Hae
Prime Life by Umppu

Voitko hallita stressiä…. saati lapsia ja vielä imaiseksi?

Mää haluan kertoa teille sellaisen yhden hyvän vinkin millä mää oon itse saanu paljon apuja mun elämään ja mun jaksamiseen. Nykyään jos sanotaan että arki on hektistä, niin se on varmaan ihan kaikilla. On sulla sitten lapsia tai ei tai elät ruuhkavuosien keskellä, niin tuntuu että kaikki kaikki mitä maapallolla tapahtuu on jotenkin tosi hektistä. Koet kokoajan jossain asiassa riittämättömyyden tunnetta ja saatat jopa ahdistua ihan tavallisista asioista.  Ehkä sen hektisyyden keskellä on tosi vaikea  rentoutua ja voi olla että semmoinen jatkuva stressi, mikä on päällä  on tosi vaikeaa saada pois.

Muistan kun mulla oli yhdessä vaiheessa jo ennen kahta viimeisintä lasta todella haastavaa nukahtaa. Mun oli jotenkin tosi vaikea rentoutua ja saada ajatuksia pois siitä arjesta ja jotenkin mä vaan aina yöt ja illat mietin kaikkia asioita, niin että sitten nukkumisesta ei loppujen lopuksi tullut yhtään mitään. Mä mietin kaikkia erilaisia ratkaisuja, mutta tuntui että mistään ei ollu semmosta konkreettista apua. Silloin mä kävin ekaa kertaa mielikylvyssä. Mielikylpy oli sillon Tampereella toimiva yritys missä tehtiin rentoutuksia. Kuulostaa ehkä omituiselta mutta se paikka on jotain aivan uskomatonta. Sen paikan miljöö oli jotenkin niin rauhallinen, että jo sinne tullessa tuli levollinen fiilis.

Käytännössä homma meni niin, että sieltä sai valita rentoutuksia.  Menit makaan semmoselle ihanalle lepotuolille peiton alle ja rentouduit. Kuulokkeista tuli rentoutus ja siinä oli jossain nukahtamisen rajamailla.  Sitä paikkaa ei valitettavasti enää ole, mutta erilaisia rentoutuksia on saatavilla nyt verkosta. Olin niin onnesani  bongatessani nämä Vienon sivut ja tämä ei siis ole mikään maksettu mainos, mikä yleensä aina pitää heti kättelyssä mainita. 

Mä haluu kertoo teille mitenkä mää opin sen kamalan stressin keskellä nukahtamaan.  Mä muistan, kun mulla oli semmonen rentoutus minkä nimi oli nuku hyvin. Huomasin että ilmaisissa rentoutuksissa on rentoutus mikä on lempeä nukahtaminen, mikä on aika saman tyylinen ja suosittelen kokeilemaan sitä. Pääset rentoutuksiin tästä. 

Mää toistin rentoutusta varmaan muutaman viikon joka ilta, kunnes en enään tarvinnut sitä. On todella tärkeää, että siinä stressaantuneessa tilassa antaa aina välillä itselle sitä aikaa. Mää oon käyttänyt näitä rentoutuksia ties kuinka kauan, koska niitä on mulla muistitikulla. Vienon sivuilla on myös lapsille omia rentoutuksia, mitä oon käyttänyt meidän lapsilla, kun meno on äitynyt hieman liian villiksi. Se toimii vähän kun iltasatuna ja mikä parasta….. Sun ei tarvi itse lukee ja kökkiä sielä pimeessä huoneessa. Mää oon aina iltaisin niin väsynyt kun puhun koko päivän niin se sadun lukemin on mulle jotenkin todella vastemielistä.

Mää suosittelen ihan rehellisesti ja aidosti kokeilemaan tätä. Kuitenkin niin että oot hetken sellaisessa tilassa ja sulla on sellainen hetki aikaa, että kukaan ei voi sua keskeyttää. Rentoutuksissa puhutaan rauhallisella ja miellyttävällä äänellä ja niiden kehittäjällä on taustalla omakohtaista kokemusta kokemusta ahdistus ja paniikkihäiriöstä, mihinkä hän on itse etsinyt ratkaisua ja siitä seurauksena syntyi nämä rentoutukset.

Varmaan kaikki tietää sen päivän kun kaikki menee päin helvettiä. Oot unohtanut jotain, dedikset paukkuu ja hermot menee.  Koko päivä on ollut ihan hanurista ja loppua ei näy. Susta riippumattomat asiat ei vaan toimi ja mikään ei toimi just sinä päivänä. Just siinä tilanteessa on parasta tehdä nopea rentoutus ja kaikki tuntuu helvetin paljon paremmalta sen jälkeen.

Stressitöntä elämää ei kai oo olemassa, mutta kaikki mikä siihen auttaa auttaa parantamaan sun omaa hyvinvointia. Mun mielestä kaikki hyvinvointiin liittyvä lähtee sieltä pään sisältä… Ei kuntosalilta tai jääkaapista vaan susta omasta itsestä.

Kuvat Noora Näppilä

-Umppu

Yksi kommentti

  1. Sanna kirjoitti:

    Kiitos vinkistä ja linkistä! Itse olen jonkun verran käyttänyt Asana Rebelin (sovellus) rentoutuksia ja unimusiikkia, toimii hyvin ja saa kierrokset laskemaan sekä ajatukset tyyntymään.
    Testaan ehdottomasti myös tätä sun vinkkiä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.