Hae
Prime Life by Umppu

Miksi kasvojen ihoa tulee hoitaa?

palvelu saatu*

On totta että toisilla ihmisillä on luonnostaan kaunis ja kuulas iho, vaikkei he sitä hoida millään tapaa. Iho on meille yksi todella tärkeä elin. Mää oon pitkään hoitanut mun ihoa ja tulen jatkossakin hoitamaan. Multa kysellään paljon kuinka hoidan omaa ihoani ja kerron vähän siitä. Ensiksi haluan sanoa, että en suosittele ollenkaan auringon ottamista kasvoihin. Moni nuori oikein paahtaa kasvojaan auringossa, eikä välitä siitä, että aurinko on yksi tuhoavimmista asioista iholle. Voin kertoa kokemuksesta, sillä olen parikymppisenä maannut solkussa kasvotehostimet täysillä ja pilannut ihoni. Mua kaduttaa se näin aikuisena todella paljon, sillä ne jäljen näkyy vasta nyt mun kasvoilla.

Mun iho on sellainen, että se tarvitsee hoitoa. Se on rasvoittuva ja ihohuokoset tukkeutuu talista. Kun ihohuokoset ovat tukossa, ei sinne pääse imeytymään mitkään vaikuttavat aineet ja ihon on vaikea saada esim kosteutta. Rasvat jää pyörimään kasvoille, eikä imeydy. Meikkikään ei näytä raikkaalta. Jos esimerkiksi ihohuokosia ei käy puhdistamassa säännöllisesti, niin ne saattaa kasvaa ja venyä… ja pahimmassa tapauksessa kasvojen ihosta tulee epätasainen. Liian kauan olleet tukkeumat venyttävät ihohuokosia niin, että vaikka sen puhdistaisi, niin ne eivät pienene takaisin ja kasvoihin jää pieniä ”reikiä”.

Mää käyn säännöölisesti Petite cabinetissa kasvohoidossa.Se on mun liikkeen yläkerrassa ja sinne on ihanan lyhyt matka. Kosmetologi Tiia katsoo aina tarpeen mukaan, mitä mun iholle tehdään ja mitä se vaatii. Luotan tyäsin ammattilaisen sanaan ja osaamiseen. Mulla on myös ollut nyt reilu vuoden käytössä Guinotin tuotteet, joihin olen todella tyytyväinen. Puhdistan kasvot aina aamuin ja illoin. Aamuisin usein huuhtelen kasvot ensin vedellä ja sen jälkeen puhdistan ne kasvovedellä. Laitan aina meikin pohjalle kosteusvoiteen. Meikki pysyy huomattavasti paremmin, kun kasvojen iho meikin alla voi hyvin ja on kosteutettu. Iltaisin pesen kasvot puhdistusvaahdolla, sitten kasvovesi, yövoide ja silmänympärysvoide. Se on jo muodostunut niin rutiiniksi, että teen sen ihan joka ilta.

Käytän myös paljon naamioita kotona. Usein kuorin ihon alle ja sen jälkeen laitan kosteuttavan naamion. Joskus teen ensin kuorinnan, jonka jälkeen laitan puhdistavan naamion ja vielä perään kosteuttavan naamion. Mulla ei ole kasvoissa oikeastaan ollenkaan mitään näppyjä, mutta kasvojen iho on hyvin epätasaisen värinen. Poskissa on couperosaa ja iho on paikoin todella kuiva. Olen nyt noudattanut tätä ihonhoito rutiinia reilu vuoden ja kasvojen ihon laatu on parantunut huomattavasti. Varsinkin meillä täällä Suomessa ei ole kovinkaan kostea ilma, mikä tarkoittaa sitä, että kasvojen iho tarvii ekstra kosteutta. Mulle kotona erilaiset naamiot on ratkaisu siihen, koska ne naamassa voin tehdä muita juttuja samalla. Käytän  myös noin kerta viikkoon Guinotin naamioo, minkä voi jättää yöksi kasvoille.

Mun kasvojen ihoon vaikuttaa myös väsymys ja katkeilevat unet. Voi olla että hyvin nukutun yön jälkeen kasvot ovat aivan turvoksissa ja taas pätkä unien jälkeen silmäpussit sais laitettua melkein solmuun. Mulle on kuitenkin todella tärkeää, että mun iho voi hyvin ja näyttää terveeltä. Mää suosittelen ihan jokaiselle kasvohoitoa. Se on myös ihana lahjaidea antaa lahjaksi. Mulle kasvohoito on paljon muutakin, kun ihon hoitoa. Se on sitä mun omaa aikaa, milloinka voin keskittyä vain ja ainoastaan täysin itseeni  ja rentoutua.

Mun iho puhdistetaan lähes jokaisen kasvohoidon yhteydessä mekaanisesti. Se ei  aina ole mitään herkkua, mutta pieni hinta sen vaikutuksista. Mulle on tehty erilaisia laitehoitoja kasvoille, sillä ne on paljon tehokkaampia, kun pelkkä ”lääppiminen”. Mää oon aina panostanut kauneudenhoitoon ja se on mulle tärkeä asia. Tiedän, että on paljon niitä, ketä se ei kiinnosta ollenkaan ja se on ihan fine. Tässä postauksessa vastauksia niille ketkä asiasta on kyselleet.

-Umppu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.