Hae
Prime Life by Umppu

Missä tuli luuhattua viime viikolla

Nyt se vihdoin alkoi, eli Prime educationin kampauskoulutus kiertue. Tällä viikolla olimme Seinäjoella, Kokkolassa ja Oulussa. Kaikissa koulutuksissa oli mukava ja lämminhenkinen tunnelma ja on aina ihana tutustua oman alan osaajiin, vaikkei siinä nyt ihan hirveesti ehdikkään jutella, mutta kuitenkin. Meidän kampaukset tai koulutus ylipäänsä keskittyy nopeisiin tekniikoihin, jolloinka aikaa jää kampauksen viimeistelyyn, mikä on kampauksissa se tärkein asia. Me toteutettiin reilussa tunnissa 5 erilaista kampausta, jotka kurssilaiset sitten harjoittelevat omille malleilleen. Liiketyössä varsinkin saattaa tulla yllättäviä tilanteita, jolloinka kampaukseen ei ole kahta tuntia aikaa ja me opetamme sellaisia tekniikoita, millä hiukset on kokoajan hallinnassa, mutta jälki on viimeistelty ja huoliteltu.

Osa kurssilaisista teki paljon hienompia kampauksia, kun me ja osa tuli hakemaan lisää varmuutta ja uusia ideoita omaan työskentelyyn. Meidän kursille voi tulla ihan opiskelijasta lähtien tai sitten kampaaja, kuka on jo kunnon kampaus taituri. Meidän kaikki kampaukset on muunneltavissa ja niistä voi tehdä ihan minkälaisia variaatioita tahansa ja. muunnella vaikeustasoa. Meidän pääasia onkin antaa ideoita omaan työskentelyyn.

Meidän koulutuksiin voi ihan maksimissaan osallistua 20 henkilöä kerralla. Se on määrä minkä voi vielä hallita. Koulutuksissa on ensin demo osuus, jonka jälkeen kampaukset toteutetaan omille malleille. Suurin osa kurssilaisista ehtii tekemään kaikki kampaukset, mitkä demo osuudessa näytämme. Me haluamme myös samalla opettaa kampaajille, kuinka he valokuvaavat omat työnsä sosiaalista mediaa varten, sillä kuluttajat etsivät usein sitä kautta kampaajaa.

Monille kampaajille sosiaalinen media on vielä sellainen, että kaikki ei osaa sitä vielä hyödyntää omassa työssään, mutta haluamme auttaa silläkin saralla. Me myös haluamme, että jokaisella kurssilaisella jää materiaalia omaan sosiaaliseen mediaan, mitä voi  siinä hyödyntää.

Me ollaan tykätty kollegani Hannan kanssa todella paljon kouluttamisesta ja meillä onkin vielä edessä monta kaupunkia. Tässä jo parhaillaan suunnitellaan kevään koulutuksia ja niiden toteutusta. Joka kevät ja syksy rakennamme uuden sisällön koulutuksiin, eli koskaan koulutuksemme ei ole sama, mikä edellisellä kiertueella.

Mun omasta mielestä kampaaminen on pitkälti oivaltamista. Tekniikoiden ei tarvitse olla kovinkaan monimutkaisia, jotta kampauksista saa näyttävän. Asiakkaat haluavat kokoajan enemmän kampauksia ja mun mielestä on rikkaus, jos sitä voi tarjota hieman jokaiselle jotakin. Toteutamme pitkälti koulutus kaupungit kampaajien toiveiden mukaan. Tämä syksy on suurin kiertueemme koskaan. Aluksi aloitimme kahdesta kaupungista ja nyt niitä on jo 12. Meillä onkin suunnitelmia tulevaisuudelle ja mahdollisesti tulemme kouluttamaan jatkossa ympäri vuoden.

Me molemmat Hannan kanssa tykätään vaihtelevuudesta ja siksi kouluttaminen sopii meille molemmille oikein hyvin. Teemme molemmat myös liiketyötä ja koemmekin sen meidän suureksi vahvuudeksi. Suuri osa alamme kouluttajista ei tee liiketyötä ja siksi ehkä onkin hieman vaikea välillä hahmottaa missä mennään ja mitä nyt halutaan.  Me emme myöskään halua, että asiakaat on meitä tietoisempia siitä, mitä alallamme tapahtuu.

Koulutuskiertueemme yhteistyökumppanina toimii SIM. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.