Hae
Prime Life by Umppu

Pietarin reissu lähenee

*Sisältää mainoslinkkejä

Tässä olis vielä viikko aikaa Pietarin reissuun ja odotan sitä jo ihan malttamattomana. Oon jotenkin ihan super fiiliksissä tulevasta koulutuksesta ja aion todellakin imeä sieltä kaiken mahdolliseen opin mitä vaan pystyn.  Meillä Suomessa Parturi-Kampajan pitää osata tehdä oikeastaan kaikkea. Myöskin tasa-arvo laki vaatii sen että vaikka olisit koulutukseltasi pelkkä Kampaaja (mikä keskittyy naisten hiuksiin) on sinun tehtävä myös Parturipalveluita (mitkä keskittyy miesten hiuksiin).  On osattava leikata, värjätä, permanentata, kammata, viimeistellä, leikata koneella, muotoilla partaa yms. Palveluita ei saa hinnoitella naisten ja miesten mukaan, vaa hiusten pituuden.

Mää itse teen suurimmaks osaksi vain Kampaamopalveluita. Mulla käy  silti myös miehiä asiakkaana, mutta suhteessa vähemmän. Ehkä siitäkin syystä, että harvoin miehet osaa varata sitä seuraavaa aikaa ja mulle on usein monen viikon jonot, eikä niitä aikoja niin vaan löydy. Venäjällä on paljon erilaisia ammatteja liittyen hiuksiin. Myös sellaisia, mitä meillä ei täällä Suomessa ole. Tämä meidän  kouluttaja esimerkiksi ei tee ollenkaan hiusten värjäyksiä ja leikkauksia, vaan pelkkiä kampauksia. Ainakaan Suomessa toistaiseksi sellaisella työllä on vaikea elättää itsensä. Vaikka kuinka kouluttaisit ja kampaisit, niin tässä maassa vaan ei riitä niin paljon populaa suhteessa Venäjään, että on tehtävä ohella myös liiketyötä.

Mää oon harjoitellut koulutusta varten tuskaisen monta tuntia ja mun on vielä pakko harjoitella lisää. Meidän koulutuspäivät alkaa aamulla klo 10.00 ja loppuu illalla 21.00. Koulutuspäiviä kaks päivää putkeen, jotenka kovaa settiä on siis luvassa. Kyseessä on intensiivikoulutus, missä opiskellaan tosissaan. Taukoja on ehkä jos saat oman työn ajoissa valmiiksi. Ei oo todellakaan mennyt kun Stömsöössä tää reissuun valmistautuminen. Viisumin hakeminen oli yhtä säätöä ja huomasin tällä viikolla, että mun viisumi on merkattu väärin.. Se olisi astunut voimaan vasta kun olen perillä ja nyt joudun hakemaan siihen yhden lisäpäivän. Ei muutakun taas sinne samaiseen virastoon ja hakemus menemään. Toivon että saan sen enne matkaa.

Matkustamme Pietariin junalla. Se vaikutti ainakin toistaiseksi suht helpolta systeemiltä. Ensin junalla Tikkurilaan ja siitä sitten junanvaihto jolla mennään suoraan Pietariin. Olin ehkä hieman skeptinen yöpymisen suhteen ja siksi halusin valita suh hyvän hotellin. Otin meille huoneen Radisonista, mikä on suht lähellä koulutuspaikkaa. Vaikkei taso kerro kuitenkaan kaikkea, niin pelkään luteita… Se olis ihan hirveetä, jos niitä sais mukana tuliaisiks… Maa sekä kaupunki on mulle täysin uusia ja haluan myös kokea olevani turvassa. Me lähdetään lauantaina matkaan ja meillä on sunnuntai päivä aikaa hengaila Pietarissa.. Maanantaina ja tiistaina on koulutusta ja keskiviikkona lähdetään kohti Tamperetta.

Mulla on itsellä syksyllä 15 koulutusta ympäri Suomen. Munn on kerrassaan pakko myös itse kouluttautua. Haluan saada uusia ideoita ja näkökulmia työskentelyyn. Mitä olen seurannut tämän meidän tulevan kouluttajan töitä, niin sellaisten luomuksien luominen minulta ei todellakaan ainakaan vielä onnistu. Se vaatii satojen tuntien harjoittelun. Kuitenkin pidän positiivisena sitä asiaa, että olen ollut alalla jo niin kauan ja omaan tekeminseen on kehittynyt tietty nopeus. Mulla olis itsellä tavoite saada onnistumaan Kreikkalainen letti, mitä koulutuksessakin harjoitellaan niin tuntiin. Ensimäistä tein kolme tuntia.

Me ollaan saatu lista tarvikkeista mitä meillä pitää olla mukana koulutuksessa. Vielä muutama juttu puuttuu, mutta muuten mulla on kaikki tarvittavat. Nää viikot arjen alkamisen jälkeen on ollut yhtä härdelliä töissä, enkä oo juuri ehtinyt antaan ajatuksia tälle koulutukselle, kun vasta nyt. Mua on aina kiinnostanut oppia uutta ja uskonkin että yksi hyvä asia mun omalla urallani on aina ollut uteliaisuus. Tykkään kokeilla kaikkea uutta kokoajan ja mun asiakkaatkin on jo tottunut siihen kun sanon niille joka kerta että testaan sulle taas yhtä uutta juttua. Aina on kehitettävää omassa ammattitaidossa ja siksi pitän kouluttautumista jokaisen työssä yhtenä avaintekijänä.

5 kommenttia

  1. Anna kirjoitti:

    Saako udella, kuka se kouluttaja Venäjällä on? 🙂 Mielellään kävisin katsomassa kuvia jos löytyy esim.Instagramista..

  2. Nanna kirjoitti:

    Mä tulin ohi aiheen kysymään että jos käynyt tämmönen ylitaitto hopeashampoolla että kertynyt hiukseen mitä suosittelet tehtäväksi tilanteessa varsinkin kun seuraavaan parturi aikaan on vielä aikaa vai onko peli pelattu?

  3. Kaisa kirjoitti:

    Mä niin haluan tulla sulle kampaukseen joskus! Upeita! Tsemppiä reissuun!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.