Hae
Prime Life by Umppu

Voiko kehu ajaa pettämiseen?

*Sisältää mainoslinkkejä

Onko olemassa ihmistä, kuka ei pidä kehuista? Voisin veikata että ei. Mää oon kokoajan koittanut opetella enemmän ja enemmän kehumaan ihmisiä, koska tiedän että se vaikuttaa ihmisiin positiivisesti. En nyt tarkoita sellaista teennäistä kehumista, vaan sitä, että jos mietin mielessäni, että näyttääpä toi ihminen kauniilta, niin sanon se ääneen, enkä jätä sitä vain sisälleni. Luin jonkun jutun, missä salikuvia postannut nainen päätyi pettämään miestään häntä kehuneen miehen kanssa…. Syy oli yksinkertaisesti se, että kehuminen tuntui niin hyvältä, eikä kotona niitä herunut.

Meidä kulttuuriin ei ole oikein koskaan kuulunut kehuminen. Musta tuntuu, että me tehdään sitä lapsille muttei aikuisille. Jokainen on varmasti kehunut jotain lapsen kamalaa piirrustusta, muttei aikuisen. Kehuminen ei tarkoita välttämättä sitä, että sun pitäisi tykätä jostain asiasta mitä toisella on. Se voi olla että sopiipa toi väri sulle ihan täydellisesti. Jos Suomalainen sanoo tuon lauseen, niin hän lisää siihen kuitenkin perään että itsehän inhoan punaista väriä, jolloinka siltä kehulta menee jotenkin kokonaan pohja.

Usein myös törmää siihen, että jos sanot jollekkin, että ompa sulla kaunis paita, niin vastaus on ”no tää on vanha rutku, minkä löysin joskus alekorista.. Olis ihana jos me päästäis joskus eroon näistä ei niin kivoista Suomalaisista piirteistä. Niinkuin jutussa tuli hyvin ilmi, niin toisille kehut on niin harvinaista herkkua, että sen kuuleminen voi jopa sekoittaa mielen niin pahasti, että se ajaa pettämiseen. Onhan se tavallaan totta että suurinosa ihmisistä hakee somella tietyllä tapaa jonkinlaista hyväksyntää omalle tekemiselle.

On se sitten jokin elämäntapa, salilla käynti tai mikä tahansa. Pääsääntöisesti ihmiset haluaa kuviin niitä positiivisia kommentteja. He haluavat sitä hyväksyntää. Usein kehu joka koskee vaikka vaatetta ”ompas sulla kaunis paita” kestää paljon lyhemmän aikaa mielessä, kun vaikka se että kehut jonkun positiivista elämänasennetta.

Koska sää oot viimeks kehunut jotain, tai kehunut vaikka sun puolisoa? Kun kaikki tietää kuinka hyvältä se kehuminen tuntuu, niin ei kai sitä voi olettaa että olet tässä asiassa vaan saajan roolissa. Usein kehun saajan kasvoilta näkee salaperäisen ilmeen. Sellaisen miellyttävän hymyn huulilla, mitä ei välttämättä ole koskaan ennen nähnyt. Kannattaa kokeilla, sillä siitäkin tulee hyvä mieli.

Mää oon itse ollut aina sellainen unelmien tavoittelija ja oonkin ottanut ihan tavaksi sen, että kannustan siinä myös muita ihmisiä. Silloin kun ihminen saavuttaa itselleen jotain tärkeää ja merkityksellistä ja saa siihen vielä kannustusta ja tukea, niin sillä on pelkästään vain hyvät vaikutukset. Mää haluankin haastaa teidät jokaisen kehumaan ja tukemaan  puolisoa vaikka vuoden loppuun jokainen päivä. Uskokaa mua että se tuo teille tulessaan vaan hyvää.

Mää olin eilen töissä ja yks meidän asiakas sano mulle, että voi että kun sää oot niin kaunis. Mää hämmennyin ihan täysin, enkä osannut sanoa edes että kiitos. Se tuntui jotenkin niin hyvältä, mutta taas samalla oudolta, koska suurin osa kommenteista mitä saan liittyen mun ulkonäköön (täällä netissä) on aina negatiivista. Vaikka osaan myös antaa ihmisten kommentoinnin olla, niin edelleen mulla on mielessä se yksi kommentti, minkä joskus sain: Naamas on ruma kun mummon perse… Vaikka nyt nauran sille kommentille, niin se on jäänyt vuosiks mun mieleen, eikä varmaan poistu sieltä koskaan. Kuka oikeesti sanoo toiselle ihmiselle noin?

Mun mieli on kuitenkin sen verran vahva, että mua ei ihmisten negailut saa tekemään asioita toisin. Jos taas mietitään luonteeltaan erilaista ihmisitä, niin ne saattaa vaikuttaa ihmiseen syvällekkin. Moni on mulle sanonut, että mitenkä sää jaksat päivästä toiseen tollasta, johonka voin vaan vastata että ei niillä ihmisillä voi kovinkaan hyvin olla asiat itsensä kanssa. Toisen loputon kiusaaminen ja dissaaminen voi  tehdä pitkät ja syvät arvet ihmisiin ja ne luo lisää epävarmuutta.

On se sitten mikä elämäntilanne tahansa, niin sen posin kautta pääsee aina pidemmälle. On kyseessä sitten se väsynyt ja uupunut äiti tai kuka tahansa, niin siinä tilanteessa paremmat tulokset tulee aina sen posin kautta. Mää oon huomannut, kun oon kirjoittanut jo vuosia väsymyksestä, niin ne kommentit jotka on todella arvostelevia ärsyttää mua tosi paljon. Mää joudun aina välillä hillitseen itseni etten kirjoita mitään rumaa takaisin, koska eihän se ole missään tapauksessa sopivaa ”alentua kommentoijan tasolle”…

Toisaalta jos antaa näiden persreikien jatkaa päivästä ja vuodesta toiseen sillä linjalla, niin usein se menee vain pahemmaksi. Mua jotenkin ärsytti, kun joku kehoitti mua lopettamaan blogin, koska näiden asukuvien ottaminen on mun perheen ajasta pois… Voihan sitä luulla, että liihottelen päivät pitkät kameran edessä, mutta totuushan on se, että noin kahdessa kuukaudessa mulla menee tähän aikaa noin 45 min ja saman ajan joku ihminen istuu päivässä paskalla. Ihmiset tulkitsee toisia väärin ja kuvittelee oman tulkinnan olevan se totuus.

Jotenkin se toisen elämään, olemukseen ja ulkonäköön puuttuminen henkilökohtaisella tasolla on ilkeää. Määhän itse sain taas kaikenlaista kommenttia kun kirjoitin taannoin siitä, kuinka mun omaa silmää miellyttää enemmän huolitellut naiset. En kuulemma arvosta luonnonkauneutta vaan kaikkea teennäisyyttä blaa blaa blaa… Ja hommahan ei ollenkaan menyyt niin, mutta jätin asian siihen, koska en jaksanut vääntää.

Tiesittekö muuten että mulla on myös sellaisia seuraajia, jotka odottavat oikein että sanon tai teen jotain sellaista, mistä he pääsevät sanomaan mulle jotain pahaa. Mää nään ihmisten kommenteista myös ne aiemmat kommentit ja usein sellaiset, missä mua hakutaan henkilökohtaisesti oikein rankalla kädellä on samojen ihmisten kirjoittamia, jotka ajattelevat ovelasti vaihtamalla nimimerkkiä joka kerta. Heiltä ei ole tullut koko mun blogi-uran aikana yhden ainutta positiivista kommenttia, vaan kaikki on rehellisesti sanottuna paskaa. Ne on ihmisiä, joita ärsyttää se jos oon hyvällä tuulella tai mulla menee hyvin, mutta nauttii siitä jos mulla on välillä jokin asia huonosti tai on vaikka sattunut jotain…. kuinka kieroa hommaa oikeesti.

No mutta… näin yhteenvetona haluan sanoa, että kehukaa toisianne <3

Takki* House of Brandon*

Kuvat Noora Näppilä

-Umppu

5 kommenttia

 1. Anna kirjoitti:

  Törmäsin tuon jutun otsikkoon ja mietin vain mielessäni, että todellakaan tuo ei voi olla se pelkkä syy. Jos parisuhteessa on kaikki hyvin niin kukaan normaali aikuinen ei käyttäydy noin. Mutta, olen kyllä asiakkaasi kanssa samaa mieltä, olet tosi kaunis!?

 2. Kati kirjoitti:

  Mie oon myös opetellut viime aikoina siihen, että sanon ääneen ne positiiviset asiat mitä tulee jostakin toisesta mieleen. Ja myöskin sen, että otan paremmin niitä itselle osoitettuja kehuja vastaan. Koska se tosiaan on se reaktio itsellänikin, kainostelu ja vähättely. Ja vitsit miten sekin tuntuu oikeasti hyvältä, kun ottaa ne kehutkin vastaan kunnolla! Ollaan täysin oikeutettuja siihen eikä se ainakaan miusta ylpeää tee. Päinvastoin, sitä samaa oloa toivoisi muillekin.

 3. Maiju kirjoitti:

  Henkilökohtainen kokemus on, että kyllä voi. Toki se ei johdu mistään yksittäisestä kehusta, mutta jos parisuhteessa sua kohdellaan huonosti + ei arvosteta + sulla on huono itsetunto ja saatatpa olla vähän hukassakin elämän suhteen, niin tämä voi olla lopputulos.

  Mutta mitä ihmettä nuo kommentit sun ulkonäöstä?! Mä aina mietin sun stooreja katellessa, että oot niin kaunis ja ihanat kasvonpiirteet ja ihana iho ❤️ Toki myös sisäinen kauneus ja aitous tekee susta myös ulkoisesti kauniin!

 4. Mies 42v kirjoitti:

  Mua lähinnä häiritsi tossa uutisessa se, että tämä Ida 42v puhui jostain MIKROpettämisestä, koska oli harrastanut ravintolan vessassa seksiä toisen miehen kanssa. Mikä sitten on varsinaista pettämistä jos jotain kusilaaria vasten paneminen toisen miehen kanssa on jotain ”mikropettämistä”?

  Olen kyllä samaa mieltä siinä, että kehuja ei oikein voi saada tarpeeksi. Siis nimenomaan vilpittömiä kehuja. Meillä kotona kehutanaan aina aiheesta toinen toisiamme ja se tuntuu joka kerta yhtä hyvältä kuulla positiivisia asioita itsestä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.