Hae
Prime Life by Umppu

Uskotko että mun päällä on vanha kokolattiamatto?

Tuotteet saatu

Uskotteko, jos sanon että mulla on päällä vanha kokolattiamatto? Kun puhutaan paljon kierrätyksestä, ekologisuudesta ja eettisyydestä, niin mulla on kertoa teille tarina. Varmaan moni mua pitkään seurannut on huomannut, että olen käyttänyt kohta jo 10-vuotta Biancaneven urheiluvaatteita lähes ainoastaan. Olen toki kokeillut muitakin, mutta näihin palaan aina. Tykkään muodista ja vaatteista, mutta samalla mua painaa pieni syyllisyys niiden jatkuvasta hankinnasta. Kuitenkin laitan aina kaikki vaatteeni kiertoon, kirpparille, keräyksiin tai lahjoituksiin, enkä suinkaan esim roskiin. Ainut vaate minkä saatan laittaa roskiin on rikkinäinen sukka. Vaikuttajana myös tiedän, että mulla on tietynlainen ”vastuu”. Mun tekemisiä, ostoksia ja ihan tavallista elämää katsotaan suurennuslasin alla ja tarkkaillaan. Jokaisella on aina jokin sana sanottavana. Jos pystyn jossain asioissa vaikuttamaan vastuullisesti, niin tietenkin haluan tuoda sen esiin, sillä ihan pienilläkin asioilla on merkitys. Biancaneve on myös ainut Suomalainen brändi, minkä vaatteita pidän vuodesta toiseen, jotka sopivat mun tyyliin. Ne on valmistettu vuosia Suomessa ja valmistetaan edelleen, muutamaa tuotetta lukuunottamatta (Virossa). Tämä vain toteamuksena, kun taannoin kirjoitin siitä, miksi en käytä kotimaisia vaatteita.

 

Ympäristöystävällisestä Econyl®️-kierrätyskuidusta valmistetut Carvico Vita PL ja Jersey Lomellina Renew Cult -neulokset ovat molempiin suuntiin joustavia, nukkaantumattomia ja peittäviä, mutta hengittäviä neuloksia. Öko-tex-sertifioidut materiaalit soveltuvat täydellisesti sekä urheiluun että vapaa-aikaan ja kestävät toistuvaa konepesua menettämättä ominaisuuksiaan… Asiat eivät kuitenkaan ole kovin yksinkertaisia, joten koitan selittää asiaa tässä hieman auki:

Renew neulokset ovat siis Econyl kuidusta valmistettuja neuloksia. Econyl kuitu valmistetaan merten muovijätteestä kuten käytetyistä verkoista, lisäksi valmistuksessa käytetään vanhoja kokolattiamattoja sekä vaatetusteollisuuden ylijäämämateriaaleja. Näistä materiaaleista valmistettu kuitu on uuden polyamidi kuidunpolyamidi kuidun veroista ja se voidaan kierrättää uudelleen toistuvasti. Kierrätys kuitenkin vaatii sen että tuotteen on oltava puhtaasti 100% polyamidi tai polyestertuote ( kuten verkot tai kokolattiamatto) Meidän tuotteissa kuituun on sekoitettu elastaania, sillä ilman sitä neulos ei ole riittävän joustavaa. Tästä syystä tuotteemme eivät suoraan voi päätyä kiertoon uudeksi kuiduksi. Suomessa ollaan kuitenkin kehittämässä paraikaa menetelmiä kuitujen erottelemiseen, jolloin myös elastaani saadaan eroteltua pois seasta ja jäljelle jäänyt polyamidi tai polyesteri voidaan kierrättää.

Biancaneve on  kovasti perehtynyt asiaan ja siksi syksyn /talven tuotannosta 90% tulee olemaan econyl kuidusta valmistettuja tuotteita. Talveen on tulossa myös toinen ekologinen materiaali, mutta siitä lisää myöhemmin. Uudet merinovillatuotteet kuten hanskat ja tuubihuivit ovat meillä 100% mulesing vapaata merinovillaa ja ne on valmistettu suomessa.

Biancaneven tuotteet ovat olleet aina vastuullisia, mutta nyt tuotteissa on otettu sekä ekologinen että eettinen näkökulma vieläkin kriittisemmin tarkkailuun. Haluamme tuoda näitä arvoja kuluttajien tietoisuuteen sillä maapallo ei tule kestämään nykyisen kaltaista kulutuskulttuuria ikuisesti. Pienikin muutos on muutos parempaan.

Mun on pakko sanoa ihan rehellisesti, että jos mietitte ihan mitä tahansa muuta urheiluvaatebrändiä, niin nämä asiat eivät todellakaan ole samalla tasolla. Mua joskus jopa ärsyttää, kun hairahdan hankkimaan jonkun muun merkkisen  urheiluvaatteen ja päivän jälkeen sisäreidet on täynnä nukkaa, saumat ratkee ja laatu on aivan surkeeta. . Usein ne myös kulahtaa ekassa pesussa. Mun osa Biancaneven vaatteista on vuosia vanhoja ja on täysin uuden veroisia edelleen. Ne kestää hyvin konepesun, kuivuu nopeasti, eikä menetä ollenkaan muotoaan. Näiden vaateiden takana todellakin seison 110%.  Mää suosittelen ihan jokaisen tutustumaan valikoimaa ja hankkimaan seuraavat urheiluvaatteet täältä. M’ää lupaan että ette tuu pettyyn. Niitä löytyy ihan jokaiseen tyyliin ja kokoja on isosta pieneen. Mää myös tykkään siitä, että housujen vyötärö on korkea ja niissä ei pylly vilku, niitä ei tarvi nykiä kokoaikaa ja makkarat mahtuu hyvin sisään.

Biancaneven verkkopkauppaan pääset TÄÄLTÄ

-Umppu

2 kommenttia

  1. Onna kirjoitti:

    Oletko itse siis ko. firmassa töissä kun puhut me-muodossa? ”Meidän tuotteissa kuituun on sekoitettu elastaania…”

    • primebody kirjoitti:

      En ole, mutta haastattelin omistajaa, että termit menee oikein 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.