset on kotona, kun taas esim ihmiset, jotka työskentelee hoito-alalla on niitä keitä me tarvitsemme sielä sairaaloissa…. tähän ei ole oikeaa vastausta…

Mää itse ajattelen niin, että jos tämä levinneisyys saataisiin äkkiä hidastumaan olisi meillä kaikilla huomattavasti helpompaa.. Musta olis todellakin hyvä, että ihmisille kerrottaisiin ihan rehellisesti mikä tilanne on ja missäkin aluella. Kaikki reagoi eri tavalla ja ehkä tässä kohtaa, kun tilanne on niin käsin kosketeltavissa, niin se välinpitämättömyys ja ennen kaikkea itsekkyys on ärsyttävintä mitä tiedän.

Mää itse mietin kokoajan kuumeisesti erilaisia vaihtoehtoja, jos jotain tulee. Mulla on onneks kaks liiketilaa ja mahdollisuus tarjota asiakkaille väljemmät tilat vaikka Boho Studiolla, jonne voimme hyvin siirtää liiketoiminnan väliaikaisesti. Mun on oltava tällä hetkellä ehdottoman tarkka kuinka meillä töissä toimitaan. Nyt ei oo se aika kun sovelletaan tai tehdään kuten mua huvittaa. En ehkä näinä aikoina ymmärrä sitä, että sanotaan, että en viitsi lukea uutisia. Mun mielestä jokaisen on oikeasti oltava kartalla tässä asiassa ja pitää olla tietoinen taudin kuvasta ja siitä mitenkä se tarttuu. Ja jos ei halua suojella itseään niin ennekaikkea muita.

Jokainen voi sillä omalla välinpitämättömyydellä aiheuttaa sen oman karanteenin itselleen ja samalla altistaa muita ympärillä. Sellaista hysteriaa olisi hyvä välttää, mutta olla kuitenkin tarkkana. Vaikka se tauti ei välttämättä meille ole vaarallinen, jos siis olet perusterve, niin joillekkin se saattaa olla kuoleman vaarallinen.

Ehkä just nyt en itse laittaisi kuvia sieltä ulkomaanreissuilta, kun suurimpaan osaan on laitettu rajat kiinni ja ihmisten matkat on peruttu… Vaikka toisen onni ei ole toisilta pois, niin se tuntuu hieman hassulta. Mää toivon, että tilanteeseen tulis pian muutoksia parempaan. Eilen sentään sattui jotain ihanaa, koska musta tuli täti, toki jo useampaan kertaan. Jotain iloa tähänkin arkeen…

 

Mun asu House of Brandon, mistä koodilla UMPPU -20% normaalihintaisista tuotteista maailiskuun loppuun

Kuva Noora Näppilä

Yksi kommentti

  1. Aliisa kirjoitti:

    Kun tuo korona -pyörremyrsky laantuu, toivon hartaasti että jokainen jolla vain on mahdollisuus tukisi suomalaista yrittäjyyttä niin paljon kuin pystyy. -Erityisesti sellaisia, joissa ollaan konkreettisesti tekemisissä ihmisten kanssa. Teette tärkeää työtä kukin omalla alallanne!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.