Hae
Prime Life by Umppu

Mitä teimme Dubain lomalla

Mää usein itse matkustaessani jonnekkin etsin netistä tietoa kohteesta. Tykkään silloin lukea esimerkiksi blogeista hyviä vinkkejä ja kokemuksia, mitä kannattaa tehdä. Löytyyhän tietoa erilaisten matkanjärjestäjien sivuilta, mutta ne on aika usein vain ylistystä eikä ehkä niin todenmukaisia.

Me ollaan oltu 3 kertaa Dubaissa tammikuussa ja tiedetään jo aika hyvin mitä pakataan mukaan. Jätämme kotiin oikeastaan lähes kaikki kesävaatteet, koska jos esim tykkää olla altailla, niin sinne ei oikein muuta tarvitse kun rantsukamat. Tammikuussa Dubaissa aurinko laskee noin 18.30 illalla. Illat on usein sen verran viileita, että ainakin mää viukissa tarvitsen pitkähihaisen. Otan siis suht lämmintä vaatetta päälle. Toki päivällä jos hilluu kaupungilla on silloin toki lämmin, mutta illat on aina viileita. Meillä on esim lapsille aina rattaissa mukana sellaiset fleecepeitot. Lämpötila on noin 14-16 astetta kun aurinko on laskenut. Paikalliset vetää toppatakeissa ja lapsilla vaunuissa on haalarit :). Ostoskeskuksissa on myös ilmastointi ja sinne ei kannata, missään mini hepeneissä muutenkaan painella. Vaikka Dubaissa paikalliset on aikalailla ”kaapujen” peitossa, niin sielä pukeudutaan muutenkin asiallisesti, eikä kovinkaan paljastavasti. Jos esimerkiksi haluaa mennä moskeijaan on naisilla oltava kaikki muu peitettynä paitsi kasvot. Tai ainakin kun olin suurmoskeijassa pari vuotta sitten.

Dubaissa kannattaa miettiä hotellin sijaintia. Meidän hotelli Hilton al habtoor city oli mun mielestä aika hyvällä paikalla. Lyhyt matka joka paikkaan. Useissa hotelleissa on saatavilla kuljetus esimerkiksi rannoille tai ostoskeskuksiin, mitä kannattaa kysellä. Taxi on myös todella halpa. Hotellien edessä on usein vähän hienompia autoja ja siinä kysellään haluatko taxin.. Niiden hienompien autojen hinnat voi olla yli tuplat taxien hinnoista, jotenka suosittelen ottamaan perus taxin. Metrolla pääsee myös hyvin kulkemaan kuulemani mukaan, mutta me ei sitä olla käytetty itse.

Mää suosittelen ottamaan hyvän hotellin  ja esimerkiksi täyshoidon. Ruoka on kaikissa meidän paikoissa ollut todella hyvää. Jos ajattelee säästävänsä ettei ota ruokia, niin usein se tulee huomattavasti kalliimmaksi. Esim altaalla jäätelö saattaa maksaa hyvinkin 6ekpl.  Me käytiin yhtenä päivänä Dubai Malissa five guys hamppari paikassa, mikä on vähän kun mäkki, mutta parempi ruoka. Miedän perheen ostokset oli noin 70-80e jotenka voitte laskea paljonko ravintolassa syöminen maksaa… Se oli ainut kerta kun syötiin muualla ja muuten hotelilla.

Musta on muutenkin kiva että ruoka on tavallaan etukäteen maksettu, jolloinka sitä ei tarvitse laskea lomabudjettiin. Me ollaan joka kerta tehty vähän eri jutttuja ja tällä reissulla käytiin esim Global Villagessa. On ehkä hieman vaikea selittää mikä se on, mutta sielä löyttyy suurimmat kaupungit/maat vähän kun minikoossa, huvipuisto, esityksiä ja basaareita. Jos haluaa hieman hurvitella tai vaan ihan tallustella vilskeessä niin suosittelen. Pääsylippu oli muistaakseni noin 15e paikkeilla. Huvipuistoon oli erillinen kortti minne sai ladata rahaa jolla maksettin laitteet. Sielä oli muutamia laitteita ihan pikkusille ja sitten ihan todella pelottavia aikuisten laitteita.  Musta oli jotenkin niin ihanaa, kun pikkuset saatetaan laitteisiin ja laitteen loputtua ne tuodaan kädestä pitäen vanhempien luo. Kaikenlaisia pelejä sieltä myös löytyi, jos tykkää sellaisista. Sielä on paljon erilaisia ruoka kojuja ja erilaisia herkkuja. Jokaisen maan/kaupungin sisällä on basaareita. Ne on jo sellaista kunnon meininkiä, että aletaan pukeen paltoota päälle minkä keretään. Jos siis et tykkää sellaisesta niin vältä ne pikkukujat. Paikka on todella iso ja sinne kannattaa mennä vielä valoiseen aikaan, jotta näkee paikan valossa ja pimeällä. Meidän hotellilta, mikä oli aivan Dubai malin lähellä taxi ajoi noin 20-25min. Matka riippuu aina todella paljon liikenteestä.

 

Dubaissa suurimmassa osassa hotelleja on altaissa todella lämmin vesi. Meidän hotellista löytyi myös kaksi pore-allasta, missä oli kiva lillutella. Me käytiin nyt ekaa kertaa Dubai malin isossa akvaariossa, vai mikä se onkaan nimeltään. Hotelleista voi ostaa lippuja eri paikkoihin, mikä on aika helppoa. Akvaario on kahdessa kerroksessa. Sielä on paljon erilaisia kaloja, pieniä vesieläimiä, rapuja, sammakoita, meduusoja yms. Lapset tykkäs todella paljon katsella ja oli ihan fiiliksissä, kun kaikki akvaariot oli tehty niin, ettei lapsia tarvinnut nostella, vaan he näkivät itse kalat. En muista mitä sinne maksoin mutta alle 3-v oli ilmaisia. Rattailla pääsi hyvin kulkemaan. Kaikissa ostareissa on vuokrattavissa lapsille sellaisia työnnettäviä autoja, jos ei satu olemaan rattaista esim mukana. Niihin mahtuu vähän isompikin lapsi.

Dubai malin sisäpihalla on tanssivat suihkulähteet. Ne kannattaa käydä katsomassa. Samalla saattaa nähdä Burjhkalifan valoshown. Dubaita ei ole oikein tehty jalankulkijoille. Se ei ole oikeastaan sellainen paikka, missä voi tallustella kamalasti ulkona. Toki on alueita, mutta paikasta toiseen liikutaan lähes aina joko autolla tai metrolla. Mää itse tykkään enemmän Mall of emirates ostoskeskuksesta, sillä sielä on aina vähän väljempää. Sielä on myös sisällä laskettelukeskus, mikä on kerrassaan huvittava näky. Dubaihin aletaan rakentamaan uutta maailman korkeinta rakennusta, jonka kuulemma pitäisi kai olla vielä tänä vuonna valmis.

Me ei olla vielä kertaakaan käyty Dubaissa rannalla. Jätetään se sitten seuraavaan kertaan. Tammikuussa sielä vietetään shoping festifaalia ja monissa liikkeissä saattaa olla alennukset jopa 75%. Mää itse melkein tyhjäsin Balmainin likkeen, jossa kävin usemapana päivänä. Sephora on kans mun suosikki, mistä hamstraan aina hirveän kasan meikkejä Suomeen. Kumpa se kauppa tulis joskus suomeen. Loma oli kerrassaan ihana ja Dubaihin tuskin tulen koskaan kyllästymään.

-Umppu

4 kommenttia

 1. Syksy kirjoitti:

  Mutta missä pakollinen vaakakuva? 😮

 2. Mallariina kirjoitti:

  Moikka! Kiitos kivasta postauksesta, josta sain paljon hyviä vinkkejä tulevalle Dubain matkalle. ? Me olemme lähdössä reissuun parin viikon päästä ja nyt hieman hirvittää, kun Finnairilta tuli tiedote, että lentoajat ovat huomattavasti pidemmät kuin aiemmin. Miten pitkät lennot teillä oli ja miten lapset viihtyivät? Meillä on kaksi pientä lasta, joten yli 10 tuntia lentokoneessa ei kuulosta kovin rentouttavalta.

  • primebody kirjoitti:

   normi lento on 6h ja meillä oli muistaakseni noin 8h. riippuu kummalla koneella meette isolla vai pienellä. Isoissa on näytöt eli kulokkeet mukaan. Meillä ei ollut mitään ongelmia. Pikkukoneessa ei oo mitään viihdettä jotenka sinne kannattaa varata kaikkea mahdollista mukaan

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.