Hae
Prime Life by Umppu

Minkälainen oli Pietari?

*Sisältää mainoslinkkejä

Olin elämäni toista kertaa Venäjällä. Viimekerrasta on varmaan yli 20-vuotta aikaa enkä muista siitä juurikaan mitään. Matkustimme junallalla, mikä oli erittäin miellyttävä kokemus. Juna oli oikein siisti. Matka sujui todella nopeasti, eikä siitä tullut samalla tavalla sellaista väsymystä, kun esim lentämällä. Pietari oli todella kaunis ja upea kaupunki. Ehkä vähän olisin kaivannut keskustassa vehreyttä. Mulla oli aikamoiset ennakkoluulot ylipäänsä Venäjää kohtaa, jotka murtui heti kättelyssä. Suurimmaksi osaksi palvelu oli erittäin ystävällistä ja ihmiset todella mukavia.

Hotelli oli todella siisti ja sen sijaintikin oli ihan nappi valinta. Vaikka se oli aivan keskustassa, niin mitään meluhaittoja sielä ei ollut. Siitä pääsi hyvin kävellen joka paikkaan. Mun ehdoton pakko nähdä oli Iisakin kirkko. Se oli jotain niin kaunista sisältä että. Otettiin liput missä pääsi kiipeämään kirkon katolle ja voin sanoa, että ensinnäkin meinasin pyörtyä kun tallasin niitä kierreportaita sinne katolle ja toiseksi sinne oli niin kapea käytävä, että jouduin meneen sinne sivuttain. En siis suosittele kovin suuri kokoiselle ihmiselle, sillä jos mulla teki tiukkaa niin yhtään leveämpi harteinen ei olis mahtunut siitä käytävästä.

Meidän hotellin vieressä oli iso ostoskeskus Galleria, missä oli ihan kaikki mahdolliset kaupat, jos shoppaileen haluaa. Keskustassa oli myös todella paljon ravintoloita ja ihan jokaiseen makuun. Hintataso oli aika samaa luokkaa kun täällä Suomessa, paitsi taxi oli todella edullinen, jos et tule huijatuksi. Kun taxin tilaa erillisen apin tai palvelunumeron kautta saa sen usein 2-3 kertaa edullisemmin, kun tienvarresta kysymällä.

 

Käytiin myös Pietarihovissa (peterhof) mikä oli todella suuri puistoalue, minne meni taxilla keskusta reilu 30min. Sielä oli todella kaunista, mutta myös paljon kävelyä. Pietari on sellainen kaupunki, että etäisyydet on toisistaan pitkällä, jotenka hyvät kengät ja valmistautuminen kävelyyn kannattaa olla mielessä. Meillä oli reissussa yksi vapaapäivä ja lampsittiin varmaan useita kymmeniä kilometrejä. Muut päivät menikin sitten koulutuksissa, mistä kirjoitin edellisen postauksen.

Mää jotenkin ajattelin, että kaikki vastaantulevat miehet on otsatukalla varustettuja Vladimirejä ja naiset kipottelee huulet punattuina korkkareissa, mutta eihän se sitä ollut. Katukuva oli todella kansainvälinen. Mun matkaseurana oli mun työkaveri Julia, joka on syntyisin Venäjältä ja naurettiinkin, kun kaikki puhui mulle Venäjää, mutta kukaan ei puhunut Julialle. Läheskään kaikki ei puhunut Englantia ja kaikissa ravintoloissa ei ollut esim listoja englanniksi, mutta onneks Julia pystyi tulkkaamaan mulle.

Kaupunkin oli todella siisti ja mun mielestä suurkaupungiks rauhallinen. Vaikka se lasten kanssa lomailuun vaikuttikin ihan jees, niin en oikein tiedä olisiko keskustassa ollut hirveesti tekemistä lapsille, mutta taas vanhemmalle nuorisolle paljon nähtävää.

Meille sattui oikein ihanat ilmat ja tuntui että oli jopa vähän liikaa vaatetta päällä. Pietarissa oli aivan ihania putiikkeja ja ostinkin muutaman ihanan paidan reissusta. Uskon että tää ei jäänyt viimeiseksi matkaksi tänne.

6 kommenttia

 1. NK kirjoitti:

  Vaikuttaa ihanalta kaupungilta! Olen haaveillut junamatkasta Pietariin, mutten ole vielä uskaltautunut lähinnä tuon kielimuurin takia. Minun venäjänkieleni käsittää noin viisi sanaa (joista yksi on kilpikonna!!) ja mieheni vielä vähemmän. Mitä arvelisit, pärjäisikö siellä ollenkaan pelkällä englannilla?

 2. Anki kirjoitti:

  Pärjää hyvin pelkällä englannilla.

  • primebody kirjoitti:

   Varmaan riippuu missä. Monessakaan ravintolassa ei osattu englantia, eikä esim taxikuskit puhuneet sanaakaan englantia

 3. katri/Kotona ja kaupungilla kirjoitti:

  Me käytiin mieheni kanssa joitakin vuosi sitten junalla Pietarissa.
  Tosi kaunis kaupunki ja kivoja muistoja paljon upeista paikoista
  (ne perusnähtävyydet) vaikka olikin kurja syyssää.
  Missään en ole nähnyt niin paljon limusiineja kuin Pietarissa oli.

 4. Dips kirjoitti:

  Olen käynyt Pietarissa yhden viikonlopun ja tykkäsin tosi paljon! Yllätyin miten siistiä kaikkialla oli ja kauniit rakennukset ja arkkitehtuuri ylipäätään oli huippua.

  Itse en tosin lähtisi edes Pietariin (vaikka on muuten kuin melkein mikä tahansa eurooppalainen suurkaupunki) ilman venäjänkielentaitoista apua. Itseäni ahdistaa kun en ymmärrä kertakaikkiaan MITÄÄN venäjäksi. Mutta kun mukana oli venäjää hieman osaava henkilö (ei siis tarvitse äidinkielen tasaisesti puhua) reissu oli yksi parhaimmista!
  Nuoret osaavat jo jonkun verran englantia ja turistipaikoissa tulevat juttelemaankin niitä näitä. Kävimme todella paljon kahviloissa/ravintoloissa ja tyyliin yksi tarjoilija pystyi palvelemaan englanniksi. Hotellissamme ei edes respahenkilökunta osannut/(halunnut puhua?) englantia 😀

  Sanoisin siis edellisille että varmasti kaikkialla pärjää englannilla, venäläiset ovat oman kokemuksen mukaan hyvin auttavaista kansaa. Mutta voi olla, että joudut käyttämään apuna älypuhelimen kieliohjelmia, käsiäsi ja kuvia 🙂

 5. Arja Tervala kirjoitti:

  Ihana kaupunki on Pietari! Junalla niin helppo mennä ja kyllä englannilla pärjäilee (minunkin sanavarasto alle 10 sanaa) ja avuliaisuus oli mullekin hiukan yllätys. Suosittelen todellakin!! Paljon paljon nähtävää ja koettavaa !!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.