Hae
Prime Life by Umppu

Kun mä kerran siivosin

Mää tykkään kaikesta kauniista ja tykkäisin että mun koti olis aina tiptop. Mää olin muutama viikko sitten vähän aikaa yksin kotona ja päätin, että nyt hitto soikoon siivoan niin raivolla kotia, koska oli energiaa ja siihen ei ole muuten aikaa. Mitenkä mää saan muutamassa tunnissa aikkaan yhtä paljon siivouksen suhteen, kun mun mies elämänsä aikana? Mää laitoin samalla kirppiskamoja, mitkä tulee Radiolle myyntiin  tai siis on sielä jo pöytä 182 ja sitten heitin vaan oikeesti tavaroita roskiin ja lajittelin kierrätykseen. Meillä on tosi eläviä lapsia ja mää haluan että ne saa leikkiä rauhassa. En myöskään jaksa olla kokoajan sanomassa ja kieltämässä ja heidän tyyli on kuskata tavaroita ympäri asuntoa. Meillä on 7h+k ja on toki osa huoneista, missä lapset ei leiki, mutta se ei silti pois suoje sitä etteikö sielä olis niiden tavaroita. Tässä on ihan turha miettiä tuleeko päivässä tarpeeksi askelia, kun alkaa oikein kunnolla siivoon ja laukkaa kämppää edes takas.

Me ollaan väännetty ja käännetty meidän nukkumajärjestelyä ympäri ja ämpäri. Mää nukuin kuukauden lasten kans meidän makkarissa ja kaikki meni hyvin ja sain nukuttua, mutta se nukkumaan meno oli yhtä helvettiä. Lähes tunti siinä meni joka ilta… Kun lapset nukku niin hyvin, niin ajateltiin kokeilla, että joko se omassa sängyssä nukkuminen onnistuis…. no perseelleenhän se meni… Joku viisas varmaan  ehdottaa levämpää sänkyä ”perhepetiä”, mutta kun kyse on siitä, että mää en nuku lasten kanssa samassa huoneessa, kun vaan silloin kun oon yliväsynyt… Ne pöyrii, puhuu unissaan, potkii, narskuttaa hampaita jne… Mää haluan nukkua myös itse levollisesti ja jos olen siitä tinkinyt nyt kohta 6 vuotta, niin voin olla tän asian suhteen jo itsekäs ja haluta ne omatkin unet onnistumaan. .

Me käytiin viikonloppuna Ikeassa ja tuunattiin hieman Viviani huonetta. Siirrettin sen huoneesta levitettävä sohvasänky mun työhuoneeseen, mikä siis ei ole enää mun työhuone, vaan vierashuone ja kokeillaan nyt laittaa lapsille sinne peti jos ne nukkuis sielä kaksin ja vierekkäin, koska se on ihan lähellä meidän makkaria…  Alan oleen jo ihan toivoton tän kanssa, mutta ilon kautta ja hymy pyllyyn, niin eiköhän se siitä.

Mää koitan kuitenkin vaan ajatella niin, että ei ne lapset huonosti nuku elämän loppuun asti ja että pian voin taas alkaa sisustaan kotia niin, ettei mun tarvi miettiä että mistä kankaasta löhtee lika parhaiten irti.. Tänään just irrottelin ainakin puol tuntia Vivianin huoneen seinästä tarroja…. No voispa sanoo että tee työtä jolla on tarkoitus :). Mää siivoon joka päivä vaikkei se näy missään. Meillä käy myös siivooja kaks kertaa kuukaudessa.. Siitä on tullut jo ihan vitsi kun kysyn Juusolta, että oliko täällä siistiä kun siivooja on käynyt, kun lapset on taas levitelly kamansa.

Me tehtiin nyt Vivan huoneesta hieman isomman lapsen huone ja mää heitin siltä salaa sitä hiton krääsää meneen vaan niin paljon kun uskalsin. Siisti koti tuo mulle mielenrauhaa ja toivon, että myös mun mieheni ymmärtäis sen saman. Sehän voi nukkua vaikka paskakasassa jos sikseen. Kolmen lapsen jäkien siivoilu riittää mulle vallan mainoisti. Aion todellakin opettaa omille lapsilleni kodinhoitamista, kunhan ikää tulee hieman lisää. Ihan vaikka niitä perus asioita, että tiskit koneeseen, likaiset vaatteet kaappiin, takki naulakkoon jne. Jos jotain voisin miehessäni muuttaa, niin sen että häntä edes himpun verran kiinnostais siivoaminen tai edes omat tavarat, missä ne milloinkin makaa.

Kai sekin on totta, että. mitä vähemmän tavaraa, niin sen siistimpää. Ehkä aloitan taas siivousurakan huone kerrallaan ja laitan kaiken ylimääräisen pois, mitä en tarvitse. Tää ajatus tuntuu jo oikeestaan huvittavan toivottomalta. Mites teidän perheessä siivous sujuu?

-Umppu

4 kommenttia

 1. Univelkainen kirjoitti:

  Ihanan kaunista teillä❤️

  Et ole itsekäs, jos haluat nukkua hyvin. Mulla on 5 lasta ja sellaisilla ikäerolla, että koko ajan on ollut joku, joka valvottaa. Nuorin on nyt 8 ja edelleen tulee herättämään yöllä vähintään kerran. Pahimmillaan en edes meinaa uskaltaa nukahtaa, kun se on niin kamalaa herätä kesken unien . Muutaman kerran tilanne on mennyt niin pahaksi, että olen nukkunut kahden viikon aikana vain 2-4 tuntia/yö. Lopulta en pystynyt edes seisomaan, kun kroppa oli niin puhki. Käytetäänhän valvottamista kidutuksessakin ja oikein on pätevä keino…

  Sydämeni pohjasta toivon, että saatte lapset nukkumaan, ja vaikka hakisitte siihen ulkopuolista apua, jos omat keinot ei tunnu auttavan.

 2. Memmu kirjoitti:

  Meillä lapset (tytöt) nyt 12v ja 11v. Siivoavat omat huoneensa kerran viikossa. Kuinka saatiin onnistumaan? No, lahjomalla jostain alaluokilta saakka 😀 Eli karkkipäivä ja viikkoraha tulevat vasta siivotun huoneen jälkeen.

  Tavarat jäävät heillä kyllä kiitettävästi edelleen lojumaan. Olen tuudittautunut sillä, että kyllä äidin toistuva natina niistä vielä auttaa, heh. Joskus käy hermoille, mutta oon päättänyt, että eivät opi muuten laittamaan takkeja naulakkoon ja vaatteita pesuun…

  Minä tykkään pääasiassa siivota kodin, mies auttaa JOS olen imuroinnista hänelle sanonut. Tiskataan ja pyykätään yhdessä. Välillä näyttää ihan räjähtäneeltä, mutta kuinkas muutenkaan kahden vuorotyölaisen kodissa…

 3. Jonna / Palasia arjestani kirjoitti:

  Hah, just toissa päivänä otin kilarit, kun kämppä oli kuin pommin jäljiltä eikä muita tunnu paljon kiinnostelevan kuin minua. Käytiin asiasta keskustelua ja miehen mielestä voin hyvin siivota vapaapäivinäni. Hän sen sijaan ei vapaapäivänä laita tikkua ristiin. Räjähdin ihan totaalisesti ja taisi ymmärtää yskän.

  Lapsi on alkanut pikku hiljaa siivoilemaan omat jälkensä, mutta siitä täytyy vain aika usein muistuttaa. Ennen tästäkin taisteltiin, mutta nykyään pelkkä huomautus riittää. Juuri tyuo tavaroiden karsiminen säännöllisesti auttaa meilläkin pitämään kodin siistimpänä. Eilen otin taas yhden kestokassin näkyville, johon aloin nakkelemaan tavaroita, joita kukaan ei ole aikoihin käyttänyt.

 4. Maisu kirjoitti:

  Meillä menee niin, että mies haluaa ettei tavarat loju lattioilla ja minua kiinnostaa siistit pöytätasot. Näistä asioista vähän välillä keskustellaan. Tavallaan varmaan hyvä asia, että eri asiat on tärkeitä, tulee kiinnitettyä huomiota sitten molempiin. Imurointi ja luuttuaminen meinaavat jäädä minulle vähän turhan usein. Mies ottautuu siivoamiseen jos pidetään yhdessä isompia siivouspäiviä tai annan vaikka imuroinnin hänelle erikseen tehtäväksi. Lapset, kohta 3 ja 5 siivoavat jälkensä jos heitä muistuttaa asiasta. Lastenhuonetta siivotaan usein yhdessä. Leluja ei ole lupa levitellä yläkerrasta alakertaan. Tämmöiset pikku säännöt helpottaa vähän.

  Nukkuminen meillä on sujunut alusta asti suht hyvin. Pienempi saattaa satunnaisesti heräillä pari kertaa yössä, mutta tätä ei tapahdu läheskään joka viikko. Lapset nukkuvat omasta halustaan samassa huoneessa. Huoneita on niin, että saavat sitten mennä omiin huoneisiinsa nukkumaan kun siltä tuntuu. Ainoat poikkeustapaukset, kun nukun lastenhuoneessa, on oksennustauti, kova kuume tai kova yskä jommalla kummalla lapsista. Tuntuu helpommalta herätä palvelemaan ja auttamaan lasta siitä vierestä ilman, että tarvitsee sängystä nousta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.