Hae
Prime Life by Umppu

Voitko auttaa toista ilman Alvia?

*Sisältää mainoslinkkejä

Onko oravannahka kauppa enää sallittua? Mun ammatti ja oikeestaan kaikki käsityöläiset tekevät työtään käsillään ja omaavat kädentaidot. Meillä on muutenkin  varmaan tässä maailmassa ehkä jopa 100 000 erilaista työtä mitä me tehdään. Kuitenkin laki määrää että kaikki asiat mitä me arjoitetaan esimerkiksi omassa ammatissa pitäisi olla verotettava. Mun mielestä tää on hieman epäselvä ja häilyvä koska mikä sitten lasketaan ammatilliseksi ja mikä ei.

Jos vaikka ajattelaan, että mä leikkaisin mun lapseni hiukset kotona ja mä oon parturi kampaaja, niin silloinhan mä harjoitan mun ammattiani niin sanotusti pimeesti. Mutta mä  voisin leikata lapseni hiukset kotona olematta se parturi kampaaja, koska niinhän todella monen lapsen vanhemmat tekevät, että leikkaavat omien lapsiensa hiuksia kotona. Mitenkäs sitten lasketaan vaikka sellainen asia,  että mä olisin lähdössä mun kavereitten kanssa ulos ja mä ihan hyvää hyvyyttäni laitan niiden hiukset?  Pitäisikö niitten oikeesti maksaa siitä alv-vero mikä kuuluu valtiolle? Jotenkin tuntuu että nykypäivänä vaan lisätään ja lisätään kaikkee verotuksen alle ja ihan sama mitä sä teet on tietyllä tapaa laitonta.

Mitenkä lasketaan sitten vaikka se, että sä oot ammatiltasi lastentarhanopettaja  ja sä hoidat lapsia kotona?  Säähän tietyllä tapaa myös harjotat sitä sun ammattia, vaikka se on aivan täysin välttämätöntä hoitaa niitä lapsia myös siellä kotona. Mitenkäs sitten vaikka sellaisessa asiassa kuuluisi toimia että mä veisin mun lapseni hoitoon jollekin ihmiselle, kuka  on lastentarhan opettaja ja siitä palkkioks mä vaikka leikkaisin hänen lapsensa hiukset. Molemmat tavallaan harjoittaa omaa ammattia ja tekee oravannahka kauppaa, mutta pimeesti. Onko sellainen oravannahka kauppaan siis laissa sallittua ja jos sitä hyödyntää esimerkiksi noin kun mainitsin äsken.

Yhdessä kohtaa mun elämääni mua oikeesti ärsytti maksaa veroja. Siinä ärsytti eniten se, että musta tuntuu että mä tein ympäripyöreitä päiviä töissä ja mä en mitään muuta tehnytkään kun maksoin niitä veroja. Toki mä oon ollut tosi nuori sillon kun mä oon alottanu yrittäjänä ja ehkä  kaikkia asioita ei ymmärtänytkään silloin samalla tavalla kuten nyt. Mä ymmärrän tosi paljon paremmin nyt mihinkä niitä verorahoja käytetään ja osittain ihan myös mäkin hyödyn niistä. Mutta sitten taas on paljon asioita mihinkään mä en haluais käyttää mun maksamia verorahoja, mutta mulla ei oo kuitenkaan minkälaista päätösvaltaa siihen että mitenkä niitä mun maksamia verorahoja hyödynnetään. 

Sitä sanotaan aina että veromaksu menee yhteiseen hyvään ja niinhän se tavallaan menee. Kuitenkin se on niin että toiset hyötyy siitä paljon enemmän kuin toiset ja välillä ihan ne väärät ihmiset.. Musta tuntuu että ne ahkerimmat ihmiset tässä maailmassa jotka maksaa niitä veroja eniten niin suhteessa hyötyä niistä maksetuista veroista kaikista vähiten. Tavallaan se ei ole ongelma jos on mistä antaa, mutta sitten taas se, että niitä rahoja käyetään aivan turhanpäiväsiin asioihin. 

Kaikki pitää nykyään tehdä jonkun luvalla. On sinänsä sääli ettei toisia ihmisiä tavallaan saa auttaa maksamatta siitä valtiolle osaansa. Moni asia on menny hirveen hullunkuriseks ja vakavaksi. Mää itse toivoisin että edelleen tulevaisuudessa toisen auttamisesta ei tarvis maksaa valtiolle rahaa penniäkään, koska sehän vaan lisää meidän kaikkien täällä asuvien hyvinvointia eikö?.

Mää itse haluaisin panostaa verorahoilla etenkin nuorten hyvinvointiin. Mun mielestä tän hetken nuoret voi oikeesti todella pahoin (en yleistä) ja esimerkiksi huumeongelma on hirveessä nousussa. Tuntuu että psykologeilla ja terapeuteilla on kädet niin täynnä töitä, ettei asioita ehdi tekemään kunnolla ja kaikki hoitoa tarvitsevat ihmiset eivät saa hoitoa (tähän laittaisin mieluusti niitä maksamiani veromarkkoja), vaikka pakottava tarve olisikin. Samalla mää itse kokoajan toivon, että voin ja osaan kasvattaa omat lapseni, niin että he pysyisivät terveinä ja kunnollisina. Ehkä siihen paras lääke on välittäminen ja rakkaus.

No meni nyt vähän diipiks, mutta ehkä pointti tuli selväks. Mulla on tänään vapaapäivä ja ajattelin tehdä erilaisia tekemättä jääneitä hommia. Mun pitäis saada pian valmiiks omat nettisivut ja bohon nettisivut ja suunnitella mahdollisesti koska voisin alkaa työstään omia uusia verkkokoulutuksia. Lisäks olis vähän siivoushommia ja sen sellaista perus puuhaa. Oon koittanut ladata koko aamun uutta ig-tv videoo yrittäjyydestä. Musta tuntuu että ihmiset haluaa nähdä asioita nopeesti ja helposti ja siks ajattelin alkaa tekemään enemmän jaksoja ig-tvseen.  mukavaa sunnuntaita tyypit <3 -Umppu

 

Kuvat Noora Näppilä Boho Studio

Asu House of Brandon, missä on nyt. meneillään ystävämyynti <3

6 kommenttia

 1. K. K. kirjoitti:

  Yrittäjien verotusta ja muitakin maksuja pitäis mun mielestäni keventää rutkasti. Anopillani on tosi pieni firma, joka työllistää hänen lisäksi yhden työntekijän. Kuitenkin yel-maksut ja verot on ihan jäätäviä. Tottahan se on, että maksuja on saatava valtion kassaan, mutta silti. Työllisyys voisi parantua, kun firmoilla olisi enemmän varaa palkata työntekijöitä (samalla valtio saisi sit kuitenkin verohyötyä palkansaajien veroista). Ostovoima paranisi, mikä nostaa taloutta.

  Mutta ei, helpotuksia ei ole luvassa. Korkeintaan korotetaan vaan maksuja entisestään.

 2. Nina kirjoitti:

  Mikä on ig tv? ?

 3. Seela kirjoitti:

  Jos lapsesi tai ystäväsi maksavat hiustensa laittamisesta 0e, niin 0x0,24= 0e eli ei tietenkän mene ALVIa. Lastenhoidossa alv-kanta on useimmin 0.

  Kannattaa opiskella yrittäjyyden perusasiat kunnolla!

  • primebody kirjoitti:

   Tässä oli kyse siitä että voiko ammattia harjoittaa ilmaiseksi ja tehdä ns. vaihtokauppaa ja kiitos… en tarvitse opiskelua yrittäjyyden perusasioihin liittyen 🙂

 4. aina saa auttaa kirjoitti:

  Itse en kasvatusalan ihmisenä näe sitä, että vahdin/hoidan toisen lapsia päästääkseni vanhemmat vapaalle ammatinharjoittamisena, koska no lastentarhanopettajan tai opettajantyöhän ei ole lasten vahtimista/hoitamista vaan opetustyötä minkä ainakin itse koen aivan eri asiaksi kuin lastenhoitamisen, olen myös sitä tehnyt ns. työkseni ulkomailla eikä työ ole täysin verrannollinen. Lisäksi saahan vapaaehtoistyötä ja toisia auttaa ilmaiseksi niin paljon kuin huvittaa, vaikka siinä tavallaan harjoittaisi omaa ammattiaan. Tietenkinhän siitä voi myöhemmin saada, etenkin kavereiden kesken jotain takaisin, mutta en itse ainakaan ensisijaisesti tee kavereille palveluksia/auta sillä asenteella, että jotain pitäisi saada vastineeksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.