Hae
Prime Life by Umppu

Vieläkin häähumussa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mua ei kovin usein nähdä lasi kädessä. Ihan siitä syystä, että mulla ei vaan yksinkertaisesti ole aikaa toipua sen aiheuttamasta olotilasta. Onneks olin tälläkertaa kaukaa viisas ja otin maanantain vapaaksi. Me oltiin viikonloppuna juhlimassa työkaverini häitä Asikkalassa Lehmonkärjessä. Voin kertoa että torstaina kun tiesin edessä olevan viimeinen työpäivä sillä viikolla olin jo aivan super poikki ja väsynyt. Tiesin että tuleva viikonloppu ei todellakaan ollut pelkkää juhlimista vaan perjantaille oli vielä aika paljon ohjelmaa, kuten vessojen laittoa ja hääpaikan tuunausta ja itse hääpäivä alkoi hääseureen tuunaamisella. Meitä oli 3 tekijää ja 12 laitettavaa. Aikataulu oli aika napakka, jotenka pienikin myöhästyminen tarkoittaa sitä, että se on omasta ajasta pois. Torstaina sain töissä vielä jonkun ihme ruton naamani ja olin kun rupikonna, mutta onneks se laski aamuun mennessä.

Selvittiin kun selvittiinkin laittorumbasta. Mää oon suht nopee laittautuja itse, mutta kovinkaan paljon siinä ei ollut aikaa kun kiskoa mekko päälle ja juosta kirkkoon. Ilmahan oli aivan kamala. Vettä satoi ja sielä juostiin mutalillussa pitkin kirkon pihaa. Ripsetkin lensi siinä tuulessa :). Kirkon jälkeen sitä ehkä pikkuhiljaa pääsi itsekkin rentoutumaan. Voin kertoa että on ihan erilaista tehdä työpäivä häiden alle, kun se, että rauhassa heiräilee ja valmistautuu juhliin. Siinä hötäkässä riuhdoin sukkiksetkin niin nopeesti ylös että ne repes ja mun tissiteippaukset petti jo kirkossa, mutta se ei suinkaan haitannut menoa.

Hääpaikka oli ihanan tunnelmallinen. Kun ulkona on pimeetä, niin erilaiset valot ja kynttilät luo upeasti tunnelmaa. Ruoka oli hyvää ja muutenkin häissä oli ihanan rento fiilis. Mää en muista koska olisin tanssinut niin monta tuntia putkeen, kun häissä.

Nää häät oli erilaiset siinä mielessä, että yleensä lähtö on ollut aamulla ja paluu. yöllä kotiin. Me oltiin tällä reissulla koko viikonloppu. Oltiin suuressa mökissä ja se oli itseasiassa tosi jees. Kaikille oli omat huoneet ja siinä ehti hyvin tutustuun muihinkin vieraisiin. Toki meitsi oli ihan mummona liikenteessä, mutta kuitenkaan en ollut ensimäisenä nukkumassa. Tälläisiä viikonloppuja on meillä harvoin, koska yleensä on aina jotain ohjelmaa. Jollei muuta niin lapsilla harrastuksia, kisoja tai vähintään kaverisynttäreitä.

Meillä on ollut suunnitelmissa viettää tänä kesänä 10-vuotis hääjuhlia. Katsotaan saadaanko aikaan niiden järjestäminen. Toki kun sitä ollaan yhdessä oltu jo niin kauan, niin ehkä ne menis vähän pienemmällä stressillä, kun nykypäivän häät ja suunnitelmissa olis viettää niitä ihan kotosalla, jotenka porukkaakaan ei ole satapäin kutsumassa. Mää oon aina uskonut avioliittoon. Näin kymmenen vuoden kokemuksella voin kertoo, että se ei ole aina helppoa. Varmasti jokaisella tulee vastaan niitä hyviä ja huonoja hetkiä, mutta usein rakkaudella on niin suuri voima että jos vain osaa keskustelun taidon, niin kaikesta voi selvitä eteenpäin.

On toisaalta hassua edes odottaa avioliitolta sellaista, että se olis aamusta iltaan kun vastarakastuneilla. Mun mielestä avioliitto on enemmän kumppanuutta ja toisen arvostusta. Toista on tosi vaikea lähteä muuttamaan ja jos väkisin sitä yrittää voi lopputulos olla todella huono. Se mitä voi muuttaa on omia toimintatapoja ja itseään. Avioliiton mukana usein kasvaa molemmat. Me ollaan eletty meidän suhde oikeastaan niin, että meillä on aina ollut siinä lapset mukana ja se on opettanut alusta asti sen, ettei voi olla liian itsekäs ja ajattella vaan itseään.

Huomenna palataan taas työmoodiin ja toivotavasti alettaan elämään kevättä. Koulutukset on vielä kesken ja pian mulla onkin Dubain koulutusreissu. Oli kyllä ihana viikonloppu, mutta onneks näitä juhlia on nykyään vaan melkein kerran vuodessa

-Umppu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.