Hae
Prime Life by Umppu

Sano EI sivuletille ja niskanutturalle

Mää oon muutamat viimeiset vuodet viettänyt aika paljon aikaa kampausten parissa. Mää oon itse kiinnittänyt siihen huomioo, että me ollaan täällä Suomessa tehty samanlaisia kampauksia kohta yli kymmenen vuotta (sivuletti niskanutturalla). Mää havahduin tähän asiaan vuosi sitten, kun mun asiakas sanoi, että heillä on 10-vuotis hääpäivä. Silloin tajusin, että hittosoikoon… me ollaan tehty sitä samaa kampausta nyt 10 vuotta ja tänä vuonna tulee yhdestoista. Tein myös viime vuonna 6 samaa kampausta vanhojentansseihin ja mietin, että nyt saa riittää. Vaikka kampauksessa ei tavallaan ole mitään vikaa, niin sen aika meni jo… Vähän sama kun miesten keesi..

Mää aloin itse kouluttaan kampauksia siitä syystä, että mun mielestä en löytänyt oikein sellaisia itselle sopivia kampauskoulutuksia Suomessa. Kampauskoulutuksia on ollut, mutta usein ne on saattanut olla muiden koulutuksien yhteydessä ja kampaukset on olleet sellaisia, että ne ei sovellu liiketyöhön ollenkaan. Tarkoitan tällä sitä, että ne on enemmän näytöskampauksia esim catwalkeille. Mitä enemmän itse teen kampauksia ja opetan niitä, niin myös sitä enemmän itse opin kampaamista. Mulla oli muutama vuosi, että en tehnyt ollenkaan kampauksia. Ehkä siitä syystä, että mua ei vaan yksinkertaisesti huvittanut, koska ne ei inspiroineet mua ollenkaan.

Paljon tehdään kampauksia ihan vaan sosiaaliseen mediaan. Ne kampaukset on sellaisia, että ne ei kestä välttämättä edes liikkumista. Mää haluan että mun opettamani kampaukset on myös kaupallisia. Silloin kun me mun työkaverin Hannan kans alettiin kouluttaan kampauksia, ei niitä koulutuksia juurikaan ollut. Nyt niitä koulutuksia on kun sieniä sateella ja tuntuu että joka toinen pitää kampauskoulutuksia. Sehän ei millään tapaa haittaa mua, koska meillä kaikilla on ihan omanlainen tyyli ja jokaisesta koulutuksesta voi aina oppia jotain uutta. Pääasia on että jengi kouluttautuu.

Mulle kaikista tärkeintä opettamisessa on se, että jokainen koulutukseen tulija ihan oikeesti oppii jotain uutta. Silloin kun mää olin sielä Venäjällä viime kesänä koulutuksessa, niin vaikka päivä kesti 12h…. niin kouluttaja kävi mun luona sinä päivänä tasan kerran purkamassa mun osion. Mää jouduin tekeen ihan hirveen työn, että edes pysyin mukana koulutuksessa, koska tyyli oli mulle ihan uutta… Hän on aivan super taitava itse  ja sitä en väitä vastaan, mutta opetustaito ei mikään häävi ollut. Toki koulutus inspiroi mua valtavasti ja siitä lähtien olen joka viikko harjoitellut.

Mää oon itse aina rakastanut naisellisuutta ja pehmeyttä hiuksissa ja tuntuu että vuosi vuodelta vien sitä omaa tekemistä lisää siihen suuntaan, minne itse haluan. Mää tykkään siitä, että ihmiset uskaltaa rohkeammin tuoda esille omaa persoonaa, eikä kaikessa kulkea massojen mukana. Mun tavoite on jo muutaman vuoden ollut muuttaa kampausmuotia ja pikkuhiljaa se alkaa tuottaan tulosta. Enkä siis väitä että teen sitä muutosta yksin 🙂

Me ollaan mun työkaverin Hannan kanssa koulutettu Prime Estradan alla satoja kampaajia ja toivottavasti koulutamme vielä satoja lisää. Me ollaankin suunniteltu meidän syksyn koulutukset jo valmiiksi ja mikä on ekstrana, niin menen pitämään veistoksellisen kampauskoulutuksen myös Ouluun. Mun omissa koulutuksissa syvennytään vielä enemmän veistoksellisten kampausten tekniikkaan, mitä ei opita ihan parissa tunnissa.  Yhtä kampausta saatetaan hinkata vaikka 5h ja siltikään se ei vielä välttämättä valmistu. Ne on teknisesti vaikeita ja vaatii oikeesti satojen tuntien treenin. Ne eroaa mun ja Hannan koulutuksista hyvinkin paljon, sillä meidän koulutukset perustuu muutamien osioiden tekniikkaan ja siihen että pystyt loihtimaan mihinkä tahansa hiukseen kampauksen.

 • 21.9 Rovaniemi
 • 22.9 Oulu
 • 23.9. Oulu updos by Umppu
 • 1.10 Helsinki
 • 2.10 Turku
 • Jyväskylä 26.10
 • Kuopio 27.10
 • Joensuu 28.10

 

Näissä kuvissa osa on mun tekemiä kampauksia ja osa on meidän koulututsissa olleiden tekemiä. Mun mielestä kaikki on ihan super kauniita ja erilaisia kampauksia verrattuna siihen, mitä on jo vuosia pyörinyt Suomen sosiaalisessa mediassa. Kuluttajat ovat kokoajan tietoisempia ja vaativampia ja siksi kampauksia on treenattava jatkuvasti. Mää treenaan joka viikko kampauksia ja nyt pitkästä aikaa teen niitä oikeastaan läpi koko kesän, sillä aloin taas tekemään morsiammia. Mulla oli niistä muutaman vuoden breikki, tai siis tein vain omia asiakkaita. Morsiammia on kiva tehdä välillä :). Rakastan sitä eniten, että saan vapaat kädet toteuttaa häälookin. Meillä on Primen asiakkaille, myös mahdollisuus varata wedding VIP palvelu, missä asiakas voi varata seurueelleen Boho studion tilan. Sielä saa rauhassa viettää aikaa niiden tärkeiden ihmisten kanssa ja esimerkiksi kuvaaja mahtuu hyvin mukaan.

-Umppu

2 kommenttia

 1. Heidi kirjoitti:

  Mielettömän upeita?

 2. Sarkku kirjoitti:

  Aivan uskomattoman hienoa käsityötä!
  Umppu, sä oot niin rohkea ja uskalias nainen. Jatka samaa malliin!

  Ihanaa naistenpäivää ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.