Hae
Prime Life by Umppu

Tekeekö joku ihminen sinulle painetta? Lopeta sen seuraaminen

Pystytkö näkemään sosiaalisen median läpi? Se on nykyään taito, mitä ihan jokaisella ei ole. Mää katsoin mun kaverini Emman insta päivitystä ja mää koin tarpeelliseksi napata sen stoorista aiheen, mikä koskee somen paineita. Musta tää on tosi hyvä aihe ja tärkeä tänä päivänä. Varmasti meillä monella on sellaisia seurattavia, jotka aiheuttaa meille paineita. Liittyy se sitten kotiin, vartaloon, kauneuteen, rahaan tai mihin tahansa. Jos susta tuntuu että ahdistut aina jonkun ihmisen sosiaalisesta mediasta, niin kokeile lopettaa hänen seuraaminen ja katso helpottaako se sinua.

Mää jotenkin itse uskon, että osaan aika hyvin lukea sosiaalista mediaa. Ehkä siksikin, kun olen tehnyt sitä niin kauan työkseni. Mää tiedän ne monet oikut sielä ja kuinka valitettavasti suurin osa tuo esille sielä asioita, minkä takana ei aina ole niin hyvä tarkoitusperä tai todellisuus. Mää huomasin itse sellaisen asian, että ahdistuin muutama vuosi sitten sellaisista ihmisistä, jotka painotti liikunnan tärkeyttä ja sitä kuinka kaikkien on pakko liikkua. Sitten mietin, että hittosoikoon. Noi tyypithän elää ihan erilaista elämää kun minä. On ihan eri asia kirjaimellisesti paasata ”panosta itseesi”, jos sun elämässä on ainut ihminen kenelle annat aikaa on sinä itse. Ei miestä ei lapsia, jolloinka voit kaiken ajan miettiä kuinka itse voisit paremmin.

Ärsyttääkö sua jonkun ihmisen siisti koti ja täydellisesti asetellut huonekalut? Ei hätää….. joko talossa ei asua lapsia tai itse asunnosta kuvia ottava saattaa kokea itse aivan käsittämätöntä ahdistusta siitä, että minkä kuvan taas postaisin mun kodistani, jotta jokainen kuva ei näyttäisi taas samalta ja jotta mun seuraajat ei katoaisi…. tai sitten sillä ihmisellä on vain aina siisti koti….

Onko jonkun kädessä roikkuva Chanel sulle liikaa? Tarina laukun takana voi olla se rikas mies, rikas suku tai ihan oikeasti se, että tyyppi kenellä se laukku on, on tehnyt paljon enemmän töitä, tai enemmän hyväpalkkaisempaa työtä kun sinä ja sillä on ollut rahaa ostaa se.

Musta me ei saatais koskaan peilata meidän omaa elämää muiden elämään, koska se ei hyödytä meitä ollenkaan. Pitäis osata keskittyä siihen omaan tekemiseen, eikä niin miettiä muita. Mää oon itse opetellut kääntämään sen tietynlaisen kateuden voitoksi ja musta kateus on tavallaan myös ihan hyvä asia, jos sen ymmärtää ja oivaltaa. Mää saatan joskus olla jopa kateellinen kotiäidille, jonka suurin murhe on että syödäänkö tänään makarronilaatikkoo, vai jauhelihakastiketta. Kuvittelen, että hänen ei tarvitse miettiä, yrityksen budjetteja, inventaarioita, liikkeen kehitystä, työilmapiirin hyvinvointia, vaan saa keskittyä vaan niihin lapsiin. Todellisuus on kuitenkin usein jotain aivan muuta….

Musta kaikista tärkeintä on löytää se oma polku ja kulkea sitä pitkin. Mää oon ihan onneellinen mun Toyotasta, vaikka haluaisinkin ajaa Rangeroverilla :).  Mun autoon on mahduttava kuitenkin takapenkille kaksi turvaistuinta ja ihminen niiden väliin.. Mää en halua ottaa asioita velaks, vaan elän sen mukaan mihinkä mulla on oikeasti varaa, koska miks mun tarvis esittää ihmisille jotain mitä mulla ei oikeasti ole? Nyt kun ollaan täällä Dubaissa, niin mulla ei ole ainuttakaan kuvaa meidän hotellihuoneesta. Ihan siitä syystä, koska se näyttää ihan samalta kun meidä olkkari joka päivä… täys kaaokselta. Ne on kuitenkin niitä asioita mitä harva jakaa somessa (paitsi itsehän jaan myös niitä).

Uskotteko, että moni somettaja stressaa lomalla sitä, että saa sieltä täydellisiä somekuvia, mikä on musta ihan hullua mutta totta. Moni raijaa sitä varten jopa tietynlaisia vaatteita mukaan että saa niitä hyviä kuvia ja miettii erilaisia kuvauspotteja…. Sekin on ehkä pööllöintä ikinä, mutta totta.

Instagram on esimerkiksi visuaalinen alusta ja moni haluaakin postata sinne niitä kivoja ja kauniita kuvia, niiden sikolättien sijaan. Moni haluaa jakaa sielä kuvia kauniista ja iloisista asioista ja se tuntuu olevan monille liikaa. Mua esim rehellisesti ärsytti, kun joku kommentoi mun kuvaan, missä oon onnellisena lomalla, että ”Dubai.. todella epäeettinen matkakohde”…. Kehotti matkustamista kanarialle…. Häntä ärsytti mun matkustaminen, jotenka minkä takia edes seuraa mun tekemisiä ja kommentoi…

Kukaan ei tiedä tarinoita kuvien takana ja ehkä just siks kannattais miettiä muutamaan kertaan ja koittaa ymmärtää kuvan läpi ja ylipäänsä mikä sen kuvan tarkoitus on. Mää itse yleensä julkaisen sellaisia kuvia, mistä mulle tulee itselle hyvä mieli ja haluan niillä tuoda hyvää mieltä myös muille. Koitan silti olla realistinen ja näyttää myös sitä arjen realismia, ilman sen suurempia ponnisteluita. Mää en seuraa tilejä, jotka ei inspiroi mua tai joidenka jutut ärsyttää mua joka päivä ja siks esimerkiksi tykkään instagramista todella paljon.

Täällä lomalla ehtii huomaamaan sen kuinka erilaista elämä olis jos ei olis esim töitä… Arki olis aika iisiä ja sitä ehtis tekeen vaikka mitä. Nää on kuitenkin täysin arjesta poikkeavia asioita ja siks haluan ottaa ilon irti kaikesta. Ottakaa vuodelle 2020 yhdeksi tavoitteeksi sosiaalisen median kyseenalaistaminen ja miettiminen. Todellakaan lähestulkoon mikään ei ole siltä miltä näyttää

-Umppu

Yksi kommentti

  1. Taija kirjoitti:

    Niin totta ja tärkeä sanoma! Terv. Se kotiäiti, joka kadehtii työssä käyviä äitejä ja 7 krt viikossa jumppaavia ja niitä joiden koti, tai no ainakin se kynttiläasetelma on tiptop jne.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.