Hae
Prime Life by Umppu

Nyt mä nostan jalat kohti kattoa!

 

Vielä TJ 2 ja loma alkaa vihdoin. Kun mää katson nyt ulos ikkunasta, niin en edes tiedä mitä sanoa. Viime yönä heräsin siihen, kun tuntui, että katto lähtee talosta irti. Mää oon paljon viime päivinä miettinyt maailman tilannetta.. Austraalia tuhoutuu kamallalla vauhdilla… ihmisiä kuolee ja eläimiä kuolee… me taas täällä vietämme kuukausi tolkulla kamalassa vesisateessa…. Voi kumpa nämä sateet sais siirrettyä maapallon toiselle puolelle… vaikken tiedä olisko siitä mitään hyötyä. Musta tuntuu että vaikka maailma tarjoaa meille upeita ja mahtavia mahdollisuuksia, niin samalla meno on mennyt jotenkin todella hurjaks. Toki varmasti nykypäivänä kun tiedon kulku on niin nopeaa ja uutisointi, niin saamme kaikki asiat reali-ajassa ja jopa suoraan puhelimeen. Aamulla luin uutisia jostain pommituksista jne…

Perjantaina mun on vaan laitettava aivot mutelle ja ottaa loma moodi päälle, koska valitettavasti maailmassa on asioita, mille en vaan yksinkertaisesti voi mitään. Asioita vaan tapahtuu ja tuskin koskaan täällä maan päällä valitsee rauha.. Pitää koittaa lomalla olla lukematta uutisia, vaikka maailman asiat kiinnostaa.

Joululoma oli mulle sellainen loma, että olin vaan. Oli todella hyvä ihan vaan olla ja painamatta kun höyrylaiva eteenpäin joka päivä. Kesällä sanoin siitä, että jos selviän syksystä hengissä, niin selviän mistä vaan. Jouluna alla se oikein konkretisoitui, koska en tehnyt juurikaan mitään. Pysähtyminen on mulle tosi vaikeeta, mutta nyt oli vaan pakko. On toisaalta ihana lähteä reissuun, koska se pelkkä makoilu on jo ns. suoritettu ja nyt voi viettää hieman aktiivisemman loman. Perheen kanssa kun reissaa, niin se ei todellakaan ole altaalla makoilua ja kirjan lukemista, vaan vesileikkejä noin 6h päivässä.

Toisaalta tuntuu hyvältä laittaa sakset hetkeksi narikkaan ja olla ajattelematta sen kummemmin asioita, vaikka yleensä lomalla syntyy ne parhaat ideat kun on enemmän aikaa ajatella. Mun viime vuosi oli todella hektinen. Tein kuitenkin paljon sellaisia asioita, mistä olen unelmoinut. Vuosi 2020 tulee varmasti muistuttamaan pitkälti edellistä, mutta tekemisen kautta myös oppii jäsentelemään asioita ja suunnittelemaan ne paremmin, kun aiemmin. Aion tänäkin vuonna kouluttautua lisää ja opiskella. Koitan lomalla saada aikaiseksi hakemuksen Venäjälle kampaus akatemiaan, mistä aiemmin teille puhuin.

Mää koitan myös miettiä tätä arjen oravanpyörää, kuinka sen sais hoidettua mahdollisimman iisisti ja järkevästi. Tässä kohtaa vastaan tulee usein yrittäjyys, koska mun työ on iltapainotteista ja oonkin miettinyt kuinka tän homman handlaan. Olisiko järkevää tehdä esimerkiksi sunnuntaisin töitä ja olla arkena reeni kuskina vai mikä olis järkevintä. Aikataulut kun muuttuu jatkuvasti, eikä ole oikein mitään sellaista säännöllisyyttä näissä asioissa.

Mää tykkään mun työstä tosi paljon ja se on samalla oikeestaan se mun ”harrastus” mihinkä käytän aikani sen zumban sijaan. Mun työ on mulle tosi tärkeetä ja oon aina tottunut tekemään paljon töitä. Kuitenkin pitää jatkuvasti miettiä mihinkä ne omat voimat riittää. Teen suurimmaksi osaksi vaalennuksia töissä ja mulla ei välttämättä oo ainuttakaan takoa koko päivän aikana. Niiden päivien jälkeen oon aika kierroksilla siinä vaiheessa kun pääsen kotiin ja hommat ei siihen koskaan lopu.

Oon jo pitkään miettinyt assarin palkkaamista, mutta en tiedä onko mulla siihen vielä varaa. Mun on myös todella vaikea delegoida asioita eteenpäin, koska haluan että ne hoidetaan aina jollain tietyllä tyylillä ja kun tilanteet muuttuu kokoajan, niin sekin tuo omat haasteensa. Nyt on vielä aamu ja mun työpäivä alkaakin niinkin turhamaisella asialla, kun ripishuollolla. Painan Studio Småhon mun vakkarille Katille ja otan ehkä samalla pienet päiväunet ennen töihin lähtöä.

Huomenna on myös aika hektinen päivä, sillä me kuvataan meidän uudet ambassadorit. Luvassa siis on paljon isoa tukkaa ja meikkiä. Käydään samalla korkaamassa Bohon tilat, jossa itse asiassa kuvattiinkin jo viime sunnuntaina yhdet kuvaukset. Ehkä tää mieli tästä taas vähän kohenee, kun saa alkaa illalla pakkaamaan matkalaukkuja ja fiilistellä tulevaa reissua.  -Umppu

Kuvat Noora Näppilä

Asu Biancaneve

8 kommenttia

 1. Milla kirjoitti:

  Oot varmaan seurannut lähi-idän tilannetta? Tässä esim UM tekstiä Dubaihin matkustamisesta. Esim. Finnairhan tällä hetkellä lentää poikkeavaa reittiä Dubaihin. Mukavaa lomaa kuitenkin!

 2. Milla kirjoitti:

  https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/90259b88-dfb6-4e21-b92e-d48ac859db04 Niin ja siis tässä se linkki uutiseen…

 3. Minni kirjoitti:

  Nyt ei kannata lähteä Dubain suuntaan ainakaan lasten kanssa?

  • primebody kirjoitti:

   Ollaan seurattu tilannetta ja katsotaan mihinkä se kehittyy

 4. Mai kirjoitti:

  Sehän vaikuttaa siis vain lentoreitteihin, ei Trump tai Irankaan ole Dubaihin hyökkäämässä. Korkeintaan lentoaika kasvaa, koska reittiä pitää muuttaa…

 5. evi kirjoitti:

  koitin bongailla sun kuvista Keto-sormusta enkä näe, ootko jo sen saanu?
  samanlainen sormus tarkoitus hankkia nyt kun 10v hääpäivä tänävuonna. <3

  Rentouttavaa lomaa!

 6. MinnaK kirjoitti:

  Muuttiko Finnair paluun aikatauluja jotenkin? Tai siis pitenikö lento jommasta kummasta päästä? Toivottavasti säät alkaa suosimaan, että pääsette polskimaan 🙂
  Burj Khalifa, meettekö? Suolainen hinta, mutta on kyllä makeet näkymät!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.