Hae
Prime Life by Umppu

Välitätkö itsestäsi?

*Sisältää mainoslinkkejä

Nykypäivän trendeihin kuuluu itsensä kehittäminen, mutta mitenkäs on itsestä välittäminen? Mää oon aina ollut sellainen ihminen, että käytän erilaisia palveluita, millä ”hoidan” itseäni. Mulle hyvinvointi on ihan yhtälailla ollut aina ulkoista, vaikka se sisäinen on kuitenkin se kaikkein tärkein. Musta on todella hullua että niin moni jättää ihan kokonaan itsensä hoitamisen retuperälle.. se ei oo todellakaan mikään leveilyn aihe.. Esimerkiksi palautuminen on yks tärkeimpiä asioita. Jos mää oon pitkän päivän töissä, niin mun on ehdottomasti saatava ilta palautua. Moni kysyy multa todella usein, että mitenkä sä jaksat tehdä sitä tätä ja tota, mutta syy ehkä siihen onkin se, että annan oikeesti aikaa myös itselleni vaikkei se ehkä kaikille välity.

Mää en tee mun vapaa-ajalla oikeastaan mitään. Ruuhkavuodet on yks mun inhokki sanoista, mutta niiden keskellä eletään ja on vaan jostain nipistettävä. Kun tekee työkseen asiakaspalvelua, niin en vaan yksinkertaisesti jaksa töiden jälkeen olla sosiaalinen. Mää oon oikeastaan kaikki illat aina kotona ja se on sitä tärkeintä palautumista mulle. On toki asioita, mihinkä se vaikuttaa, kun ei käy missään, mutta mun on tidostettava omat rajani. Raskaimmat vuodet pienten vauva ajat oli ehkä ne haastavimmat, mutta silloin  se mun oma aika oli sitä, että kävin terapiassa. Terapiassa ihan siitä syystä, että keskustelukumppani oli aikuinen ja alan ammattilainen, jonka avulla sain ratkaisuja moneenkin asiaan. Ei oo ensimäinen eikä toinen kerta kun hehkutan terapian puolesta, mutta sillä on oikeasti uskomattomat vaikutukset henkiseen sekä fyysiseen hyvinvointiin.

Mää en oo ollut pitkään aikaan kipeä ja uskon, että juurikin se terapia on ollut yks isoin avaintekijä siihen asiaan. Se että mää tiedän kokoajan mitä mää teen ja miksi, enkä vaan paina eteenpäin ilman määränpäätä ja tee kaikkia asioita vaan sinnepäin. Liika on aina liikaa ja on osattava sanoa oikeissa kohdissa ei. Mää tunnistan jo kehossani ne tilat kun menee liian kovaa ja kun pitää himmata ja levätä. Vaikken niitä merkkejä aina ihan 100% kuuntele, niin tiedostan ne hyvinkin helposti.

Mää oon tehnyt päätöksen, että jätän kaikki sellaiset asiat väliin, jotka mua ei tavallaan kiinnosta tai koen, että ne tuottaa jo valmiiksi stressiä ja ahdistaa. Monessa asiassa voi olla mukana helpomminkin, ilman sitä länsäolo pakkoa. Kun on tekevä ihminen, niin helposti sellaisille ihmisille sysätään ties mitä asioita. On tosi tärkeää oppia sanoon ei esimerkiksi niille asioille, mitkä vaatii uskomattoman paljon työtä, mutta niistä ei saa koskaan palkkaa..

Monessa asiassa kekseleiäisyydestäkin on apua. Monta asiaa voi kiertää sillä että keksii helpomman ja kevyemmän ratkaisun. Mää koitan aina vältää sellaista päsmäröintiä, koska usein se rooli haalii vaan lisää erilaisia tehtäviä. Me vietetään paljon aikaa viikonloppuisin perheen kanssa. Nyt on myös se ihanaa, että vihdoin mun miehen koulu näin viiden vuoden jälkeen on todella loppusuoralla ja se auttaa huomattavasti oikeastaan kaikkeen. Mää pystyn pitämään enemmän arkena vapaata ja taas oleen lauantaisin enemmän töissä ja palvelemaan niitä asiakkaita, jotka ei pääse esimerkiksi keskellä viikkoa. Arkivapaat on todella arvokkaita, koska silloin saan olla usein päivän yksin ja tehdä ihan omia juttuja.

Moni ajattelee, että on jotenkin coolia olla töissä kellon ympäri, mutta ei se ole. On keksittävä ratkaisuja myös siihen, kuinka olla olematta kokoajan sielä töissä. Itsensä loppuun polttaminen ei todellakaan ole mikään ylpeilyn aihe, sillä se yksikin kerta voi olla liikaa. Vaikka itsellä esim yrittäjänä ei ole KOSKAAN palkallista lomaa, niin sitä on vaan välillä otettava. On oikeesti pidettävä vaikka väkisin huolta siitä omasta levosta ja jaksamisesta, vaikkei se aina siinä hetkessä tuntuisi mahdolliselta. Mikään raha ei kuitenkaan korvaa menetettyä terveyttä.

Ja hei…. Muistathan että maaliskuun ajan mulle on House of Brnadonille alekoodi

UMPPU ja koodilla saa -20% kaikista normaalihintaisista tuotteista. Ei toimi jo alennettuihin tuotteisiin.

Voimassa maaliskuun ajan eli 1.3. – 31.3.

-Umppu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.