Hae
Prime Life by Umppu

Oli aika heviä settiä koko homma

Mää oon jo jonkin aikaa tehnyt oman liiketyön ohella kouluttamista, josta oon tykännyt todella paljon.  Edelleen kouluttamisessa on paljon opittavaa, mutta se siinä onkin just parasta myös kehittyä kouluttajana. Mää teen liiketyössä paljon vaalennuksia ja koen sen mun omaksi vahvuudeksi. Mulla oli viime sunnuntaina mun ensimäinen vaalennuskoulutus Blonds by Umppu, joka oli mun elämäni ensimäinen värikoulutus koskaan. Kouluttaminen on sellaista, että siinä oppii itsekkin jokainen kerta aina jotain uutta. Boho Studion remppa ei ollut vielä ihan viimeistä piirtoa vailla valmis ja tuntu että tavarat oli hukassa. Huomasin myös kokoajan ”ai niin sekin tarvii vielä hankkia” ja koitin laittaa asioita muistiin. Me tultiin pe-la yönä reissusta ja revin itseni väkisin ylös sängystä ja lähdin hoitamaan asioita. Remppaa oli tehty mun loman aikana ja voitte vaan kuvitella kun kiviseiniin on porattu ”miljoona pistorasiaa, niin sitä pölyä oli ihan kiitettävästi. Tajusin lauantaina, että ai niin mikro pitää ostaa, ei ole värivaakoja sitä tätä ja tota puuttu…. Sykin sielä hullun raivolla menemään ja reissun aikana oli tullut 8 isoa pahvilaatikkoa täynnä tuotteita, jotka piti purkaa… Kaupassakin piti käydä, koska tiesin että päivä tulisi olemaan pitkä ja paljon on muilta paikkakunnilta tulijoita..

Mää heräsin aamulla jo kuudelta, koska tiesin, että mulla on vielä paljon valmisteltavaa aamulla. Juoksin koko aamun hikipäässä ja järkkäilin paikkoja kuntoon. Koulutus alkoi 10.00. Koulutuksessa oli 7 kampaajaa kymmenen sijaan ja mallit oli buukattu yli. Kuitenkin kaikille oli luvattu väri ja osa oli tullut kauempaakin. Onneks mulla oli mun kollega Julia assarina, koska muuten päivästä ei olisi selvitty millään. Osa tekikin kaksi mallia ja me Julian kanssa tehtiin kimpassa yhteensä 3 mallia.

Koulutuksessa keskitytään ainoastaan hiustenvaalentamiseen, mikä tuntuu olevan monelle haaste. Me käymmä läpi mikä tuote sopii mihinkin vaalennukseen ja mitenkä työtä on paras lähteä toteuttamaan. Seuraava koulutus on maanantaina ja olen taas monta asiaa viisaampi. Mää nautin todella paljon siitä, että voin opettaa edes yhdenkin oivalluksen opiilaille, mikä auttaisi heitä mahdollisesti tulevaisuudessa eteenpäin kampaajina. Vaikka ehkä kuvitellan, että vaalennus on helppoa, niin sitä se ei ole. Siihen vaikuttaa niin moni asia ja lopputulos on monen asian summa.

Me saatiin aikaan upeita lopputuloksia, vaikka suoli pitkällä painettiinkin eteenpäin. Mää oon tosi onnellinen siitä, että oon saanut mun koulutuksiin mahtavia oman alani tukkuja mukaan yhteistyöhön. Kiitos SIM, Frameda, ID hair ja Schwarzkopf. Me ollaan saatu suoraan Simin tehtaalta uusia vaaleille hiuksille tarkoitettuja sävyjä, mitkä kemisti on meille tehnyt käsin. Mää tykkään muutenkin siitä, että Simin värit tuotetaan aurinkoenergialla lähituotantona Ylöjärvellä.

Välillä on asioita omassa ammatissa missä ei voi vaikuttaa oikeastaan mistä tuotteet tulee. Me tehdään palveluita kysynnän, halunnan ja trendien mukaan. On tuotteita, mitä mun on vaan tilattava ulkomailta, mutta onneks on myös mahdollista suosia kotimaista tuotantoa ja siksi käytän SIMIN värejä. Mulla on ollut myös suuri kunnia olla  testaamassa uusia taittosävyjä, mitä oon jo muutaman vuoden ruinannut ja nyt ne tulee pian markkinoille.

Pohjoismaissa on edelleen paljon vaaleahiuksisia ja niitä tulee olemaan jatkossakin. Tiesittekö muuten että luonnolliset blondit tulee ”kuolemaan jossain vaiheessa sukupuuttoon, koska rodut sekoittuu niin kovaa vauhtia kokoajan. Se taas tietää sitä, että vaaleita värejä tullaan kysymään jatkossa lisää. Jotta voi vastata kysyntään on oltava kokoajan ajan hermoilla ja opiskella uusia juttuja ja tekniikoita.

Mää olin positiivisesti yllättynyt mun vaalennuskoulutusten kysynnästä. Ihanaa että kampaajat haluavat kouluttautua ja vahvistaa omaa ammattitaitoaan. Mää myös opin itse samalla muilta kampaajilta. Tässä näette kuvien muodossa ennen ja jälkeen kuvia töistä mitä teimme koulutuksessa. Hiuksia ei leikattu ollenkaan, jos ihmettelette latvoja :).  Mannantaina on seuraava koulutus ja siitä sitten eteenpäin kevääseen asti. Mää tykkään auttaa kollegoitani, koska kampaajien ammattitaito on meidän kaikkien yhteinen etu.

-Umppu

2 kommenttia

  1. Mandariini kirjoitti:

    Hei,
    Sä teet niin upeita vaalennuksia.
    Onko mahdollista ilmoittautua koepääksi näihin koulutuksiin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.