Hae
Prime Life by Umppu

Kun julkisuus tuhoaa rakkauden

Kukaan tavallinen tallaaja ei tiedä ollenkaan minkälaista on olla julkkis. Et voi edes lentokoneessa nukkua, kun sun pitää miettiä ottaako joku susta salaa kuvia, vai väyjyykö joku sinua kotipihan pusikossa.  Pakko sanoa että sinänsä en tiedä minäkään sillä sellainen en ole. Seuraan somessa montaa julkisuuden henkilöä,  Heidän insta jutuista  oon nähnyt paljonkin niitä julkisuuden tuomia nurjia puolia. Mä ymmärrän täysin minkä takia ihmiset eivät kerro omasta henkilökohtaisesta elämästä mitään julkisuuteen. Kun et anna mitään tietoa, niin ei sinusta juuri voida mitään kirjoittaakkaan (VÄÄRIN). Monella on vielä täysi harhakuva siitä, että ne julkisuuden henkilöt soittelevat itse lehtiin, että heistä tehtäisiin juttu. Toki niitäkin varmaan on mutta aika pieni murto-osa. Joskus toki tulee hetkiä kun kuppi menee nurin ja sinne soitetaan, mutta usein siinä vaiheessa, kun vääristeltyä tietoa ja valheitä on ollut liikaa ja halutaan oikaista jotain asiaa.. Onhan näitä tarinoita ollut, kun julkisuudessa joku ihminen lynkataan täysin ja totuus on jotain aivan muuta… Saatatte muistaa erään laulajan joka sattui olemaan Smithin kavereita ja hänet lynkattiin julkisuudessa ennekuin asiaan oltiin edes saatu mitään vahvistusta. Ei ollut ensimmäinen eikä toinen julkisuudesta tuttu pariskunta jotka eilen julkisesti erosivat.

Syynä siihen nimenomaan on julkisuus. Mä en todellakaan tiedä miltä tuntuis jos ajaisin kotipihaan ja puskassa väijyisi joku äijä kameran kanssa. Soittaisin varmaan poliisit sillä mua  ainakin se pelottais. Mitä jos mulla olis vaikka lapset mukana… ? Tai miltä tuntuis lukea itsestä kaikkia erilaisia juttuja lehdistä minne  et ole antanut minkäänlaista haastattelua? Mihinkä ne perustuu? jonkun ilmiantajan mututuntumaan. Kun sitä sanotaan että kuva kertoo enemmän kuin 1 000 sanaa….. niin  oikein napattu kuva voin myös kertoa 1 000 valhetta.

Mun mielestä ihan jokaisella on oikeus elää tätä elämä ilman että siitä tarvisi ahdistua henkisesti ja fyysisesti. Mun mielestä jokaisella julkkiksella on  ihan yhtälailla oikeus käsitellä omia asioita yksityisesti, kun meillä muilla…. Myös niillä julkkiksilla on ihan yhtälainen oikeus käydä perheen kanssa muumimaailmassa tai syödä Ikean lihapullia niin ettei niiden tarvi kokoajan miettiä, kuka räpsää kuvan ja mistä. Myös meidän tärkeä tehtävä on antaa niille ihmisille siihen mahdollisuus.  On kyseessä sitten lähimmäisen menetys tai parisuhde niin jokaisella pitäis olla oikeus niiden vaikeiden asioiden äärellä ottaa se oma aika. Ihmiset prosessoi asioita eri tavalla ja eri ajan. Jokaisella on oikeus siihen. 

Mä ymmärrän sen että kaikki tekee työtään. Onhan  juorutoimittajankin  työ työtä, mutta voiko siinä olla jotain hienoa että sun aikaansaannoksen multihuipentuma on ihmisten  avioero, perheen rikkominen, jonkun kuolema tai jokin muu traaginen asia? Mää en edelleenkään ihmettele, että Britney pieksi joskus sen paparazin pesismailalla tai että joku julkkis on käynyt niiden kimppuun. Varmaan itse toimisin samalla tavalla, kun menis tarpeeks huuruun. 

Mä jaoin toissapäivänä instagramissa muutaman kommentin mitä mä oon saanut mun seuraajilta. . Ei ollut todellakaan sieltä hevimmästä päästä, vaan ihan semmosta perussettiä.  Jopa mulla on sellaisia vainoojia, joita estelen ja menee päivä, niin he tekaisevat uuden profiilin ja jatkaa sitä paskan suoltamista eteenpäin. Mä sain kymmeniä kommenttia ihmisiltä, että mitenkä joku voi kirjoittaa  sulle tollasta. Musta se  toisaalta  antaa aika hyvä perspektiiviä siihen, että mitä noi julkkikset saa jos mää perus lähiö mutsi saan tommosta kuraa niskaan joka päivä.

Ihmiset elää juoruilla ehkä siksi, että se oma elämä on välillä liian tylsää ja ankeeta. Kun jollain menee huonosti, niin siitä ilakoidaan ja kerskutaan ”sitä saa mitä tilaa”. No pakko munkin on  myöntää että kyllähän mä luen niitä juoruja. Mä oon  just se tyyppi joka avaa jokaikisen klikkiotsikon vaikkei ne antais  mulle yhtään mitään. Olen utelias.  Me lukijat emme ymmärrä sitä, että jokaisen niiden otsikon takana on ihan tavallinen ihminen. Jos me emme lukisi niitä juttuja niin todennäköisesti hekin saisivat olla rauhassa. Voitaisko me yhdessä muuttaa tätä?

Musta kaikista kamalinta on  kun lehdet kirjoittaa asioita mitkä ei pidä paikkaansa ja ihmiset ajattelevat sen olevan totuus. . Siitä lähtee taas mylly pyöriin ja kaiken maailman vauva sivustot ja jodelit huutaa hoosiannaa. Miks me pidetään niitä asioita totuutena, missä asiaa koskeva henkilö ei ole itse niin sanonut? Mun mielestä ois hyvin tärkeitä aina miettiä sitä kun kirjoittaa jostain ihmisestä tai haukkuun sen että miltä susta tuntuis jos sen ihmisen nimen kohdalla oliskin sun nimi. Osa ihmisistä on julkisuudessa ihan siitä syystä että heidän työ vaatii sitä. Osa on julkisuudessa siitä syystä koska he nauttivat siitä, mutta osa on siellä vaikkei haluaisikaan olla. Se on varmasti yksi haastavimmista töistä, mihin ei kuka vaan pysty. 

Vaikka kuinka on julkisuuden henkilö niin kyllä jokaisen pitäisi saada olla omassa yksityisyydessä silloin kun haluaa. .Musta on ihan kamalaa kun nykyään olemassa esimerkiksi jotain kuvaavia mini helikoptereita minä väijytään ihmisten yksityis oloja. Eikö sulla ole julkkiksena lupa ulkoiluttaa rauhassa koiraa tai käydä kaupassa? Muutenkin kun selaa lehtiä, niin niissä on vaan pelkkää negatiivista luettavaa päivästä toiseen….. 

Kuvat Noora Näppilä

-Umppu

5 kommenttia

 1. Anna kirjoitti:

  Kyllä mä veikkaan, että tää viime päivinä julkisuutta saanut eronnut pariskunta erosi ihan muusta syystä kuin julkisuuden vuoksi.

 2. Elli kirjoitti:

  No se asiahan nyt ei kuulu kellekkään meistä vaikka niin olisikin? Ja aika varmasti se julkisuuden tuoma paine ja median typerä käytös oli suuri syy ainakin.

  Hiton hyvä kirjoitus Umppu! Varsinkin toi pointti että media poimii julkkisten instatileiltä yms. jutun aiheita ja sit tavikset valittaa sille julkkikselle kun on koko ajan lööpeissä. Jotenkin menny ihan jenkkitouhuks tää julkkisten vainoaminen täällä Suomessakin mikä tuntuu hullulta.

 3. Nanna kirjoitti:

  Tismalleen samaa mieltä.Asian vain tupsahtaessa julkisuuteen todennäköisesti vain nopeutti eroa.Julkinen nöyryytys toiselle osapuolelle.

 4. Amazon kirjoitti:

  Maisa on tuomittu mediassa ja julkisessa keskustelussa aivan järkyttävillä ja mitä mielikuvituksellisimmilla syytöksillä vailla mitään taustatietoa hänen parisuhdekuvioistaan tai mistään, miten ovat Jari-Matin kanssa elämänsä järjestäneet. Kun Jari-Matti puolsi Maisaa, tästä vasta riemu repesi, ja käytännössä molemmat on ristiinnaulittu julkisesti. Somemaailma on järkyttävä ja läpimätä. Siellä levitellään negatiivisia asioita toisista, nauretaan toisten epäonnelle ja väännetään julkisuuden henkilöiden onnettomuuksista huumoria. Mua järkyttää ja oksettaa tällainen kulttuuri. Maisan tiedän ihanaksi ja aidoksi ihmiseksi ja vaikka en liitykään näihin kuvioihin millään tavalla, tekee henkilökohtaisesti pahaa tällainen polttomerkitseminen. Maisa teki sen virheen, että yritti harhauttaa mediaa ja olla kertomatta totuuksia yksityisasioistaan medialle. Median suurkuluttajat ovat tämän käytöksen tuominneet – Maisan olisi pitänyt kertoa kaikki omat asiansa, kun niitä Seiska kerran häneltä tivasi!

 5. NK kirjoitti:

  Muistan, kun pienenä pohdittiin kavereiden kanssa, että ”minkä supervoiman sä ottaisit, jos saisit minkä vaan”. Sanoin, että haluaisin pystyä olemaan näkymätön silloin, kun haluan. Muut pitivät sitä tosi mitättömänä voimana. He halusivat lentää, muuttaa säitä, tehdä hurjia juttuja. Tämän päivän keltaisen lehdistön kynsiin joutuvat julkkikset taitaisivat ottaa mielellään sen näkymättömyyden… Mutta siis joo, ihan älyttömäksi on mennyt meininki; ihanaa olla tavis ja mennä RAUHASSA flunssaisena, meikittä apteekkiin ja ruokakauppaan, kuten tänään!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.