Hae
Prime Life by Umppu

Kuinka kehittää omaa ammattitaitoa?

Omassa työssäni teen aika paljon värjäyksiä ja tietyllä tapaa trendikkäitä, mutta kuitenkin arkisia hiuksia. Suomalaiset on aika vaatimattomia asiakkaita ja välillä kulee, että ei sun tarvi niitä mun hiuksia kuivata, kun mää tästä meen vaan kotiin. Mää en koskaan päästä mun penkistä asiakasta hiuksilla, mitä ei ole viimeistelty… poislukien mun siskon, kuka tulee aina vaan väriin ja aja kotiin pesemään sen pois…

Liiketyössä varataan aika usein johonkin palveluun, kuten väriin tai leikkaukseen. Vaikka hiukset viimeistellään, niin aina ei ole aikaa tehdä mitään spesiaalia. Kampaustrendit on kokoajan muuttuneet pehmeimmiksi ja sellaiset rokokoo nutturat on olleet jo vuosia ihan out. Jatkan toki edelleen mun kapinaa niskanuttura/letti yhditelmää vastaan ja toivonkin etten nää sitä enää 2020 luvulla kertaakaan.

Saatatte muistaa, kun haimme salongilleni uusia ambassadoreja vuodelle 2020. Me saatiin ihan mieletön määrä hakemuksia ja nämä kuvissa olevat upeat naiset valikoitui kaikkien hakioiden joukosta. Halusimme tuoda kuviin erilaisia kampauksia. Sellaisia, missä hiukset ovat auki ja viimeistelty. Nämä eivat ole niitä värikäsittelyn jälkeen tehtäviä kampauksia vaan kampauksia, missä hiukset on auki. Halusimme tuoda kuvilla esille, että kampaus ei ole aina sitä, että hiukset on kiinni, vaan ne voi myös viimeistellä auki.

Erilaisilla kiharakampauksilla voi myös hyvin tuoda esille omaa villimpää persoonaa, jos tuntuu että esim nurruamainen kampaus ei ole se oma juttu.

Me ollaan jokainen kampaaja Primestä toteutettu yksi malli alusta loppuun. Stailasimme, meikkasimme ja teimme hiukset kokonaisuudessaan. Kuvaajan oli Mikko Karekivi. Kuvaukset on meidän alalla ammatillisesti kehittäviä päiviä. Usein valmiista kuvasta oppii paljon ja tietää että mitä seuraavalla kerrala pitää tehdä toisin. Kuvaukset tuo myös erilaista vaihtelua siihen arki työhön. Kuvauksistta saa usein lisää buustia omaan tekemiseen ja kuvilla saa myös rakennettua omaa portfolioo.

Kuvauksissa on suurimassa asemassa malli. Mallin on osattava olla kameran edessä ja olla enennekaikkea luontteva. Seuraavana avainroolissa on kuvaaja ja viimeisenä tulee se meidän työ, mutta jos kaikki nämä on kohdillaan syntyy upeita otoksia. Me tullaan käyttämään jatkossakin meidän ambassadoreja meidän kuvauksissa ja mainoskasvoina. Tulemme tekemään heidän kanssa koko vuoden 2020 yhteistyötä. Seuraavat kuvaukset järjestämme varmaan alkukesästä ja luvassa silloin on jotain aivan muuta. On myös hieno nähdä kuinka sama henkilö muuntautuu täysin erilaiseksi eri lookissa.

Ammatillinen kehitys meidän alalla on todella tärkeää, koska sillä pysyy kelkassa mukana. Itsensä kehittäminen vaatii usein kouluttautumista, mutta ennenkaikkea treeniä. Saattaa kuulostaa ehkä hullulta, mutta mää esimerkiks treenaan todella paljon. Huomenna itseasiassa starttaa meidän kampauskoulutus kiertue ja oon parhaillaan Rovaniemellä. Huominen menee taas kampausten parissa ja torstaina ollaankin jo Oulussa. Viimekerrasta oppineena mentiin tällä kertaa lentämällä ja pidetään vain 2 päivää koulutksia kerralla putkeen.. Syksy oli aika hevi setti. Myös siitä lähti idea Boho Studion avaamiseen, jotta voin kouluttaa enemmän kotikaupungissani ja toteuttaa omia projekteja lähempänä kotia. Nämäkin kuvaukset oli sielä.

 

Kiitos meidän tiimille: Hanna Tyrmi, Julia Delli, Vilma Iso-Hirvelä, Ether Fair ja maleille Ellinoora, Viivi, Matilda, Hanna ja Anku

3 kommenttia

  1. KSV kirjoitti:

    Niin upeita hiuksia ja tyylejä! Mun suosikki oli tuo upea punahuulinen nainen!

  2. Manduca kirjoitti:

    Tosi upeita kampaukset, meikit ja mallit. Ei tämän jälkeen kyllä enää edes haluta mennä oman paikkakunnan kampaamoihin (sori vaan kampaajat, te jotka kaikki olen käynyt läpi). Mutta täällä ei vaan ole tasokkaita kampaamopalveluita. Tosi harmi juttu. Saman keltaisen kirjavan saa kotona itsekkin ?. Ja ärsyttää kun viimeistely on vaan sitä, että kuivataan ja jätetään tukka läsöttämään päänahkaa pitkin ja vähän lakkaa tupsautetaan sinne tänne ?. Sitten jos haluaa jo jotain kiharaa ym. Niin siihen pitäisi aikaa muistaa varata puhelimessa tai maksaa kympin lisää. Kuuluuko sulla viimeistely hintaan, siis nuo laineet/kiharat mitä on monissa värjäyskuvissa? Olisi mukava, että kampaajat viimeistelisi aina hyvin, ja vaikka varaisivat siihen tarpeeksi aikaa ja sisällyttäisivät jo hintaankin siitä sopivan siivun esim pesu ja viimeistely. Pelkästä hiusten kampaamisesta ja lakan tupsauttamisesta (joka siis se viimeistely) ei haluttaisi maksaa ?.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.