Hae
Prime Life by Umppu

Miksi matkustus Dubaihin tuomitaan?

Jokainen kerta kun matkustan Dubaihin, niin saan kuulla siitä arvostelua. Mua tietyllä tapaa ärsyttää se. Musta on väärin tuomita yhtään ketään sen perusteella minne hän matkustaa ja miksi, koska aina ei esimerkiksi tiedetä syytä. Mää oon kirjoittanut tästä aiemminkin ja juuri samaisesta syystä. Mää tiedän että kyseisessä paikassa on epäkohtia, mutta niin on joka paikassa. Jos haluais mennä paikkaan, missä ei olie epäkohti ei sellaista ole.

Miksei koskaan kukaan puutu esimerkiksi siihen, että miesporukat lähtee Thaimaan rainnoille harrastamaan seksiä, mikä näkyy mun mielestä suurimman osan heistä lomakuvista jo pers silmällä? Ei ketään siinä vaiheessa kiinnosta niiden naisten asema, jotka maksua vastaan joutuvat harrastamaan seksiä vanhojen miesten kanssa…. ja kun kyse ei todellakaan ole mistään rakkaudesta.. Tai saati että kajoaa niihin alaikäisiin lapsiin… (kärjistettynä)Thaimaa on esimerkiksi paikka, minne en itse tuskin koskaan lähde, mutta en kuitenkaan koskaan mene kommentoimaan muiden reissusta kyseiseen paikkaan, koska jokainen saa valita kohteensa ja käyttää rahansa. Toki nyt kirjoitan siitä, mutta en kenellekkään henkilökohtaisesti.

Mulla oli itsellä ensimäistä kertaa matkustaessa Dubaihin hyvin erikoinen fiilis siitä, mitä sielä tulee pukea ja mitenkä käyttäytyä. Ehkä se johtui pitkälti ihmisten huhupuheista, pelotteluista ja median muodostamasta mielikuvasta. Musta tuntuu että ihmiset ajattelevat naisten kulkevan sielä ”panta kaulassa” joita heidän miehet taluttaa ja yksikin väärä sana tuo heille raipan iskun…. Musta tuntuu myös että ihmiset kuvittelee, että sielä näkee vain orjia, jotka raataa ilman ruokaa ja juomaa kuoleman kielissä rakentaen uutta ja upeampaa Dubaita…  Jokaisen pitäis käydä sielä ainakin kerran elämässään, jotta näkisi minkälainen paikka se on, vaikkei se poista epäkohtia. Epäkohtia mitä on edelleen jokaisessa maailman kolkassa.

Kun luet lehtiä, niin joka päivä otsikoissa on raiskaus, murha, tappo, pahoinpitely, paloittelu… ja ne kaikki on tapahtunut Suomessa. Lähestulkoon kaikissa tapauksissa urhri on nainen ja mukana on joko alkoholi tai huumeet.  Taxillakaan ei uskalla matkustaa kun saa lukea että kuljettajat raiskaa humaltuneita asiakkaita. Miksei me haluta nähdä tätä ongelmaa meidän kotimaassa? Täällähän ei edes saa ragaistusta julmista teoista ja jos satut olemaan ensikertalainen saat vielä puolet lyhemmän tuomion ja sua silitellään päähän, että ei se haittaa kun nyt ekaa kertaa teit.. Jos satut joutumaan vankilaan on sielä monella paremmat olot kun kotona. On pleikkarit ja kaikkee…  Pääset vähän viikonloppuisin lomaileen jne…

 

 

Vaikka meillä on täällä moni asia hyvin, niin meidän kansa voi oikeesti täällä todella huonosti. Ihmiset on ahdistuneita, masentuneita, aloholisoituneita, huumekoukussa ja mitä vielä. Ehkä just siks mää matkustankin, koska haluan nähdä mun ohikulkijoiden kasvoilla hymyn. Haluan että toisille ollaan ystävällisiä, haluan nähdä valon, josta saan energiaa ettei mulle käy, kuten yllä mainitsin. Tätä asiaa on todella vaikea pukea millään tapaa sanoiksi ja tiedän että osa ymmärtää mitä tarkoitan ja osa ei edes halua ymmärtää. Ihmiset ei ole missään maailmassa tasa-arvossa ja tuskin ehkä koskaan tulee olemaan. Musta kaikista tärkeintä on se, että kun itse näkee epäkohtia niin puuttuu niihin.

Mää oon käynyt Dubaissa kolme kertaa ja lähden sinne uudelleen maaliskuussa. Mää pidän siitä paikasta. Musta koko paikka on niin kaunis ja kun katson kaupunkia, niin se jotenkin antaa mulle super paljon voimaa uskoa omiin unelmiin. Mää itse koen, että se on turvallisin maa, missä olen koskaan käynyt. Sielä on todella puhdasta, kaunista ja se mikä on parasta, niin sielä et näe ainuttakaan ihmistä humalassa missään, etkä myöskään huumeissa. Syyn voitte ehkä arvata ja se on rangaistus…  Mää en koe, että mun olis sielä koskaan tarvinnut pelätä yhtään mitään. Musta tuntuu että joka päivä, kun luen Suomen uutisia niin ahdistun lukemastani, koska uutisointi on suurimmaksi osaksi vain negatiivista, ahdistavaa ja masentavaa. Ihmiset täällää ruokkii itseään negatiivisuudella, nauttivat toisten epäonnistumisesta, pilkkaavat, ilkkuvat, mustamaalaavat ja mikä on huvinttavinta….. tekevät feikkiprofiileita, jotta voi haukkua ja kiusata muita…

Ihmiset on väsyinetä, burnoutin partaalla, heidän kasvot on elottomia eikä kukaan hymyile… Kuinka vaikeaa on sanoa vaikka aamulla siinä bussipysäkillä toiselle että huomenta ja hymyillä. Se on näköjään todella vaikeaa. Kuinka vaikeeta on tervehtiä naapuria.. vaikeeta koska käännetään katse pois ja leikitään ettei edes tunneta. Onhan miellä täällä paljon todella hyviä asioita, mutta niitäkään ei osata arvostaa, koska ne tuodaan pöytään kun Manulle illallinen. Kaiken pitäis aina olla ilmaista ja töissä ei tarvis käydä tai tehdä oikeestaan mitään oman elantonsa eteen..  Tarjotaan opiskelut, koulutus ja välillä asunto ja ruokakin ilmaiseksi ja silti valitetaan päivästä toiseen. Kun on totuttu liian hyvään, niin sitä ei todellakaan osata arvostaa ja se on se asia mikä mua aina ottaa päähän.

-Umppu

21 kommenttia

 1. Hei kirjoitti:

  Heippa Umppu, tiiätkö, lukaisin tuossa kerran mukavia otsikoita iltalehden sivuilta. Oli kauniita gaalapukuja ja muuta. Jokaisessa toistui negatiivinen kommenttikenttä. Miksi tämä on täällä, ei sovi kyllä, plaaplaa.
  Maailma on kaunis, myöskin varmasti se Thaimaa kun osaa oikein sitä katsoa. Jokaisessa maassa on oma kulttuuri, jota täytyy kunnioittaa ja arvostaa, samalla myös oma kauneutensa.
  Joskus ihmettelen, miksi ihmiset käyttää energiaansa juurikin sen negatiivisen etsimiseen, koska paljon olisi myös kaunista.

  • primebody kirjoitti:

   No sepä. Thaimaa on varmasti kaunis paikka, mutta juurikin se että myös sielä on niitä epäkohtia niinkuin on jokaisessa muussakin paikassa ja miks aina niihin nimenomaan takerrutaan. En usko että missään muualla maailmassa aikuiset ihmiset hakkuu toisiaan niin paljon kun Suomessa ja just siks mun on pakko päästä täältä välillä pois….

 2. Kalifa kirjoitti:

  Niiin samaa mieltä kanssasi!!
  Minä olen käynyt neljä kertaa Dubaissa ja olen saanut myös kummasteluja siellä lomailusta.
  Eräs tuttu kirjoitti pian viimeisimmän Dubain lomani jälkeen faceen päivityksen, juurikin tuomiten kaikki Dubaihin matkustajat. En osallistunut keskusteluun. Mutta ajattelin ja ajattelen juuri kuten sinäkin..että mikä kohde on eettisempi? Turkki? Miehet ei anna rauhaa kaduilla. Usein mellakoita ja iskuja jne.. Afrikkaan? Siellähän on naisten silpomista! Onko se sinne matkustavien arvojen mukaista? Espanja? Siellähän on kidnapattu lapsiakin.. Ja Suomi: rasistinen juoppojen valtakunta. Jne jne..

  Jokaisella on vapaus valita miten akkunsa lataa ja mihin rahansa pistää.

  Esim Loka– marraskuussa, mihin pääset 6h lennolla riittävän lämpimään, siistiin ja turvalliseen kohteeseen kuin Dubai? ☀️

 3. Mari Lahtinen kirjoitti:

  Täydellistä paikkaa ei varmasti ole. Nämä on juuri niitä valintoja. Joihin jokaisella on oikeus. Pääasia, että tietää, ymmärtää ja jollain tasolla välittää. Dubaissa on pahoja ongelmia ihmisoikeus -puolella, mutta olen täysin samaa mieltä tuosta Thaikku -matkailusta. Itse en matkusta sinne koskaan, koska en halua tukea sellaisen maan matkailua, joka on saavuttanut matkailumaan asemansa ”myymällä” lapsia ja prostituoituja länsimaisille möhömahamiehille. Sillähän se matkailu on noussut. Mietin aina kuinka sinisilmäisiä voi olla turistit, jotka kieltävät todellisuuden. Ihan varmasti siellä on hienoja paikkoja jossa kamaluudet on kaukana, mutta totuus on synkkä. Ja varmasti minulta jää paljon mahtavaa näkemättä ja kokematta kun en sinne matkusta. Jos joskus olen tämän mielipiteeni ääneen sanonut, tiedät miten siihen Thaikkufanit suhtautuvat. Juu, on siellä kaunista ja halpaa ja yllin kyllin feikkitavaraa….. =) Mutta pointtini on: Tämä on minun periaatteeni ja toimin sen mukaan. En koskaan arvostele ketään matkakohteen valinnan vuoksi. Olen aina iloinen ja onnellinen kun joku pääsee hetkeksi jonnekin lomalle ja nauttimaan. Ihana katsella toisten kuvia reissuista ja mietiskellä, mihin itse matkustan vai taas Kreetalle? =) =)

 4. Rosa kirjoitti:

  Epäkohtia on Suomessakin, mutta ehkä pohjimmaisena Arabiemiraatteihin matkustamiseen liittyvässä kritiikissä on se kulttuuri ja historia. Ei kukaan pelkistä naisten oikeuksista puhu, ne nyt on islamimaissa joka tapauksessa poljettu kiven rakoon.

  Tässä esimerkiksi hyvä tekstejä aiheeseen liittyen:
  https://www.news.com.au/news/burqas-booze-and-bull-the-dark-side-of-dubai/news-story/084d1acb89cd39e2bf72d6a59f696a45
  https://travellingjezebel.com/modern-slavery-dubai/

  Minusta kritiikkiä saa antaa, mutta ns. ”mollaaminen” ei ole se oikea tapa. Jokainen tehköön siis mitä haluaa, eikä ole toisen tehtävä arvostella näitä valintoja. Ja pakko vielä mainita, että kyllä Suomessakin hymyillään. Onhan Suomi kuitenkin maailman onnellisin kansa.

 5. Mandi kirjoitti:

  Taidetaan seurata somessa ja muualla vähän erilaista keskustelua, tai sitten olet huomioimut vain itse kohtaamasi kritiikin. Itse olen nähnyt esim. Espanjaa tai etenkin Thaimaata kritisoitavan jopa Dubaita enemmän. Jokainen totta kai tekee itse päätökset siitä, minne perheineen matkustaa, ja onhan se lähinnä säälittävää huudella siinä vaiheessa, kun toinen jo on siellä matkakohteessa. Etenkin kun huutelun taso luultavasti on vanhaa tuttua ”vitun idiootti ämmä, etkö yhtään taaskaan mieti mitään”.

  Jokaisessa maassa tietty on epäkohtia, sitä ei ole varmaan ikinä kukaan kieltänytkään. Minusta on silti vähän huvittavaa, miten rinnastat Suomen ongelmat yhtäkkiä Dubaihin ja Thaimaahan. Amnesty Internationalin tarkkailema diktatuuri on kuitenkin hieman eri tason juttu, kuin suomalaiset känniääliöt (känniääliöitä yhtään puolustelematta!!). Ja vaikka Suomessa oikeuslaitoksen tuomiot ovat välillä aivan naurettavia, Suomessa oikeuslaitos on sentään sama kaikille kansalaisille, eikä meillä tietääkseni ole käytössä hakkaamisen tai kivittämisen kaltaisia kivikautisia rangaistusmuotoja.

  Toisin sanoen, mulla ei ole mitään sananvaltaa kenenkään matkakohteisiin, mutta tässä oli havaittavissa ennemminkin selittelyn makua, kuin uusia ja silmiä avartavia näkökulmia.

  • primebody kirjoitti:

   Nimenomaan kyse on siitä että mää itse oon jokainen kerta Dubaihin matkustaessa saanut ihan hirveän paskaryöpyn niskaan. Oot ihan oikeassa että muitakin paikkoja kritisoidaan mutta jos joku yhtään tavista suuremmassa näkyvyydessä oleva ihminen menee Dubaihin tulee aina jotain negatiivista. Musta täällä noille kamalille seksuaalirikollisille vois ihan hyvni olla noi kivikautiset menetelmät rangaistuksena :)….

 6. Just wondering kirjoitti:

  Itse olen asunut Dubaissa parikymppisenä ja ihan toimistohommissa olin. Arki siellä on hyvinkin tavallista eikä epäkohtia ole sen enempää kuin Suomessakaan. Eri kulttuuri ja uskonto asettaa käytännöille siellä hieman erilaisia raameja, mutta itse koin oloni siellä aina hyvin turvalliseksi ja elämän normaaliksi. Lapsiystävällinen paikka on jo siitä syystä, ettei kaduilla tarvitse pelätä esim. juopuneita tai huumehörhöjä, ja muutenkin lämpö ja kaikenlainen tekeminen mikä Dubaissa on mahdollista, ovat omasta mielestänikin hyviä syitä lapsiperheen sinne matkustaa! Ovatkohan nämä arvostelijat itse edes käyneet kys. maassa?

 7. Surullista. kirjoitti:

  Olis mun unelma joskus käydä Dubaissa mutta näillä näkymin se ei koskaan tuu olemaan mulle mahdollista. Oon nuori transnainen, joten mut käännytettäis takasin Dubain päässä. Toivottavasti Dubain ihmisoikeuslainsäädännöt muuttuisivat edes vähän parempaan suuntaan tämänkin asian tiimoilta.

  • primebody kirjoitti:

   Dubaissa näkee aivan selvästi esimerkiksi homo pareja, mutta se ei ole paikka missä rakkautta ns. osoitetaan avoimesti myöskään heteroina. En tiedä mitenkä esimerkiksi homma menee transsukupuolisilla. Koskaan en kuitenkaan ole nähnyt että mihinkää puututtaisiin. Dubaissa asuu niin monikansaista porukkaa ja ihan pieni osa on paikallisia. Uskon että kun me suvaitsemaat ihmiset jaksamme sinne matkustaa ja näyttää mallia, niin asiat juurikin voi muuttua perempaan suuntaan ja pehmentyä.

 8. Mandi kirjoitti:

  Niinno asioista voi toki olla montaa mieltä, mutta itse järjellä ajateltuna arvostan enemmän legitiimiä, tasa-arvoista ja korruptoitumatonta oikeusjärjestelmää, kuin sitä, että jokaiselle rikolliselle saadaan mahdollisimman raaka ja pitkä tuomio….

 9. Nii kirjoitti:

  Miksi Dubain matkustus tuomitaan? Riittääkö syyksi se, että Dubaihin rahojaan kantavat turistit tukevat orjatyövoiman käyttöä? Se, miten Dubaissa kohdellaan ulkomaalaista työvoimaa (juurikin tätä kaikkein alinta työläisluokkaa joka rakentaa ne hotellit, joissa hyväosaiset länsimaalaiset pääsevät viettämään loistokasta lomaa) rikkoo törkeällä tavalla ihmisoikeuksia. Dubaihin matkustavan on vaikea vältellä tukemasta orjatyövoimaa, koska sitä käytetään niin paljon. Useissa lomakohteissa matkailija voi kuitenkin itse valita, tukeeko epäeettistä toimintaa. Hyvistä pyrkimyksistäkin huolimatta matkailija saattaa tietämättömyyttään sitä tukea, mutta olan kohauttaminen Dubain epäkohdille on silkkaa välinpitämättömyyttä. Matkailijalla pitäisi olla ilman muuta velvollisuus selvittää, minkälaisia epäkohtia kohdemaahan liittyy ja minkälaisen toiminnan tukemiseen syytää rahansa. En näe, miten kukaan voi hyvällä omallatunnolla makoilla altaalla onnellisella perhelomalla, kun häntä saattaa palvella ihminen, jolta on estetty paluu oman perheensä luokse, ja jonka työolot lähentelevät nykyaikaista orjuutusta.

  Tänä päivänä muutenkin kun Australia palaa ja jäätiköt sulaa, voisi porukka miettiä että onko sinne etelän aurinkoon ihan pakko päästä vai voisiko vaan tehdä palveluksen maapallolle ja odotella sitä kevätaurinkoa.

  • primebody kirjoitti:

   Tää on mun mielestä aika kapea katseinen näkemys. Joka maassa on epäkohtia, jolloinka minnekään ei voisi matkustaa. Mun on pakko sanoa että mää en henkisesti kestä tätä kuukausien pimeyttä. Se vaikuttaa mun kaikkeen tekemiseen. Mulla on työ sellaista että ainut kun saan siihen pienen breikin on että poistun maasta. Haluan myös viettää aikaa mun perheen kanssa ja tehdä kivoja asioita lämpimässä. Kaikkien elämää ei voi ymmärtää, eikä tarvikkaan ymmärtää. Pää asia että viihtyy omassaan. Kun kävisit Dubaissa niin näkisit asioita ehkä uusilta kulmilta. Epäkohtia ei saa pois, mutta mitä enemmän rodut ja kulttuurit sekoittuu voi se myös edesauttaa asioita. Kaikki sielä eivät todellakaan ole orjia, kaikilla ei ole kurjat työolot, moni tulee sinne tekemään töitä, sillä palkkataso on moninkertainen kotimaahan verrattuna. Orja on aika raju nimitys. Rakennukset Dubaissa vaatii myös aikamoista suunnittelua ja niiden toteuttaminen vaatii uniikkia ammattitaitoa ei niitäkään ihan kuka tahansa rakenna. Asiat ei ole aina niin mustavalkoisia kun luullaan muutama dokumetti katsottuna. Mää oon käynyt sielä 3 kertaa tiedän että näen vain pinnan, mutta mitään kertomasi kaltaista en ole koskaan sielä nähnyt..

 10. NK kirjoitti:

  Moi! En ole käynyt Dubaissa eli en tiedä, miten vapaasti homoparit siellä käyttäytyvät tai mistä ”tunnistit” heidät homoiksi. Yksi, mikä ei arabimaissa ole ”homojen juttu” on miesten käsikädessä kävely! 😀 Olin aikanaan samassa työpaikassa maahanmuuttajan, työharjoittelijan, aikuisen arabimiehen kanssa. Hän kysyi minulta, miksei Suomessa voi kävellä käsikädessä kaverinsa, toisen miehen, kanssa, kun heti ajatellaan homoksi! Ensin vähän virnistin kysymykselle, mutta hän oli ihan tosissaan. Heillä heterokaverukset kävelivät käsikkäin kadulla! Eli kaksi täysissä ”arabivaatteissa” käsikkäin kulkevaa miestä ovat vain kaveruksia! Suomalaista se tavallaaan vähän huvittaa. 😉

  • primebody kirjoitti:

   Joo sielä kävelee paljon miehet esimerkiksi kädet toistensa olkapäillä. Toki en voi täysin varmaksi sanoa tunnistavani homoparit, mutta työskenneltyä omalla alallani, missä on paljonkin tekemissä esimerkiksi homojen kanssa, niin uskon, että mulle on kehittynyt edes jonkinlainen tutka tunnistamiseen. 🙂

 11. Jk kirjoitti:

  Jep, tuon alueen maissa miesystävykset kävelevät kösi kädessä, ihan normaalia. Lisäksi ainakin joissain maissa (Dubaista en tiedä kun en ole käynyt) ainakin nuoremmat miehet pitävät ulkonäöstä vimpan päälle huolta ja kulkevat muodinmukaisissa vaatteissa, esim. Supertiukoissa farkuissa. Näyttää homomaiselta, muttei sitä usein ole. Toki nöissä maissa aidosti homojakin on.

 12. NK kirjoitti:

  Joo, tiedän, mitä tarkoitat homotutkalla! Itsellänikin on jonkinlainen kehittynyt. 😉 Sen työharjoittelijan kysymykseen jouduin vastaamaan, että niin se vaan Suomessa on, olen pahoillani. Käsi kädessä kulkevia miehiä ajatellaan homoiksi. Tuli hassu olo, että onko Suomi tässä se suvaitsemattomampi! Hävetti jopa vähän suomalaisten puolesta. 🙂

 13. Nii kirjoitti:

  No, varmaan aika monella suomalaisella on nuo samat perusteet matkustamiselle kuin sullakin. Oli kuinka kova tarve aurinkoon hyvänsä, se ei tee siitä yhtään eettisempää puuhaa.

  Ja kyllä, voidaan hyvin puhua modernista orjuudesta. Näille ihmisillehän on luvattu hyvä palkka, joka jää saamatta. Työpäivät venyvät luvatusta. Heiltä otetaan passi pois eikä paluu kotimaahan ole mahdollista. He elävät hyvin epäinhimillisissä oloissa, muttei tietenkään siellä, missä vauraat turistit viettävät luksuslomaansa. Eiväthän nyt turistit halua nähdä, millä kustannuksella heidän lomansa on mahdollistettu. Se pimeä puoli lakaistaan maton alle kun turisteille halutaan antaa hyvin siloiteltu kuva kohteesta. Näitä epäkohtia ei löydy Hilton-hotellista, isoilta ostareilta eikä suihkulähteiltä. Sen vuoksi luotan kyllä ennemmin puolueettomilta tahoilta tuleviin raportteihin, kuin yksittäisen lomamatkailijan näkemyksiin.

  Muuten, nykypäivänä ei enää puhuta ihmisroduista.

  • primebody kirjoitti:

   Oonko kertaakaan väittänyt että aurinkoon meneminen on eettistä? No en ole väittänyt, jotenka älä säkään väitä että olisin niin sanonut. Totta hitossa mun on ajateltava kolmen lapsen äitinä myös omaa jaksamistani. Jos tarvitsen valoa että selviä hengissä, niin sitten teen asialle jotain. Kyllä tähän asiaan olis saatava muutosta ihan maailman laajuisesti eikä alkaa osotteleen sormella yksittäisen ihmisten lomamatkoja….. Syyttämisellä kun et saa kun ärsytystä aikaiseksi ja kun kerran et osaa ehdottaa mitään järkevää vaihtoehtoa kun meinigillä syyttäminen niin keskity siihen että teet itse elämässäsi kaiken niin ettei sun elämästä voi kukaan huomauttaa <3

 14. 20cent kirjoitti:

  Aika kärjistettyä tekstiä.
  Minua ihmetyttää tässä ihmisoikeuskeskustelussa esimerkiksi miksi kukaan ei puutu siihen että Intiassa on niin suuret tulo ja luokkaerot?
  Sama koskee myös Thaimaata, kadulla kerjätään, toiset myyvät itseään, lapset laitetaan kerjäämään turistien tunteisiin vedottaen? Roskat siellä heitellään mihin tahansa, parhaassa tapauksessa kuskataan mereen.
  Silti yksi maailman rikkaimmista ihmisistä on Thaimaan kuningas.
  Miksi nämä asiat eivät herätä kiihkoa keskustella? En todellakaan ole mikään vasemmiston kannattaja mutta aika raakaa kohtaloa tuli Thaimaassa käydessäni nähtyä.
  Toki siellä pystyy olemaan myös lapsien kanssa ilman mitään seksi-ehdotuksia ja katsomalla mihin menet lapsien kanssa näyttämättä sitä karua puolta, mitä en todellakaan halua minun lapsilleni näyttää. Mutta kyllä siellä tippa meinasi pari kertaa tulla silmään niitä ihmiskohtaloita katsoessa.

  Se kulttuuri on siellä niin erilainen enkä itse voisi ikinä kuvitella sopeutuvani sinne. Siellä mennään ääripäästä toiseen muutaman kilometrin säteellä
  -> kärjistäen
  Tässä nyt nämä muutama esimerkki, kaikissa maissa on puolensa.
  Ja esimerkiksi se että olen käynyt Thaimaassa tarkoittaa että voin kertoa ihan omaa kokemusta ja näkemystä.

  Tätä maiden arvostelua on tietyllä tavalla jotenkin jopa jännä seurata kun yksikin kommentti minkä kuulin miksi Dubaihin ei voi mennä, kun siellä on kaikki rakennettua? Ööö.. eikö kaikkialla ole..?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.