Hae
Prime Life by Umppu

Koulutusta Pietarissa

Mää oon oikeestaan ihan sanaton ja takki tyhjänä. Kaksi inntensiivi koulutuspäivää Pietarissa on nyt takana. Koulutuspäivät oli todellakin instensiivisiä, sillä ne alkoi aamulla aikaisin 9-10 aikaan ja loppui 9-10 aikaan illalla. Välissä oli noin 20min tauko. Koulutus oli mulle todella haastava, koska kampaustyyli on mulle aivan uus. Olin toki harjoitellut jo täällä Suomessa, mutta sitä nyt ei voi juurikaan laskea. Mää oon sellainen ihminen, että turhaudun, jos en osaa. Voin kertoo että turhauduin ja monesti, mutta sain aina kasattua hermoni ja suoritin koulutuksen kunnnialla loppuun. Turhautuminen muuttui todella konkreetiseks siinä vaiheessa, kun oot työstänyt jotain osioo 45min ja kouluttaja tulee purkaan sen ja sanoo, että tee uudestaan :). Siinä ei paljon muu auttanut kun vetää se hymy syvälle perseeseen ja aloittaa alusta. En ehtinyt tekemään mitään kampausta valmiiksi, koska kello kävi, mutta silti sain kuvattua kaikki työni onneks. Nään niissä edelleen virheitä, mutta virheistähän sitä oppii ja siinä vaiheessa kun jonkun asiat tekee täydellisesti, niin ei kai ole enää tarvetta kehittyä. Kehitys loppuu tyytyväisyyteen.

Kouluttajana toimi Venäläinen Antonina Romanova kuka on oikein hiusguru. Hänen kädenjälki on jotain aivan uskomatonta. Pehmeät ja kauniit linjat, yhdistettynä täydelliseen muotoon. Koulutus oli Venäjäksi ja mulla oli työkaverini Julia mukana ”tulkkina”. Opin yleensä katsomalla ja tekemällä enkä kokenut vieraan kielen olevan este oppimiselle. Antonina ei ole ammatiltaan kampaaja, vaan tekee vaan kampauksia ja kouluttaa. Huomaa, että hän on tehnyt vuosia vain kampauksia, koska  ne oli jotain aivan uskomattoman kaunista.

Nää kampaukset mitä teimme oli todella veistoksellisia ja vaativia. Yleensä jos teen kampauksen menee mulla noin 1h aikaa mutta näihin meni useita tunteja. Kampaukset kootaan pienissä osioissa tukien avulla. Ne on todella ilmavia ja näyttäviä, mutta kuitenkin kestäviä. Näissä ei käytetä mitään lisäkkeitä.

Mulla on edessä omia koulutuksia 12 eri kaupugeissa kolleegani Hannan kanssa. Sielä tulee taas tehtyä kampauksia oikein kunnolla. Syy miksi haluan itse kouluttautua, vaikka koulutankin on se, että opin jokainen kerta jotain uutta. Suomessa on tehty vuosikaudet omasta mielestäni aivan liian huomaamattomia kampauksia ja ylipäänsä juhlalookkeja ja haluan viedä kampausmuotia aivan toiseen suuntaan.  Siinä voin myös hyödyntää omaa sosiaalisen median näkyvyyttä, mikä on aika coolia.

Mää tykkään siitä, kun ihmiset panostaa juhliin ja juhlalookkeihin, koska mun mielestä silloin kunnioitetaan juhlien järjestäjää. Välillä häissä törmää vieraisiin, jotka ei ole edes vaivautunut pesemään omia hiuksiaan. Veistokselliset kampaukset on taidetta ja se vaatii tuntien ja taas tuntien harjoittelua. Mää päätin, että teen tästä lähtien joka viikko ainakin yhden kampauksen ja se tekee vuodessa jo useita kymmeniä pelkkää harjoitusta ja sitten tietysti mukaanlukien ne liiketyössä tehtävät kampaukset.

Mää oon saanut täysin tän mun kampaus innostuksen mun kolleegalta Julialta. Julia taas on hankkinut oppinsa Venäjältä. Hän on saanut kuulla monesti, että ei kukaan halua tollasia ”Venäläisiä” kampauksia, mutta kappas kun hänen listat on aina viikonloppuisin täynnä juurikin niitä kampauksia. Hänen asiakkaat haluaa juuri niitä ”Venäläisiä” kampauksia.

Kampaajan yksi tärkeimpiä markkinointi välineitä on tällä hetkellä sosiaalinen media. Jos laitat sinne aina vaan samanlaisia kuvia, niin sulta myös pyydetään vain ja ainoastaan niitä. Siksi on todella tärkeää harjoitella, jotta saa omaa portfolioo kerättyä ja samalla saa näytettyä, että minkälaisia kampauksia osaat tehdä. Mää uskon myös siihen, että meillä Suomessa on osaavia kampaajia, mutta tyylisuunta kampauksissa on hyvin toisiaan muistuttavaa ja siksi asiakkaat haluavat myös niitä kampauksia, mitä on aina tarjolla.

Julia Antonina Umppu

Mää aion myös alkaa tekemään enemmän malleja omaan portfolioon, sillä saan siinä hyvää harjoitusta. Meillä liikkeessä tulee myös muuttumaan kampaushinnastot, sillä tämän tyylisiä kampauksia ei saa tunnissa valmiiksi ja niihin pitää varata enemmän aikaa. Mää näin jo unta näistä kampauksista ja nypin kokoajan hiuksiani… Kampausliikkeet jäi näköjään päälle, kun jo eilen aloin harjoittelemaan lisää.

Mua kiinnostaa kouluttaminen todella paljon, koska mikä sen hienompaa, kun jakaa omaa ammattitaitoa ja nähdä ihmisten onnistuvan. Mää oon aina ollut todella ylpeä omasta ammatistani. Sitä ei voi koneellistaa ja kaikilla ihmisillä ei vaan ole kädentaitoja. On hienoa elättää itsensä ja perheensä käsityöllä.

Miltä nää kampaukset sun silmään näyttää? Ne on Suomessa jopa hieman ”erikoisia”, mutta taas Idän suunnalla aika tavallisiakin. Mää en ole näissä todellakaan vielä mikään pro, mutta haluan joskus olla. Haluan kouluttautua ja kouluttaa lisää, sillä vain sillä pääsen eteenpäni. Mää painotan aina koulutusta ja sen tärkeyttä työelämässä. Toisella ei kannata koskaan olla kateellinen, vaan miettiä, että mitenkä minäkin voisin kehittyä. Työelämä menee ihan hirveetä vauhtia eteenpäin  ja jos et ole aallonharjalla mukana, niin juna on mennyt jo.

Muutenkin yrittäjyydessä tai ylipäänsä työelämässä ja bisneksessä on ladattava kaikki siihen mikä tuo sulle sitä rahaa ja sen jälkeen keskittyä siihen muuhun. Tää on mun leipätyö ja halun olla siinä ammattitaidollani joka päivä parempi. Vaikka blogi  ja some on mulle myös tuloa, niin keskityn ammattiini eniten. Mun harrastukset, kuten sisustaminen ja matkustelu yms, tulee sitten sellaisina hetkinä, kun niille on aikaa ja molemmat niitä vaan kuluttaa sitä rahaa eikö?

-Umppu

14 kommenttia

 1. Minna kirjoitti:

  Nuo kampaukset on taideteoksia. Wau! Mitä tulee juhlakampauksiin yleensä, niin hämmästelen joka vuosi linnanjuhlia kun on Mekot ja korut mut hiukset roikkuu ihan ku työpäivän jälkeen bussissa.

 2. Tellu kirjoitti:

  Nuo kuvan kampaukset sopii lähinnä nuorille ja näteille, ja heistäkin harvalla on tuollainen pitkä ja paksu pehko (ja varaa maksaa 300 e tuollaisesta) Millaisen näyttävän juhlakampauksen tekisit esim Martalle 53 v, jolla leukaan ulottuvat ohuet harmaat hiukset?

 3. taina kirjoitti:

  Ihan uskomattomia kampauksia, älyttömän kauniita! 🙂 tsemppiä harjoitteluun!
  Jos joskus menen naimisiin niin tuon tyylisen kampauksen haluan ehdottomasti jossa hiukset kunnolla ”näkyvät”! Onneksi asun myös Tampereella niin tulen sitten teille ne laitattamaan. 😀

 4. Anna kirjoitti:

  Vau! Tosi nättejä, mutta noita sivuilla roikkuvia hiuskiehkuroita en ole koskaan ymmärtänyt. 🙂 Tekee mielestäni kampauksesta paljon arkisemman ja ”pilaa” hienon kampauksen.

 5. NK kirjoitti:

  Aivan IHANIA kampauksia! Olen samaa mieltä siitä, että Suomessa usein juhlakampauksetkin ovat turhan ”kesyjä”- ja samoin meikit. Kyllä juhlissa saa ja pitää olla näyttävä! <3

 6. Nimetön kirjoitti:

  Itse en pidä näistä, mutta on mahtavaa että ihmisillä on mahdollisuuksia saada Suomestakin tälläisiä kampauksia, jos niin haluavat.

 7. Saana kirjoitti:

  Mää oisin halunnut 2016 kun menin naimisiin niin tämänkaltaiset hiukset ??? kaikki mun unelmalookit oli venäläisten tekemiä. Eihän ihan sellaisia täällä suomessa kyllä saa, se on niin totta. Toivottavasti tulee Suomeen ja ympäri Suomea ?❤️

 8. pupuna kirjoitti:

  ”– tyylisuunta kampauksissa on hyvin toisiaan muistuttavaa ja siksi asiakkaat haluavat myös niitä kampauksia, mitä on aina tarjolla.”

  Omassa kokemusmaailmassa se on mennyt toisinpäin. Olen useita ja useita kertoja ollut kammattavana juhliin ja usein toivonut jotain tuon tyyppistä. Minulla on paksuhkot suorat hiukset, joten materiaaliongelmaa ei varmasti ole ollut. Ongelma on vain siinä, etteivät kampaajat ole osanneet tehdä. Se on toki ymmärrettävää, kun ei kukaan ole Suomessa ollut kouluttamassa, mutta eihän sitä kukaan minulle sanonut, että kyse on tekniikasta, jota ei Suomessa harrasteta. Kampaaja on sitten vain tehnyt sen minkä osasi, mutta erilaisilla lettivariaatioilla. Lopputuloskin on näin ollen ollut sitten jotain aivan muuta. Löysin näitä idealookeja eräältä australialiselta kampaajalta, jonka käyttäjänimeä en muista.

  Kampauspäätä tuskin koulutuksiin tarvitset, mutta jos näin on, ja Helsingissä, niin ole yhteydessä! 😀

  • primebody kirjoitti:

   Kannattaa aina katsoa tekijän töitä ennen kun varaa aikaa kampaukseen

 9. Aa kirjoitti:

  Aivan todella upeita ja taitavasti tehtyjä kampauksia. Tuollaisen haluaisin itsellenikin häihin, jos menisin joskus naimisiin. Upeaa, että suomalaisillakin on nyt mahdollisuus saada tuollaisia lookkeja. Pitäisi vaan saada pk seudullekin tällaisten oma tekijä! Nämä varmaan maksaisivat vaan monta sataa, kun kerta menee monta tuntia hommaan. Mut kyllä ainakin hääkampauksesta sen hinnan voisi maksaa. Upeaa Umppu, kun olet niin edistyksellinen ja ahkera, tsemppiä ?

 10. Tuija kirjoitti:

  Upeita kerta kaikkiaan!!
  Vielä kun joskus joku kampaaja tekisi itselle kampauksen, joka myös pysyy. Noista lienee turha haaveilla: Hääkampaus lässähti jo kuvausten aikana, gaalajuhlakampaus matkalla juhlapaikalle ja 50vjuhlien kampaus lässähti jo ennen kuin ehti vieraat edes saapua. Hohhoijjaa… Ja nää oli kaikki sentään eri kampaajia.

 11. Jaana kirjoitti:

  Yksi sana: Upeita ?

 12. Annie kirjoitti:

  Mykistävän kauniita kuvia ja kampauksia! Paljon muuta ei tarvi sanoa, tuntojaan kuvatakseen. Tekee niin silmälle hyvää katsoa kauneutta :-).

  Sen verran utelisin, että kuinka pitkä on tukka esim. tuossa blogin ekassa ”poninhäntä”kampauksessa?
  Kiitos näistä kuvista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.