Hae
Prime Life by Umppu

Mieletön kokemus La Perle Dubai

Mää en oo koskaan ollut mikään circus fani. Ollaan kuitenkin Dubaissa ja täällä tehdään kaikki niin viimeisen päälle, että ajattelin että se vois olla mahtava kokemus, mitä se todellakin oli. Kun yövymme Hiltonissa La Perlen vieressä, niin meille kuuluu 2 lippua per huone esitykseen, mikä oli aika hyvä etu siihen nähden, että yks lippu maksoi noin 70e. Olis ollut aika kallis setti koko perheeltä muuten. Saatiin siis 4 lippua veloituksetta ja kun täällä on hieman sadellut ja hotellin allas on ollut suljettu, niin mikäs siinä oli mennä hieman showta katsomaan.  En tiedä onko olemassa esim jotain perhe lippuja tms, koska me tosiaan maksettiin vain se yksi lippu.

Aulassa oli kamala kuhina ennen esitystä ja sieltä sai ostaa poppareita, limpparia yms pientä vähän leffamaista syötävää. Meidän penkit oli ylimmällä rivillä, mikä oli tosi korkeella. Sieltä näki upeasti koko shown. En ole koskaan aiemmin nähnyt mitään vastaavaa akrobatiaa, efektejä ja ylipäänsä esitystä. Showssa oli mukana kunnon valo ja vesi tehosteet.

Jos ajattelen minkä ikäisille suosittelisin esitystä, niin ehkä 5-vuotiaasta ylöspäin. Vikke oli ihan poikki kun mentiin ja nukahti Juuson syliin kesken esitystä. Keskellä aluetta on allas mihin alussa hyppäs yks mies ja Vivian oli koko esityksen huolissaan, että missä se mies oli. Ei ehkä ymmärtänyt oikein esityksen juonta vielä. Äänet on aika kovalla ja voi olla että se tuntuu pienistä lapsista vähän pelottavalta. Toki sielä oli ihan vauvojakin mukana, että varmaan riippuu lapsesta. Joku kysy multa instassa, että olisko showssa eläimiä, niin ei ollut. Tai oli mutta ne ei ollut oikeita, eli kyseessä ei ole mikään perinteinen circus. En edes tiedä mikä tälle esitykselle on oikea nimitys.

 

Kuvista on ehkä vähän vaikea saada kokonaiskuvaa, mutta laitoin instaan muutaman videon esityksestä, mitkä oli aivan mielettömiä. Voin siis ehdottomasti suositella tätä esitystä. Välissä ei ole mitään väliaikaa ja esitys kesti noin 1,5 tuntia muistaakseni. La Perlen tunnistaa jos on käynyt Dubaissa niin upeista sateenkaaren värisistä valoista todella korkeassa rakennuksessa. Samassa rakennuksessa on myös hotelli V. Kun oon käynyt kaksi kertaa Las Vegasissa, niin Dubai on hyvin verrattavissa samaan. Dubaissa vaan kaikki on jotenkin vielä enemmän luksusta ja pienetkin yksityiskohdat on mietitty todella tarkkaan. Ja se mitä täällä rakastan on että kadulla ei näy missään ihmisiä humalassa, mikä taas Vegasissa on kokoajan vastassa. Tai oikeastaan ihan joka paikassa.

Kun lasten kanssa reissaa, niin välillä ärsyttää ne suomi ja britti turistit, jotka on aamusta iltaan kännissä… tää on myös syy miksi en oo koskaan halunnut lähteä Thaimaaseen.. Mää jotenkin rakastan täällä tätä koko fiilistä, kun kaikkialla on siistiä, turvallista ja puhdasta ja tuoksuu ihanalle. Me vietettiin tänään koko päivä Dubai malissa. Se on niin julmetun suuri, että sinne saa kulumaan koko päivän. Käytiin katsomassa tanssivat suihkulähteet ja shoppailtiin. Huomenna on toivottavasti luvassa aurinkoa, jotta vihdoin päästäisiin altaalle. Täällä on jossain päin Dubaita ihan kadut tulvineet, koska täällä ei olla totuttu sateeseen. Meidän suunnalla kaikki on kuitenkin ihan normaalisti.

Täällä on taxilla liikkuminen todella halpaa ja meidän hotellista on suht lyhyt matka joka paikkaan. Moniin paikkoihin on hotellilta myös ilmainen kuljetuspalvelu, mutta ne on toki kelloon sidottuja. Tätä kaupunkia ei ole todellakaan luotu kävelemistä varten. Kun valitsin hotellia, niin mietin sijaintia aika pitkään. Ajattelin että tästä pääsee hyvin kävellen esim Dubai maliin, mutta eihän täältä oikein mene mitään kävelyteitä :). Matka ei olisi pitkä, mutta esim autolla joutuu kiertämään aikamoisen lenkin. Koitettiin eilen lähtee vähän käppäileen ulos, mutta kävelytiet loppui, kun seinään  ja päätettiin lähteä takas. Meillä on lapsille tuplarattaat mukana aina reissulla, koska tykätään kävellä paljon ja en jaksa kanniskella lapsia sylissä, kun ne on jo kuitenkin aika painavia. Meillä on edelleen sellaiset tupla matkarattaat, jotka ostettiin joskus kolme vuotta sitten sillä meiningillä, että jos ne kestää yhden reissun niin hyvä.  Ne on kulkenut varmaan ainakin 10 reissua ja nyt alkaa näkyyn laukeemisen merkkejä. Lapsetkin on niihin ehkä vähän ylipainoisia :). Täällä muuten saa vuokrattua ostoskeskuksista sellaisia autoja, jotka on yks tai kaks paikkasia. Vähän samantyylisiä, kun meillä on esim Cittarissa. Jos ei oo esim rattaita mukana. Toki mää en lähde minnekkään ilma rattaita, koska koitan aina minimoida kaikki mahdolliset ongelmat ja ennakoida. Tiedän että lapset ei jaksa kävellä koko päivää ja jossain kohtaa olisi edessä ”äiti mä en jaksa kävellä”…

Veilä on reissua monta päivää jäljellä. Huomenna ajattelin taas mennä salille, missä kävin jo eilen. Voin kertoo että mun jokainen lihas mitä omistan on aivan jumissa ja mun kädet on aivan sairaan kioeet, mutta tästä se taas lähtee. Täällä kun on aikaa ihan eri tavalla, kun kotona.. Huomenna testaan kyllä salin poreammeen <3

-Umppu

2 kommenttia

  1. Amanda kirjoitti:

    Heippa! Ollaan kuun taitteessa lähdössä ensimmäistä kertaa Dubaihin! Lennetään Finnairilla ja mennään Marinan alueelle 🙂 oisko sulla antaa mitään neuvoja tai vinkkejä Dubaihin? Esim. Kuinka halpoja nuo taksit on? Onko joku taksi mikä kannattaa valita? Millaiseen paikkaan kannattaa mennä syömään? Onko siellä tippikulttuuria? Yms. 🙂 Ois kyllä ihan supermahtavaa jos jaksaisit oikein postauksen kirjoittaa tästä, mutta tähän vastauskin riittää 🙂 ?

    • primebody kirjoitti:

      Voin tehdä vähän kattavamman postauksen liittyen Dubaihin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.