Hae
Prime Life by Umppu

Ei ole olemassa rumia naisia on vain laiskoja

Mää oon innostunut todella paljon meikkaamisesta viimeaikoina. Mulla on paljon erilaisia tilejä instagramissa mitä tykkään seurata ja saada niistä inspiraatioo. Mää ilmoittauduin myös itse yhteen meikkikoulutukseen, minne tulee Juli Voron pitämään koulutusta Helsinkiin. Haluan silläkin saralla kehittää omaa ammattitaitoa ja opiskella lisää. Kun me oltiin  toissa  viikonloppuna Puolassa, niin sielä oli Helena Rubinsteinin synnyinkoti. Hänen yksi kuuluisista lauseista oli: Ei ole olemassa rumia naisia on vain laiskoja. Aloin miettimään lauseen merkitystä ja sitä, että mitä ajatuksia se mussa itsessäni herättää.

Mää oon jo pienestä pitäen ollut todella kiinnostunut kauneudenhoidosta ja ehkä juuri siitä syystä olen valinnut tämän alan, joka on alusta asti tuntunut omalta. Jos multa kysytään, niin mun mielestä kaikkien naisten kuuluisi meikata. Kaikki ei kuitenkaan sitä tee, eikä se sinänsä edes kuulu mulle. Mää itse käytän meikkiä oikeastaan melkein aina kun lähden jonnekkin. Mulle meikkaaminen on yhtälailla pukeutumista. Jos en meikkaa, niin olo on vähän sama kun lähtis ilman rintaliivejä kaupungille. Mää ihailen naisellisia naisia, joilla on aina huoliteltu kokonaisuus. Tiedän senkin ettei se ole kaikkien makuun, mutta mun on. Nautin muutenkin estetiikasta ja kaikesta kaunnista, huolitellusta ja viimeistellystä….. muodista ja kauneudesta.

Mää en itse esimerkiksi voisi koskaan lähteä töihin pinkeissä crocseissa, reisitaskushortseissa ja printti T-paidassa missä olis jokin naseva teksti kuten EMÄNTÄ. Mun mielestä ne ei sovi kenellekkään ja ”rumentaa ihmistä”.  Mää haluan myös sillä omalla pukeutumisella ja olemuksella kunnioittaa mun asiakkaita ja laittaudun myös heitä varten. Tykkään meikata ja olla siisti.

Jotenkin naisena sitä ihmettelee, mitenkä joku ei viitsi laittautua tai vaikka osaa meikata ollenkaan.. Varmasti on olemassa niitä luonnollisuutta rakastavia ihmisiä, mutta jos vaikka ajatellaan asiakaspalvelua, niin mun mielestä tietynlainen siisteys ja huoliteltu kokonaisuus pitäisi olla itsestään selvyys. Vaikkei meikkaa niin se ei tarkoita sitä etteikö omasta hygienista voi huolehtia.. pestä hampaat ja käyttää dödöä.. (pois suljen nyt kokonaan tästä esim sairaat)

 

Tärkeintä on aina tietysti itse viihtyä siinä omassa lookissa, mutta silti itse korostan että look pitää olla myös muita kunnioittava. Ihan yhtälailla peräänkuulutan pukeutumista ja varmasti juuri tästä syystä monissa paikoissa on olemassa työvaatteet/pukeutumiskoodit yms, jotta pukeutuminen olisi yhteneväistä. Joskus kuulen ihmisiltä erilaisia selityksiä, että ei oo aamuisin aikaa tai jotain muuta. Jokaisella pitäisi olla aamulla aikaa katsoa peiliin ja miettiä olenko nyt asiallisesti ja muita kunnioittavasti pukeutunut ja kysyä vaikka itseltää, että sovinko asiakaspalveluun?. Mulla ainakin kaikki vaikuttaa myös mun omaan fiilikseen. Mulla on paljon parempi olo kun näytän siistiltä ja olen pukeutunut kauniisti. Tietenkin ulkoinen habitukseni muuttuu aina sen mukaan mitä teen. Kotona en meikkaa oikeastaan koskaan ja liikun aina hupparissa ja collareissa ja se on musta täysin fine.

 

Mitä ajatuksia meikkaaminen tai meikkaamattomuus sinussa herättää?

-Umppu

78 kommenttia

 1. Ulla kirjoitti:

  Jos multa kysytään, niin mun mielestä kaikkien naisten kuuluisi meikata. Kaikki ei kuitenkaan sitä tee, eikä se sinänsä edes kuulu mulle

  …Joten miksi valitat asiasta tai edes kiinnität siihen huomiota? Itse pidän AINA huolta siitä, että olen töissä ja ”ihmisten ilmoilla” huoliteltu, mutta en ole koskaan, ikinä aliarvioinut muita naisia tai miehiä siitä, että eivät ole yhtä huoliteltuja, kuin minä. Se on heidän tyyli ilmaista itseään ja persoonaansa ja välillä se on jopa ihailtavaa. Että joku uskaltaa tulla töihin ilman meikkiä, tukka jotenkin rumasti ponnarilla…mutta kun se ihminen siellä sisällä on niin valloittava niin mitä väliä on näillä ulkoisilla, pinnallisilla tekijöillä?

  Arvostan sua, Umppu ihan hirveästi nykyään äitinä ja ihmisenä, sulla on kauniita ajatuksia. Välillä vaan pelkään, että työsi vie sua liikaa tohon kauneuskirurgiahömpötykseen, johon olet itsekin lähtenyt. Se tie on loputon. Ja mun tuttavista just ne, jotka eniten käyttää kirurgiaa ja hoitoja, haukkuu eniten niitä onnellisia ihmisiä, jotka nyt vaan haluaa tulla niissä crocseissa ja ilman meikkiä (niin kuin muuten miehetkin!!) töihin. Pilkkaa suorastaan 🙁

  Tiedän, että mielipiteeni on epäsuosittu. Kaikkien naisten pitäisi vaan meikata, laittaa irtoripset- ja hiukset, mielellään myös silikonit ja huulitäytteet. Mutta kun en vaan ymmärrä miksei SuomiEloveenaLuomu enää kelpaa???

  Miksi miehet saa kulkea tuolla luonnollisena lökäreissään, mutta meiltä naisilta odotetaan jotenkin median ja muun kautta jotain muuta, mitä me ei oikeasti olla? Ja tämä ei nyt ollut Umppu hyökkäys sinua kohtaan 🙂

  Oot edelleen mun idoli monessa asiassa, mutta tätä pinnallisuutta, joka yleensä median kautta ikävä kyllä kohdistuu vain naisiin, en allekirjoita 🙂

 2. Ulla kirjoitti:

  Ja pitää vielä se sanoa, että ymmärsin kyllä ajatuksesi siitä, ettei haista hielle tms..asiakaspalvelussa huoliteltu ulkonäkö pitäisi olla kaikille selvää 🙂

 3. Nimetön kirjoitti:

  Ite oon lopettanu meikkaamisen lähes kokonaan. Sellainen työ missä ei tarvi olla huoliteltu. Vapaa aikana nautin olla ilman meikkiä pieruverkkareissa. Luonnollisuus on mun mielestä kauniimpaa kuin täytetyt huulet ja ripsien pidennykset. Käytän myös reikäisiä vaatteita joskus ❤

 4. Eve kirjoitti:

  Mä meikkaan kyllä aina, myös viikonloppuna vaikka en lähtis mihinkään. Se on osa rutiinia, tuntuu tosi väsähtäneeltä ja kulahtaneelta jos en laita meikkiä. Mustakin se on kaunista kun korostetaan omia piirteitä ja ollaan huolitellun näköisiä. Mun mielestä vaikka haluaisit olla ”luonnollinen”, niin esim. tosi pienellä ehostamisella se ei katoa mihinkään, mutta freesaa ilmettä eikä se vie montaa minuuttia, joten senkään piikkiin ei voi laittaa.

 5. Nimetön kirjoitti:

  Tarkoittaako huoliteltu automaattisesti meikattua? Minusta ei! Surullista miten meidän tytöille annetaan tälläinen pinnallinen kuva naiseudesta ja siitä millainen nainen kelpaa ja miten sinäkin tytön äitinä olet sitä edistämässä.

  Huoliteltu ja tyylikäs voi olla ilman meikaamista. Itse meikkaan välillä mutta ei ole mikään ongelma olla ilman meikkiä. Enemmän suttuiselta se meikattu ihminen (joka ei osaa meikata tai jolla on liikaa meikkiä) näyttää. Ja puhumattakaan epäluonnollisen näköiset ripsenpidennykset.

 6. Sanna kirjoitti:

  Tähän sopii aika hyvin sanonta kauneus on katsojan silmissä.

  Jotenkin tulee sun tekstistä käsitys, niinku monesti, et asiat viedään äärilaidasta toiseen. Joko olet haiseva risavaatteinen hirviö tai viimeisenpäälle huoliteltu. En tiedä onko sulla tarkoituksella tapana aina kärjistää, vai onko sun ajatukset vaan usein niin mustavalkoisia. (sellainen kuva tulee)

  Mun mielestä ripsienpidennykset ja mikrobripset ei ole kauniita. Mun mielestä supertälläytynyt asiakaspalvelija ei viesti mulle että hän erityisesti on kunnioituksesta asiakasta kohtaan laittautunut. Mulle tulee tunne, että hän on laittautunut ihan vaan omahyväisistä syistä.

  Ehkä kun en ns. siviilissä tunne juurikaan ihmisiä jotka nyt aivan superpaljon tälläytyisi, niin mulla on vaan tää ajatus tästä.

  • primebody kirjoitti:

   puhuinko että tarvii olla super tälläytynyt? tässä kai joku muu kärjistää kun minä 🙂 🙂

 7. Tiina kirjoitti:

  Pointtisi on varmaan ihan jees mutta hitusen kärjistetty… Eikö riitä että on asiallisesti puettu, normi tuoksuinen(ei hiki/kakka ym…)?? Miksi pitää meikata jos ei halua/koe sitä omakseen??
  Arvostan itse enemmän aitoutta kun räpsyripsiä/hiusten pidennystä/rakenne kynsiä yms… siihen pystyy kuka vaan, mutta miksi kaikkien pitäisi??

  • primebody kirjoitti:

   Ei tässä siitä puhuttu että tarvii olla…. vaan että on huoliteltu ja siisti. Osa naisista on todella kauniita ihan naturel…. Ehkä esimerkkinä voi vaikka antaa jonkun vaikka hotellin vastaanotossa olevan henkilön kenellä on rasvaiset hiukset, rasvainen iho, likaiset hampaat, paskaa kynsien alla jne…. Se ihminen on ensimäinen kuka sua tulee vastaan… se ihminen lue mielikuvan koko paikasta…. eikä todellakaan positiivista… voi olla että toiset ihmiset ei välitä mutta mua se häiritsee.. vaikka se sisäinen kauneus olisi tässäkin tapauksessa kaunis

 8. Naturalbeauty kirjoitti:

  Meikkaamattomuus ei tarkoita yhtä kuin olla epäsiisti. Mä ihailen ihan mielettömästi niitä itsevarmoja naisia, jotka uskaltavat olla kauniita sellaisina kuin ovat – ilman pakkelia. Olen huomannut, että esim. vaatteiden ilmaisuvoima kasvaa, kun nainen yhdistää mielenkiintoiset vaatteet omiin, luonnollisiin piirteisiinsä. Vahva meikki ja tekoripset kun saavat naiset näyttämään toistensa kopioita. Itse olen viime aikoina vähentänyt meikkaamista ja se on tuntunut ihanan vapauttavalta ja voimaannuttavalta kun on oppinut arvostamaan itseään ilman mitään feikkiä.

  Miksi naisen pitäisi käyttää enemmän aikaa ulkonäköönsä kuin miehen? Miksi naiselta odotetaan tälläytymistä? Miksei nainen kelpaa omilla meikkaamattomilla kasvoillaan? Mä oon vähän jopa järkyttynyt siitä, että vielä 2019 NAINEN on tota mieltä. Helena Rubinsteinin sanomiset ovat ajalta, jolloin naisen tehtävä oli olla hiljaa ja näyttää nätiltä.

  • primebody kirjoitti:

   No heitän vastapainoksi että eikö meikkaava nainen voi olla itsevarma? Tai että minkä takia omilla vaatteilla pitäisi aina ilmaista jotain? Jostkut voi olla vaikka mustaan pukeutuneena mielenkiintoisia persoonia…. ei se taas tarvi vaikka jotain ampiaispukua vai tarviiko? Mitä jos joku haluaa olla massaa? Mitä jos ihmiset haluaa seurata muotia ja olla toistensa kopioita? Saat olla järkyttynyt että minä NAINEN 2019 luvulla olen edelleen sitä mieltä että jokainen saa myös korostaa naisellisuuttaa jos haluaa… Mun mielestä miesten ja neisten ei tarvi todellakaan näyttää samalta tai pukeutua samalla tavalla ja olla ”henkilöitä” jos he eivät sitä halua……

 9. Ansku kirjoitti:

  Ajattelin yhtä naiivisti ja pinnallisesti vuosia sitten.Itse kyllä tykkään laittautua,kuitenkin pian 10vuotta hoitoalalla olleena elämänarvot on vuosien saatossa menneet ihan uusiksi ja nykyään ajattelen,että ei sillä ole mitään merkitystä miltä toinen näyttää. Sillä on merkitystä,mitä siellä pääkopassa liikkuu ja miten kohtelee muita. <3 Se ei vaikuta mun elämään, liikkuuko joku crocseissa tai reisitaskuhousuissa,tai meikkaako vai ei. Sisin ratkaisee. 🙂

 10. Henna kirjoitti:

  Jokaisella saa toki olla oma mielipiteensä siitä, mikä on kaunista ja toisia kunnioittavaa. Sen verran haluan kuitenkin omaksi puolustuksekseni sanoa, että kasvojeni on todella herkkä ja ärsyyntyy lähes aina siitä, jos siihen laittaa mitään apteekkirasvaa kummempaa. Siksi en käytä arjessani juuri muuta meikkiä kuin kulmaväriä. Työskentelen asianajana ja tiedän, että se on ala, jossa on yhä aika voimakas pukukoodi, enkä sitä ainakaan itse pane pahakseni. Mutta en vain silti pysty joka päivä meikkaamaan vain siksi, että joku muu ajattelee, että minun kuuluisi meikata. Toki joihinkin tilanteisiin on vain ”pakko” meikata ja sitten kestän sen seuraukset. Mutta olisihan se hienoa, jos ihmiset eivät tuomisi minua sen perusteella, etten meikkaa tai että olen muuten vaan ruma.

  Aivan puhtaasta mielenkiinnosta haluaisin tietää, että miksi ajattelet (tai muut jotka näin ajattelevat), että olisi epäkunnioittavaa toisia kohtaan kulkea ilman meikkiä tai ei niin siisteissä vaatteissa? Perushygienian puutteen toki ymmärrän, jos henkilö esimerkiksi haisee pahalle niin se voi häiritä, mutta miksi jonkun ulkonäkö häiritsee niin paljon?

  • primebody kirjoitti:

   Ei tässä ollut siitä kyse…. Enkä nyt puhunut tässä postauksessa mielestäni siitä että jonkun pitäisi meikata jos on allerginen ja olla naama ihottumassa sen jälkeen. Lähinnä yleis siisteydestä, ammatillisista etiketeistä yms…. On eri asia olla asianajaja tai kauneudenhoitoalan ammattilainen, kuten aiemminkin vastasin kun puhuttiin rautakaupanmyyjästä….

 11. Bea kirjoitti:

  Olen monen edellisen kommentoijan kanssa samaa mieltä.
  Arvostan luonnollista kauneutta ja esim. ripsenpidennykset ovat todella harvoin kauniit. Asiakaspalvelijan meikkaaminen ei ole mikään hyvän palvelun mittari.
  Nuorten keskuudessa alkaa yhä enemmän olla suosiossa luonnollisuus ja minusta se on hyvä suuntaus.
  Rumia naisia ei ole olemassa, mutta sillä ei ole mitään tekemistä meikkaamisen kanssa!

  • primebody kirjoitti:

   Tä ruma nainen oli läppä ja se oli meikki legendan heitto… Ei suinkaan mun keksimä 🙂

 12. Pulju kirjoitti:

  Olipa hämmentävä postaus. Käytän hyvin kevyttä meikkiä, esimerkiksi silmiä en ole koskaan voinut meikata allergian takia (vuotavat punaiset silmät eivät ole niin nätti näky). Eipä ole yksikään työnantaja tai seurustelukumppani piitannut asiasta tuon taivaallista. Makuja on monia, minusta nykyajan keinotekoinen ehostautuminen (contourit, tehosteripset, täyteaineet jne) on outoa. Usein asiakaspalvelussa olevilla naisilla on aivan liikaa pakkelia naamassa ja vaikutelma työasun, vaikkapa rautakaupan myyjän asun kanssa, on vähän huvittava. En kuitenkaan paheksu muiden meikkejä, täyteaineita tai esteettistä kirurgiaa ja olisi kiva kun ei meikittömiäkään paheksuttaisi. Omasta mielestäni meikitön nainen on jopa rohkea.

  • primebody kirjoitti:

   On eri asia olla kauneus-alalla kun esim se rautakaupan myyjä 🙂

 13. Kati kirjoitti:

  ”Joskus kuulen ihmisiltä erilaisia selityksiä, että ei oo aamuisin aikaa tai jotain muuta. Jokaisella pitäisi olla aamulla aikaa katsoa peiliin ja miettiä olenko nyt asiallisesti ja muita kunnioittavasti pukeutunut….”

  –> voipi olla vähän samasta ajanköytöstä myös kyse, kun monesti olet kirjoitellut että ruuhkavuosia elävänä ei aktiivinen urheilu päivittäin ole sinulle ajankohtaista..listalla numero yksi…hygienia toki kunniaan, mutta meikkaamiset ja viimesen päälle laittamiset eivät ole omalla prioriteettilistallani ensimmäisenä juuri nyt, aamut kun saa laitettua paljon muuhunkin suurperheen kanssa ?

  • primebody kirjoitti:

   No pakko sanoo tähän väliin että alan ammattilaisena mulla menee siihen hommaan 5min ei sen kauempaa 🙂 En mää aamuisin tunti tolkulla iteeni tussuta .)

 14. Johanna kirjoitti:

  Mä juuri mietin kuinka paljon nautin kun sain kesäntyöt(asiakaspalvelussa) päätökseen eikä tarvii enää meikata ja tukkakin saa olla se sotkuinen mammanuttura. Sen verran itsekkin aattelen, että halusin työssäni olla meikattuna, mutta lasten kanssa puistossa yms liikkuessa ei tarvii pakkelia. Huomaan myös heti ihossa/hiuksissa kuinka paremmin ne voi ilman turhaa laittamista?Tykkään kyllä meikata/laittautua jos vaikka lähden ulos syömään, mutta perusarjessa pidän niitä ihan turhina aikasyöppöinä. Jos joku tykkää siitä Emäntä paidastaan niin antaa mennä, tylsä olisi katukuva kun kaikilla olisi viimeisen päälle ”tyyli” täydellinen.

 15. Viidalumia kirjoitti:

  Näin meikkaajan näkökulmasta asia on kinkkinen. Työskentelin kymmenen vuotta sitten maailman suurimman meikkibrändin konsulenttina ja maski naamassa oli sen mukainen! Toki silloin luonnollisuus ei ollut se juttu ja aikaansa vahva meikki sopi hyvin. Nyt kun olen myyntityössä muodin parissa, nautin siitä kun joskus saatan olla ajan hengen mukaisesti hyvin naturelli. Toisaalta jos aamulla huvittaa niin voin luoda vaikka kuinka säväyttävän tai persoonallisen meikin. Ammattini puolesta kiinnitän jonkin verran huomiota muiden ihmisten meikkiin, mutta vähemmän kuin luulisi. Yleensä ihailen suomalaisten naisten kauneutta ja raikkautta. Päivän paras hetki on kun saan pestä meikit pois, oli sitä paljon tai vähän!

 16. Lissu kirjoitti:

  Tuntuu että täällä kommenttikentässä on vaan niitä, jotka on yksinkertaisesti vain kateellisia siitä, että joku jaksaa, OSAA ja tykkää panostaa itseensä esim. meikkiin ja vaatetukseen. 😀 ja tääkin postaus on ihan kirjoittajan oma mielipide, johon ei tarvii kertoa miksei ite voi/jaksa meikata tai pukeutua siististi.

 17. Instaseuraaja kirjoitti:

  Ymmärrän sun pointin, meikkaaminen tai huoliteltu ei tarkoita sitä kymmentä kiloa pakkelia naamaan ja kunnon räikiät luomet, huulipunat, tekoripset jne, se voi olla vaikka vain ripsiväri, se jo itsessään tekee paljon ulkonäölle, tottakai jos on asiakaspalvelutyössä niin itse arvostan niitä jotka on huoliteltuja eikä näytä siltä että vasta ovat sängystä nousseet, toki ei kaikki voi edes käyttää meikkejä kun uskonto voi kieltää taikka sitten allergiat ja jokaisella on ne omat mielipiteet, itse olen kotiäitinä ja tykkään välillä käydä ripset värjäämässä ja taivuttamassa ihan ammattilaisella, siinä piristyy paljon ja ulkonäköönkin vaikuttaa, eikä tarvi ripsareita laitella 🙂 Jatka vaa Umppu samaan malliin, aina löytyy joku joka valittaa ja käsittää asioita väärin ja on niitä myös jotka haluaa draamaa saada kommenteilla aikaseksi

 18. Harmaa kirjoitti:

  Minusta on aina tosi ikävää yhdistää huoliteltu ja meikkaaminen toisiinsa, koska se, ettei käytä meikkiä ei tarkoita ettei välittäisi ulkonäöstään tai hygieniastaan. Jotenkin mustavalkoista ajatella niin. Itse en hirveästi käytä meikkiä, vaikka silloin tällöin tykkäänkin ulos lähtiessä laittaa luomiväriä ja rajausta, enkä arjessakaan aina ole ihan naturelli. Olen siitä onnellisessa asemassa, että minulla on luonnostaan ”hyvät” kulmakarvat ja ripset ja ihokin on suurimman osan ajasta ihan ok kunnossa. Silloin kuin arjessa meikkaan niin yleensä se on vain näpyt piiloon, hieman ripsaria ja kulmakarvojen ”täyttöä”. Mutta en meikittömäkään tunne itseäni huolittelemattomaksi ja harva edes huomaa milloin minulla on meikkiä ja milloin ei. Oikeastaan vastikään varoin koko päivän, etten vetelisi ripsareitani vahingossa naamalle ja kotiin päästyä huomasin, etten ollut edes ripsaria aamulla laittanut, vaikka muuten olinkin vähän meikannut. En siis esim töissä vessassa huomannut, ettei ripsaria ollut.

  Olen myös kasvanut alueella, jossa on paljon ihmisiä jotka eivät uskonnollisen vakaumuksen vuoksi käytä meikkiä, eikä minulla tulisi ikipäivänä mieleen sanoa että he ovat huolittelemattomia tai epäsiistejä sen takia. Sanoisin, että pukeutuvat siistimmin ja näyttävät siistimmiltä kuin monet jotka meikkaavat paljon. Minusta puhdas ja kevyt luukki on paljon siistimmän näköinen kuin suttuinen meikkaus esimerkiksi. Tietenkin ihastelen myös niitä joilla on aivan upeat meikkaustaidot ja kuinka he jaksavat nähdä vaivaa meikkiensä laittoon ja uusien tyylien opetteluun.

  Olen itse varsinkin nuorena ollut vähän epävarma omasta ulkonäöstäni ja oikeastaan monesti vahvempi meikki saa oloni tavallista epävarmemmaksi. Mutta koska en nuorena meikannut ollenkaan vaan aloitin vasta täysi-ikäisenä niin olen aina ollut sinut meikittömän itseni kanssa ja olenkin todennut, että jos en tällaisena jollekin kelpaa se ihminen ei ole meikäläisen arvoinen tai ainakaan arvot ei ole samat. Niin ja onhan se ihana tunne, kun toisinaan aamuisin katsoo itseään peilistä ja toteaa, että näytänpä tänään niin kivalta ilman meikkiä. Voi vaan lähteä ovesta ulos ja säästää sen 10minuuttia aamustaan johonkin muuhun kuten aamupalaan tai siihen, että voi rauhassa kävellä töihin. Ei tarvi päivän aikana pohtia sitä valuuko meikit naamalle ja iho tuntuu varsinkin näin lämpimälllä ilmalla hengittävän mukavasti kun ei ole kuumottavaa kerrosta päällä. Ja illalla saa kasvot nopeasti puhtaaksi.

  Ja vaikka olisi kauneudenhoitoalalla niin ei se ammattitaito mihinkään katoa, vaikkei henkilö itse niin omasta ulkonäöstään välittäisi. Kävin vastikään kaverin vinkkaamalla kampaajalla, jolla ei pahemmin ollut omat hiukset tai meikit laitettuna ja vaatteetkin taisi olla perus farkut ja t-paita kamaa. Ei siinä että olisin itse tilanteessa tähän kiinnittänyt huomiota. Lopputuloksesta olen saanut hirmuisesti kehuja ja olen itsekin sitä mieltä, että lopputulos on aivan nappi. Itselleni tärkeintä on se lopputulos, monesti olen itse saanut estetiikaltaan paremmista paikoista lähteä tyytymättömän ja köyhempänä kuin vaatimattomammista paikoista.

 19. Henrietta kirjoitti:

  Itse kyllä kans tykkään meikata ja laittautua, mutta mussa on myös se puoli, jota ei haittaa vaikkei ole laittautunut. Tarkotan tällä enimmäkseen meikkausta. Kun työ on sellasta, et aamuvuoro alkaa kuudelta, niin en oo kyllä enää pariin vuoteen meikannu töihin. Osasyy on kyllä sekin että ihon laatu on erittäin rasvainen, ja pari tuntia meikkaamisesta varsinki kesällä meikki näyttää aika kauheelta. Kuitenkin pidän omana juttuna sitä, että kulmat on kunnossa ja ripset aina taivutettuina, jotka tuo ryhtiä ilmeeseen. Hiukset on aina laitettu, johtuen jo siitäkin, että suht lyhyt luonnonkihara tukka ei oo musta nätin näkönen laittamattomana. Ite en ota stressiä omasta ulkonäöstä tai ajattele muiden ulkonäköä, mutta näin olen tyytyväinen omaan yleisilmeeseeni.

 20. Jasmiina kirjoitti:

  Itse työskentelen lähihoitajana vanhusten palvelutalossa. 3-Vuorotyö, töissä kiire, juostaan,hyvä kun ehdit vessaan itse. Käytät saunassa kaikki työvaatteet päällä mummoja. Peset ja puunaat. Syötät, juotat. En TODELLA meikkaa töihin. Muutaman kerran sen tehnyt ja kiireessä tulee niin paljon hikoiltua että voi verrata salitreenin. Hiukset harhaan töihin,suihkussa käyn, hygienia kunnossa. Teen työtä sydämellä. En ulkonäöllä. Vapaalla tykkään laittautua kun esim juhlimaan lähden ym. Mutta töihin kuljen jumppatrikoissa, työvaatteet ylle ja menoksi. Töissä myös haisee aina kakka,joten jos dödö unohtuiski niin nou hätä!!! Nää on niin ammateista kiinni 😉

  • primebody kirjoitti:

   Todellakin on ammatista kiinni. Mulla on muutama tuttu samalla alalla ja tiedän että se työ on todella fyysistä. Mun mielestä kuitenkin kyseessä on hoitotyö eikä esim asiakaspalvelu eikö?. Sun työ onkin juuri sellaista mitä kuuluu tehdä sillä sydämmellä <3

 21. Ansku kirjoitti:

  Nyt olen vähän pettynyt. Siitä ei ole Umppu kauaa kun kirjoitit miltä tuntuu olla kohteena, miten pahalta ikävät sanat ja kiusaaminen tuntuu. Nyt teet itse niin ja otat kohteeksesi kaikki jotka eivät miellytä sinun silmääsi. Crocsit ja muut sinun mielestäsi mauttomat asiat eivät kerro mitään esimerkiksi kyseisen henkilön hygieniasta.
  Et voi vaatia muita puhumaan sinusta hyvällä ja kauniisti jos et itse pysty kohtelemaan muita samanlailla.

  • primebody kirjoitti:

   Mulla on kans crocsit :), mutta en käytä niitä vaikka töissä tai juhlissa, koska mun mielestä ne ei kuulu sinne. Ottiko tämän postauksen ihmiset ehkä jotenkin turhan henkilökohtaisesti? Mun mielestä siinä ei ole mitään pahaa, jos sanoo pitävänsä huolitelluista naisista vai onko? Moni on kommentoinut että taas pitää luonollisista ja samalla haukkuu lähes ketkä meikkaa… Miksi en voi sanoa että mun mielestä ympärillä olijoita kuuluisi kunnioittaa ja miettiä minkä näköisenä edustaa esim työpaikkaansa?

 22. Ulla kirjoitti:

  Hah! Taisit tökätä muurahaispesään?
  En olekaan niin yksin muiden naisten kanssa näiden mielipiteitteni kanssa.

  Siis totta kai moni nainen haluaa kaunistautua, olla haluttava jne. En sitä kiellä. Mutta, olen sitä mieltä että enemmän voitaisiin palata siihen luonnollisuuteen. Eli ollaan juuri sitä, miksi on luotu, ja hyväksytään itsemme ja toisemme raskausarpinemme ja selluliitteinemme ja pienine/roikkurintoineen (tai kaikkea siltä väliltä). Läskikin saa näkyä jos sitä on, tätähän sinä olet jo pitkään julistanut. Etkö? Kannustat naisia hyväksymään itsensä juuri sellaisina kuin he ovat ja median paineita ei kannata huomioida?

  Näihin edellisiin mielipiteisiisi peilaten häiritsee nyt tosi paljon se, että läski, selluliitti jne on sulle ok…mutta naisen meikittömyys, luonnollisuus ja halu pukeutua esim ”emäntä”-paitaan on kuitenkin ”ruman näköistä”.

  Ja itse en pidä asiakaspalvelijasta, joka on täytteitä ja meikkiä naama täynnä. En edes kosmetologilla. Asiakaspalvelijan valttikortti on ensisijaisesti hymy ja iloinen luonne. Se vetoaa. Ulkonäöllä ei ole niinkään väliä.

  Kerran sain maailman parasta palvelua kangaskaupassa naiselta, jolla ei ollut lainkaan meikkiä ja vaatteet oli aika ankeat työvaatteet. Mutta se nainen oli niin ystävällinen ja sydämellinen.. Että eipä sillä meikittömyydellä ollut mitään väliä!! He saivat minusta vakiasiakkaan.

  Nyt v.2019 pitäisi loppua jo tämä naisten ulkonäön pinnallisuuden korostaminen. Ärsyttää se, että meiltä naisilta vaaditaan ties mitä, että voidaan olla tiskin takana, mutta mies voi edelleen mennä sinne aina vaan naturellina…murh!

  • primebody kirjoitti:

   Tästä nyt jaksetaan vääntää… Mää edelleen korostan että itse pidän naisellisista naisista. Ne miellyttää enemmän mun silmää. Mulle ei ole mitään väliä, jos ihminen ei meikkaa. Itse arvostan asiakaspalvelussa huoliteltua olemusta. En missään vaiheessa puhunut että se tarkoittaa täyteaineita tai mitään sotamaalausta? Miten saadaankin vääristeltyä toisen sanomisia… Mun mielestä huoliteltu tarkoittaa myös siisteyttä. On myös paljon huoliteltuja jotka ei käytä sitä meikkiä, mutta on taas myös niitä, jotka ovat epäsiistejä, likaisia yms. Siinäkin on eroja. Ulkonäön korostaminen ei kaikille merkkaa pinnallisuutta vaan naisellisuutta. Mun mielestä nimenomaan naisilta ei vaadita tänä päivänä mitään ja kaikki nimenomaan saa ollajust sitä haluaa. Mää myös tykkään miehillä huolitellusta ulkonäöstä ja ihan yhtälailla mun mielestä mies asiakaspalvelussa kuuluu olla siisti…

 23. Katja kirjoitti:

  Mä ymmärrän sun pointin ? toisin kun eräät ?
  Rakastan meikkaamista, se on yksi tärkeistä rutiineista yhtä kuin pukeutuminen. Meikkini on aina osa asukokonaisuutta.
  Pidän myös huolitelluista ihmisistä, eikä se tarkoita et kaikkien pitäisi meikata ym.
  Mutta se että osaa korostaa tavalla tai toisella parhaita puoliaan, oli se sit meikki tai pukeutuminen tai mikä tahansa sisäisesti ja ulkoisesti tekee muhun vaikutuksen!

 24. Asiakaspalvelija kirjoitti:

  Huh, itse olen asiakaspalvelussa töissä ja yleensä vain laitan hiukset nätisti, harjaan kulmat ja ehkä pieni sipaisu ripsiväriä, joskus huulipuna. Harvoin ihan ”meikkaan meikkaan” töihin. Työvaatteet on samat kaikilla eli niitä ei tarvitse miettiä aamuisin.
  Meillä on töissä paljon eri ikäisiä asiakaspalvelijoita ja tiedän että osa heistä vain harjaa hiuksensa aamuisin ja näyttävät siltikin huolitelluilta vaikka ei olekaan meikkiä.. Koska itse todellakin olen sitä mieltä, että sillä asiakaspalvelussa työskentelevän ihmisen ulkonäöllä ei ole mitään väliä, vaan sillä miten hän kohtaa ja palvelee ne asiakkaat. Koska asiakaspalvelutyö on nimenomaan sitä asiakkaan kohtaamista, oli sitten meikkiä tai ei.
  Vähän ehkä sama asia jos sanoisin, että en palvele ihmisiä joilla ei ole huoliteltu ulkonäkö. Ja uskopois Umppu, oon tehnyt tätä hommaa niin kauan, että uskallan sanoa, että ne kaikista laitetuimmat, meikatuimmat ja huolitelluimmat, oli ne sit miehiä tai naisia, on yleensä kaikista töykeimpiä meitä asiakaspalvelijoita kohtaan. ??‍♀️

  • primebody kirjoitti:

   Joo se sana huoliteltu ei tarkoittaakaan mitään drag meikkiä pinkeillä irtokynsillä…

 25. Sinikka kirjoitti:

  Otteita sun tekstistä, joissa aika vahvasti loistaa ajatus siitä pitääkö naisen meikata vai ei. Kaikki lukijat sen ymmärtää juuri niin kuin taisit tarkoittaa ?

  ”Jos multa kysytään, niin mun mielestä kaikkien naisten kuuluisi meikata.”

  ”Mää en itse esimerkiksi voisi koskaan lähteä töihin pinkeissä crocseissa, reisitaskushortseissa ja printti T-paidassa missä olis jokin naseva teksti kuten EMÄNTÄ. Mun mielestä ne ei sovi kenellekkään ja ”rumentaa ihmistä”.”

  ”Jotenkin naisena sitä ihmettelee, mitenkä joku ei viitsi laittautua tai vaikka osaa meikata ollenkaan..”

  Nämä aatteet yhdistettynä huoliteltuun lookiin – puheeseen, niin ei tässä ole mitään sanan vääntämistä kun ymmärtää että sun mielestä vain meikattu = huoliteltu.

  Jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseen, mutta älä sitten yritä muuttaa omia sanomisia tai tarkoittamaasi vaan pysy sanomasi takana. Vaikka se tosiaan onkin melko ristiriitainen aiempien postauksiesi kanssa – mitä tulee naisen vapauteen näyttää siltä miltä näyttää (joku tuolla aiemmin totesi tämänkin) ?

  Toisekseen, en eläessäni oo, ainakaan muistaakseni koskaan törmännyt työssä olevaan ihmiseen joka olisi epähygieninen. Ihan oikeasti? Meikittömiä kyllä mutta en epäsiistejä.

 26. Ansku kirjoitti:

  ”Mää en itse esimerkiksi voisi koskaan lähteä töihin pinkeissä crocseissa, reisitaskushortseissa ja printti T-paidassa missä olis jokin naseva teksti kuten EMÄNTÄ. Mun mielestä ne ei sovi kenellekkään ja ”rumentaa ihmistä”.”

  Tämä on se lause joka on minusta huolimattomasti kirjoitettu. Tämä tyyli voi olla jollekin se huoliteltu. Hygienia ja siisteys etenkin asiakaspalvelussa nyt pitäisi olla itsestäänselvyys, siinä olen samaa mieltä. Mutta tyylillä ei ole sen kanssa mitään tekemistä.

  En minäkään menisi ikinä töihin mainitsemassasi asussa, mutta ei minulla myöskään ole oikeutta kutsua ketään rumaksi. Sanat satuttaa, sinun pitäisi se tietää.

 27. Heidick kirjoitti:

  Mä ymmärrän pointin 🙂 Sitäpaitsi, huolitellulta näyttäminen on itsellekin mukavan tuntuista – oli sit meikkiä tai ei.
  Kuitenkaan mä en jaksa miettiä toisten mielipiteitä omasta ulkonäöstäni tai myöskään ns. ihmettele, jos joku kulkee töissä crocseissa. Syitä kun on niin monia. Joku saattanut nukkua pommiin, lapsi herännyt sata kertaa yössä ja aamulla roikkuu lahkeessa, läheinen kuollut, ero suhteesta, rahapula, jne. Syitä on just tasan niin monta, kuin on ihmisiä.
  Mä olen kerran lähtenyt baariin tanssimaan farkuissa ja villapaidassa, tukka märkänä, naamassa vain kosteusvoide. Toinen vaihtoehto olisi ollut menemättä, koska en ollut huoliteltu, meikattu, jne. Yksi mun elämäni parhaimmista illoista ja olisin missannut sen, jos olisin ajatellut ulkonäköäni 😀
  Kolme viikkoa sitten painelin terassille trikoissa, t-paidassa, crocseissa, tukka sotkuponnarilla ja ilman meikkiä. Sain katseita, mutta olisiko pitänyt jättää menemättä? Ei! Taas kerran yksi mun parhaista päivistä. Kuka tahansa ei pysty ajamaan omalla vesijetillään laituriin kiinni ja lähteä terassille yhdelle ja syömään hyvin 😀 Sen jälkeen lähdettiin miehen kanssa merelle leikkimään jeteillä ja tulin puolilta öin litimärkänä kotiin. Seuraavana päivänä sama juttu.
  Joskus pelkästään se hymy huulessa on paras asuste ja meikki 🙂 <3

 28. Kaisa kirjoitti:

  Mä niin ymmärsin sun pointin! Itse olen hoitoalalla ja meikkaan aina töihin mennessä ja jos esim unohdan korvikset niin on ihan alaston olo!
  Itsellä on huoliteltu olo kun on meikattu ja tottakai työmeikki ei ole sama kun vaikka juhlameikki!
  Varmasti potilaistakin kiva kun henkilökunta viitsii panostaa vähän ulkonäköön työvaatteet kun on kaikilla samat!!

 29. Anile kirjoitti:

  Meikkaamattomuus ei ole laiskuutta , ei myöskään rumuutta. Rumaa on arvostella muita ulkonäön perusteella, jos ei sovi tiettyyn kategoriaan/tai ole samaa mieltä.

 30. JMT kirjoitti:

  Pakko kyllä myöntää et en näin 33v osaa kunnolla meikata ja oonkin ottanut tavoitteeksi opetella, kun on alan vaihto edessä ja haluan olla huoliteltu tulevaisuudessa mahdollisessa asiakaspalveluttyössä. Mä oon nyt viimeiset yli 10v ollut pääasiassa yksin töissä ja työvaatteet ovat tulleet työnantajan puolelta. Työt ovat myös olleet tosi epäsäännöllistä vuorotyötä niin, jos kello herättänyt kahden aikaan aamuyöllä niin töihin laittautuminen on jäänyt hampaiden pesuun, hiusten harjauksen ja dödön laittoon. Jos olisin toimistossa tai asiakaspalvelussa töissä niin pukeutumiseen tulisi kiinnittää enemmän huomiota ja siisti arkimeikki myös kuuluisi kuvioon. Tällöin myös voisin kuvitella, että aamulla on paremmin aikaa myös keskittyä asiaan. Olenkin nyt alkanut tietoisesti opettelemaan leikkaamista kunnolla, tähän asti kun se on ollut vain cc-voide +ripsari tasoa. Onneksi YouTubesta löytyy paljon hyviä tutorial videoita aiheesta ??

  • primebody kirjoitti:

   Tässä on just se pointti! Vaikka olet ollut yksin töissä niin olet silti huolehtinut ne perus jutut eli olet ollut huoliteltu!

 31. Jenspa kirjoitti:

  Työ minä ja vapaa-aika minä erikseen. En leikkauta hiuksiani kampaajalla jonka oma pää on jäänyt kampaamatta, enkä osta kauneudenhoitotuotteita ammattilaiselta joka ei ole itse huoliteltu. Huolittelulla yleisilmeellä en tarkoita sitä meikattua naamaa, vaan siistiä ammattimaista kokonaisuutta. Jos myyt pesukoneita, niin työvaatteet olisi suotavaa olla puhtaat, jos hoidat hoitoa tarvirsevia niin olet siinä vaiheessa sen työn tarvitsevalla tavalla hygieeninen. Näillä mennään.. Hyvä kirjoitus, ymmärsin Umppu sun pointtisi 🙂

 32. Simpukka kirjoitti:

  Kylläpäs nyt meni ihmisillä ihon alle tämä teksti. Toisaalta olen samaa mieltä, että olen monesti ihmetellyt ihmisiä ketkä ei YHTÄÄN katso miltä näyttävät kun lähtevät liikenteeseen, koskee mielestäni niin naisia kuin miehiäkin. Eikä sen aina tarvi tarkoittaa sitä tunnin puunaamista ja paksua meikkikerrosta, vaan ihan perussiisteys olisi mielestäni kaikille hyväksi.

  Itse työskentelen hoitoalalla ja kyllä joka aamu meikkaan ja laitan tukan ja siihen menee yhteensä se 5-10minuuttia. Ja on lapsiakin, että ei voi perustella sillä ;). En mitään överimeikkauksia tee, mutta kyllä minulla olisi epäsiisti olo, jos suoraan sängystä menisin töihin.

 33. Kritiikki kirjoitti:

  ”Itse työskentelen hoitoalalla ja kyllä joka aamu meikkaan ja laitan tukan ja siihen menee yhteensä se 5-10minuuttia. Ja on lapsiakin, että ei voi perustella sillä ;). En mitään överimeikkauksia tee, mutta kyllä minulla olisi epäsiisti olo, jos suoraan sängystä menisin töihin.”
  Että ei voi perustella? Miksi meikittömyyttä pitäisi perustella jollain tavalla? Meikittömyys on ihmisen, myös naisen, luonnollinen tila.

  Sinulla olisi epäsiisti olo, jos et meikkaisi ja et laittaisi tukkaa mennessäsi töihin. Ok. Minulla ei ole epäsiisti olo, kun menen aina töihin ilman meikkiä, tukka vain selvitettynä ja kiinni laitettuna ilman kemikaaleja. Myönnän, että ennen minäkin meikkasin ja laitoin tukkaa ja kynsiä ynnä muuta. Ja paljon. Tekikö tuo minua yhtään sen onnellisemmaksi? Ei. Päinvastoin se vei tarpeettomasti rahojani, aikaani, itsetuntemustani. Sen lisäksi se altisti ympäristöä ja omaa elimistöäni täysin turhaan mitä erilaisimmille kemikaaleille. Hukkasi luonnonvaroja, teki minua pinnalliseksi, lyhensi yöuniani, Surullisena pidän sitä, että itse tajusin nämä asiat vasta n. 15 vuoden laittautumisen jälkeen. Vasta silloin päätin perehtyä asioihin, mennä mainosten ja mielipiteenmuokkausten ja megaluokan kauneusbisneksen taakse ja etsiä oikeaa tietoa, mm. lääketieteellistä tietoa siitä, kannattaako minun meikata raskaana vaiko ei. Ja ennen kaikkea: miksi.

  ”Ei ole olemassa rumia naisia, on vain laiskoja.” Helena Rubinstein sanoi näin. Helena Rubinstein rikastui kehittämällään kauneusbiksellä. Lainauksien esittämisessä voisi miettiä myös hieman lähdekritiikkiä. Jos myyt jotain, puhutko sitä vastaan vai sen puolesta? Hyvin lypsävää lehmää ei kukaan ammu. Kauneusbisnes on maailmanlaajuisesti tajuttoman suurta. Siinä pyörii rahaa käsittämättömiä summia. Jokainen teini tai aikuinen, jonka mieli onnistutaan muokkaamaan siihen, että naisen luonnollinen ja sallittu tila olisi meikattu, hajustettu ym. tietää yhä lisää kassavirtaa kauneusbisnekselle. Jokainen, jonka mieli on onnistuttu muokkaamaan. Kukaan meistä ei synny meikit päässä, kukaan meistä ei teininä muutu itsekseen meikilliseksi. Siihen tarvitaan kimmoke.

  • primebody kirjoitti:

   Ihan jokainen asia tässä maassa missä raha liikkuu on bisnes… on se sitten kauneus tai vaikka matkustelu… lähestulkoon jokainen bisnes kuormittaa luontoa ja kauneus ei todellakaan ole niistä se haitallisin… juuri luin jonkun artikkelin, missä sanottiin että betoni on luonnolle kuormittavinta… asutko vaikka itse kenties betonista valmistetussa talossa…. mää inhoon näissä kuormitus asioissa sitä toisten syyllistämistä… bisnes on myös lähestulkoon meidän jokaisen ihmisen elinkeino tässä maailmassa… sitäkin kannattaa miettiä..

 34. Voxpopulii kirjoitti:

  Osa ihmisistä ei halua meikata, vaan tyytyy siihen luonnolliseen ulkonäköönsä, mukaan lukien hiusten väri, ripsien/hiusten tuuheus ja pituus. Miksi se ei riitä?
  Se mikä kenenkin mielestä on asiallista pukeutumista, vaihtelee myös. Toinen on on tyytyväinen korkkareissa ja mekoissa, toinen lenkkareissa ja verkkareissa. Eiköhän se ihminen itse päätä, miten laittautuu.
  Kohteliasta on olla puhdas, eikä lialle tai hielle haiseva.
  Umpun mielestä on outoa, jopa epäkohteliasta, jos ei laittaudu. Se on ihan ok, mutta asiakaspalvelussa työskentelevän liikkenomistajan luulisi osaavan olla mollaamatta potentiaalisia asiakkaita.

  • primebody kirjoitti:

   Huoliteltu sana ei tarkoita ainoastaan meikkiä.. se tarkoittaa niin montaa asiaa. En esim itse kotioloissa laittaudu ollenkaan mutta sitten jos menen jonnekkin niin kyllä. Ihminen voi olla huoliteltu vaikkei meikkaa tai värjää hiuksia….

 35. Katri kirjoitti:

  Vaikka olen asiakaspalvelutyössä tavallaan, niin mua ei asiakkaat näe. Duunikaverit silti näkee ja tykkään olla huoliteltu. Hiukset edes jotenkin laitettu ja kasvoissa hiukan jotakin, ettei ihan tarhapöllöltä näytä. Mielestäni kunnioitan sillä mun työkavereita, ja myös esimiesasemassa olevana koen, että mun kuuluu itse näyttää huolitellulta. Tosin ei minua haittaa jos kollegat eivät sitä tee, mutta olishan se kiva, jos ne hiukset olisivat edes harjattu. 😉 toki sitä joskus on niitä katastrofipäiviä tai öitä kun menet suoraan suihkusta duuniin. Mutta, kukin tavallaan ❤️

 36. Naturalbeauty kirjoitti:

  Mistäs sä ton vedit etteikö meikkaava nainen voisi olla itsevarma? Näinhän se juuri useimmiten tuntuu menevän, että nainen on itsevarmempi meikattuna. Siksi sanoinkin, että on upeaa oppia kokemaan samaa itsevarmuutta myös ilman meikkiä.

  ”Tai että minkä takia omilla vaatteilla pitäisi aina ilmaista jotain? Jostkut voi olla vaikka mustaan pukeutuneena mielenkiintoisia persoonia…. ei se taas tarvi vaikka jotain ampiaispukua vai tarviiko?” Sanoinko että vaatteilla pitäisi ilmaista mitään? Osa haluaa pukeutua persoonallisesti, osa massan mukaan – kumpikin on ihan yhtä fine. Minunkin mielestäni mustaan pukeutuneena voi olla mielenkiintoinen persoona, väitinkö jotain muuta? Mustahan on aina klassinen ja ajaton – mustaan pukeutuminen on kaukana persoonattomasta tai epämielenkiintoisests. Mut mistä tuo ampiaispuku? Tyypillistä sinun ääripääajatteluasi, että ilmaisuvoimainen pukeutuminen = ampiaispukuun pukeutumista. Hohhoijaa.

  ”Mun mielestä miesten ja neisten ei tarvi todellakaan näyttää samalta tai pukeutua samalla tavalla ja olla ”henkilöitä” jos he eivät sitä halua…” Ja taas kysyn: olenko väittänyt näin? Tykkäät näköjään laittaa sanoja toisen suuhun. Minä sanoin, että naisen ei TARVITSE käyttää enempää aikaa ulkonäkönsä eteen kuin miehen. Se ei tarkoita, että naisen pitäisi pukeutua unisex-vaatteisiin ja olla sukupuoleton ”henkilö”. Naisellisuuttaan voi korostaa myös ilman meikkiä, hiusten laittoa ym. ja naisellisuus on mielestäni aika paljon muutakin kuin pelkkä pinta.

 37. Sassa kirjoitti:

  Minä en kyllä ymmärrä suurinta osaa näistä kommenteista. Minulla on kolme alle viisvuotiasta lasta (joista yksi erityislapsi) kotona ja kokopäivätyö. Silti laitan JOKA aamu itseni. Sen ei tarvitse tarkoittaa pakkelikerrosta ja yli tuntia peilin edessä. Se tarkoittaa että on yksinkertsesti vaan siisti.
  Vaikka olisin jumalan selän takana mökillä, siistiydyn silti JOKA aamu. Teen sen itseni, kumppanini ja vaikka sitten lasteni vuoksi…. ja jos ny töihin meen, ni vaikka kaikkien jotka minut näkee. Minun mies tekee ihan samoin. Minä kunnioitan kyllä miestäni, että hän haluaa olla minun silmissäni siisti ja huolitellun näköinen. Hän kunnioittaa tätä piirrettä myös minussa. Tämä pieni hetki aamussa ei vie aikaa pois lapsiltani, halaan heitä ihan yhtä paljon olisin siistiytynyt tai pieruverkkareissa laahustava ”mutsi”.
  Olen oppinut tämän piirteen sekä äidiltäni ja mummoltani….joilla kummallakin seitsemän lasta, ja silti heilläkin oli aikaa siistiytyä. Miksi ei nykypäivän naisilla,- tai äideillä?

 38. Anni kirjoitti:

  Minä ymmärsin pointtisi oikein hyvin. Itselleni on samantekevää meikkaako joku vai ei, mutta ihmettelen niitä ihmisiä, jotka voivat tuosta vain lähteä pintaverisuonet punoittaen sängystä maailmalle. Itselleni se ei sovi, enkä sitä halua. Ajan työkseni rekkaa, enkä välttämättä tapaa ketään ns. elollista ihmistä työpäiväni aikana. Silti tasoitan ihon pikku virheet, punoitukset ja muut läiskät, sekä teen edes jonkinlaisen silmämeikin. Huulissa on aina jotain. Tämä on minun tapani, ja tällä tavalla osoitan kohteliaisuutta muita ihmisiä kohtaan. Arvasin jo otsikosta että saat kuraa päälle ja moni ymmärtää tahallaan väärin. Se ei ole sinun ongelmasi! Hyvä Umppu!

 39. ”Kunhanitseniilmaisin” kirjoitti:

  Voi herranjestas.. ? jos näkee ihmisen ensimmäistä kertaa, mihin kiinnität ensimmäisenä huomiota? Ulkonäköön. Ihan mielenkiintosta lukea näinkin ”vihamielisiä” kommentteja kirjoittajan julkaisuun.. Luonnollisuus on kaunista ja ilman meikkiä voi olla kaunis. Todellakin!! Ajatus, että ilman meikkiä kulkeva nainen on vapaa, itsevarma, hyvän sydämen omaava, varmasti! Mutta mites naiset jotka haluavat meikata? Eikö heillä ole hyvää sydäntä? Kuka oikeasti näkee meikillä tai ilman tuntematta toista onko sillä hyvä sydän vai ei…

  Ja tähän meikin käyttöön. Otetaan esimerkkinä vaikka henkilö, jolla on syntymämerkki kasvoissa, ko. henkilö ei ole itsevarma sen kanssa, laitetaan hieman ehostusta ja avot, itsevarmuus huokuu.
  Uskoisin kyllä että lähes jokainen nainen haluaa vaikka hääpäivänä meikkiä, miksi? Tuskimpa syy on sinä päivänä se, että haluaa hääpäivänä olla epäaito.. vaan se että tuntee olonsa kauniiksi… Meikillä ja jopa irtoripsillä ehkäpä. Kyllä minäkin ruokakauppaan, päiväkotiin mukuloita hakemaan menen ilman meikkiä tai jos olen laiskalla päällä kotona. Mutta sellanen kunnon meikki, jolla korostetaan omia kasvopiirteitä, jumankekka se tekee ihmeitä ja koko olemus on ku jumalattarella.
  Epäsiisteyttä on kyllä julkisesti olemassa, tähän ei auta väittää vastaan. Mikäli henkilö haisee pistävälle hielle, niin kyllä siinä iskee vuosisadan hedari päälle, siinä missä liian vahvaan parfyymiin uitettu henkilökin kyseisen efektin aiheuttaa.

  Ja mitä tähän kirjoittajan toisten arvostukseen/ arvostelemiseen tulee, mikäli ei ole rivienvälistä lukutaitoa, on turha Umpun kirjoituksia lukea. Vahvat mielipiteet, sarkastisen musta huumori uppoo joihinkin ja esimerkiksi tääkin postaus sai itsenikin nauramaan ääneen. Mielestäni kiusaamista ja lyttäämistä on myös se, jos alkaa arvostelemaan kirjoittajan mielipiteitä ”haukkumalla” itse kirjoittajaa, niin ei kyllä meikittömällä eloveenallakaan kauhean valkoinen maitosydän ole ja kaurahiutaleet on joutunu vähän väärään paikkaan. Toisen arvostus on myös sitä, että hyväksyy toisten mielipiteet, kuten kirjoittaja mielestäni on tehnyt lukiessaan kommentteja.

  Näin minä postauksen ymmärsin ??

 40. Manduca kirjoitti:

  Itse ihosairautta sairastavana todellakin meikkaan joka päivä, jos lähden töihin. Meikkipohja, kulmat ja ripsiväri. Mielestäni olisin nuhruisen, väsyneen ja rasvaisen naaman kanssa oleva ilman meikkiä ja siihen päälle sairauden tuoman ihomuutoksen. Se on minusta epäsiistiä eikä sovi asiakaspalveluun. Meikillä useimmiten korostetaan niitä omia kasvojen parhaita puolia, ei se ole mitenkään epävarmuutta. Itselläni taas meikkipohjaa käytän suojaamaan ihoa ja pohjustamaan meikin. Mikään meikki edes ripsari ei ole hyvännäköinen jos meikille ei ole annettu pohjaa. Ripsari ja muutoin vaikka kuiva hilseilevä iho ei ole hyvännäköinen yhdistelmä, se luo ”ehostamisesta” epäsiistin vaikutelman. Kotona tai leikkipuistossa en taas kulje meikit kasvoilla. Lähinnä aikaa säästääkseni ja ihon saadessa vähän levätä. Jos minulla olisi luonnostaan mustat ripset ja kulmat ja tasainen hyvänvärinen iho, niin en meikkaisi. Mutta kun ei ole, niin meikkaan ne sellaiseksi. Se miellyttää omaa silmää ja tekee itselle varmemman olon, kun tietää olevansa itselle kivannäköinen.

 41. Manduca kirjoitti:

  Mitä tulee vielä tuohon työpukeutumiseen, niin mää en ymmärrä esim. Kosmetologeja tai parturikampaajia, joilla on työvaatteina omat vaatteet, se ei vaan oo ”salonkikelpoista”. Niitä ei tunnista ulkoisesta habituksesta alansa ammattilaisiksi, jos niillä ei oo sitä oman alan työvaatetta. Ja muutoinkin useamman työntekijän kauneushoitolassa on selkeämpi ja siistimpi linja, kun työasut ovat yhtenäiset, eikä tyyliin toisella biletoppi, toisella villapaita ja kolmannella joku vanha värien polttama kauhtana. Olisi sama, kuin taksikuski käyttäis ajossa esim. toppahousuja ja farkkutakkia. ?

 42. RMS kirjoitti:

  On totta, että itsekin odotan tietyissä ammateissa tietynlaista siisteyttä ja ulkokuorta. Kampaaja jonka hiukset näyttävät kärähtäneentä puudelilta ei vakuuta. Myös hiljattain Stockmannilla asioidessani kiinnittyi huomio kauneus osastolla myyjättäreen, joka kauppasi minulle erästä arvokasta kosmetiikka sarjaa. Tällä naisella oli iho sellaisessa kunnossa, että oli vaikeaa uskoa hänen sanojaan kuinka uskomaton ihonhoitotuote oli kyseessä. Hän vielä mainosti kuinka on itse käyttänyt kyseistä tuotetta jo vuosia. Minulta meni halu ostaa kyseinen tuote vaikka myyjä pitikin loistavan myyntipuheen ja oli mukava. Minulla oli jopa huono omatunto, sillä tuona hetkenä arvostelin toisen ulkonäköä aika ankarasti mielessäni, sillä en halua sellaisen seikan vaikuttavan minuun. Tässä tapauksessa vain en pystynyt kontrolloimaan ajatustani.

 43. Maija kirjoitti:

  Täällä taa luetaan kuin piru Raamattua.
  Ymmärsin pointin, vaikka se oli ehkä monen makuun kärkevästi muotoiltu.

  Umppu, kuuluks sun palveluihin meikkiopastus? Yksityistunti meikkauksesta?

 44. Sanna kirjoitti:

  Työskentelen terapeuttina. Arvostan ihmisten ominaisuuksia, kuka tahansa voi olla ”ruma” käyttäytymisensä perusteella. Koen, että on väärin arvostella ihmistä pelkästään ulkonäön perusteella. Teksteistäsi paistaa läpi tietynlainen sivistymättömyys ja torjunta erilaisuutta kohtaan. Esittelet ajatuksesi ainoana oikeana totuutena, mikä jaksaa aina hämmästyttää.

 45. Möö kirjoitti:

  Itse meikkaan lähes joka päivä enkä kulje croscseissa ja emäntä -paidassa. Silti en arvostele niitä, jotka niin tekevät. Miksi sun pitää arvostella muita? Et näemmä ole sittenkään muuttunut yläasteajoista yhtään. Täytyy sanoa, et sun maailmankuvaasi ei näytä matkustelusi avartaneen, yhtään!

  Saat toki näillä hyvin provosoivilla teksteilläsi (btw aiheet jatkuvasti samoja!) lukijoita ja kommentteja, joka taitaakin olla ainoa tarkoitus kun muiden bloggareiden tekstit taas ovat oikeasti kiinnostavia ja järkevästi jäsenneltyjä (ja en tarkoita lukihöiriötäsi, kirjoitusvirheitä vaan SISÄLTÖÄ), eivätkä sisällä toisten mollaamista (palkolliset jotka nauttivat käsittämättömistä eduista eivätkä ymmärrä yrittäjää, meikkaamattomat naiset tai lihavat naiset, työttömät eli sun mielestä laiskat, tyhmät asiakkaat jne…)

  En ymmärrä miten aina näissä kommenteissa vastaat kritiikkiin, että teksti ymmärretty väärin ja et sitä tatkoittanut. Kuitenkin kirjoitat siinä tekstissä juuri niin mistä kommentoidaan, jopa ihan suoraan selvillä sanoilla!

  Muiden blogeissa on myös mielenkiintoisia kuvia, toisin kuin sulla jossa poseeraat eri vaatteissa eri asennoissa.

  Olet käsittämättömän mustavalkoinen. Ja en ole kateellinen, vain ärsyyntynyt, että tänä päivänä joku kehtaa suoltaa tällaista sontaa.

  En ole ”hater”, joskus hyväkin postaus ollut. Tosin nykyään satunnaisesti blogiasi kun luen niin aina törmään näihin samoihin kaluttuihin aiheisiin joista paistaa näkyvyyden tavoittelu selkeästi valitettavasti. Sulla varmaan ois jotain järkevääkin sanottavaa joskus ihan mielenkiintoisista asioista. Heippa!

  • primebody kirjoitti:

   Säähän et yhtään arvostellut mua tässä sun kommentissa? Et yhtään piilo vittuillut? Sulla itsellä tuntuu olevan todella takakiree suhtautuminen elämään ja huumorikin tuntuu olevan vieras käsite. Osa ymmärsimun pointin ja sinä et. Pyydän sulta yhden yhtä palvelusta: älä pliis tuu enää koskaan tänne sivuille <3 sun elämä on varmasti paljon parempaa.. Älä lue mun juttuja edes satunnaisesti <3 Voit myös kertoa kuka "ylä-asteelta" olet, koska nimimerkkien takaa kun on niin kiva kirjoitella ja dissata toista kun kuvittelee, ettei sitä saada selville….

 46. Ulla kirjoitti:

  Tiivistettynä siis: Olet esimerkilläsi näyttänyt, että naisen läskit, raskausarvet ja selluliitti on ok. Se saa näkyä niin kaduilla kuin instassa ja rannoilla. Mutta naisen luonnollinen kauneus ilman meikkiä…..SANOIT ETTÄ KAIKKIEN NAISTEN KUULUU MEIKATA…tavalliset, arkiset vaatteet, jotka saattaa olla joidenkin naisten vaatekaappien kulmakiviä kuten: Crocksit, reisitaskuhousut ja esim. ”emäntä”-paita ovat MIELESTÄSI RUMIA. OK. Tämä tuli selväksi.

  Ja näin sanoo kauneusleikkauksia ottava ja ihohoitoja käyttävä nainen, jolla on ripsienpidennykset ja irtohiukset. Kauhean rumasti ajattelet naisista, jotka haluavat olla luomuja?

 47. Marjo kirjoitti:

  Moi!
  Ei toi ”Möö” ole kukaan sinun yläkoulukaveri, helppo valehdella näin. ”Helppo” temppu yrittää satuttaa sanan säilällä vieläkin enemmän. Tai voihan hän olla joku alemmalta, ylemmältä tai rinnakkaisluokalta. Joku, jota et oikeasti edes tuntenut tms. Älä siis ala vaan turhaan miettiä kuka koulukavereistasi on tämän takana. Ei kukaan.
  Blogisi kuvista sen verran, että itsekin vakkarilukijana kaipaisin enemmän muita kuin asukuvia itsestäsi. Esim. kampauskuvat ja kotiasi esittelevien postaussarjojen kuvat ovat olleet kauniita, reissukuvat hyviä jne. Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa!
  Jatka blogiasi samaan malliin! Siis kuuluisine kirjoitusvirheineen ?! Säilytä napakka tyyli, kaikkia ei voi kukaan miellyttää. En minäkään ole aina samaa mieltä kanssasi. Pari kertaa olen lopettanut blogisi seuraamisen, mutta palannut takaisin kun jostain törmään tekstiin ”tästä aiheesta on Umppu kirjoittanut mielenkiintoisen postauksen….”?.
  Ja kyllä minusta tämä kommenttikenttä on blogien suola ja sokeri. Miellän, että täällä on juuri lupa tuoda esiin lukijan mielipide. Toivottavasti vaan joskus oppisimme esittämään sen asiallisesti. Kommentoijat muodostavat käsityksen bloggaajista tekstien perusteella ja niin myös bloggaaja kommentoijista. Ei ole välttämättä lähellekään oikea kuva kummallakaan. Tämä pitäisi muistaa! Mutta kyllä blogiteksti olisi kömpelö, jos kaikki maailman mahdollisuudet pitäisi kirjoittajan ottaa huomioon. Eli ”en tarkoita tässä nyt…., enkä heitä, jotka…. ja on muistettava myös….”. Ei sitä kukaan jaksaisi lukea ja kyllä jotakin juttuja pitäis näissä lukijankin älytä ihan kirjoittamatta…

 48. Jonna / Palasia arjestani kirjoitti:

  Kommenteista huomaa, että Umpun tarkoittama huoliteltu ja siisti ulkonäkö mielletään paksuksi kasaksi pakkelia, irtoripsiksi ym. Mun mielestä jokaisen pitää miettiä mitä on huoliteltu ja siisti omasta mielestä? Meille jokaiselle se tarkoittaa varmasti eri asiaa. Mulle se on tukka kammattu ja kiinni, dödö laitettu, hampaat pesty, ripsari ja huulikiilto. Vaatteet tulee työn puolesta. Työskentelen hoitoalalla, jossa paksu pakkelikerros on epähygieeninen ja kynsilakkaa tai geelikynsiä ei saa olla. Eipä sillä, en jaksaisi aamulla hienoja meikkejä silmänrajauksineen ym taituroidakaan! Juhliin tykkään laittautua ja haluaisin osata meikata paremmin ja vaihtelevammin.

 49. Plus40 kirjoitti:

  Minun mielestä kauniita naisia ovat ne, joilla on kauniita ajatuksia ja hymy kasvoilla. Kun itse arvostaa itseään, ei ulkoisilla jutuilla ole oikeastaan niin paljon merkitystä. Monet tuntemani meikkaamattomat naiset eivät ole laiskoja, vaan yksinkertaisesti priorisoivat elämässään ajan itselleen tärkeämpiin asioihin 😉 mutta ne naiset, jotka meikkaavat, ovat ilo silmälle 🙂

 50. Ellu kirjoitti:

  Heippa. Mä olen töissä kosmetiikka liikkeessä ja meistä myyjistä ei kenellekään tulisi edes mieleen tulla töihin ILMAN MEIKKIÄ!!!!! Myöskään itse en ottaisi mitään meikki vinkkejä ihmiseltä joka ei itse meikkaa. Ja ihan vaan kaikille jotka mollaavat naisellisia naisia niin tiedoksi että kaikki eivät halua näyttää sukupuolettomilta. Jos meidän täytyy suvaita ja hyväksyä kaikki jotka saavat olla mitä haluavat niin miksi nykyään ei suvaita niitä jotka haluavat pitää sukupuolet niinkuin ne ovat ja laittautua sen mukaan. Kiitos Umppu, hyvä kirjoitus?

 51. Kiusaaminen ei ole ok kirjoitti:

  Tämä on todella surullista luettavaa. On myös minun kaltaisiani ihmisiä, joilla ulkonäkö on epäsymmetrisyyden ja luuston takia todella onneton, eikä se meikki sitä pelasta lainkaan.

  Meitä kiusataan jo ihan riittävästi joka päivä ja meitä ei sinne asiakaspalveluhommiin edes päästetä, joten ei huolta, että joutuisit meitä siellä kohtaamaan.

  Ei kaikilla ole edes rahaa ostaa niitä parhaita tuotteita, jotka sopii just omaan ihotyyppiin, käydä säännöllisesti kampaajalla tai shoppailla niitä parhaan näköisiä brändejä.

  Juuri oli uutisissakin siitä, miten ulkonäöltä erilaisiin kohdistuu nykyisin yhä enemmän vihaa ja kuinka meikäläisiä pilkataan jo täysin avoimesti. Tällaiset tekstit eivät edistä tilannetta lainkaan. Päinvastoin.

 52. Littlehousewife kirjoitti:

  Hei. Tässä illan tunteina, ku lapset ja mies nukkuu, ehin rauhassa mökötellä omaa rupsahtanutta ulkomuotoa ja lukea vinkkejä arjen piristämiseksi. Tykkään pukeutua tyylikkäästi(tietty taloudellisen tilanteen rajoissa), oon myös alkanu pitää hiuksista erityisen hyvää huolta. Ainoa mitä mietin, että voiko näin pullea synnyttäny nainen näyttää mitenkää nätiltä ilman meikkiä. Kun meikkihyllyjä oon tässä vuosia kolunnu, eikä semmosta mönjää oo, joka ei mun herkkiä silmiä sais ärsyyntymään. Yks päivä ihanat bambisilmät ja siitä pitää maksaa hinnaksi viikkotolkulla silmätulehuksia ja ihottumia. Haluisin nii kovasti näyttää huolitellulta ja kauniilta, mutta luomuun joutuu tyytymään. Sullon paljo hyviä juttuja täälä, mutta kieltämättä vähä tuli paha mieli tätä lukiessa, vaikkei se tarkotus varmasti ollukkaan.

  • primebody kirjoitti:

   Huoliteltu ei aina tarkoita sitä että on välttämättä meikkiä… mulle se tarkoittaa myös puhtautta… puhtaat vaatteet, hiukset, iho yms.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.